Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΡΆΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ: σοβαρές εξελίξεις σε σχέση με το ζήτημα

 24hathenspress


Ήδη ο κ. Eισαγγελέας κατόπιν της εξώδικης δήλωσης που κοινοποιήσε κατά ΔΕΗ ο δικηγόρος κ. Αθανάσιος Αλαμπάσης (και πολύ γνωστός blogger) για λογαριασμό πελάτη του , κίνησε την ποινική διαδικασία κατά παντός υπεύθυνου της ΔΕΗ .

Το αδίκημα εδώ είναι κακουργηματικη υπεξαίρεση από τους υπευθυνους της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ τελεί κακουργηματικη υπεξαίρεση για τους λόγους :
Παρατηρήστε τους λογαριασμούς σας, όσοι δεν πληρώσατε το ΕΕΤΗΔΕ (το κοινώς λεγόμενο χαράτσι στα ακίνητα). Από την παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι:

α) Ο τελευταίος λογαριασμός είναι πιθανόν πιστωτικός όσον αφορά την ΕΡΤ (προφανώς λόγω των απεργιών της ΕΡΤ) και

β) Όσοι πληρώσατε την κατανάλωση ρεύματος μέσω ΑΤΜ, το ποσό αυτό πιθανόν η ΔΕΗ να το έριξε στο ΕΕΤΗΔΕ, όπως πιθανόν το ίδιο έκανε, σε όσους ο έναντι λογαριασμός ήταν πιστωτικός (στον εκκαθαριστικό λογαριασμό πελάτη, το ποσό αυτό η ΔΕΗ το ΣΥΜΨΗΦΙΣΕ με το ΕΕΤΗΔΕ).

Ο συμψηφισμός όμως αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ για τον εξής λόγο:
Συμψηφισμός μπορεί να γίνει ΝΟΜΙΜΑ μόνο ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ (νομικά λέγεται αναγκαστικός συμψηφισμός και δεν εξαρτάται από την βούλησή σου). Δηλαδή η ΔΕΗ, μπορεί νόμιμα να προτείνει έναντι του καταναλωτή συμψηφισμό, μόνο για απαιτήσεις που είναι ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ.

Δεν μπορεί να προτείνει συμψηφισμό για ΞΕΝΕΣ απαιτήσεις. Το ΕΕΤΗΔΕ όμως ΔΕΝ είναι απαίτηση της ΔΕΗ αλλά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Συνεπώς ΔΕΝ μπορεί να συμψηφίσει χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος με ΞΕΝΗ ως προς αυτήν απαίτηση (ΕΕΤΗΔΕ). Αυτό θα μπορούσε να το κάνειμόνο κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με τον καταναλωτή (αυτό νομικά λέγεται εκούσιος συμψηφισμός).

Το ίδιο ισχύει και με τα χρήματα που σου πιστώνει η ΕΡΤ, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ είναι της ΔΕΗ αλλά δικά σου. Με ποιο αλήθεια δικαίωμα η ΔΕΗ παίρνει τα χρήματα που η ΕΡΤ σου επέστρεψε και τα δίνει για το ΕΕΤΗΔΕ (που δεν είναι καν δική της απαίτηση), χωρίς την έγκρισή σου???

Προσέξτε τώρα την συνέχεια:
Σύμφωνα με τον νόμο και την πάγια στάση της νομολογίας, όποιος προχωράει σε αναγκαστικό συμψηφισμό ο οποίος ΔΕΝ είναι νόμιμος, διαπράττει το έγκλημα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ…

Στο σημείο αυτό, θεωρώ ότι το νομικό κατασκεύασμα του ΕΕΤΗΔΕ καταρρέει στην πράξη, αφού υπάρχουν κατά την άποψή μου ενδείξεις, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ευθύνεται για υπεξαίρεση (στην περίπτωση του πελάτη του κ. Αλαμπάση), και για κακουργηματική υπεξαίρεση αν αυτό που έκανε στον πελάτη το κάνει σε μεγάλη έκταση, δηλαδή σε πολλούς καταναλωτές…

Ο πελάτης του δικηγόρου κ. Αθ. Αλαμπάση απέστειλε εξώδικο κατά της ΔΕΗ και της ΕΡΤ, με κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα.

