Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σαράντα χρόνια... (από 15/7 έως 23/7/1974) (ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πραξικόπημα κατά του Μακάριου - Τουρκική εισβολή και ΚΑΤΟΧΗ του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας - Μεταπολίτευση στην Ελλάδα

Δεν πρόκειται για απολογισμό. Άλλωστε, τι να πρωτοθυμηθείς, τι να πρωτογράψεις. Μα, να, μια και ζήσαμε τότε στην επαναστατική μας νιότη με μεγάλη ΕΝΤΑΣΗ τα γεγονότα, μια και δεν ΞΕΧΝΑΜΕ ποτέ ότι η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας εν Ελλάδι είναι ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ με την τουρκική εισβολή και ΚΑΤΟΧΗ του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (στην ουσία έκτοτε έχουμε ένα ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟ de facto νησί…), επανερχόμεθα σήμερα, με την αφορμή –και την απόσταση– των σαράντα χρόνων για να επισημάνουμε:

Με αφορμή τις πρόσφατες συνομιλίες των «δύο πλευρών», σημειώνω ότι το (υποτιθέμενο) «νέο πλαίσιο» λύσης των Αναστασιάδη - Έρογλου εξαφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, τη νομική και διεθνή της υπόσταση, κάνοντας λόγο για νέο «κυπριακό κράτος», το οποίο θα συστήσουν, από κοινού και ισότιμα, τα «δύο συνιστώντα κράτη».

 Έτσι γίνεται αποδεκτός ο διαχρονικός στόχος της Τουρκίας για ουσιαστική διάλυση και ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε εισβολή, κατοχή, κατοχικές δυνάμεις, ούτε στον σεβασμό των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ολομέλειας του ΟΗΕ, το δε ψευδοκράτος αποκτά την ίδια διεθνή υπόσταση με την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία!

Η ενδεχόμενη και απευχόμενη απώλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την «έκλειψη» της οποίας τονίζει η Τουρκία, θα είναι όχι μόνο τοπική καταστροφή και τεράστια πληγή, αλλά θα οδηγήσει και στην ανεπανόρθωτη συρρίκνωση της Ελλάδας. Οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου, στο σύνολό τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν στην πράξη το αυτονόητο ότι: «Η Κύπρος αποτελεί το ανάχωμα στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα» (στρατηγός Αλευρομάγειρος).

Όλα αυτά τα χρόνια, πέραν των υποχωρήσεων, είχαμε κι εμείς μικρές νίκες:

1. Τη διακήρυξη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ (που άσχετα από την υλοποίηση του ή μη, βοήθησε στη συνειδητοποίηση του πόσο ΚΟΝΤΑ είναι –ή πρέπει να είναι– τα δύο ελληνικά κράτη).

2. Την απόρριψη του διχοτομικού, ρατσιστικού Σχεδίου Ανάν το 2004 με συντριπτική πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι ορθάνοικτος για τους λαούς που παλεύουν.

Ο ελληνικός λαός, σε Ελλάδα και Κύπρο, οφείλει να είναι σε εγρήγορση και να απαιτήσει αλλαγή στρατηγικής.

O αγώνας για εθνική και κοινωνική ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχίζεται, είναι ΕΝΙΑΙΟΣ

ΟΚ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έχουν αναρτηθεί τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στη σελίδα του δήμου - σε άλλη θέση από την προηγούμενη.

http://www.halandri.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=268&keyword=%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%97%20%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3%20%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3

Τώρα δουλεύει και η "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" στην οποία πριν την προηγούμενη ανάρτηση,  ζητήσαμε αποτέλεσμα βάζοντας "ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" και δεν έβρισκε τίποτα.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΌΓΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ; ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΩραία η νέα ιστοσελίδα του δήμου. Έχει και κινούμενη header, πολύ ωραία είναι όλα.

Λεφτά υπάρχουν (από αυτά που χρωστάει ο δήμος σε κάτι ταλαίπωρους), είχε και αναδουλειές - φαίνεται - η GLOBO, φίλοι είναι να τους δώσουμε και καμιά δουλειά,έτσι πρέπει,  όλα αυτά μέσα στην ζωή είναι και δεν θα πείραζε ....

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΓΑΝΕ (όλως τυχαίως θέλω να πιστεύω) 
 ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ!!!!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΗ Η "ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ" ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!


Κατανοητόν;

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΑΛΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ!

Παρόλα αυτά αυτό δεν το γλυτώνουμε σε αυτό τον δήμο


Την οικονομική διαχείριση κατά τα έτη 2004 και 2005 στην Φλύα Αναπτυξιακή έλεγξαν οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών ύστερα από καταγγελία του Δ. Παπαδοπουλου (τότε μέλους του Δ.Σ. ο οποίος έχει τσακωθεί με τον τότε Δντα - τον Γ. Παρασκευόπουλο - και έχει πάθει ένα κοκομπλόκο να αποδείξει .... τα αναπόδεικτα.

(αλήθεια δεν έχουν άλλη δουλειά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, άλλα Ν.Π. να ελέγξουν;)

Πριν λίγο ολοκλήρωσαν την δουλειά τους και αποχώρησαν, ενώ σύμφωνα με πληοφορίες μας πάνε και στον δήμο για το θέμα των δημοτικών τελών, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ αλλά την οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Συλλήψεις - Δημήτρη Παπαδόπουλε και Γρ. Καλομοίρη - δεν διατάχθηκαν .... (πάλι) αφού μάλλον εύσημα πήρε ο λογιστής της ετιαρίας Μάνθος Βόλης για την ενημέρωση που έκανε στις δύο ελέγκτριες.

Εν τω μεταξεί σύμφωνα με άλλες πηγές μας ήδη ενημερώνονται για να αναλάβουν την διαχείριση της εταιρίας ο νεός διευθύνων σύμβουλος Κώστας Ευθυμίου και η Γιάννα Αθανασάτου (δικηγόρος, νομική σύμβουλος του δήμου επί δημαρχίας Παττακού).

Και μόλις ενημερωθούν θα τους καλέσουμε δημόσια να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα όσα καταμαρτήρησε η παράταξή τους προεκλογικά στον Άγγελο Νταβία.


ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ!

Ή θα τον στείλουν υπόδικο, να απολογηθεί για τα "εγκλήματα" που διέπραξε στην δικαιοσύνη ή θα ζητήσουν συγνώμη γιατί δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Ρακιντζής: «Σκάνδαλο η μη απογραφή των 133 δημοτικών επιχειρήσεων»

Έκκληση στους δημάρχους να προχωρήσουν στην απογραφή των 133 δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν αυτοεξαιρεθεί από αυτή τη διαδικασία έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Εξέφρασε την αισιοδοξία (μιλώντας στον Σκάι) ότι οι νέοι δήμαρχοι, που θα αναλάβουν από Σεπτέμβριο, θα κάνουν το καθήκον τους, σημειώνοντας ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αναφέρθηκε σε πιθανές υπερβάσεις προϋπολογισμών και αργομισθίες υπαλλήλων, που κρύβονται λόγω της μη απογραφής.


Υπενθυμίζεται ότι οι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της ΕΕ, με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά την ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, γιατί οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ Η ΦΛΥΑ αε.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ


ΝΕΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
Με νέα εισαγγελική παραγγελία - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας - το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - βρίσκεται από το πρωί στην ΦΛΥΑ και διενεργεί έλεγχο στις χρήσεις 2003 και 2004 της - τότε - Φλύας Αναπτυξιακή (πριν της μετατροπής της εταιρίας σε ΑΕ το 2007). 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - αν δεν έχει προκύψει κάτι νεώτερο, που δεν το γνωρίζουμε - πρόκειται για άλλον ένα έλεγχο από το ΣΕΔΔ ή το ΣΔΟΕ  (δεν θυμόμαστε αυτή τη στιγμή  τον αριθμό - έχουμε χάσει το μέτρημα) που προκλήθηκε από την ν-ιοστή (επίσης έχουμε χάσει το μέτρημα) καταγγελία του γνωστού πρώην στελέχους της ΦΛΥΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  Δ. Παπαδόπουλου (της παράταξη Ανδρεόπουλου), ο οποίος είναι και το "μεγάλο" κονέ της παράταξής του, με τη  νέα διοίκησης του δήμου, αφού είναι κολλητός του Γρηγόρη Καλομοίρη και από κοινού έχουν "κυνηγήσει" την ΦΛΥΑ τόσα χρόνια στα δικαστήριαα (ανεπιτυχώς γι' αυτούς μέχρι σήμερα).

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο έλεγχος αφορά την περίοδο πριν της μετατροπής σε ΑΕ - μην σπεύσουν να χαρούν οι ΜΠΟΥΡΔΟΓΛΑΣΤΡΕΣ - δεν ακουμπάει την διαχείριση της περιόδου του ακατονόμαστου, υπευθύνου για όλα τα κακά της πόλης.
 
Περιμένουμε τα αποτελέσματα του - νέου - ελέγχου και θα τα ξαναπούμε.

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Γ.Γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης ΣτεφάνουΠέθανε σήμερα, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

 Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Έχει παίξει έντονο παρασκηνιακό ρόλο για τις εξελίξεις στο Χαλάνδρι ο εκλιπών στενός συνεργάτης των Σημίτη και ΓΑΠ.

ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ...

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

"Φιλί" ζωής στο Σύνταγμα
Κόσμος που φορούσε μπλουζάκια για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με κάποιους να έχουν και γάντια στα χέρια, πάγκοι αλληλεγγύης, ένας από αυτούς για τη συλλογή φαρμάκων που θα σταλούν στη Γάζα, αυτοσχέδια μπαράκια, αφισάκια κρεμασμένα από δέντρο σε δέντρο με τις κοινωνικές δομές και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς που μαγειρεύουν εδώ και 83 μέρες για τις καθαρίστριες, βοηθώντας να αντέξουν στις σκηνές έξω από το υπουργείο στην Καραγεώργη Σερβίας, κι ένα επιβλητικό stage συνέθεταν τη χθεσινή εικόνα της πλατείας Συντάγματος από νωρίς το απόγευμα. Η συναυλία αλληλεγγύης με τη Χάρις Αλεξίου, ιδέα των καθαριστριών, που διοργάνωσαν ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η συλλογικότητα Αλληλεγγύη για Όλους, λειτούργησε σαν μαγνήτης για τον κόσμο που έμεινε στην Αθήνα.

Συγκλονιστική η συναυλία αλληλεγγύης με τη Χάρις Αλεξίου για τις καθαρίστριες

Όσοι πήγαν δεν έχασαν. Η Χαρούλα τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια, με τον κόσμο άλλοτε να ξεσηκώνεται, άλλοτε ν' αγκαλιάζεται και να συγκινείται. Είχαν παίξει τον ρόλο τους και οι ομιλίες που προηγήθηκαν, από αλληλέγγυους στον αγώνα των καθαριστριών, αλλά κι από τις ίδιες τις καθαρίστριες, που περιέγραφαν αυτή τη μεγάλη πορεία των 10 μηνών στον δρόμο. Την ίδια ώρα, είχαν φροντίσει να μην αφήσουν ξεκρέμαστο τον χώρο τους στο υπουργείο Οικονομικών. Μαζί με άλλους συναγωνιστές τους λοιπόν, που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες εκεί (σχολικοί φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα), χωρίστηκαν σε βάρδιες και πάντα κάποιοι έμεναν πίσω στην Καραγεώργη Σερβίας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυξημένη. Είχαν τοποθετηθεί αρκετές δυνάμεις με κλούβες γύρω από τους δρόμους της συναυλίας, ενώ πολλοί αστυνομικοί βρίσκονταν δίπλα από το υπουργείο. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει το κλίμα αλληλεγγύης και γιορτής. Κόσμος από διάφορες περιοχές της Αθήνας έδωσε το παρών. Ψυχικό, Διόνυσος, Εξάρχεια, Περιστέρι, Ελληνικό εκπροσωπήθηκαν από τους ανθρώπους των κοινωνικών δομών. Στην πλατεία όμως δεν ήταν μόνο ο κόσμος του κινήματος, αλλά και κόσμος που γούσταρε τη φάση. Κόσμος που έμαθε γι' αυτή από το ραδιόφωνο ή από τις αφίσες στους δρόμους. Κόσμος που απλώς περνούσε τυχαία από εκεί. Μαζική ήταν επίσης η παρουσία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του κόμματος, που έχουν δείξει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα.

Αυτή η μαζική παρουσία του κόσμου συγκίνησε τις καθαρίστριες. Η Ευαγγελία, η Σεβαστή κι η Βάσω τον ευχαρίστησαν και μέσω της "Α", όπως και τη Χάρις Αλεξίου. "Η σημερινή συναυλία μάς δίνει τεράστια δύναμη για τις πολλές δράσεις που ακολουθούν. Εμείς δεν πάμε διακοπές, συνεχίζουμε τους αγώνες μέχρι να νικήσουμε", είναι το μήνυμα που έστειλαν. Απόδειξη της μεγάλης τους δύναμης, το γεγονός ότι ακόμα και για τη συναυλία αψήφησαν τις αντικειμενικές δυσκολίες και πολλές από τις καθαρίστριες που μένουν στην περιφέρεια ήρθαν μόνο και μόνο για τη συναυλία και έφυγαν μετά. Και αυτή τη φορά νίκησαν δίνοντας το πιο ωραίο "Φιλί" στην πλατεία Συντάγματος και την κοινωνία μας, τόσο ωραίο όσο και το τραγούδι της δικής τους Χαρούλας.

http://www.avgi.gr

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κατάσταση υπογραφών των συλλόγων ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κανονικά συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης»

Η εκδίκαση της Έφεσης της ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 31/7/2014 και ώρα 12:00 μμ. 
Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης.

Με ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις