Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ; οέο
Επειδή ΠΟΤΕ δεν θα κάνουμε την χάρη στην παρέα της αυτοεξυπηρέτησης που κυριαρχεί στην πόλη - δια των μπλε, πράσινων και κόκκινων κόκκων που την συγκρότησαν  και προσπαθούν να την κρατήσουν όρθια, ώστε να κρατήσουν τα προνόμια που εξασφάλισαν δια αυτής - να κάνουμε κριτική σε επιλογές τους, χωρίς να έχουμε διατυπώσει θέση για το θέμα το οποίο αναδεικνύουμε, όπως κάνανε διαχρονικά εκείνοι κοροϊδεύοντας τον μπαμπουίνο και ψαρεύοντας σε θολά νερά υποσχέσεων, υποκρισιών, συκοφαντιών και ντουντουκών επί καμιά 15αριά συναπτά έτη
(Τεράστια η ευθύνη του Ζαφειρόπουλου που τους χαρίστηκε - τες πάντων), θα σου πούμε από σήμερα την θέση μας.

Εμείς έχουμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη με βάση αυτό μιλάμε, δεν περιμένουμε να ταυτιστούμε με κάθε ευκαιριακό αίτημα ή κάθε συγκυριακή γκρίνια των δημοτών, όπως κάνουν όσοι σε θεωρούν ηλίθιο.
Και σε καλούμε να αξιολογήσεις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, μπας και από μπαμπουίνος γίνεις πολίτης.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠOΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ (κατά την γνώμη μας) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (και ουχί μόνο)!

Θα μου πεις τώρα το θυμήθηκες που το πράγμα βράζει και φωνάζουν στην Μικράς Ασίας.
ΝΑΙ! Τώρα θα σου πω την πρότασή μας που όμως δεν την είδα εχθές στον ύπνο μου, την έχουμε επεξεργαστεί και διατυπώσει χρόοονια τώρα. Έτη και έτη.

Η πρότασή μας είναι γνωστή σε συνομιλητές μας στην ΦΛΥΑ, από την περίοδο 2006 -2010.
Μόνο που η συντηρητική παράταξη - που ήταν πλειοψηφία - δεν συμφώνησε ποτέ.
(Τουλάχιστον τότε φόραγαν παντελόνια, και όταν διαφωνούσαν οι της τότε πλειοψηφίας έλεγαν "ΔΙΑΦΩΝΩ, το βλέπω αλλιώς" οπότε ο διάλογος είχε σημασία και ουσία.)

Μετά ήρθαν οι μέλισσες.
Οι Μαυρογυαλούροι που  από μπροστά ήταν ένα με .... το ΚΚΕ ένα πράγμα - δηλαδή και πολύ δημόσιο, κάργα δημόσιο -  και από πίσω άφηναν το Δουζένη να χαθεί.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ (και) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ!

Πώς;;;;

Με μια μόνιμη εγκατάσταση δημοτικής λαχαναγοράς - ιχθυαγοράς.  

Με αποχέτευση, τουαλέτες, καθαριότητα, υγιεινή, καθημερινή λειτουργία από παραγωγούς και μόνο και ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ λοιπόν.

Η πόλη θα απελευθερωθεί από τον βραχνά των λαϊκών στον δρόμο, χωρίς να χάσει ο Χαλανδραίος την φρεσκάδα των προϊόντων της λαϊκής και χωρίς ο παραγωγός να χάσει την άμεση επαφή με τον αστό καταναλωτή.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

Όχι "χωρίς μεσάζοντες" ευκαιριακά στα σχολεία, με τριτοκοσμικά σκηνικά και βέβαια με την κατάθεση της παραταξιακής προτίμησης του πελάτη - πολίτη στον αρμόδιο του  "χωρίς μεσάζοντες" κάθε καργαριστερού Πολυτακόπουλο.
Χωρίς δηλαδή μεσάζοντες εμπορικούς αλλά και πολιτικούς .

- Πού να γίνει ρε μεγάλε αυτό;;;;; Θα μας πεις;;;

ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ, απένατι από τον Αη Γιώργη,

Υπόγειο γκαράζ (μέχρι 3 όροφοι κατακατ) και αποπαν μια εγκατάσταση για  την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, επιβαρύνει, ρυπαίνει, εκνευρίζει και βάζει τους ιθαγενείς να τρώγονται μεταξύ τους.

Μια φασαρία για την λαϊκή της Τούφας και πού θα πάει αυτό το μήνα, μια η λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου και πού θα πάει τον άλλο μήνα, τώρα και η λαϊκή του Κεντρικού Χαλανδρίου και πού θα πάει.

Και βέβαια τουρκομπαρόκ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Κάθε δημαρχάρας στο Χαλάνδρι μαζεύει κουκιά (από τον ένα δρόμο που "απελευθερώνει" από την λαϊκή) ενώ ο επίδοξος "Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη" (ο "Αντιπολίτευσης" δηλαδή), πάει με τον άλλο δρόμο για να ψηφίσουν αυτόν οι μπαμπουίνοι, να εισπράξει την δυσαρέσκειά τους που τους πήγε ο δημαρχάρας την λαϊκή μπροστά στο σπίτι τους.

Αλλά ΟΛΟΙΜΑΖΙ στηρίζουν τον παραγωγό στας διακηρύξεις τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΗΓΕΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.

Πρόταση λοιπόν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ του θέματος, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
ΒΙΩΣΙΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ!

Και θέσεις εργασίας, έτσι; Να τα λέμε και αυτά.

Γιατί ο παραγωγός θα βάλει και έναν στον πάγκο να πουλάει το μπρόκολο, έτσι;

Και έσοδα από τα γκαράζ.
Και ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΩΣΤΑ αφού μια ΜΟΝΙΜΗ δημοτική αγορά Χαλανδρίου εκεί, είναι ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της πόλης με άνετη πρόσβαση από παντού.

Γιατί δεν συμφωνούν οι συντηρητικοί όταν το θέσαμε;

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ! ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ.
Πιστεύουν ότι το "φιλέτο" αυτό δεν πρέπει να αξιοποιηθεί με προτεραιότητα τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και την εξυπηρέτησή του - αυτά είναι κάτι σοσιαλισμοί που λένε οι παλιοί - αφού αποτελεί (και όντος αποτελεί, δίκιο έχουν) "ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" άρα θα βρεθεί ιδιώτης που θα βάλει πολλά λεφτά εκεί (όταν έρθουν αυτοί στα πράγματα, που τα έχουν καλά με τους επενδυτάς) και ο δήμος θα τα κονομήσει πολύ.

ΚΕΡΔΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ.

Αυτό βέβαια που ο δήμος ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙ ακίνητα από ιδιώτες για να μην τα χρησιμοποιήσει για ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ σκοπό και να τα ξαναδώσει σε (άλλους) ιδιώτες μόνο για έναν λόγο γίνεται, έτσι;;;;

Δεν σε θέλω μπαμπουίνο.

Ποιος ο λόγος να γίνει αυτό - να δώσει ο δήμος λεφτά για να απαλλοτριώσει από ιδιώτη για να το ξαναδώσει μετά σε ιδιώτη να το αξιοποιήσει κατά πώς του αρέσει - ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ;
Δεν υπάρχει. Η απαλλοτρίωση (ή η αγορά ακινήτου) από τον δήμο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι γίνεται για να καλύψει κάποια ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, έτσι δεν είναι;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.

ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ και ΔΕΥΤΕΡΟ είναι το κέρδος, όχι γιατί είμαστε σοσιαλιστές αλλά ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ;

ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

ΜΠΟΡΕΙ.

Με χαρά θα ακούσουμε τον αντίλογο, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Και προσοχή! Η πρότασή μας αυτή προτείνουμε να υλοποιηθεί ΜΕ ΣΔΙΤ!

Να αναζητηθεί ιδιώτης που θα επενδύσει ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όμως, όχι το ανάποδο.

(δεν θα εξειδικεύσουμε τώρα σε περισσότερες λεπτομέρειες).

Βέβαια η αυτοεξυπηρέτηση - γενικώς και εργολαβικώς - προτιμάει να περιμένει να δει τι θα προτείνει κάθε εργολάβος για το τι θα γίνει στην δημοτική περιουσία για να το υποστηρίξει - ή να το ανεχτεί με χαζογκρίνια - εκ των υστέρων, σιγά που τους νοιάζει η πόλη και η στρατηγική ανάπτυξής της.

(Ξέρεις με τι κριτήριο θα αξιολογηθεί η κάθε πρόταση έτσι; Δεν είσαι χαζός περί του κριτηρίου αξιολόγησης, έτσι; "ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ;;;")

Επειδή η πρότασή μας είναι - για άλλη μια φορά - ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δεν έχει θέσει ανάλογη πρόταση στον δημόσιο διάλογο, ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ από κανέναν ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΜΕ αλά ΠΛΑΤΕΙΑ!

Ενώ με χαρά θα δούμε να την υιοθετούν οι μονομάχοι της επόμενης αναμέτρησης ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, όμως.

Και με ακόμα μεγαλύτερη χαρά θα βλέπαμε να αξιοποιείται άμεσα, έστω και προσωρινά, στην επιφάνεια του κτήματος Μαμμόπουλου, για μεταφορά της λαϊκής ΤΩΡΑ μέχρι να προετοιμαστεί και να βρεθεί το επενδυτικό σχήμα για την οριστική εφαρμογή της με τα υπόγεια γκαράζ.

ΤΡΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

1. Την πρόταση την είχαμε συζητήσει μεταξύ μας και προεκλογικά, με προβληματισμό για το αν θα κάνουμε τις 10 θέσεις - προτάσεις με τις οποίες κατεβήκαμε στις εκλογές 11 αλλά είπαμε να αφήσουμε και τίποτα από το σχέδιό μας ΕΚΤΟΣ το 2014, για να μην μας λένε ότι τάζουμε λαγούς με πετραχείλια (άλλωστε το είπαμε ότι μιλάγαμε για στόχους απλά μιας τετραετίας και τότε και ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ να πούμε).

2. Υπάρχει κατατεθειμένη άλλη μια άποψη για αξιοποίηση του Μαμμόπουλου και είναι από τον φίλο μας τον Γιώργο Θωμά (ο μόνος που κάτι συγκεκριμένο είπε το 2014, όσο οι άλλοι δοξάζονται πάντα κρυπτόμενοι και αυτοεξυπηρετούμενοι εδώ και μια δεκαετία.).

Η παράταξη του κου Θωμά είπε προεκλογικά να γίνει (και) στο Μαμμόπουλο πολιτιστικό κέντρο - θέατρο.

Για εμάς οι πολιτιστικές λειτουργίες έχουν χωροθετηθεί ανεξίτηλα στη συνείδηση των Χαλανδραίων σε δύο χώρους της πόλης: ΣΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ και σε ένα κλειστό πολιτιστικό χώρο στο ΚΤΗΜΑ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ σε ενότητα με το θέατρο της ρεματιάς, οπότε προκρίνουμε ως βέλτιστη λύση για το Μαμμόπουλο ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΆ - ΙΧΘΥΑΓΟΡΑ ώστε να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ να έρθουν σε επαφή κατευθείαν με τους καταναλωτές, να προσφέρεται καθημερινά φρέσκο, ελληνικό, ποιοτικό προϊόν στον Χαλανδραίο, να υπάρξουν κάποια - όχι βέβαια τα περισσότερα που μπορεί αν δώσει το ακίνητο, αν γίνει κτίριο γραφείων - έσοδα στον δήμο (έσοδα από τέλη χρήσης της αγοράς και βέβαια από τα γκαράζ) και να βγάλουμε τις λαϊκές από τους δρόμους, να ησυχάσουμε από το τσιγγαναριό.

3. "Και που θα πάνε οι πλάκες, τα τσιμέντα και το αμμοχάλικο της αυτεπιστασίας" θα ρωτήσει ο αντιδήμαρχος Γερολυμάτος ίσως;

Ε άμα ρωτήσει θα του απαντήσουμε, για να κάνουμε και λίγο την πλάκα μας.

Δεχόμαστε κριτική στην πρότασή μας και βέβαια αντίλογο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Θεσμοί -Κυβέρνηση : 5-0

του Α. Κρούστη
Σκέφτηκα να γράψω το άρθρο αυτό χωρίς να το στολίσω με λογοτεχνικό ύφος και ούτε να δείξω το θυμό μου για όσα ζούμε. Έτσι ξερά. Τεχνοκρατικά και λογικά.
 Η υπερήφανη διαπραγμάτευση λοιπόν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2016, έθετε 5 πολύ συγκεκριμένους στόχους:
Στόχοι.
1.     Να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η δεύτερη αξιολόγηση γιατί η καθυστέρηση της έχει δυσβάστακτο κόστος για την οικονομία.
2.     Την απομείωση και η ελάφρυνση του χρέους.
3.     Να ενταχτεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαράκωσες (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
4.     Να αποκλιμακωθούν οι στόχοι επίτευξης πλεονασμάτων του 2018 από 3,5% σε 2.5% το 2019 και σε 2% το 2020.
5.     Να επιτευχθούν οι απαιτούμενοι ρυθμοί ανάπτυξης της τάξεως του 2,7%

Επίτευξη.
1.     Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει το Φεβρουάριο του 2016 και έκλεισε 16 μήνες μετά. Τον Ιούνιο του 2017. Τα 5,6 δις μέτρα που επιβλήθηκαν σε όλους μας ήταν αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης.
2.     Καμία μείωση χρέους. Επαναλήφτηκαν οι δεσμεύσεις του Eurogroup του 2012, εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι και εφαρμοστούν οι ψηφισμένες διαρθρωτικές αλλαγές.
3.     Η ένταξη της Ελλάδος στην Ποσοτική Χαλάρωση θα σηματοδοτούσε την μείωση κόστους δανεισμού, την αύξηση της ρευστότητας, την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την έξοδο της χώρας στις αγορές. Δεν επετεύχθη τίποτα.
4.     Το πρωτογενές πλεόνασμα όχι μόνο δεν μειώθηκε το 3,5% στο 2,5% για το 2019 , αλλά επεκτάθηκε έως το 2022 και το 2% του 2020 , για 40 χρόνια μετά το 2060
5.     Μετά από μια κούρσα ύφεσης η κυβέρνηση ασθμαίνοντας , μετά από τη φορολογική καταιγίδα που επέβαλε παντού, τώρα  μπορεί να φτάσει σε ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 1,5% στο μισό σχεδόν του αρχικού στόχου της.

Κόστος συνολικής αστοχίας;
100 δις. €
Συμπέρασμα;
Φύγετε …..!

ΕΝΩ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!


 

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, ακόμα και μακροχρόνια, δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας, εκτός αν ο εργοδότης έχει την πρόθεση να σε εκβιάσει να παραιτηθείς, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Θα πηγαίνεις λοιπόν στον εργοδότη και θα τον ρωτάς: "Αφεντικό, δεν πιστεύω να θέλεις να με κάνεις να παραιτηθώ και δεν με πληρώνεις εδώ και ένα χρόνο". Αυτός θα σου απαντά: "Όχι ρε, πώς σου πέρασε από το μυαλό;" 


Και θα συνεχίζεις να δουλεύεις απλήρωτος, αφού οι προθέσεις του είναι αγνές.

Εύγε στον Άρειο Πάγο που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του εργαζόμενου και διαλύει αυτή την αντιπαραγωγική εμμονή ότι το να μην πληρώνεται κάποιος είναι βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.


 Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν μισθός, γιατί δημιουργεί τριβές και συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.


(το έκλεψα από ανάρτηση του σύντοφου Δ.Σ. στο φατσομπούκι)