Το εξώδικο αυτό μπορεί να τιτλοφορηθει ως ΜΗΝΥΣΗ προς τον Εισαγγελέα Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή είναι προφανώς ο λόγος για τον οποίο έσπευσαν να διαχωρίσουν την κατανάλωση ρεύματος από το χαράτσι… Διαβλεπω οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, ιδίως μετά την ποινική διαδικασία που ο εισαγγελέας ήδη κίνησε κατά της ΔΕΗ για υπεξαίρεση.

Βρείτε τις παρατηρήσεις και το εξώδικο πρός τη ΔΕΗ στη σελίδα του κ. Αλαμπάση

https://www.facebook.com/#!/alampasis.t/posts/221234051339532

alampasis.blogspot.gr/2012/01/blog-post_31.html?m=1ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 17/09/2012 - ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


http://stavrou-vasilis.blogspot.gr/


ΓΥΦΤΟΙ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ HALANDRIPEDIA
Θα μιλήσω για τους γύφτους με αφορμή μια συζήτηση με φίλους πριν από λίγο καιρό, όταν είχαν γίνει τα γεγονότα στο Αγρίνιο. Ελπίζω να μην θελήσει κάποιος να με διορθώσει προς το πιο πολιτικώς κορέκτ τσιγγάνοι, αθίγγανοι ή ρομά. Στο χωριό γύφτους τους λέγαμε και δουλεύαμε μαζί τους.

Τους λέγαμε γύφτους όπως και τους σιδεράδες και ποτέ κανείς δεν μας διόρθωσε. Αυτό το «ρομά» δεν το κατάλαβα ποτέ. Ελπίζω επίσης να μην θελήσουμε να διορθώσουμε την «Γυφτοπούλα» του Παπαδιαμάντη ή τον «Δωδεκάλογο του γύφτου», του Παλαμά. Δεν είναι οι όροι που δημιουργούν τον ρατσισμό συνήθως. Το ανάποδο συμβαίνει. Οι ανώριμες και φοβικές συνειδήσεις επιλέγουν όρους και τους νοηματοδοτούν κατά τους φόβους και τις ανασφάλειες τους.

Οι γύφτοι λοιπόν, έρχονταν στο χωριό συνήθως μόλις θερίζαμε το στάρι, τον Ιούνιο και στήνανε τα τσαντίρια στις καλαμιές, στα θερισμένα χωράφια δηλαδή, έξω από το χωριό. Γυρίζανε οι γυναίκες στο χωριό και ζητιάνευαν κι εμείς, τα παιδιά, πηγαίναμε και τους κατασκοπεύαμε και ακούγαμε τις ακατάληπτη γλώσσα τους. Στις τρομακτικές παραδόσεις των γερόντων προς εμάς, τα παιδιά, μαζί με τους Εβραίους οι γύφτοι κλέβανε τα μικρά παιδιά, οπότε εμείς τους φοβόμασταν.

Οι μανάδες μας όμως ήταν άνετες κι όταν οι γύφτισσες «διάβαζαν το χέρι τους», εκείνες αστειευόντουσαν μαζί τους και τις ρωτούσαν για τα ερωτικά τους. Ήταν διαφορετικοί από εμάς αλλά δεν τους κυνηγούσαμε, δεν έγιναν πογκρόμ ούτε και ξεσηκώθηκε το χωριό για να τους δείρει. Ακόμα και οι μικρές κλοπές που γίνονταν μάλλον από τους γύφτους, θεωρούνταν σχεδόν φυσιολογικές κι ως μια άρρητη μέθοδος αναδιανομής εισοδήματος υπέρ των γύφτων.

Μερικές φορές τότε, πριν παρουσιαστούν οι Αλβανοί ή και οι άλλοι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες, παίρναμε στις δουλειές μας τους γύφτους. Πήγαινε στον καταυλισμό τους ο πατέρας μου και συμφωνούσε από βραδύς να έρθουν αύριο στη δουλειά, στο χωράφι, και το πρωί πήγαινε να τους πάρει. Ανέβαιναν στο τρακτέρ, στην ρυμούλκα, όλοι μαζί, άνδρες γυναίκες και παιδιά. Ήταν σαν εκδρομή. Τραγουδάγανε κιόλας Αγγελόπουλο και Χριστοδουλόπουλο. Όταν φτάναμε στο χωράφι, αν δε τους άρεσε η δουλειά γιατί το χωράφι –κρεμμύδια θα βγάζανε- ήταν στραβό ή είχε χορτάρι, ή το φαγητό . . . έφευγαν και μας άφηναν ξερούς! Αναρχικοί κι ατίθασοι έως θαυμασμού!

Τόσα χρόνια ποτέ δεν είδα εργάτη γύφτο. Πάντα μεταπράτες και μικρέμποροι και πάντα ανεξάρτητοι και ημιπαράνομοι έως πολύ παράνομοι. Στις περιοχές με μεγάλο αριθμό γύφτων (Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι, Ασπρόπυργος, συνοικία Δενδροποτάμου στην Θεσσαλονίκη) μεγάλος αριθμός από αυτούς προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις (διακίνηση ναρκωτικών κυρίως) και οι πυροβολισμοί για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις «οικογένειες» είναι συχνό φαινόμενο. Λούμπεν καταστάσεις κυριολεκτικώς.

Οι γύφτοι τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί σε νόμιμους ή παράνομους οικισμούς κοντά στις πόλεις. Απ’ όπου έτυχε να περάσω, προφανώς η εικόνα του οικισμού τους δεν με ικανοποιεί και το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό. Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι οι καλύτερες, Δεν ξέρω καν αν έχουν νερό από το δίκτυο. Κατά καιρούς ακούστηκαν φήμες για μετάδοση ασθενειών αλλά ακόμα και λανθασμένη να ήταν η φήμη, τη ζημιά τηνkέκανε διότι η εικόνα δεν βοηθούσε να διαψευστούν οι αρνητικές εντυπώσεις αυτές.

Σήμερα που ο ρατσισμός στη χώρα μας, έχει σημαντική πολιτική έκφραση, τέτοια φαινόμενα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή διότι ενισχύουν τις σχετικές αντιλήψεις των πολιτών. Ως πολιτικό κοινό, οι γύφτοι, είναι εντελώς συντηρητικοί, θρησκόληπτοι, έχουν ακόμα «βασιλιά», ψηφίζουν δεξιά κόμματα και βουλευτές και ο άνδρας πατέρας είναι αφέντης.

Οπωσδήποτε οι γύφτοι είναι δύσκολο κοινό όπως και να το δει κανείς. Όποιος έχει κάνει νταραβέρι μαζί τους μπορεί να το καταλάβει αυτό και ήδη σας ανέφερα την δική μου εμπειρία. Σε ότι αφορά τις συνθήκες κατοίκησης εκδηλώνουν ένα πολιτισμικό χάσμα: δεν επιθυμούν και δεν θέλουν καμία παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους. Δεν διαπραγματεύονται και είναι δύσκολοι στον συμβιβασμό. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια στη Θήβα, είχαν κάνει «κατάληψη» σε οικόπεδα των κατοίκων και ζούσαν με τον τρόπο τους εκεί. Ο Δήμαρχος εκεί πήγε να τους πει να φτιάξει συνοικισμό με αποχέτευση, δρόμους κλπ. και τον κυνήγησαν. Με τα πολλά μετακινήθηκαν κοντά στις γραμμές του τρένου αλλά και πάλι δεν δέχθηκαν τον πολιτισμό της αποχέτευσης. Όσοι περνάτε από εκεί, βλέπετε τα γυφτάκια, στην παλιά Εθνική προς Λειβαδιά, να κοιτάνε τα αυτοκίνητα που περνάνε με ταχύτητα κι αυτά χοροπηδάνε και κυνηγιόνται δίπλα τους. Μερικές φορές πετάνε πέτρες κιόλας στα διερχόμενα αυτοκίνητα, σαν παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά οι γύφτοι παραμένουν ακλόνητοι στον οικισμό τους.

