Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

H Πρωτοβουλία Δημοκρατικής και Πατριωτικής Ενότητας (ΔΗ.Π.Ε) διοργανώνει
 
εκδήλωση - συζήτηση στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου,
Δαναΐδων & Αντιγόνης,
το Σαββατο στις 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 7μμ.
 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης με θέμα «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ».
Παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι ομάδων που συμμετέχουν στη ΔΗ.Π.Ε.
 
Για την Ομάδα Ανεξαρτήτων Πολιτών Σαρωνικού ο Νίκος Καραβαζάκης,
για τους Ελεύθερους Χρεωκοπημένους ο Κώστας Παπαδόπουλος,
για την Πατριωτική Κίνηση ο Μάκης Λίβανος,
για τους Αγανακτισμένους Αποφασισμένους Έλληνες ο Δημήτρης Κωλέττης.
 
Παρέμβαση για λογαριασμό της Σοσιαλιστικής Ανασύνθεσης θα κάνει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.

 
Θα ακολουθήσει συζήτηση.


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ...

(φωτό ΧΤΥΠΟΣ)


Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Βορείων Προαστίων Ηλίας Μουρίκης έφυγε ξαφνικά - μάλλον από καρδιακό επεισόδιο - εχθές το βράδυ, στα 58 του χρόνια, στα χέρια της ιατρού - συζύγου του, που προσπάθησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αλλά ... "το λάδι του Ηλία είχε τελειώσει", όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο πιο κολλητός του φίλος.

Ο Ηλίας Μουρίκης ήταν Νεοψυχικιώτης,  είχε διατελέσει χρόνια γραμματέας της Τ.Ο. Ν. Ψυχικού πριν προωθηθεί στη Ν.Ε. Β2 το 2005.
Στη συνέχεια εκλέχτηκε γραμματέας της Β3 Ν.Ε. (ενοποιημένη ΝΕ Βορείων Προαστίων.)

Εργάστηκε στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Ν. Ηρακλείου όπου ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM.

H κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4 μ.μ. στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΡΑ!

ΕΦΥΓΕ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ, ΣΤΑ 58 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΛΙΑΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ.

Πού οδηγούν οι υπερβολές στις αναφορές για αύξηση της σχολικής βίας και παραβατικότητας

H 6η Μαρτίου ορίσθηκε από το υπουργείο Παιδείας σαν "Ημέρα κατά της σχολικής βίας". Γύρω από αυτή αναπτύσσει μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια με οδηγίες, παρεμβάσεις, ομάδες δράσεις.

Το αν και πόσο υπάρχει πραγματικά διαδεδομένο και σε έξαρση τέτοιο θέμα, ο τρόπος παρουσίασής του, οι κοινωνικές αιτίες που το δημιουργούν, οι τρόποι αντιμετώπισης κλπ, αξίζουν να αναλυθούν σοβαρά και χωρίς επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, από έγκυρους, ανεξάρτητους και με άμεση εμπειρία γνώστες της εκπαίδευσης.
Χρειάζεται βέβαια, να μην εστιάζουν μονοδιάστατα στα παιδιά και τις συμπεριφορές τους, αλλά και στις παρεχόμενες συνθήκες εκπαίδευσης, το περιβάλλον που ζουν, τις οικονομικές και πολιτιστικές επιδράσεις που δέχονται, τα πρότυπα που προβάλλει η σημερινή κοινωνία.

Ενδεικτικά για το θέμα, σαν αφορμή για περαιτέρω σκέψεις, παραθέτουμε ένα σύντομο άρθρο που παρουσιάζει συνέπειες που επέφερε η διόγκωση, οι υπερβολές και ο λάθος προσανατολισμός για την σχολική βία, σε άλλες χώρες:

"Και έπειτα ο δάσκαλος φώναξε την αστυνομία". Η 12χρονη Σάρα κατηγορήθηκε ότι διέκοψε το μάθημα όταν ψέκασε με άρωμα τον λαιμό της επειδή κάποιοι συμμαθητές της την πείραζαν ότι μυρίζει άσχημα. Δεν της ζητήθηκε να περάσει έξω ή να πάει στο γραφείο του γυμνασιάρχη. Ήταν οι αστυνομικοί που πήγαν να την πάρουν. Και δεν άργησαν καθόλου, αφού περιπολούσαν στον διάδρομο.

Όπως εκατοντάδες άλλα σχολεία του Τέξας, το γυμνάσιο Φίλμορ διαθέτει τη δική του αστυνομική δύναμη. Ένοπλοι περιπολούν κανονικά στους διαδρόμους και το προαύλιο για να επιβάλουν την τάξη.
Και φυσικά η παρουσία τους δεν είναι μόνο για "συμμόρφωση" των ζωηρών μαθητών. Η Σάρα ήταν μια από τους περίπου 300.000 μαθητές -ορισμένοι ακόμη και σε ηλικία 6 χρονών- που την τελευταία διετία εμφανίστηκαν σε δικαστήρια ανηλίκων. Γιατί; Επειδή καυγάδισαν με κάποιον στο προαύλιο, έβρισαν, έκαναν φασαρία στο σχολικό, κάπνιζαν στις τουαλέτες, φορούσαν "ανάρμοστα" ρούχα ή απλώς άργησαν στο μάθημα.

Η ποινικοποίηση της σχολικής ζωής ή τακτική της "μηδενικής ανοχής" απέναντι στην παραβατικότητα των ανηλίκων ξεκίνησε με την προσπάθεια καταπολέμησης των ναρκωτικών και έφτασε στον σημερινό παροξυσμό όταν πολλοί γονείς πείστηκαν ότι η μόνιμη παρουσία αστυνομικών στα σχολεία ήταν η κατάλληλη μέθοδος να αντιμετωπιστούν τραγωδίες όπως το μακελειό στο λύκειο του Κόλουμπαϊν το 1999.

Και τα σχολεία φαίνεται ότι αποτελούσαν το τελευταίο άβατο σε μια διαδικασία διαρκούς επέκτασης των ζωνών αστυνόμευσης τα τελευταία χρόνια. "Συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις υπερβολές που ακούμε για την αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων" δηλώνει στην εφημερίδα "Γκάρντιαν" η Ντέμπορα Φούλερ, μέλος οργάνωσης νομικής βοήθειας του Τέξας.
 
Στο Όστιν του Τέξας, το 3% των μαθητών απέκτησαν ποινικό μητρώο κατά το σχολικό έτος 2007-08. Οι περισσότερες καταδίκες αφορούσαν πρόστιμα αλλά και αυτά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα για τους φτωχότερους γονείς. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει, αφού είναι πάγια τακτική, μαθητές να στέλνονται σε φυλακές ενηλίκων εφόσον δεν έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι να συμπληρώσουν τα 17 τους χρόνια.
 
Δεν είναι όμως μόνο τα πρόστιμα. Σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις μέσα στην τελευταία πενταετία, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού, τέιζερ ή απείλησαν με τα όπλα τους "άτακτους" μαθητές. Υπάρχουν άλλωστε και θάνατοι, όπως δείχνει η περίπτωση του 15χρονου Χάιμε Γκονζάλεζ, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς όταν τους σημάδεψε με αεροβόλο, το οποίο εκείνοι πέρασαν για κανονικό όπλο.
 
Όλα αυτά τα τρομακτικά θα μπορούσαν να αφορούν μόνο την Άγρια Δύση και τον μακρινό πλανήτη Τέξας αν η βρετανική κυβέρνηση, θορυβημένη από τις κοινωνικές ταραχές του καλοκοκαιριού, δεν ανακοίνωνε πρόσφατα ότι μελετά την "αμερικανική εμπειρία" στην καταπολέμηση της παραβατικότητας ανηλίκων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κρίσπιν Μπλαντ, επισκέφθηκε άλλωστε το Τέξας τον Σεπτέμβριο για να επισκεφτεί σχολεία και δικαστήρια ανηλίκων. Προσεχώς, επομένως, και στα δικά μας σχολεία.
 
Τρίκκας Μιχάλης / Η ΑΥΓΗ, 9/2/2012 / Αναδημοσίευση www.alfavita.gr
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΦΘΗΝΟ ΑΛΕΥΡΙ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
παρακάμπτοντας την παρασιτική οικονομία της αγοράς, στηρίζουμε άμεσα τον έλληνα παραγωγό και όλες τις παραγωγικές εργασίες με κριτήριο την κοινωνική προκοπή και τις πραγματικές μας ανάγκες,

ΑΛΕΥΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ
άριστης ποιότητας (εξάγεται στην Ε.Ε.) παράγεται και συσκευαζεται στα Τρίκαλα άσπρο (για όλες τις χρήσεις) και κίτρινο (χωριάτικο)
ΤΙΜΕΣ, ΜΕ ΦΠΑ:
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ: 5kg:
5kg: (0,70€/kg) 3,50 €
10kg: (0,65€/kg) 6,50 €
25kg: (0,59€/kg) 14,70 €

Πληροφορίες και παραγγελίες:
http://protovouliakatoikonvrilission.wordpress.com/
email: pkvrilission@gmail.com
τηλ.2106002143/6979283063


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ 
Η ΒΡΑΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
 ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : 213 2023886
           ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ : 2106821975

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                       
    ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
                                                                  ΗΛΙΑΣ ΝΤΑΒΑΡΗΣ


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *