Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

αθα λαζαρη

60χρονη συνελήφθη στο Χαλάνδρι για εκβιασμό γιατρού

 Συνελήφθη προχθές (9-7-2014) το πρωί, στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 60χρονη ημεδαπή για εκβίαση σε βάρος 60χρονου ημεδαπού ιατρού.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 60χρονος ιατρός παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες στην 60χρονη για μεγάλη χρονική περίοδο. Μετά από θεραπεία που δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο 60χρονος της συνέστησε να απευθυνθεί σε ειδικό χειρουργό. Το Μάρτιο του 2014, η 60χρονη επικοινώνησε εκ νέου με τον καταγγέλλοντα ενημερώνοντάς τον, ότι απέτυχε και η νέα θεραπεία της και απαίτησε εκβιαστικά να της καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ως αποζημίωση, ώστε να μην τον συκοφαντήσει στα μέσα ενημέρωσης ως υπαίτιο για την κατάστασή της. Ο 60χρονος ιατρός κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό, αλλά τέλη του Ιουνίου 2014 η συλληφθείσα τον επαναπροσέγγισε και του ζήτησε 20.000 ευρώ επιπλέον για να μεταβεί στο εξωτερικό για νέα θεραπεία. Ο ιατρός αρνήθηκε και η 60χρονη τον απείλησε ότι θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά.
Ο 60χρονος προέβη σε σχετική καταγγελία στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε ραντεβού που προγραμμάτισε, με την 60χρονη, της παρέδωσε το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οπότε και συνελήφθη.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής

Δ Η Λ Ω Σ Η   Α Π Ο Χ Ω Ρ Η Σ Η Σ
Δήλωση αποχώρησης των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο» από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως την ανέγνωσε η   Ερμίνα Κυπριανίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος της «Αττικής Συνεργασίας –Όχι στο Μνημόνιο» και αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «Δύναμη Ζωής»:
Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φέρνει προς απόφαση σειρά σοβαρών ζητημάτων. Ζητημάτων που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων. Και τούτο λίγες μόνο εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αντί να περιοριστεί, ως ώφειλε, στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, επιχειρεί να δεσμεύσει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων σοβαρούς οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στη νέα Περιφερειακή Αρχή.
Πρόκειται για μια πρακτική απαράδεκτη πολιτικά και ατελέσφορη οικονομικά. Για πρακτική που αγνοεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρακτική που βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.


Μια πρακτική που δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.