Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤην απόπειρα του δήμου να αγοράσει την γη των Χαλανδραίων από τους ξένους δανειστές (κατ΄εντολή μεγαλοστελέχους της κυβέρνησης, λέει ο σμπίρος μου) δεν ψήφιασαν και άρα είναι αθώοι του αίματος:

ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ HTAN ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ OXI STO SKANDALO EIPAN:

Καρατζά και Αναστασιάδης από την Λαϊκή Συσπείρωση.

(Πέτρο κατά την ταπεινή μaw γνώμη πρέπει να αρνησθείς k;aue συμμετοχή και στην επιτροπή που θα καθορίσει την αξία των ακινήτων για την δημοπρασία και σόρυ για την - φιλική/συντροφική - υπόδειξη)

Γιώργος Θωμάς (Χαλάνδρι η Πόλη μας)

Παναγιώτης Τζούρας
(ανεξαρτιτοποιημένος σύμβουλος από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)

Τάσος Ευσταθίου - δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που δεν έχει πέσει στα τέσσερα.

Η Χρυσούλα Μάζη (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ) ψήφισε την μίσθωση του ΧΕΥ 8 αλλά όχι την αγορά του ΧΕΥ 9 (έστω και ημίμετρα καλά είναι).

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΝΕΣ:

Ανδρικόπουλος, Κασσίμης και Φασίτσα από την πλειοψηφία

Κουράσης (πρώην Αεικίνητος δήμαρχος Χαλανδρίου) που όμως η παράταξή του - όλοι οι άλλοι σύμβουλοι, θα τους αναφέρουμε επώνυμα) ψήφισε σύσσωμη. Ο ίδιος ήταν απών λόγω κηδείας συγγενικού του προσώπου (Συλληπητήρια στην οικογένεια της συζύγου του).

Ανδρεόπουτλος Στάθης και οι δύο δημοτικοί του σύμβουλοι Καραμολέγκος και Καζάνη, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος.

Η απουσία σύσσωμης της παράταξης έχει γίνει συνήθης στο δημοτικό συμβούλιο αλλά σε ένα τέτοιο μείζον θέμα καλό θα ήταν να έχουμε μια δημόσια τοποθέτηση της παράταξης ή των συμβούλων της.

Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ που ήταν απών. Άραγε αν ήταν παρών τι θα ψήφιζε;

Σε επομενη όλα τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ! ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ!

ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ;

 

Όταν θα μπει ο δήμος στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑμείου Ιεράρχησης Προσφορών  Εκποίησης για τους Δανειστές και πώς θα καθορίσει ΝΟΜΙΜΑ μέχρι ποιου ποσού θα κτυπήσει τα ακίνητα (μίσθωμα ή αγορά;)

- Θα έχει προκαθορίσει το ποσό που θα προσφέρει ο δήμος το δημοτικό συμβούλιο;
Τότε βέβαια δεν μιλάμε για συμμετοχή σε ηλεκτρονική πλειοδοτική δημοπρασία αλλά για εφ άπαξ προσφορά, έτσι δεν είναι;

- Μήπως θα εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος από μόνος του να καθορίσει πόσα λεφτά θα δώσει ο δήμος ή σε ποιο τίμημα θα βγει, θα εγκαταλείψει από την διεκδίκηση του ακινήτου αν πρέπει να βγει;

- Θα δώσει όσα - όσα για να πάρει το ακίνητο ο δήμος ο Συμεών;;;
- Ή θα κάνει τον λαγό στην ηλεκτρονική δημοπρασία και θα βγει;
- Είναι στημένη η δημοπρασία από πριν μήπως;

Τι σημασία έχει η επιτροπή καθορισμού της αξίας των ακινήτων που ψήφισαν - αφού θα γίνει ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και η τιμή θα καθοριστεί από την ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ;

ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΈΧΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;;;;

Εδώ για να δώσει χίλια ευρώ πρέπει να περάσει Επίτροπα η δαπάνη.

Και δεν επιτρέπεται - σου λέει - να αγοράσει ο δήμος κωλόχαρτο για το κοινωνικό παντοκοροϊδείο, γιατί δεν το εγκρίνει ο Επίτροπας και πρέπει να το πας εσύ το  κωλόχαρτο για τους απόρους συνδημότες μας  στην συναυλία, αλλιώς .... δουλεύει εφημερίδα.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, με προϋπολογισμό της κάθε δαπάνης, με εγγραφή της στον προϋπολογισμό του δήμου και εγκρίσεις. (να μην μιλήσουμε για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αρχίσουν μερικοί συνάδελφοι να κλαίνε).

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του δήμου για την αγορά του ΧΕΥ;
Πόσα λεφτά;
Θα ανοίξουμε κωδικό που θα λέει "ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ..... ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΗΣ ........ θα συμπληρωθεί  μετά την δημοπρασία?";;;

Πώς την είδε ο Συμεών;
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ με δημόσιο χρήμα;

Θα τον κλείσουν μέσα στο μπουντρούμι, σε ράντζο εκστρατείας για να δώσει πιο πολλά αλλιώς δεν φεύγει με τίποτα;

Ξέρει κανείς να μου απαντήσει αν θα είναι ποτέ ΝΟΜΙΜΗ αυτή η προσφορά του Συμεών, ΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. Είτε καλή να είναι, είτε κακή να είναι, είτε κερδίσει την δημοπρασία, είτε την χάσει.

Μόνο αν δεν υπάρξει άλλη προσφορά και δώσει ο δήμος μόνο μία προσφορά εγκεκριμένη από πριν από το ΔΣ και εγγεγραμμένη σε κωδικό στον προϋπολογισμό θεωρώ ότι θα υπάρχει ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, με όσα ξέρω μέχρι τώρα.
Δεν είναι το δημόσιο χρήμα διαχειρίσιμο με αυτόν τον τρόπο, ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή.
Σκέψου να ήταν ....

Αν γίνει έστω και δεύτερη προσφορά από τον δήμο ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;

Μια ιδέα μου ήρθε! Να καλέσει η πρόεδρος μια συνεχή, αδιάκοπη και κλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για κανένα μήνα, να μας κλείσουν μέσα σε κανένα δωμάτιο με ξηρά τροφή και sleeping bags (ράντζα είναι για την ελίτ, για το πολλά μύρια,  εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι πλέμπα είμαστε, έναν υπνόσακκο και πολύς είναι) για να αποφασίζουμε τις προσφορές του δήμου και τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού κάθε φορά.

Λες;

Έχω ρωτήσει πάντως και αρμοδίως και περιμένω απαντήσεις γιατί μάλλον έχουμε ένα .... θεματάκι.

ΑΠΡΟΘΥΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΟΜΠΡΕΜΙ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ - ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑΤο enypografa.gr ανέβασε το ρεπορτάζ του από το δημοτικό συμβούλιο της  προηγούμενης Τετάρτης που αποφάσισε - ομόφωνα και ορθώς - την διεκδίκηξση του χώρου της αλάνας του νομισματοκοπείου αλλά και το ΑΙΣΧΟΣ της συμμετοχής του δήμου στους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την μίσθωση (ΧΕΥ 8) και την αγορά (ΧΕΥ 9) των δημόσιων εκτάσεων με το χρήμα από την παράνομη υπερφορολόγησή σου, που έχει ο δήμος στην τράπεζα και οι δανειστές το έχουν βάλει στο μάτι.

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή την ώρα - το ρεπορτάζ του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ είναι αρκετά έγκυρο - με εξαίρεση την μη καταγραφή της τοποθέτησης του Τάσου Ευσταθίου (δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας που διαχώρισε ΚΑΘΟΛΙΚΑ την θέση του από τις εισηγήσεις του Συμεών. Η αντίθετη άποψη δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας στα έγκυρα ρεπορτάζ βλέεπες).

Προτείνουμε να το διαβάσει ο αναγνώστης της Πλατείας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Και μην ξεχνάς ότι το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ σε είχε ενημερώσει - σχεδόν πανηγυρίζοντας - όταν ο Συμεών - αναφερόμενος στον Νταβία που αποκάλυπτε στις αρχές Ιουλίου ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ το σενάριο της ΝΤΡΟΠΗΣ μίλησε για Καυστική ειρωνεία Σίμου Ρούσσου για τα… ευφάνταστα σενάρια Άγγελου Νταβία. τότε που ο Συμεών του υπέδειξε του ακατανόμαστου να γράψει βιβλίο φαντασίας.

Τα "ευφάνταστα σενάρια" βγήκαν αληθινά - ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ - μόλις ενάμιση μήνα μετά.

Και οι έγκυροι συνάδελφοι, μας ενημερώνουν ότι οι της πλειοψηφίας ψήφισαν .....απρόθυμα.

Με "βαριά καρδιά".

Κλαίγοντας ....

ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΙΛΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ!!

ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;;;;
Ο Γιώργος Θωμάς το είπε στο δημοτικό συμβούλιο και απάντηση δεν πήρε.

Ο Συμεών είπε ότι η κυβένρηση δεν του δεσμεύτηκε για τίποτα στις παρασκηνιακές και χωρίς καν να πάρει την γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, επαφές του με τις υπουργάρες - φίλους του.

Και ΔΕΝ ΕΙΠΕ καν  ο Συμεών στον ΘΩΜΑ ότι κάνει εφάνταστα σενάρια. Δηλαδή ουσιαστικά ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την πληροφορία του Γιώργου!

Το ΚΑΖΙΝΟ - λέει ο Γιώργος που "έβγαλε" την πληροφορία - κατεβαίνει από την κορυφή της Πάρνηθας κατά δω στους πρόποδες της Πεντέλης, το Χαλανδριστάν.


Οι σχεδιασμοί του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της αλάνας -  είναι λέει να το φέρουν εκεί - δίπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων - στην αλάνα του Νομισματοκοπείου - που λέγαμε μικροί, στο γήπεδο του Απόλλωνα όπως λένε κάποιοι σήμερα.

Ο δήμος - το δημοτικό συμβούλιο - αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι διεκδικεί τον χώρο.

Έκανε δηλαδή αυτό που δεν έκανε με τους ΧΕΥ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ο Συμεών θα τσαλακώσει το στάτους του και θα υπαναχωρήσει των προσωπικών συμφωνιών που έκανε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.

Η πόλη και οι επόμενες γενιές είναι πάνω από τον Συμεών και τα κομπρεμί του.

ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;
Πάει ο αθλητικός σας χώρος!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΕΚΕΙ!

ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ και τώρα σας φορτώνουν και ένα ΚΑΖΙΝΟ.

Και εσείς νοιάζεστε μην πείτε καμιά κουβέντα παραπάνω και αδικήσετε τον δικό σας  τον .... Γερολυμάτος!
Να τον χαίρεστε και να τον ξαναεκλέξετε τον .... αγωνιστή!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    16η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 8η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τo παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής και εγγραφή νηπίων και βρεφών στα παιδικά και βρεφικά τμήματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Έναρξη εγγραφών εκμάθησης μουσικών οργάνων


Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τα μαθήματα μουσικών οργάνων θα αρχίσουν στις 5/9 και θα διαρκέσουν έως και 16/9, στο γραφείο της Φιλαρμονικής επί των οδών Φ. Λίτσα 29 & Αγ. Γεωργίου, Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00 – 13:00 το πρωί και 17:00 – 20:00 το απόγευμα.

Επίσης το ίδιο διάστημα ισχύει και για τις εγγραφές στην παιδική χορωδία.

Για το ακριβές πρόγραμμα των μαθημάτων θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Δνση Πολιτισμού & ‘Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου

ΣΧΟΛΙΟ: Αν εσύ κατάλαβες τι μαθήματα, σε ποια όργανα, αρχίζουν μαθήματα, πόσο θα διαρκέσουν και αν υπάρχουν δίδακτρα από το .... "σαφέστατο" αυτό δελτίο τύπου πες μας και εμάς.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Ο Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ


ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ! ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ...