Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Η φωτογραφία στις 6.40 το απόγευμα της 1/5/2013.

Κάποιοι μας δουλεύουν. Δηλαδή τις άλλες μέρες είναι ανοικτό; Και τι κάνουνε; Κοινωνικές μπακαλιές;Καλό Πάσχα.
Γ. Γ.
ΠΛΑΤΕΙΑ:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Γ. - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Το "ΚΤΙΡΙΟ" λοιπόν θα παραμείνει κλειστό τις ήμέρες που τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ενώ αλλοι δήμοι μοιράζουν ακόμα και αρνιά.

Η φωτογραφία σου τα λέει όλα!

ΔΙΟΡΘΩΣΗ (μικρής σημασίας) ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΑ!
Ακόμα και σε λεπτομέρειες οι φίλοι της ΠΛΑΤΕΙΑΣ δεν θέλουν να υπάρχει ούτε "ΚΑΙ" που δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! Γι' αυτό βοηθάτεεεεε .....

Γράψαμε λοιπόν προηγουμένως ότι στην συνάντηση του Απόλλωνα, στο Κάτω Χαλάνδρι παρευρέθηκε ο γιατρός - δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Βαρδουλάκης.

ΛΑΘΟΣ! ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ!

Απλά αναφέρθηκε στους παρευρισκόμενους η διαφωνία του στην μετεγκατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου από τον Σταύρο Λιανό - αυτό μας είπε και εκείνος από το τηλέφωνο - αλλά δούλεψε .... βλάβη στο σύρμα και ... μπερδευτήκαμε.

Ο γιατρός λοιπόν μας διευκρίνισε πριν λίγο ότι δεν ήταν εκεί ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ που διατυπώθηκε και στην χθεσινή τοποθέτησή του, μέσω της Πλατείας.

ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Θ. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ στη συνάντηση. Κατά τα άλλα .... είναι όπως σας τα είπαμε.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Άμεση αλλαγή του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς στους ΟΤΑ


ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ - ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ

Εχθές έγινε συνάντηση μελών του Απόλλωνα Χαλανδρίου και Κατωχαλανραίων, όπου το θέμα ήταν - ποιο άλλο - η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Λούλα Καρατζά, ο Θωμάς Βαρδουλάκης και ο Σταύρος Λιανός -  που μας έδωσε και το ρεπορτάζ.

Η Λούλα Καρατζά, στην ομιλία της, ξεκαθάρισε την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ".

Αυτά στο προσκήνιο.

Στο παρασκήνιο όμως υπήρξε - λέει άλλος σμπίρος μου - άτυπη συνάντηση - ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ -  κατωχαλανδραίων με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας κο Καλογερόπουλο ο οποίος ήταν ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ:

"Δεν με ενδιαφέρει τι μαλακίες έχουν κάνει οι δήμαρχοί σας τα προηγούμενα χρόνια. Στις 15 Μαϊού ο καταυλισμός θα απομακρυνθεί ακόμα και με τα ΜΑΤ. Δεν παίζω εγώ το κεφάλι μου κορώνα - γράμματα" φαίνεται να είπε σε φίλο του ο κος Καλογερόπουλος,  όπως μας μεταφέρθηκε.

ΥΓ

Και κάτι δικό μας: Θέλετε ονόματα για ό,τι έγινε το 2000-2001 με το οικόπεδο στην Αναπαύσεως και το Καρέλειο έτσι; Και νομίζετε ότι κωλώσαμε, έτσι;

Άκου αναγνώστη μου: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΛΑ! ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ!
Είναι η ώρα το τοπικό κατεστημένο - πράσινο και μπλε, μπλε και πράσινο - με κόκκινους και ροζ κόκκους, να αφήσει το Χαλάνδρι ήσυχο και να μας αφήσει να δουλέψουμε ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Έχουμε πολλά να σου πούμε. 
Ποιος έκτιζε και δεν ήθελε να μεταφερθούν οι ΡΟΜΑ στην Αναπαύσεως μέχρι να πουλήσει τις μεζονέττες του;
Ποια πούλαγε μετεγκατάσταση σε ευάερες και ευήλιες μεζονέττες στον Στέλιο;
Ποιος είπε ΟΧΙ στην στέγαση των τσιγγάνων στο Καρέλειο - ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ το 2001;

Τι έγινε με την χρηματοδότηση Νάκου; Πού είναι τα 3 μύρια ευρώπουλα; Τι έγινε με τα δάνεια μεταστέγασης το 2006 -2007;

Αλλά και ΠΟΙΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ επιμένουν να ζητούν ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; Ποια δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτεευσης και ποιο ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ επισκέφτηκαν την προηγούμενη βδομάδα της Ιπποκράτους και ζήτησαν ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

Πλάκωσαν στο Χαλάνδρι και οι ΣΩΤΗΡΕΣ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ;

Πώς συνδέονται όλα αυτά;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ και ποια τα ποδάρια του  εξ αριστερών.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ! ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Να χαλαρώσουμε και λίγο, γιατί ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΕΜΑΣ.

Αλλά είναι ΑΣΦΑΙΡΟΙ.

ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Τις επόμενες μέρες - μέχρι την Τρίτη - θα πίνουμε τσίπουρα και θα φτιάχνουμε κοκορέτσια.

ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΖΕΙ


Η πρώτη "αντιστασιακή" πράξη πολλών από την γενιά μου ήταν τότε που γράφαμε - πιτσιρίκια, 12 χρονών ακόμα, την λέξη 

ΖΗ

στην μάνδρα της Ριζαρείου και τον τοίχο του - τότε - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. 
(Θα θυμηθούν κάποιοι).ΤΟ 1976 ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΜΕΡΟΣ 1ο ΑΠΟ 3


ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ 1

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κου ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. 
ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ 3 ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ (ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ - ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ).

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ. ΜΑΝΙΑΤΗ


69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ 200 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ.
«Πατερούλη, πάω για εκτέλεση, να ‘σαι περήφανος για τον μονάκριβο γιο σου».
Όταν ένας Γερμανός στρατηγός, τρεις αξιωματικοί και αρκετοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα ανταρτών στους Μολάους, οι κατοχικές δυνάμεις αποφάσισαν την εκτέλεση των 200 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και την εκτέλεση όλων των ανδρών που θα συλλαμβάνονταν μεταξύ Μολάων και Σπάρτης. Οι εκτελεσθέντες ήταν 200 κρατούμενοι του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, εκ των οποίων οι 170 ήταν πρώην πολιτικοί κρατούμενοι του καθεστώτος του Μεταξά και οι υπόλοιποι εξόριστοι στην Ανάφη. Τα ονόματά τους υπήρχαν
σε καταλόγους της δικτατορίας του Μεταξά, οι οποίοι στη συνέχεια παραδόθηκαν στις δυνάμεις κατοχής.

Πρωτομαγιά 1944, 5.00 το ξημέρωμα. Τραγουδούσαν και χόρευαν οι μελλοθάνατοι, έφτυναν κατάμουτρα το χάρο. Δέκα αυτοκίνητα τους πρόσμεναν με προορισμό το Σκοπευτήριο. Σε χαρτάκια γραμμένα τα στερνά τους λόγια που τα πετούσαν κατά τη διαδρομή.
Οσα απ’ αυτά διασώθηκαν δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το ’45 στην επιθεώρηση «Σήμερα».
Ανάμεσά τους ο Ναπολέων Σουκατζίδης. Ο κομμουνιστής που αρνήθηκε να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των μελλοθάνατων. Που αρνήθηκε να πάρει τη δική του θέση άλλος συγκρατούμενός του. Στο δρόμο προς το εκτελεστικό απόσπασμα, γράφει στον πατέρα του: «Πατερούλη, πάω για εκτέλεση, να ‘σαι περήφανος για τον μονάκριβο γιο σου».
Ο Νίκος Μαριακάκης στο δικό του σημείωμα έγραψε: «Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος».
Ο Σάββας Σαββόπουλος: «… Καμιά δύναμη δε θα μπορέσει να τσακίσει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα νικήσει…».

Ο νεολαίος, ο Δημήτρης Σόφης: «Χαίρετε φίλοι. Εκδίκηση. Μάνα μη λυπάσαι. Χαίρε μάνα».
Ο Μήτσος Ρεμπούτσικας: «…Οταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτέ…».

Οι 200 της Καισαριανής έδωσαν τη ζωή τους για εκείνα τα ανώτερα ιδανικά που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια «άνθρωπος». Και δεν πέθαναν ποτέ.
Στις 10.00 το πρωί έπεσαν οι πρώτοι πολυβολισμοί που δεν καταλάγιασαν μέχρι τ’ απομεσήμερο. Οι Γερμανοί δέχτηκαν να μη γδυθούν οι εκτελεσμένοι που μεταφέρονταν στον τόπο της εκτέλεσης σε εικοσάδες. Αγγάρεψαν αρκετούς από τη γύρω περιοχή για να κουβαλούν τα άψυχα πτώματα και να τα πετούν στο αυτοκίνητο-σκουπιδιάρα.
Στο Γ’ Νεκροταφείο πρόσμεναν 200 τάφοι για να δεχτούν αυτούς που τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο την ώρα που τους εκτελούσαν. Κι εκεί, έτρεξαν λίγοι γνωστοί και συγγενείς, ν’ αφήσουν μερικά λουλούδια και καυτά δάκρυα, σ’ όποιο τάφο έβρισκαν μπροστά τους, αφού δεν υπήρχαν αναγραφόμενα ονόματα.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις