P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/2 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου λυκείου η συνάντηση των κατοίκων του Συνοικισμού για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Τη συζήτηση που συντόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ Λίτσα Γαλάνη άνοιξε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, ο οποίος αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση της δημοτικής αρχής, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις κατευθύνσεις του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «… Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, για την αυτοδιοίκηση και την χώρα, έχουν γίνει αρκετά, μένουν όμως να γίνουν περισσότερα.

Πιστεύω ότι ωρίμασαν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε να κάνουμε το επόμενο καθοριστικό βήμα. Από τις προτάσεις και τις υποδείξεις προς τη δημοτική αρχή να περάσουμε στη ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ απόφαση των ίδιων των πολιτών.

Έτσι σκοπεύουμε να δοκιμαστεί πιλοτικά η αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Καλούνται λοιπόν οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν για το ΠΟΥ και το ΠΩΣ θα διατεθούν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ 150.000 ευρώ που προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος για τη γειτονιά σας, εκτός των ήδη προγραμματισθέντων έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017.

Θεωρούμε ότι η σταδιακή εφαρμογή αυτής της επιλογής σε όλη την πόλη είναι αναγκαία, ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να έχουν την ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τον Δήμο, επιλογή για τη διάθεση των δικών τους χρημάτων».

Στη συνέχεια δεκάδες κάτοικοι πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα της γειτονιάς και κατέθεσαν κάποιες προτάσεις για μικρά και μεγαλύτερα έργα.

Στο τέλος της συζήτησης οι κάτοικοι συγκρότησαν μια 10μελή επιτροπή που θα αναλάβει τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών και την συγκέντρωση όλων των προτάσεων.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Γ. Κουράσης, Γ. Θωμάς, Μ. Λοτσάρη, Ν. Πράσσος. Επίσης οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της « ΑντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ: ΑΠΟΚΡΙΕΣ - ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017
Το Τριώδιο άνοιξε και ετοιμαζόμαστε με χαρά και κέφι για τις καθιερωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού,

όπου μικροί μεγάλοι θα διασκεδάσουμε παρέα,

από τις 10:30 το πρωί έως αργά το μεσημέρι!Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η Πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό φιλοξενεί και φέτος το ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Στις 12 μμ θα απολαύσουμε τη νεανική εξαμελή μπάντα Prestige, με χορευτικές επιτυχίες από τα 80s, τα 90s, μέχρι και το σήμερα, με dance & non-stop διάθεση, σε pop funky electro ήχους. Στο ρεπερτόριο του ήδη δημοφιλούς συγκροτήματος περιλαμβάνονται διαχρονικά τραγούδια από Donna Summer, Michael Jackson, Prince, Beyonce, Jennifer Lopez, Bee Gees, Gloria Gaynor, James Brown, Beatles, Elvis Presley, χωρίς να λείπουν οι Έλληνες, όπως ο Πασχάλης, ο Κώστας Μπίγαλης, η Μαντώ και η Αλέξια

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο ραντεβού της 2ης Πλατείας του Ψυχικού (Πλατεία Ελ. Βενιζέλου), όπου θα πραγματοποιηθεί η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, οι ξέφρενοι Assoi tou Salvador θα μας ξεσηκώσουν από τις 11:30 και για 2 περίπου ώρες, με swing & rumba, funk & mambo, reggae & ska, ενώ θα… αλλάξουν τα φώτα και σε ρεμπέτικα, jazz και ισπανικά τραγούδια. Το μοναδικό αυτό ασυγκράτητο κουιντέτο έχει τον τρόπο να ανακατεύει δημιουργικά διαφορετικά μουσικά είδη, γνωστές επιτυχίες και original υλικό από την προσωπική δισκογραφία του συγκροτήματος, και θα μας μεταφέρει από τις ρετρό μελωδίες του Αττίκ στο εξωτικό Rio De Janeiro!

Στο τραγούδι θα τους συνοδεύει η Άδα Σεϊραδάρη.

Η Βίβιαν Παπαδάκη και η ομάδα της θα μας παρουσιάσουν ένα special χορευτικό show.

Και, βέβαια, δεν θα λείψουν ούτε φέτος και οι γευστικές (γλυκές, αλλά και αλμυρές) εκπλήξεις στην πλατεία, συνοδεία καφέ & αναψυκτικών, προσφορά των χορηγών μας.Και στα δύο κυριακάτικα ‘μασκέ’ υπαίθρια πάρτι της πόλης μας, ο μουσικός-ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ Πέτρος Αδάμ αναλαμβάνει τα decks με latin κυρίως επιλογές, ενώ το παιδικό πρόγραμμα -με μασκαρεμένους εμψυχωτές και έμπειρους παιδαγωγούς- περιλαμβάνει και φέτος ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως διάφορα παιχνίδια, διαγωνισμούς μάσκας, γαϊτανάκι, face painting, μπαλονοκατασκευές, κ.α.

Την Καθαρά Δευτέρα 27.2, από τις 11:00 έως τις 15:00, και με την ευχή φέτος να έχουμε σύμμαχο τον καλό καιρό, θα γιορτάσουμε τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ στη Φιλοθέη. Σας περιμένουμε στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης με διαγωνισμό πρωτότυπου χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς, σαρακοστιανούς μεζέδες, μουσική & happenings.

Υπεύθυνη οργάνωσης, η κ. Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Σε εποχές βαθιάς κρίσης, όπως αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια, οι ευκαιρίες συμμετοχής των δημοτών/κατοίκων σε μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και μάλιστα μέσα στον κοινό βιοτικό μας χώρο που είναι η Πόλη μας, είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο για την προσωπική αυτοβελτίωση, όσο και για την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και της κοινωνικής συνοχής του πληθυσμού του Δήμου μας.

Στη βάση αυτή ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί σε μια συζήτηση για τη δημιουργία ενός ελεύθερου Πανεπιστημίου, το οποίο θα λειτουργεί ως βήμα διαλόγου και μορφωτικό ίδρυμα, με σκοπό να παράσχει στους δημότες/κατοίκους του ευκαιρίες αυτοβελτίωσης μέσα από τη μόρφωση σε επιστημονικά καθιερωμένα γνωστικά αντικείμενα, αλλά και ενημέρωσης σε τομείς επαγγελματικού ή ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, έχοντας την πεποίθηση ότι πέρα από την απόκτηση της γνώσης και την αυτοβελτίωση, οι ενημερωμένοι πολίτες είναι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες τόσο για τον εαυτό τους όσο & για τον τόπο τους.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού καλούνται όλες και όλοι που ενδιαφέρονται, άτομα και συλλογικότητες της πόλης μας, σε μια συνάντηση, συζήτηση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.30 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Η 20η ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

του Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ
Η κρίση της τελευταίας οκταετίας δεν άλλαξε δραματικά και χειροπιαστά μόνο την καθημερινή ζωή στη χώρα. Έφερε αλλαγή και στο δημόσιο, στον πολιτικό λόγο. Εδώ όμως η αλλαγή πηγαίνει σε αντίθετη κατεύθυνση. Όσο οι συνέπειες της κρίσης γίνονται οδυνηρότερες, τόσο η γλώσσα που τις περιγράφει γίνεται μαλακότερη, κομψότερη, επιστημονικοφανής, πιο αόριστη. Νέες λέξεις εμφανίζονται, που δεν υπάρχουν και στα μεγαλύτερα λεξικά. Άλλες αλλάζουν σημασία. Καινούργιοι όροι επινοούνται. Γνωστά πράγματα βαφτίζονται με νέα ονόματα. Ελληνικές λέξεις παραμερίζονται και στη θέση τους χρησιμοποιούνται ξένες.

Έχουμε λοιπόν :

-Αγορές, όχι κεφαλαιούχους
- Τρόικα, όχι δανει(λη)στές
- Θεσμούς, όχι τρόικα
- Κουαρτέτο, όχι θεσμούς ( Η κακοσήμαντη τρόικα γίνεται θεσμοί, που είναι πιο κομψό, και ύστερα κουαρτέτο, δηλαδή μουσική σύνθεση ή μουσικό σύνολο
- Κάπιταλ κοντρόλς (γραμμένο στα αγγλικά βέβαια, αλλοίμονο δεν ξέρουμε, Capital controls), όχι κεφαλαιακούς ελέγχους
- Πιστωτικό γεγονός, όχι χρεοκοπία
- Αφήγηση και αφήγημα, όχι πολιτική ανάλυση και πολιτική πρόταση
- Διακύβευμα, όχι στοίχημα, το κρίσιμο (ζήτημα)
- Προτάγματα, όχι προτεραιότητες, όχι τα κύρια
- Μέτρα με πρόσημο κοινωνικό, αριστερό, προοδευτικό, όχι μέτρα φιλολαϊκά
- Αποτύπωμα της πολιτικής, όχι συνέπειες της πολιτικής
- Αναπροσαρμογή της μισθοδοτικής δαπάνης, όχι περικοπές στους μισθούς
- Αναπλαισίωση του συστήματος μισθοδοσίας μέσα από επανυπολογισμό βάσει του νέου νόμου, όχι κόψιμο μισθών
- Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, όχι κόψιμο των συντάξεων και γενικότερα αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων
- Απασχόληση, όχι εργασία
- Απασχολούμενους, όχι εργαζομένους
- Ανασφάλιστη εργασία, όχι ωμός εκβιασμός και εκμετάλλευση
- Προνόμια, όχι δικαιώματα
- Ελαστικές μορφές απασχόλησης, όχι μισό ωράριο, μισή εργασία
- Αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, όχι καταστροφή της παραγωγικής βάσης της οικονομίας
- Εξορθολογισμός του αριθμού των υπαλλήλων, όχι απολύσεις
- Παραχώρηση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι εκποίηση, όχι ξεπούλημα
- Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όχι τράπεζες
- Πι ες άι (επί το ελληνικότερο PSI, αρχικά από το ( Private Sector Involvement), όχι ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων
- Περιορισμός της σπατάλης, όχι περικοπή των κοινωνικών δαπανών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, όχι γκρέμισμα του όποιου κοινωνικού κράτους
- Σπρέντ, όχι διαφορά επιτοκίου
- Στρατηγικοί κακοπληρωτές, όχι οφειλέτες η λαϊκότερα μπαταξήδες
- Χέρ κατ του χρέους(στα αγγλικά βέβαια hair cut), όχι κούρεμα
- Μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης ή Αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης παρεκκλίσεων ή Δημοσιονομικός περιοριστής ή Δημοσιονομικός
ρυθμιστής απαιτήσεων (πόση εφευρετικότητα!), όχι κόφτης
- Χοτ σποτς, όχι Κέντρα υποδοχής ή ταυτοποίησης ή ελέγχου
- ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων), στη συνέχεια ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών) στη συνέχεια ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων), όχι χαράτσι.

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να αισθάνονται αμηχανία, γιατί δεν καταλαβαίνουν ακριβώς το περιεχόμενο αυτών των εννοιών. Άλλοι αισθάνονται δέος απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν τη νέα ορολογία. Άλλοι αισθάνονται μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη γλώσσα, γιατί δεν καταλαβαίνουν τίποτε από όλες αυτές τις αγγλοελληνικούρες. Το σοβαρότερο είναι ότι η γλωσσική σύγχυση φέρνει και τη διανοητική σύγχυση. Είναι γνωστό ότι σκεφτόμαστε με λέξεις και ότι γλώσσα και σκέψη εξελίσσονται από κοινού. Λέξεις με θολό ή αναντίστοιχο προς τα πράγματα περιεχόμενο εμποδίζουν, αν δεν παραλύουν εντελώς, τη σκέψη.
Στο μεταξύ από μέρα σε μέρα, από αξιολόγηση σε αξιολόγηση οι δανει(λη)στές προβάλλουν νέες απαιτήσεις. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, είτε πρόθυμα είτε, αναγκαστικά, γιατί δεν έχουν, όπως λένε, άλλη επιλογή, υπακούουν. Προωθούν και εφαρμόζουν μια πολιτική που διαλύει την παραγωγική βάση της χώρας, που κατεδαφίζει το όποιο κοινωνικό υπήρχε και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτών που παράγουν τον πλούτο. Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Δεσμεύουν τις μελλοντικές γενιές για δεκαετίες και δεκαετίες.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ,,,,

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Σερί θετικών αποτελεσμάτων για τη Γυναικεία Ομάδα Βόλεϊ του Π.Α.Κ Χαλανδρίου.

Την τρίτη σερί νίκη στο Πρωτάθλημα σημείωσε η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Συλλόγου μας και μάλιστα εκτός έδρας επί του Α.Ο Παπάγου, σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με συναρπαστικές εναλλαγές στο σκορ, όπου και τελικά επικράτησε με 2-3 σετ, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής, του 1ου ομίλου του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2017,στο γήπεδο Παπάγου.

Οι φίλαθλοι παρακολούθησαν έναν αγώνα για γερά νεύρα με συχνές εναλλαγές στο σκορ όπου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας μας Κώστα Λεβαντή και στις αθλήτριες για τη σπουδαία εμφάνισή τους.

Άψογη η διαιτησία, των κ.κ Φώτη Μαρκάτη, Βασίλη Οικονόμου και Χριστίνας Αθανασιάδου.

Αναλυτικά τα σετ: 1ο 18-25, 2ο 30-28, 3ο 22-25, 4ο 25-23, 5ο 10-15.

Οι Συνθέσεις των Ομάδων:

Α.Σ ΠΑΠΑΓΟΥ: Προπονητής: Αντώνης Μπούμπουρας. Αθλήτριες: Χ-Ε Υφαντή, Σ. Κάτσικα, Β. Κρομμύδα, Σ-Ε Παναγιώτου, Α. Χατζησωκράτη, Β. Καραντζοπούλου, Ν. Στασινοπούλου, Δ. Βασσάλου(λ), Α. Οικονομοπούλου(λ), Α. Λιούκα, Ε. Μπαρουξή, Λ-Α Παπαγιαννοπούλου, Γ. Μανωλλένα, Α. Εμμανουήλ.

Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Προπονητής: Κώστας Λεβαντής. Αθλήτριες: Μαρικρίστα Μαγκανάρη, Πέρσα Σακελλαρίδη, Άσπα Αλεξάνδρου, Μαρία Τζεμπετζή, Παναγιώτα Μαρκουλή, Δάφνη Καλύβα, Κατερίνα Τράκα-Ζαρκάδη, Βιβή Σούλη, Νάντια Ιμπραχήμ, Σοφία Πάικου(λ), Άννα-Μαρία Νίνου.

Επόμενη αγωνιστική, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21:45, Π.Α.Κ Χαλανδρίου - Α.Ε Γκράβας, στο κλειστό Γυμναστήριο: «Μάρκος Παπαδάκης».-

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