Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ

  "Άγγελε παρακολουθώ αυτά που γράφεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ καθημερινά και θέλω να σου παρατηρήσω ότι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μια ιστορική διόρθωση  " μου είπε ο Γιάννης Λαδόπουλος προχτές μπαίνοντας στην σύσκεψη για το Δημαρχείο.

"Στο άρθρο κριτικής σου για το βιβλίο του συναδέλφου, του Κώστα Αγγελή αναφέρεις τον προδικτατορικό  δήμαρχο Χαλανδρίου Τρ. Σπυρόπουλο, ως δεξιό, ενώ  ήταν κεντρώος δήμαρχος μέλος της Ένωσης Κέντρου."

- "Βεβαίως Γιάννη θα κάνω την διευκρίνιση που επισημαίνεις" του είπα (και αυτό κάνω τώρα).
Η διόρθωσή σου σημαίνει ότι συμφωνείς με το πνεύμα της κριτικής μου στο βιβλίο κατά τα άλλα, όμως, έτσι δεν είναι";

- Προφανώς. Ήταν απαράδεκτο να μην υπάρχει καμία αναφορά στην προσφορά στελεχών της δημοκρατικής παράταξης"

Η ΠΛΑΤΕΙΑ λοιπόν κάνει την διευκρίνιση σήμερα για τον Τρ. Σπυρόπουλο, όπως μας υπέδειξε ο Γ. Λαδόπουλος που δεν αλλάζει το γεγονός ότι κανένας αριστερός ή ΠΑΣΟΚος μεταπολιτευτικός δήμαρχος δεν αναφέρονται στο βιβλίο του Κώστα Αγγελή. (Τζαμτζής, Πέρκιζας, Παττακός).

Η Ένωση Κέντρου - άλλωστε, της περιόδου 1959 - 1961 (δημαρχιακή περίοδος Σπυρόουλου) δεν ήταν δα και .... σοσιαλιστές και ο Ακατανόμαστος δεν υπήρχε ούτε καν σε υγρή μορφή εκείνη την περίοδο για να έχει γνώση από πρώτο χέρι.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ για την παρατήρησή του και κυρίως για το ενδιαφέρον του για την εγκυρότητα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Παρακαλούμε να το ξανακάνεις Γιάννη αν δεις κάποιο λάθος γιατί ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ, δεν έχουμε το αλάθητο και επειδή δεν τα κάνουμε με δόλο και σκοπιμότητα ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

«Ιστορική» παρέμβαση στο κέντρο της Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια Αττικής

Διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης δυναμικότητας 350 θέσεων στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Νέας Ιωνίας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου και σχετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την τόνωση της επισκεψιμότητας με την αξιοποίηση της σημαντικής εμπορικής δραστηριότητας που χαρακτηρίζει την Νέα Ιωνία με παράλληλη αντιμετώπιση της έλλειψης υπαίθριων χώρων αναψυχής, λύση στο πρόβλημα στάθμευσης και δραστική μείωση της άσκοπης κίνησης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.


«Επιστρέφουμε στην κοινωνία και την αγορά της Νέας Ιωνίας αυτά που τις στέρησαν εδώ και 25 χρόνια» δήλωσε ο Γ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Μετατρέπουμε ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο, σε μία καλαίσθητη πλατεία με υπόγειους χώρους στάθμευσης, διευρυμένες περιοχές πρασίνου και μονοπάτια περιπάτου. Αναδεικνύουμε την ιστορική εμπορική δραστηριότητα της πόλης και τα στοιχεία της πολιτιστικής και βιομηχανικής της κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, υγείας, αθλητισμού και πολιτισμού.


Το έργο χωροθετείται, σε οικόπεδο του Δήμου και συνορεύει με κτίρια πολιτισμού και κοινής ωφέλειας (Δημοτικό Σχολείο, Μουσείο, ΚΕΠ). Γειτνιάζει άμεσα με τον ΗΣΑΠ, αλλά και με ένα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο διαμορφωμένων πεζοδρόμων και πλατειών, καθιστώντας τον χώρο «υπερτοπικής εμβέλειας». Έχει συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκ ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από το Δήμο Νέας Ιωνίας. Πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου ανέλαβε η Ιωνιώτισσα περιφερειακή σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη.


ΣΧΟΛΙΟ : Υπόγειο γκαράζ, λέει, στην πλατεία λέει, γμω την μαλακία που μας δέρνει εδώ στο Χαλά Ντερέ που φτιάξαμε την πλατεία ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ! Τες πάντων.


ΣΧΟΛΙΟ 2 ΚΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ - ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΕΡΟ: Αν δεν βγάλεις τα λεφτά για το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ τώρα που έβαλε μυαλό ο Συμεών ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σου ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ δεν ξαναμπαίνει, να είμαστε ξηγημένοι!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