Πριν πολλά χρόνια, στην Ουγγαρία του υπαρκτού, βάλανε τους γύφτους σε διαμερίσματα κι αυτοί έβαλαν στις μπανιέρες πάπιες και κότες κι έκαιγαν τα παρκέ στις σόμπες. Δεν τα αναφέρω ως τεκμήρια υπανθρώπων απλώς θέλω να υπογραμμίσω το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον τρόπο ζωής κάποιων ομάδων του πληθυσμού και ακόμα πιο δύσκολο να τις ομογενοποιήσεις. Καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες ομάδες με τον τρόπο ζωής τους αλλά θα πρέπει να σέβονται τους περίοικους αλλά αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο από αυτούς και οι άλλοι, οι «πολιτισμένοι» δεν έχουν την υπομονή να τους περιμένουν στον αργόσυρτο επιλεκτικό εκσυγχρονισμό τους: το άλογο και το κάρο εύκολα αντικαταστάθηκε από το Ντάτσουν, το μαχαίρι από την καραμπίνα αλλά η φούστα έμεινε κλαρωτή, η απλυσιά καμάρι και τα κορίτσια παντρεύονται από τα δώδεκα!

Προφανώς και η επίσημη πολιτεία αντί να αντιμετωπίσει τόσα χρόνια τώρα το πρόβλημα της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης, στρέφει αλλού το βλέμμα όταν περνάει από τα μέρη τους. Διαπραγματεύεται όμως προεκλογικά μαζί τους και συχνά καλλιτεχνικές προσωπικότητες γύφτων στολίζουν τα σχετικά ψηφοδέλτια. Οι γύφτοι είναι ένα από τα οργανωμένα κοινωνικά περιθώρια της κοινωνίας μας. Αναρχικοί κυριολεκτικά, δεν είναι εύκολοι και πρόθυμοι για συνεννόηση. Μερικές φορές σε εκείνους που δεν μένουν μακριά, προκαλούν αισθήματα αλληλεγγύης και θαυμασμού για το ανεξάρτητο και ατημέλητο του χαρακτήρα και της εμφάνισής τους, κυρίως σε «αριστερούς διανοούμενους. Θυμίζω το τραγούδι για το γυφτάκι με την Τσανακλίδου, που «δεν πιάνεται». Τους βλέπουν σαν Ινδιάνους ή σαν φυλές Αφρικανών, ως κάτι εξωτικό τέλος πάντων που πλουτίζει την κοινωνία μας. Μπορεί και νάναι.

Συχνά δημοσιεύονται καλογραμμένα άρθρα υπέρ της κοινωνίας των γύφτων από ανθρώπους που δεν ζούνε κοντά τους και δεν έχουν την εμπειρία της συμβίωσης με γύφτους. Τα κείμενα αυτά ξεχειλίζουν από συναισθήματα και ρομαντισμό, και παρόλο που είναι πολιτικώς στρατευμένα στην Αριστερά, δεν είναι δυστυχώς μια προσέγγιση που ως πολιτική άποψη στους καιρούς που ζούμε είναι αρκετή.

Οι αντιδράσεις αυτές των διανοουμένων σημειώνονται με αφορμή αποφάσεις της Πολεοδομίας ή κάποιας άλλης Δημόσιας Υπηρεσίας που απαιτεί την κατεδάφιση του οικισμού τους. Προφανώς κάποιο τυπικό έννομο συμφέρον κάποιον ιδιοκτητών της γης που είχε καταπατηθεί, πίεσε για τη λήψη αυτής της απόφασης. Ασχέτως όμως του νόμιμου ή όχι της απόφασης, είναι αξιοσημείωτη η ταχύτητα στην υλοποίηση της απόφασης όταν για άλλες πιο καραμπινάτες και πολυτελείς περιπτώσεις, παρόμοιες αποφάσεις αργούν σκανδαλωδώς.

Και η Αριστερά τι κάνει; Οι ευαίσθητοι αριστεροί πολίτες τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση; Θα πάνε μπροστά στις μπουλντόζες για να εμποδίσουν το γκρέμισμα των άθλιων αυθαιρέτων και θα ξεσηκώσουν τους πολίτες του πόλης σε έναν αγώνα ευαισθησίας;

Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν πολλά περιθώρια εάν επιλέξουν να αντιδράσουν κι εκείνοι συναισθηματικά κι όχι πολιτικά. Άλλωστε, όταν κάποιο πρόβλημα έχει το χαρακτήρα «υπερεπείγοντος», σταματάς να σκέφτεσαι, διότι κάτι πρέπει να κάνεις ένεκα που είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, και τις πιο πολλές φορές κάνεις βλακείες. Διότι καθώς δεν έχεις πληροφορίες για τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής, των ανθρώπων που μένουν εκεί, καθώς οι ίδιοι οι κάτοικοι μέσω των θεσμών (σύλλογοι, συνοικιακά συμβούλια) δεν έχουν θέσει κάποιο πρόβλημα –ότι κακώς γκρεμίζεται ο γυφτοσυνοικισμός- καθώς αγνοείς τα «παζάρια» που έγιναν με τους «αρχηγούς» των γύφτων «κάτω από το τραπέζι», είναι πιο πιθανόν να οδηγηθείς σε ιδεοληπτικού τύπου διακηρύξεις που ικανοποιούν το ανθρωπιστικό μέρος του προβλήματος και την «αριστερή ευαισθησία» σου και όχι σε ρεαλιστικές πολιτικές αποφάσεις. Και μετά αναλύεις και ψάχνεις ματαίως και επί μακρόν να βρεις γιατί οι πολίτες ψηφίζουν ρατσιστικά και φασιστικά κόμματα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Έρμος Καστριώτης
ermokastriotis.blogspot.gr

ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΘΕΣ ...

... και τα τρία στον Παλιό Συνοικισμό.

Η μεγάλη ζημιά δεν είναι η λεία - που δεν πήρανε - είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν από κάνα 1000ρικο για τις τζαμαρίες τους.

Το ένα μάλιστα είναι ο φούρνος που είχαν ξαναχτυπήσει πριν μερικές μέρες για ... 2 ευρώ.

Ρε μπας και δεν είναι κλέφτες αλλά ... απελπισμένοι  - από την αναδουλειά - τζαμάδες;


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!


 

Αντιγράφουμε από το blog του προέδρου του ΓΣΧ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ - και βέβαια υποψηφίου δημάρχου Χαλανδρίου - την είδηση αυτολεξή:

Τα όνειρα πραγματοποιούνται


Ο Γυμναστικός Σύλλογο Χαλανδρίου στην Γ’ Εθνική Μπάσκετ Ανδρών

Για πρώτη φορά στα Αθλητικά της πόλης μας μια ομάδα Μπάσκετ βρίσκεται τόσο ψηλά και τόσο κοντά στα μεγάλα ονόματα του Μπάσκετ.

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα και σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Πανταζής συνεχάρη τον προπονητή Καρούζο Αργύρη τους πρωτεργάτες επικεφαλής του τμήματος Κόλια Στέφανο, Μωραΐτη Γρηγόρη και ζητά από τους Χαλανδραίους να αγκαλιάσουν την ομάδα και από την Διοίκηση του Δήμου την στήριξη

ΠΛΑΤΕΙΑ: Θέλουμε να συγχαρούμε και από την μεριά μας την διοίκηση που πέτυχε την άνοδο της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού στην Γ Εθνική.
Η ομάδα της πόλης μας θα αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα ύστερα από την αναδιάρθρωση που έγινε από την ΕΟΚ στις κατηγορίες του μπάσκετ και αποδεχόμενη την μεγάλη πρόκληση
Το έργο του ΓΣΧ θα είναι δύσκολο αφού οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Χρειάζεται - όπως μας είπε και η ψυχή της ομάδας Γρ. Μωραϊτης στο τηλέφωνο - πανστρατιά της πόλης για να πετύχει την παραμονή της.
Ας το ελπίσουμε και ας το προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ.

Δεν ξεγελούν οι λεονταρισμοί του Φώτη Κουβέλη!…

Το φάντασμα του Καρατζαφέρη είναι εδώ! Και κυνηγά τον Φώτη Κουβέλη.
Ο συνήθως ήρεμος και νηφάλιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τελευταία δείχνει και ανήσυχος και εκνευρισμένος. Όχι, δεν αντελήφθη αίφνης ότι, είναι δυσβάστακτο το φορτίο των αμαρτιών της Διαπλοκής, που κλήθηκε να σηκώσει η μνημονιακή κυβερνώσα ….Αριστερά. Απλώς, παίζοντας ένα κακής ποιότητας «θέατρο» …θρηνεί για τα μέτρα που αναγκάζεται να πάρει εναντίον μας, υποβαθμίζοντας την ίδια την υποκρισία στο άκρον άωτον της ξεφτίλας!
Υπενθυμίζουμε στον …ξεχασιάρη Φ. Κουβέλη, ότι είχε επίγνωση του πολιτικού εγκλήματος,
που διέπραττε:
Πριν τις εκλογές, τα συνεταιράκια του, Σαμαράς και Βενιζέλος, είχαν υπογράψει τις ανατριχιαστικού περιεχομένου συνθήκες, της ντροπής και της καταστροφής. Είχαν συνομολογήσει με τους Τροικανούς ότι, είναι πρόθυμοι να πετάξουν στον κοινωνικό Καιάδα τους γέρους, τους ανάπηρους, τους άνεργους. (Τέτοιο μίσος εναντίον των συνταξιούχων και των αδύναμων αμφιβάλλουμε αν έχει επιδείξει ποτέ κάποια κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο του τελευταίου… αιώνα)!
«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας (…) είναι πλήρως δεσμευμένη (…) σε όλες τις βασικές πολιτικές» του Μνημονίου, έγραφε επί λέξει στην αξιοθρήνητη επιστολή του, προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία, αποκαλύπτοντας και τη …μηχανή που είχαν στήσει για να υφαρπάξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού οι τρεις «σωματοφύλακες» του Μνημονιακού εφιάλτη.

Μήπως ξέχασε ο εσχάτως…προβληματισμένος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και τη δική του δήλωση υποταγής ότι, «το Μνημόνιο θα το σεβαστούμε απόλυτα»;

Δεν ξεγελούν οι λεονταρισμοί του Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος της κυβερνώσας …Αριστεράς παραμένει προσηλωμένος στις «αρχές» της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής, που την υπηρετούν στην πιο ακραία μορφή της ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι, για να προωθηθούν οι στρατηγικές επιλογές των κατοχικών (δάνειων επισήμως) δυνάμεων (φτωχοποίηση της κοινωνίας και υποδούλωση της χώρας) έπρεπε να βρεθούν οι …κατάλληλοι εγχώριοι εντολοδόχοι, πολιτικοί!…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Το Σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση...

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις