Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Αίτημα προς το Δήμαρχο Χαλανδρίου, για την αποφυγή αποστολής στοιχείων του προσωπικού των Νομικών Προσώπων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Αρ.πρωτ. 06/2205
22 Μαίου 2013

Προς:

- Δήμαρχο, κο Γιώργο Κουράση
- Γ.Γ., κο Δημήτρη Κατσοπρίνη
- κα Μαρία Γιαννακοπούλου, Δ/ντρια Προσωπικού
- κα Τζίνα Πούλου Πρόεδρο, ΝΠΔΔ «Αετοπούλειο»
- κο Γιάννη Λαδόπουλο, Πρόεδρο ΝΠΔΔ «Ο.Κ.Π.Α.»
- κο Ηλία Ντάβαρη, Πρόεδρο ΝΠΔΔ «Ευριπίδης»

Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια του εγγράφου υπ’αριθμ. 19830/20.5.13 του Υπουργείου Εσωτερικών, το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων μετά από ομόφωνη απόφασή μας, ζητάμε την αποφυγή αποστολής στοιχείων του προσωπικού των Νομικών Προσώπων.

Με την παραχώρηση αυτών των στοιχείων, θεωρούμε ότι τίθενται υπό απειλή κατάργησης οι θέσεις εργασίας και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις δομές των Ν.Π.Δ.Δ.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας

Σοφία Κορωναίου                          Μαρία Κουκούμα

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Κατά την γνώμη μου δύο πρέπει να είναι οι αδιαπραγμάτευτοι στόχοι μας:

Ο πρώτος αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, είναι ΟΧΙ στην μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ δίπλα στον αθλητικό χώρο (Σαρανταπόρου και Λευκωσίας).

Η απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι άστοχη, παράλογη, ανεδαφική και απολύτως καταδικαστική για την περιοχή του Κ. Χαλανδρίου.

Πέρα από την άμεση νομική προσφυγή για την ακυρότητα της απόφασης του Γ.Γ., που είμαι σύμφωνος, πρέπει μαζί, Δήμος και κάτοικοι να ακυρώσουμε στην πράξη, την όποια προσπάθεια από την περιφέρεια να επανέλθει στην προηγούμενη απόφαση.

Δεύτερος αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η απομάκρυνση των ΡΟΜΑ, από τον χώρο που βρίσκονται σήμερα.

Ο 2ος στόχος που είναι διαχρονικός. Η σημερινή κατάσταση αδικεί πόλη, γείτονες όπως και τους ίδιους τους ΡΟΜΑ που διαμένουν στην περιοχή αλλά ο στόχος δεν επιτυγχάνεται με μεγαλοστομίες και τυμπανοκρουσίες.

Χρειάζεται ισχυρή συναπόφαση των δυνάμεων της πόλης , με σχέδιο και σταθερά βήματα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι:

α. Άμεση προώθηση της ένταξης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» στο σχέδιο, με πίεση από σήμερα, πέρα από την προώθηση της μελέτης Ιωνά στο δημοτικό συμβούλιο, ισχυρή πίεση του Δήμου στο Υπ. Χωροταξίας – Περιβάλλοντος από τώρα, στο ρυθμιστικό της Αθήνας και στους αρμόδιους οργανισμούς και υπουργεία.

β. Όσο γίνεται γρηγορότερα ολοκλήρωση της αναθεώρησης του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπου προβλέπεται, με ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ο καθορισμός της περιοχής σε ζώνη πρασίνου με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αυτά τα δύο εργαλεία, κατά την γνώμη μου, με τα οποία θα λυθούν τα προβλήματα ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής του Κ. Χαλανδρίου.

Είμαι ανοικτός σε προτάσεις μετεγκατάστασης όπως αυτή του δημάρχου (στρατώνες) και άλλων παραγόντων με την προϋπόθεση να είναι εφικτές αυτές οι λύσεις και να μην προσκρούουν σε διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενωμένοι όλοι μαζί: Δήμος, περιφέρεια κλπ μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις, οικονομικές και άλλες από την Ε.Ε. η οπουδήποτε αλλού.

Έτσι θα αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση του Κ. Χαλανδρίου και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του.


ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΤα κομμάτια που λοίπουν απλά δεν ακούγονται διότι μιλούν πολλοί μαζί και δεν έχει νόημα να τα ανεβάσουμε.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Έχουμε κάνει μια παράλειψη για την οποία ζητάμε συγνώμη, δεν έγινε από πρόθεση.

Στην χθεσινή συνέλευση παρευρέθηκε - εκτός όσων αναφέραμε στην ανάρτησή μας http://stinplatia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1966.html - και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χαλάνδρι Αναγέννηση Σιδέρης Γεωργίου τον οποίο παραλείψαμε και του ζητάμε συγνώμη.

Σιδέρης Γεωργίου
Ο Σιδέρης Γεωργίου

ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση - Ενημέρωση από την "πρΟΤΑση εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου"


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου χαλανδρίου 
pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 24-5-2013 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Με αφορμή το (ακόμη ένα) έγγραφο - τελεσίγραφο του Υπ. Εσωτερικών για απογραφή – εξπρές στους Δήμους της χώρας, με απώτερο σκοπό, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, η «πρΟΤΑση» θα ήθελε να υπενθυμίσει τα εξής : 

Υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας που ήδη ισχύει, σύμφωνα με την οποία κάθε φορά που θα ζητούνται στοιχεία εργαζομένων, υπηρεσιών και καθηκόντων, ΠΟΥ ΩΣ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, τότε αυτά δεν θα αποστέλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας και των Νομικών Προσώπων. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ζητούνται στοιχεία ΑΠΟ και ΓΙΑ τα Νομικά Πρόσωπα. 

Προτείνουμε στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου μας, την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης και την κατάληψη των αρμόδιων υπηρεσιών των ΝΠΔΔ (γραφεία ή τμήματα προσωπικού κ.λπ.), ώστε να εμποδιστεί η αποστολή τέτοιων στοιχείων. Συγχρόνως, προτείνουμε τη διεξαγωγή ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης, την ενημέρωση των εργαζομένων και τις περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τον Δήμο Χαλανδρίου. 

Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου 

πρΟΤΑση

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ κ. ΣΚΟΥΛΗ

Εδώ και τώρα απολύσεις" - Έγγραφο-«φωτιά» του Υπ. Εσωτερικών
Μέχρι τις 31 Μαΐου το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει την τελική ημερομηνία για την απογραφή – εξπρές στους Δήμους της χώρας, με απώτερο σκοπό, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων.

Στο έγγραφο-«φωτιά» του Υπουργείου, που παρουσιάζει σήμερα το Έθνος ζητείται άμεσα από τους Δημάρχους, να καταγράψουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία των υπαλλήλων.
Ποια είναι αυτά;

· H επωνυμία του φορέα
· Η νομική μορφή του φορέα
· Ένα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου
· Αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού.
Παράλληλα, θα πρέπει στον πίνακα να περιλαμβάνεται:
Η καταγραφή των μονίμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (Πανεπιστήμιο, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
Η καταγραφή εργαζομένων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.
Παράλληλα, ο Δήμος στα στοιχεία που θα προσκομίσει, θα πρέπει να είναι και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει, κάτι το οποίο αποτελεί βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των οργανισμών που θα τεθούν σε καθεστώς συγχώνευσης ή κατάργησης.
Στόχος, είναι να γίνει μια νέα απογραφή προσωπικού, μέσω της οποίας θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, από το οποίο θα «βρεθούν» και οι υπάλληλοι οι οποίοι είτε θα απολυθούν, είτε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε «κίνδυνο» βρίσκονται συνολικά 28.000 δημόσιοι υπάλληλοι μιας και σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δήμοι εποπτεύουν περισσότερα από 1.000 νομικά πρόσωπα σε όλη την επικράτεια καιαπασχολούν περισσότερους από 28.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 10.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις, και οι 8.000 σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.spirospero.gr

ΣΤΙΣ 12 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ


Στις 12 το μεσημέρι, στην Παναγία Μαρμαριώτισσα στο Κάτω Χαλάνδρι θα γίνει η επιμνημόσυνη ακολουθία για τον άτυχο νεαρό ηθοποιό Τόμας Πρωτόπαπα, ο οποίος έχασε την μάχη δύο μήνες σε τροχαίο με την μοτοσυκλέτα του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ακολουθία η σωρός του θα μεταφερθεί στην Αγγλία.

Η οικογένειά του επιθυμεί αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στην μνήμη του στο Παιδικά Χωριά SOS.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

Ο συνοικισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι

Ουσιαστική λύση είναι η μεταστέγαση σε σύγχρονες κατοικίες
Αρθρο του ΔΗΜΗΤΡΗ Λ. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, αρχιτέκτονα - πολεοδόμου

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη παραγκούπολης ομοεθνών μας τόσο κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οταν ανέλαβα το 1984 για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ (στο πλαίσιο της ΕΠΑ) την πολεοδόμηση της περιοχής αυτής, οι ελάχιστοι Ρομά κατοικούσαν σε κάτω από 24 αυθαίρετες παράγκες.

Σήμερα όμως, με την αποκλειστική ευθύνη και ανοχή της πολιτείας, οι Ρομά έχουν αυξηθεί σε περισσότερες από 85 οικογένειες (δηλαδή 400 άτομα), που τα περισσότερα μέλη τους είναι δημότες Χαλανδρίου, τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής και οι γονείς τους δουλεύουν ανάμεσά μας.

Οι προσπάθειες της πολιτείας να τους εκδιώξει (επειδή εκτός των άλλων είναι και καταπατητές ιδιοκτησιών τρίτων), όπως η απόφαση του περασμένου φθινοπώρου του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ενεργοποίηση των ΜΑΤ, απέτυχαν παταγωδώς.

Τώρα που επιτέλους ο δήμος (παρά τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση για την εκπόνηση των μελετών) αποφάσισε και πάλι να πολεοδομήσει την περιοχή (η ήδη εγκριθείσα Πολεοδομική Μελέτη χρειαζόταν απλώς επικαιροποίηση και το εγχείρημα θα κόστιζε το 1/10 των χρημάτων και του απαιτούμενου χρόνου, αλλά για ανεξήγητους λόγους αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από το δήμο), είναι ευκαιρία το πρόβλημα των Ρομά να επιλυθεί άμεσα, όπως προβλέπεται γι' αυτές τις περιπτώσεις στην κείμενη νομοθεσία! Πώς έγινε ακριβώς δίπλα η πολεοδομική ρύθμιση για το μεγαθήριο της εταιρείας Archirodon; Σήμερα ο Οικιστικός Νόμος προβλέπει αυξημένο συντελεστή δόμησης για τη δημιουργία στεγαστικού προγράμματος, η αναγκαία γη προκύπτει από την εισφορά της ευρύτερης περιοχής και οι πιστώσεις από ειδικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Μάλιστα έχει εκταμιευθεί ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσόν, 3 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών του οικισμού των Ρομά, και οφείλει η πολιτεία, η Περιφέρεια και ο Δήμος Χαλανδρίου με τις τεχνικές τους υπηρεσίες και τους μελετητές να το αξιοποιήσουν και να ενεργοποιηθούν άμεσα, ώστε να επιλύσουν το ακανθώδες αυτό πρόβλημα.

Είναι μοναδική ευκαιρία σήμερα να προβλεφθεί αυτή η πρόταση και από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας στο υπό αναθεώρηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε χωροθέτηση αυτού του είδους.

Προτείνω λοιπόν την κατασκευή συγκροτήματος μόνιμων κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του σημερινού οικισμού των Ρομά στο «Πεύκο Πολίτη», μεταστεγάζοντας τους συμπολίτες μας αυτούς σε σύγχρονες ανθρώπινες κατοικίες και απορροφώντας παράλληλα τα διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση (για την αποκατάσταση μειονοτήτων). Μάλιστα, θα δημιουργηθούν έτσι πολλές θέσεις εργασίας και θα επιτευχθεί μια σημαντικότατη επένδυση για την Ελλάδα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το παράδειγμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σ' άλλες περιοχές με παρόμοια προβλήματα μειονοτήτων, αλλά χρειάζεται απλώς πολιτική βούληση, διότι όλοι έχουμε τεράστια ευθύνη για την αποκατάσταση αυτών γενικότερα, με παράλληλη όμως αποζημίωση των θιγόμενων ιδιοκτητών γης.

Η τελευταία απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της 16ης/4/2013 (α.π. Φ73521/9339) να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με προσωρινά μέτρα, σε έκταση 29.965,67 τ.μ. του Ελληνικού Δημοσίου πίσω από το Νομισματοκοπείο, είναι αποκαρδιωτική και πρέπει να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί στην ισχύουσα νομοθεσία, δείχνοντας έτσι την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να επιλύσει ριζικά και μόνιμα το πρόβλημα οικιστικής αποκατάστασης των Ρομά και όχι να τους εκδιώξει από την περιοχή που κατοικούν εδώ και πολλά χρόνια.

ΥΓ.1: Εχω αρθρογραφήσει παλαιότερα για τα προβλήματα του Χαλανδρίου (βλ. Ελευθεροτυπία, 31/3/2006), αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ελπίζω να μη γίνει και πάλι το ίδιο!

ΥΓ.2: Είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, για παροχή περισσότερων πληροφοριών και στοιχείων.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις