iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΜόλις γύρισα από το  3ο ΓΕΛ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του οποίου συνεχίζεται η εκδήλωση "ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ", για την πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση του δήμου για τους πρόσφυγες.
Την εκδήλωση που διοργανώνει - λέει - ο δήμος.

Στην εκδήλωση καλέστηκα ως δημοτικός σύμβουλος από τον δήμο  αλλά και ως γονιός μαθητή του 3ου ΓΕΛ από τον διευθυντή του σχολείου.

¨Εφτασα στον χώρο συνοδευόμενος από την σύζυγό μου.

Κάτσαμε όρθιοι, στο πίσω μέρος της αίθουσας.
Δεν είμαι κανένα ψώνιο και το ξέρετε.
Αλλά σε μια τέτοια εκδήλωση η παρουσία της αντιπολίτευση έχει πολιτική σημασία πέρα από τα πρόσωπα, ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε, ακούσαμε την ομιλία του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και την πρώτη μαθήτρια που συμμετείχε. Παραμείναμε όρθιοι και χωρίς βέβαια να ανακοινωθεί η παρουσία μου.

H παρουσία μέλους του δημοτικού συμβουλίου από την αντιπολίτευση δεν απασχόλησε κανέναν εκ των διοργανωτών για να την ανακοινώσει ή να φροντίσει να κάτσει μαζί με τα μέλη του δήμου από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Μην αποδεχόμενος άλλο το πολτικό μήνυμα που εξέπεμπε η στάση των διοργανωτών χαιρέτησα τον διευθυντή του 3ου Λυκείου που είχε διαθέσει την αίθουσα  και αποχώρησα.

"Δεν είναι δική μου ευθύνη το τελετουργικό" μου είπε. "Είναι της κας Γαλάνη. εκείνη όφειλε ...."

"Είναι δική σου όμως ευθύνη  να μην γίνεται τα σχολείο χώρος μονοπαραταξιακής προπαγάνδας κε Διευθύντά" του είπα διαμαρτυρόμενος. "Και αυτό επιτυγχάνεται αν γίνεται σεβαστή και η αντιπολίτευση σε τέτοιες εκδηλώσεις".

Από την αντιπολίτευση ΒΕΒΑΙΩΣ δεν ήταν κανείς άλλος στην εκδήλωση.
Είτε για το περιεχόμενό της είτε γιατί ξέρουνε ότι η Πρόεδρος του Προέδρου που διοργανώνει τις εκδηλώσεις αλλά βέβαια και Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που έχει την τελική πολιτική ευθύνη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν θέλουν την αντιπολίτευση στις εκδηλώσεις και την διώχνουν με τον τρόπο τους.

Αυτά γιατί κάποιοι έχουν το θράσος  στο δημοτικό συμβούλιο να εγκαλούν τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι δεν συμμετέχουμε στις εκδήλωσες που οργανώνει ο δήμος ... ΣΕΡΓΙΟ ΓΚΑΓΚΑ!

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΒΟΥΛΙΟ8η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 20η Απριλίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2016.

2.        Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας έως δυο μηνών για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση 2016» στα σχολεία του Δήμου και «Αθλητική Κατασκήνωση 2016».

3.        Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση μίσθωσης έργου (αντί ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) στο πλαίσιο προγραμμάτων (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WASTE4THINKHORIZON 2020).

4.        Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

5.        Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού για φιλοξενία μαθητών του Λυκείου Caarinan από το Turku της Φιλανδίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του 4ου ΓΕΛ Χαλανδρίου με τη συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου.

6.        Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για τη φιλοξενία αντιπροσωπείας του Δήμου HARBIN στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον Δήμο Χαλανδρίου.

7.        Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για τη μετακίνηση του Δημάρχου και Αντιδημάρχων στον καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων πολέμου στη Λάρισα.

8.        Έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης της αθλητικής εκδήλωσης στίβου «Ευριπίδεια 2016» και έγκριση δαπάνης για την προμήθεια υλικού, της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς.

9.        Έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης των διαδημοτικών κολυμβητικών αγώνων «Ευριπίδεια 2016» και έγκριση δαπάνης για την παροχή της υπηρεσίας ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς.

10.     Παραχώρηση κολυμβητηρίου Αθλητικού Κέντρου «Νικ. Πέρκιζας».

11.     Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 79/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στον «Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου».

12.     Καταστροφή υλικών μηχανογραφικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.

13.     Έγκριση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου. (αρ. πρωτ. 10285/07-04-2016).

14.     Έγκριση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου. (αρ. πρωτ. 10938/13-04-2016).

15.     Έγκριση της μελέτης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ‘’Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ’’» για υποβολή προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

16.     Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικού) του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ», Α.Μ. 12/14.
                                                                                          

Οι τρόποι ελέγχου και διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο διημερίδας www.dikaiologitika.grΚατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της διημερίδας, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι νέες μορφές κατασταλτικού ελέγχου που το ελεγκτικό συνέδριο διενεργεί σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπήρξαν εισηγήσεις σχετικά με τη «δημοσιολογιστική ευθύνη» αιρετών οργάνων δήμων, αλλά και με την «Αστική - Δημοσιολογιστική - Ποινική - Πειθαρχική ευθύνη και αλληλεξάρτηση των ευθυνών». Παράλληλα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η νομιμότητα και η νομιμοποίηση στις δίκες καταλογισμών αιρετών οργάνων δήμων, καθώς και οι τρόποι νομιμοποιήσεων των δαπανών στους ΟΤΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, υπογράμμισε πως η μάχη για την καταπολέμηση των δυσλειτουργιών στην οργάνωση των δήμων θα είναι νικηφόρα, μόνο αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο λειτουργούν ως «σύμμαχοι». Επίσης, πρότεινε την σύσταση επιτροπής με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Θεωρούμε, είπε, την πρόληψη καλύτερη από οποιαδήποτε μορφή θεραπείας. Θέλουμε να συνεχίσει να υφίσταται το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί μας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο να προλαμβάνουμε κάθε είδους παθογένειες». Θα πρέπει όμως τόνισε, «να εξαλειφθούν φαινόμενα διαφορετικών ερμηνειών σε ομοειδής αποφάσεις». Αναφερόμενος στις δυσλειτουργίες που δυσκολεύουν το έργο των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εστίασε κυρίως στις χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία ελέγχων από τις δικαστικές αρχές, αλλά και στον τρόπο ερμηνείας των νόμων, γεγονός που συχνά επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των δήμων και τη δυνατότητα ταχείας λήψης αποφάσεων. Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου έκλεισε τις εργασίες του Συνεδρίου με τα λόγια του Ομότιμου καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ακαδημαϊκού Λάμπρου Κοτσίρη, «μόνο η ηθική σκέψη μπορεί να αποτρέψει αυτό που στην Σωκρατική φιλοσοφία θα χαρακτηριζόταν ως παιδαγωγική τύφλωση. Γιατί η ηθική σκέψη δίνει στην ατομική ζωή βάθος και το έργο του Δικαστή δεν είναι να εκδίδει μόνο αποφάσεις, αλλά να φέρει σε φως τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η έννομη τάξη να τις συστηματοποιεί και να στηρίζει την ακεραιότητα των νόμων».

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Του έρωτα όλα τα φίλτρα» | Μουσική παράσταση με την Αναστασία Έδεν και τον συνθέτη Αρη Βλάχο | Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 21:00

Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Αρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. τη Αρη Βλάχο | Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 21:00

Εκδήλωση αφιερωμένη σε Σαίξπηρ και Θερβάντες από την Εταιρεία Συγγραφέων


Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Για τον Σαίξπηρ θα μιλήσει ο συγγραφέας και κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος και θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κώστας Καστανάς και Μαρία Σκούντζου. Για τον Θερβάντες θα μιλήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Φίλιππος Δρακονταειδής. Η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου θα διαβάσει ιστορίες Μπονζάι από το αφιέρωμα στον Δον Κιχώτη που έγινε από το Ιστολόγιο Πλανόδιον-Ιστορίες Μπονζάϊ, και την Books’ Journal, ενώ θα προβληθεί οπτικό και ακουστικό υλικό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου στον Πολυχώρο Arthens.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου. Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στις εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Εκδήλωση «Σαίξπηρ-Θερβάντες»
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 στις 20:00
Πολυχώρος Arthens (Αιόλου 77 & Ευριπίδου)
Τηλ.: 210-3609633