Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SPAM


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SPAM


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SPΑΜ.


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ .... ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK


15 αναρτήσεις της ΠΛΑΤΕΙΑΣ κατέβηκαν πριν από μία ώρα από το facebook ως .... spam.

Ενημερώσαμε ότι οι αναρτήσεις μας δεν είναι spam, έχουν υπογραφή, ανεβαίνουν σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ SITE από επώνυμο διαχειριστή και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει διόρθωση.

Η ζωή συνεχίζεται .........

VENCEREMOS!

ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ και ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑΗ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές ήταν αναμενόμενο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με το Χαλάνδρι, τα προβλήματά του, τους κατοίκους του παρά μόνο ως πάρεργο.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά την διάσπαση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και τον διαγκωνισμό μεταξύ των πρώην συντρόφων δια την σφραγίδα της αριστεράς (μπαίνοντας) έχει γίνει αρένα ακραίων αντιπαραθέσεων και συνδικαλιστικών ανταγωνισμών που λίγο αφορούν τον ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και τις περισσότερες φορές τον βλάπτουν, με την έννοια ότι ο δήμος του αντί να ασχολείται με το αν θα του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και θα ανοίξει προοπτικές για το μέλλον της πόλης .... περί άλλων τυρβάζει.

Και δεν αναφέρομαι στις χρήσιμες αντιπαραθέσεις επί της ουσίας των πολιτικών που εφαρμόζονται ή δεν εφαρμόζονται από τον δήμο για τα μεγάλα θέματα της πόλης. Αλλά για την αποκρουστική απόπειρα των διαγωνιζομένων να κερδίσουν το μεγαλύτερο αριστερόσημο.

Από τη μια η διοίκηση του δήμου που προσπαθεί να αποχρεωθεί, όσο μπορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και επιλογές του, βερμπαλιστικά και ανέξοδα για την πολιτική που υλοποιεί κατά γράμμα.

Από την άλλη οι αντάρτες που θεωρούν ότι "έβγαλαν από πάνω τους" το ΣΥΡΙΖΙΛΙΚΙ και υπό την ομπρέλα της κομμουνιστικής ορθοδοξίας που τους προσφέρει η Λούλα, προσπαθούν να πείσουν το - περιορισμένο - ακροατήριο της καργαριστεράς ότι εκείνοι είναι ακόμα συνεπείς αριστεροί και αντιμνημονιακοί και όσα ψήφισαν τρία χρόνια - από αγορές δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ, από αγωγές σε πολιτικούς τους αντιπάλους και όσα στήριξαν για τα μεγάλα πολεοδομικά θέματα της πόλης επί Κουράση και την τριετία Συμεών, δεν έχουν καμία σημασία, είναι λεπτομέρειες μπροστά στο αγωνιστικό σθένος που επιδεικνύουν τώρα με κάθε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι λέγαν, τι λένε οι Σοσιαλιστές:


«Η θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία πρέπει να καταδικαστεί ρητά και ανεπιφύλακτα.
Αποτελεί περιφρόνηση προς το πάγκοινο εθνικό αίσθημα των Ελλήνων... κανένα θεωρητικό φρασεολογικό κατασκεύασμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει ή να αμφισβητήσει ούτε καν απλή σύγχυση πάνω στην στοιχειώδη αλήθεια.
Δεν υπάρχει ζήτημα Μακεδονικό, όπως δεν υπάρχει Πελοπονησιακό ή Θεσσαλικό... με κανένα πρόσχημα κανένας δεν θα δεχτεί ποτέ να αποσπάσει απο την Ελλάδα ούτε μια σπιθαμή γής... προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος».

