Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ - ΠΑΛΙ - ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ "ΜΑΡΟΥΣΙ"Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ.Αττικής σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων,μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. (Σχετικό από 28-11-2016 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:

"ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" .....Τον ενάμιση χρόνο που ήμουν διευθύνων σύμβουλος της ΦΛΥΑ ΑΕ (αλλά ακόμα και αντιπρόεδρός της  όσο ήμουν) σταμάτησα κάθε πολτικη/συνδικαλιστική δραστηριότητα και έκατσα να κάνω την δουλειά μου και μόνο. 

Διότι η θέση είναι ΚΡΙΣΙΜΗ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ, αφορά την διαχείριση ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και ο Δνων διαχειριστής - μάνατζερ πρέπει (κατά την γνώμη μου) να μην εμπλέκεται με την παραταξιακή αντιπαράθεση και απλά ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ. 

Και η θέση είναι έτσι και αλλιώς ευάλωτη, αφού είναι θέση που έχει οικονομικό νταραβέρι.

Και αυτό πιστεύω να το έχουν κατανοήσει όλοι στο Χαλάνδρι,  από την τεράστια εκστρατεία λάσπης και σπέκουλας με την οποία εξοντώθηκα από την καργαριστερά και την παράταξη Ανδρεόπουλου την ώρα που ακόμα και συνεργάτες επέλεξαν την σιωπή.

Πάντως η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας απαιτεί ένα διοικητικό συμβούλιο αποστασιοποιημένο από την πολιτική.
Αυτό άλλωστε προβλέπει και το καταστατικό της εταιρίας.
Και μάλιστα γι' αυτό στο καταστατικό προβλέπεται ότι ο Διευθύνων δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σε εκλογές.

Πριν λίγο με έκπληξη είδα τον σημερινό διευθύνοντα της ΦΛΥΑ να είναι αύριο (σήμερα) υποψήφιος για θέση στο ΔΣ του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς, 

Νομικά βεβαίως και καταστατικά της ΦΛΥΑ θα πει κανείς ότι δεν υπάρχει κώλυμα, και δεν υπάρχει.

Οι συνειρμοί που βγάζει όμως  η επιλογή του Συμεών να στείλει το διορισμένο, έμμισθο στέλεχος της ΦΛΥΑ, υπεύθυνο για την διαχείριση της δημοτικής περιουσίας να ...."προστατέψει" την ρεματιά, μου κάνouν κάπως. 

Κια μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είναι στέλεχος αποδέχεται μια τέτοια υποψηφιότητα.

Ίσως λέω τρέλες πάλι. 

Ίσως είμαι ο τελευταίος που πιστεύει σε ΗΘΙΚΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ.

Αλλά ίσως πάλι αποκαλυφθεί ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η αποπομπή όλων των αντίθετων φωνών - από όπου και αν προέρχονται - για να μην έχουν έλεγχο κατά την υλοποίηση των σχεδίων τους για τις δουλίτσες που ετοιμάζουν.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ .....

Συνέδριο ΚΕΔΕ: «Επεισόδια» για απλή αναλογική, κινητικότητα (βίντεο+διάλογοι)


Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, που παραλίγο να φτάσουν στα άκρα, (ΕΔΩ το σχετικό βίντεο) ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή της αντιπαράθεσης, όπως κατήγγειλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ήταν οι μεθοδεύσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη (ΝΔ) και του επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», Απόστολου Κοιμήση (ΠΑΣΟΚ), να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία χωρίς καταμέτρηση. Τελικώς, η απόφαση να μην συζητήσει η ΚΕΔΕ αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, όπως επίσης και η αρνητική θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στο νέο νόμο της κινητικότητας ελήφθη κατά πλειοψηφία και αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει, μέσα σ’ ένα πρωτοφανές… κομφούζιο.

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Πατούλη και των επικεφαλής των παρατάξεων «Ριζοσπαστικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Δημήτρη Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ) και «Νέας Αυτοδιοίκησης», Γιώργου Ιωακειμίδη (Ανεξάρτητοι), οι οποίοι και απείχαν από την ψηφοφορία. Η αντιπαράθεση γενικεύθηκε και μεταξύ πολλών απ’ όσους συνέδρους είχαν απομείνει στην αίθουσα (σ.σ. περίπου 70 από τους, συνολικά, 500), οι οποίοι είχαν έντονες και συνεχείς φραστικές αντεγκλήσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Πάντως, την ώρα εκείνη (τυχαίο;) σταμάτησε να λειτουργεί το livestreaming στο οποίο, σημειωτέον, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τριημέρου αλλά, τελικώς, το σχετικό βίντεο ανέβηκε μετά από μερικές ώρες στο youtube.

Το χρονικό της έντασης και οι “καυτοί” διάλογοι

Όλα ξεκινησαν όταν ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», Απόστολος Κοιμήσης,παρά το γεγονός ότι το κείμενο του ψηφίσματος είχε ήδη μοιραστεί στους συνέδρους, πρότεινε να γίνουν ξεχωριστές ψηφοφορίες για τα δύο θέματα, δηλαδή αυτό της απλής αναλογικής και της κινητικότητας. Πρόταση με την οποία συμφώνησε ο πρόέδρος της ΚΕΔΕ.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Ιωακειμίδη ο οποίος μίλησε για “συνδιοίκηση Πατούλη-Κοιμήση” και ζήτησε να γίνει καταμέτρηση των ψήφων καθώς, σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε απαρτία (σ.σ. 250 στους 500 συνέδρους).

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεπικουρούμενος από τον κ. Κοιμήση, αρνήθηκε να προχωρήσει σε καταμέτρηση και αντιπρότεινε να μετρηθούν μόνο οι αρνητικές ψήφοι της αντιπολίτευσης.

Το γεγονός προκαλέσε την αντίδραση του Δ. Μπίρμπα ο οποίος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ είπε χαρακτηριστικά: “Δεν είναι δημοκρατικές διαδικασίες αυτές που ακολουθούνται”.

-Πατούλης: Μιλάς εσύ ο Δημοκράτης; Δεν ντρέπεστε κ. Μπίρμπα; Αρκετά κομματικά παιχνίδια παίζετε

–Μπίρμπας: Την αυτοκριτική σας κάνετε, αλλά δεν θα βάζετε τα διλήμματα και τις αποφάσεις όπως τα λέτε εσείς

Καυστικός ήταν ο κ. Μπίρμπας απέναντι τόσο στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, όσο και στον επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», Απόστολο Κοιμήση, λέγοντας ότι ουσιαστικά το σχέδιο των αποφάσεων που κατατέθηκε στους συνέδρους, περιείχε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και καλούσε σε «ρήξη απέναντι στην πιο άθλια κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκανε λόγο, κι εκείνος με τη σειρά του, για «συνδιοίκηση Πατούλη – Κοιμήση» στην ΚΕΔΕ, ενώ γνωστοποίησε ότι η παράταξη του θα απέχει από τη διαδικασία.

Και καθώς η πλειοψηφία αρνιόταν την καταμέτρηση, ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» Γιώργος Ιωακειμίδης ξεκίνησε μόνος του να μετρά όσους σήκωσαν τα χέρια τονίζοντας ότι “δεν είστε περισσότεροι από 70 και δεν υπάρχει απαρτία” και κάνοντας κι εκείνος γνωστό ότι η παράταξή του αποχωρεί από την διαδικασία. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Πατούλης (εκτός μικροφώνου και… εαυτού): Ντροπή σου. Ντροπή σου. Έκανες τη χειρότερη συνέλευση.Είσαι για να είσαι εκεί πού βρίσκεσαι (σ.σ εννοώντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης)

-Ιωακειμίδης: Τι εννοείς; Εγώ είμαι πάρα πολύ καλά στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Εσύ είσαι καλά στο Μαρούσι;

Από την ψηφοφορία που αφορούσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, απείχε και η «Λαϊκή Συσπείρωση», με το μέλος της, Ελπίδα Παντελάκη, να τονίζει ότι θέση της παράταξης του ΚΚΕ είναι η εφαρμογή απλής και άδολης αναλογική, προσθέτοντας ότι “έχει γελοιοποιηθεί η διαδικασία” και να καταθέτει ξεχωριστό ψήφισμα της παράταξης στο προεδρείο.

Τελικώς, όπως προαναφέρθηκε, κατά την ψηφοφορία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) η ΚΕΔΕ να ζητήσει να μην συζητηθεί τώρα το θέμα του εκλογικού συστήματος, ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς δεν περιέχει διάταξη που να ορίζει ότι θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, αλλά και του ελεγκτή νομιμότητας, διάταξη που περιέχεται στο ν/σ για τους ΟΤΑ. Παράλληλα το συνέδριο εξουσιοδότησε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή από την Επιτροπή Διαβούλευσης για την μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της.aftodioikisi.gr :

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ


ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ! ΘΕΛΕΙΣ;;;;;ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ....