Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΕΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ;Το θέμα της δημοτικής έκταση - χαρακτηρισμένης για δημαρχείο - στην Μητροπούλου και Καλλιανλιου στα Βριλήσσια συνεχίζει να μας απασχολεί, να το ερευνούμε στην ουσία και τις προεκτάσεις του - περιβαλλοντικές και πολιτικές - και φαίνεται ότι θα γίνει η αιτία η ΠΛΑΤΕΙΑ να βγει από τα όρια του Χαλανδρίου και να κάνει ό,τι κάνουν όλα τα αυτοδιοικητικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής, δηλαδή να ασχοληθεί και με΄θέματα γύρω δήμων του Βόρειου Τομέα.
Μάλιστα ήδη συζητάμε με γνωστό ενεργό πολίτη - δημότη Βριλησσίων την συνεργασία μας ώστε να αναλάβει να παρακολουθεί τα θέματα του γειτονικού δήμου για την ΠΛΑΤΕΙΑ και μόλις ολοκληρώσουμε θα κάνουμε και τις ανακοινώσεις.

Βλέπετε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ αλλά και το ΑΣΤΙΚΟ  περιβάλλον ΣΤΡΤΗΓΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ διαμορφώνεται πλέον σε ευρύτερο του δήμου επίπεδο για μια σειρά μεγάλα και στρατηγικής σημασίας θέματα της αυτοδιοίκησης που πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ επίπεδο αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και χωροθετήσεις σημείων διαχείρισης αποβλήτων, αθλητικοί χώροι, επενδυτικές πρωτοβουλίες και βέβαια ΚΥΡΙΩΣ η ΡΕΜΑΤΙΑ μας είναι θέματα η διαχείριση των οποίων υπερβαίνει κάθε δήμο χωριστά, απαιτούν διαδημοτικές συνεννοήσεις και η ΠΛΑΤΕΙΑ - όταν δεν κάνει πλάκα - ασχολείται με τα στρατηγικής σημασίας θέματα ΣΟΒΑΡΑ όπως ο τακτικός αναγνώστης μας το έχει διαπιστώσει.
Δεν μπορούμε πλέον να αυτοπεριοριζόμαστε όταν τοποθετούμαστε και αναλύουμε γι' αυτά.

Είναι απαραίτητη μια πιο σφαιρική, διαδημοτική και "περιφερειακή" ματιά στα πράγματα από την ενεργή κοινωνία, τους ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ενεργούς πολίτες.

Πόσο μάλλον που τα μεγάλα επιχειρηματικά, εργολαβικά και κτηματομεσιτικά συμφέροντα δεν έχουν σύνορα και διαθέτουν πολύ ισχυρά μέσα πίεσης ανά δήμο χρησιμοποιώντας κεντρικά πολιτικά μέσα τους στα κόμματα για να διαμορφώνουν το πολιτικό περιβάλλον πιέσεων στους "μεγάλους" αυτοδιοικητικούς.

Το αντίβαρο σε αυτά ήταν και είναι η αυτοργάνωση των τοπικών κοινωνιών και βέβαια η έκφρασή τους. Και έκφραση χωρίς φωνή δεν υπάρχει.
Ας λένε ό,τι θέλουν όσοι ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
Θα ενοχληθούν και άλλο.

Στην αρχική ανάρτησή μας για το θέμα έγινε σήμερα  μία διόρθωση - αφαίρεση μετά τις διαμαρτυρίες του Αθ. Μπέλτσιου στο σχόλιό του, όχι γιατί φοβηθήκαμε τις απειλές - συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια -  αλλά γιατί η πληροφορία που μας ήρθε ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ της δεν διασταυρώθηκε από την πηγή της.

Και βέβαια η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ συνειδητά κανέναν και αν χρειάζεται διορθώνει.
Και αν τεκμηριώσει επανέρχεται.
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΊΘΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και θα συνεχίσει ΑΠΤΟΗΤΗ, με όσους λειτουργούν με τρόπο που πολιτικά ελέγχεται.
ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ, δεν είναι ουδέτερη. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.

Η εμπλοκή  του βριλησσιώτη παράγοντα των ΑΝΕΛ  στα δημοτικά θέματα του Χαλανδρίου  δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε τα περί αυτού ανακαλούνται από την ΠΛΑΤΕΙΑ.
Ας κάνει ό,τι θέλει, ας ρίξει όσους τόνους χολή θέλει, ας μας κάνει δίκη προθέσεων ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
Θα μάθει ότι είμαστε πολύ χοντρόπετσοι και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά.
Θα μάθει ότι ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
Ειδικά από κάποιον που κάποτε μας υποσχέθηκε ότι θα συλλάβει την ΜΕΡΚΕΛ, όταν φτάσει στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Και ότι από το να ασχοληθούμε με την ουσία της υπόθεσης και των συμφερόντων που υποκρύπτονται πίσω από την υπόθεση δεν θα μας αποτρέψει.

Και για να κρατήσουμε ζωντανό το ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα θα κάνουμε σήμερα μόνο μία ερώτηση:

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΤ 365 που είναι χαρακτηρισμένο για ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ που βέβαια είναι ΔΗΜΟΤΙΚΌ, δηλαδή περιουσία των δημοτών της πόλης έχει προνομιακό συντελεστή δόμησης 2,4 - αν δεν κάνω λάθος - από την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο;

Και ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΤ, με στρατηγική σημασία για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, με δυνατότητα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ, έχει μετατραπεί σε .... ποδοσφαιρική αλάνα, λες και είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ;

Θα μας διαψεύσει κανείς;

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

KOYKING ....

Το τερμάτισε η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου και η διεύθυνση της Κούκα!

Έκαναν πασχαλινή εκδήλωση του ΚΑΠΗ χωρίς να καλέσουν τους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μόνο ο Δήμαρχος και η νονά παρευρέθηκαν "και τσούγκρισαν αυγά" με τα μέλη του ΚΑΠΗ σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της διεύθυνσης κοινωνικής μέριμνας.
 (!!!!! Ένα blog κάθε διεύθυνση το πάνε οι προπαγανδιστές του δήμου, πότε να προλάβουν να δουλέψουν οι υπηρεσίες, μόνο αναρτήσεις κάνουν).

Ούτε καν στο site του δήμου δεν είχε ανακοινωθεί η εκδήλωση στο ΚΑΠΗ!
|ΝΤΡΟΠΗ!
Καταλάβετέ το: ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ - ΠΟΛΥΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΙΑΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Θ. ΚΑΡΥΩΤΗ

Μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουν οι Έλληνες τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, τον εκπρόσωπο της χώρας μας κατά την επεξεργασία του Διεθνούς Δικαίου των Θαλασσών στον ΟΗΕ και ακλόνητο στυλοβάτη της ανακήρυξης της ελλαδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.), δίνεται στην παρουσίαση του βιβλίου του.

Ο καθηγητής Θ. Καρυώτης, σε πρόσκληση του διεθνούς περιοδικού “THE ECONOMIST” τον Ιούνιο του 2013,για δημόσια αντιπαράθεση με τους ελλαδίτες πολέμιους της ΑΟΖ, επεκράτησε κατά κράτος ( Κατά κράτος υπερίσχυσε ο καθηγητής Θ. Καρυώτης ) και γι’ αυτό στην συνέχεια λογοκρίθηκε από τους διοργανωτές οι οποίοι και –κατά παγκόσμια, ιστορική, πρωτοτυπία- αυτολογοκρίθηκαν! ( ιδ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- αυτολογοκρίνεται το » THE ECONOMIST » για να μην προβάλεται η ελληνική Α.Ο.Ζ ).

Η μαζική αγορά και προώθηση του βιβλίου του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη, συμβάλλει στον αγώνα της πατρίδας μας να αποτινάξει τον μνημονιακό οικονομικό ζυγό, καθώς δυναμώνει το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα ανακήρυξης της ελλαδικής ΑΟΖ, δίπλα στην ΑΟΖ της περήφανης και ακατάβλητης μαχόμενης Κύπρου.

Νίκος Καραβαζάκης 16/5/2016