Αλέξανδρος Σβώλος
Πρωθυπουργός « Κυβέρνησης του Βουνού"

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ

Με την ευκαιρία της φαιδρότητας των ημέρων που διανύουμε σας παραθέτω ασχολίαστα δύο κείμενα δυο σπουδαίων ανθρώπων που επιβεβαιώνουν το στιχάκι του Νιόνιου πως «εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε- γέλασε»
1.Ένα απόσπασμα από τον «ΘΟΥΡΙΟ»

«...Σ' Ανατολή και Δύσι, και Nότον και Bοριά,
Για την Πατρίδα όλοι, νάχωμεν μια καρδιά.
Στην πίστιν του καθ' ένας, ελεύθερος να ζη,
Στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζύ.
Βουλγάροι, κι' Αρβανήτες, Αρμένοι και Ρωμιοί,
Aράπιδες, και άσπροι, με μια κοινή ορμή.
Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
Πως είμασθ' αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθή

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΊΟΣ

2. Ένα κομμάτι από την επιστολή του προς τους Έλληνες κατοίκους της πόλης Μέλνικ (Μελένικο) του Γιάνε Σαντάσκι.

"Εδώ και καιρό, εσείς οι Έλληνες, έχετε συνηθίσει να βλέπετε το ζήτημα της Μακεδονίας-Αδριανούπολης ως καθαρά βουλγαρικό ζήτημα. Την πάλη που εμείς διεξάγουμε τη θεωρείτε όχι ως πάλη για να κερδηθεί μία ελεύθερη ζωή αλλά ως πάλη για τον θρίαμβο της βουλγαρικής εθνότητας απέναντι στις άλλες, οι οποίες ζουν μαζί μας... Η Οργάνωση έχει δώσει αρκετά ισχυρές αποδείξεις ότι εδράζεται σε διεθνείς αρχές κι ότι είναι εντελώς αυτόνομη και ανεξάρτητη. Η πλειοψηφία σας βέβαια έχετε ήδη πειστεί ότι ο σκοπός μας, ο οποίος πρέπει να είναι κοινός σκοπός όλων μας, είναι εντελώς καθαρός από οποιονδήποτε εθνικισμό. Όχι βουλγαρική Μακεδονία, αλλά "Μακεδονία για τους Μακεδόνες", "Μακεδονία ελεύθερη από την τυραννία" είναι που επιθυμούμε εμείς. Ελάτε, ξεχάστε το κοινό σκοτεινό μας παρελθόν, πετάξτε τον ηλίθιο σοβινισμό, πιστέψτε μας! Ελάτε να σπείρουμε μαζί τον σπόρο της επανάστασης, να γίνουμε οι ψυχές των κοιμισμένων, ελάτε! Να μην υπάρχει στο εξής Βούλγαρος, Έλληνας, Σέρβος, Βλάχος αλλά μόνο αδικημένος σκλάβος. Η τυραννία είναι κοινή, ας είναι κοινός κι ο αγώνας. Η κυβέρνηση του σουλτάνου, η οποία εξ αρχής συντηρείται μέσω της λογικής "διαίρει και βασίλευε" κάνει ο,τι είναι δυνατόν, για να μας κρατάει απομακρυσμένους τον έναν απ' τον άλλον, με οξυμένες σχέσεις, εναντιωμένους. Αυτή (η κυβέρνηση) σπέρνει παντού μεταξύ μας μίσος και διχόνοια, μας φέρνει τον έναν απέναντι στον άλλον, μας μπλέκει σε μεταξύ μας αγώνες για να μας αποδυναμώσει και για να τραβάει την προσοχή μας από την άσχημη καθημερινότητα…….».

ΓΙΆΝΕ ΣΑΝΤΑΣΚΙ 

Νίκος Καραβαζάκης: Λογοκρισία από το facebookΑπό το Νίκο Καραβαζάκη - τον γνωστό συμblogger με το ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - λαβαμε το παρακάτω μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε γιατί η ΠΛΑΤΕΙΑ - άσχετα με τις συμφωνίες ή διαφωνίες με απόψεις αλλά και το ότι όταν εμείς διωκόμαστε οι άλλοι σιωπούν - ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗΣ.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν το ρίσκο να μας "κόψει" και εμάς το facebook για να υπερασπιστούμε ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ.


Το μήνυμα του Νίκου Καραβαζάκη:

Το παρακάτω σημερινό (χθεσινό) άρθρο μου στο f/b μπλόκαρε σήμερα η διαχείριση του f/b στις 09.26
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νίκος Καραβαζάκης

Καλημέρα χειμωνιάτικη αγαπημένη φωτεινή Ελλάδα μας! Κανείς δε τολμά να αγγίξει την Μακεδονία μας! Οι Σκοπιανοί ή θα παραδοθούν ή θα διαλυθούν. Όλοι μαζί στο Σύνταγμα 4/2/2018, όπως έγινε και το 2011. Ο κύβος ερρίφθη. Πρωτοβουλία νομικών μπορεί να απαιτήσει την διασφάλιση της τάξης περιμετρικά του Συλλαλητηρίου, από το ΠΡΟ-ΠΟ Τόσκας και ΓΑΔΑ και ΥΠΕΣ με ένδικα μέσα για την προστασία του δικαιώματος ελευθερίας συναθροίζεσθαι των πολιτών, της ζωής και της περιουσίας τους. Επί...σης την υποχρεωτική τηλεοπτική κάλυψη από την δημόσια τηλεόραση, πάλι ενδίκως. Οι "διοργανωτές" συνέβαλαν με τον προσδιορισμό της 4ης Φεβρουαρίου, αρκεί. Ομιλητές άλλοι δε χρειάζονται της Θεσσαλονίκης τα είπαν όλα. 4/2/18 ΜΙΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, όπως μιλήσαμε και στην Θεσσαλονίκη. Πολλές πατριωτικές ομάδες μπορούν με δημόσιες ανακοινώσεις τους να ορίσουν σημεία συγκεντρώσεών τους ώστε να ελέγχεται και η τάξη εσωτερικά και στις παρυφές του Συλλαλητηρίου, όπως το 2011. Οι μακεδονικοί πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν να οργανώσουν μαζική μετακίνηση Μακεδόνων με λεωφορεία. Κρατική και παρακρατική άσκηση βίας δε θα αποτολμηθεί σε μια μαζικότατη ΕΙΡΗΝΙΚΗ παλλαϊκή πατριωτική εκδήλωση, νομιμοποιημένη από το ελληνικό έθνος, τον ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ χαρακτήρα της και την παρουσία πλήθους δημοσίων θεσμικών προσώπων. Η απελευθέρωσή μας απαιτεί την συμμετοχική υπευθυνότητα όλων των αληθινών πατριωτών. ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ! Σιγά σιγά να φέρουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ!Δείτε περισσότερα

Αρχή φόρμας
Μπλοκάρισμα περιεχομένου και ενεργειών από το Facebook
Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να διατηρούμε το Facebook ασφαλές, μπλοκάρουμε ενίοτε ορισμένο περιεχόμενο και ορισμένες ενέργειες. Αν πιστεύετε ότι έχουμε κάνει λάθος, ενημερώστε μας. Αν και δεν είμαστε σε θέση να εξετάζουμε μεμονωμένες αναφορές, τα σχόλιά σας θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τους τρόπους με τους οποίους διατηρούμε το Facebook ασφαλές.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου
σας προσκαλεί
να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του,
που θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου
Παπάγου 7 Χαλάνδρι

Με τιμή
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. Κοτρότσος Σ. Σπάλας

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ «MARKET IN» ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Συντονισμένη επίθεση κουκουλοφόρων σε επτά σούπερ μάρκετ της εταιρείας Market In έγινε τα ξημερώματα, σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 2 και 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις επτά σουπερ μάρκετ, στο Γαλάτσι, τη Νίκαια, τον Βύρωνα, του Ζωγράφου, την Καισαριανή, τους Αγίους Αναργύρους και το Χαλάνδρι.

Αυτή είναι η δεύτερη ανάλογη επίθεση κατά καταστημάτων της συγκεκριμένης εταιρείας. Ακριβώς πριν από ένα μήνα, είχε πραγματοποιηθεί σειρά επιθέσεων, όταν μέσα σε περίπου μισή ώρα, από την 01:34, έως τις 02:08, ομάδες αγνώστων προξένησαν φθορές με λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα στα τζάμια των καταστημάτων «Market in», σε Ηλιούπολη, τα Πατήσια, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Δημήτριο, την Πετρούπολη, την Κυψέλη και στου Ζωγράφου.

Γκαλερί Χρυσόθεμις:ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

H Γκαλερί Χρυσόθεμις οργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής
με έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων 
έργα σε πλεξιγκλάς, λιθογραφίες και μικρογλυπτά.

Διάρκεια: 23 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2018