Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΓΑΛΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου καταδικάζουμε απερίφραστα τη νομική δίωξη 14 μαθητών/μαθητριών του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου από τον διευθυντή του σχολείου τους, με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποίησαν, εκφράζοντας τη διαφωνία τους απέναντι στην ύψωση φράχτη για τον διαχωρισμό του κοινού χώρου του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου.
Απαιτούμε την απόσυρση της ονομαστικής μήνυσης στους 14 μαθητές, στην οποία προχώρησε ο εν λόγω διευθυντής, καθώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ποινικοποίηση των δημοκρατικών διεκδικήσεων των μαθητών από κανέναν προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:
  • Ως γονιός ενός εκ των 14 ευχαριστώ τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαραστέκεται στην αγωνία μας για την δίωξη των παιδιών Είναι χρήσιμη και πολύτιμη ώστε να κατανοήσει ο κ. Φλωράκης - ο λυκειάρχης που έτρεξε να καταθέσει μηνύσεις - ότι πρέπει να επανορθώσει ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑΣ αυτή την επίδειξη υπερβάλλοντα ζήλου, όταν μάλιστα έχει διατυπώσει ανοικτά  την προσωπική του άποψη ότι ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ αλλά αναγκάστηκε να συνταχθεί με τους "υπέρ" για λόγους "συναδελφικής αλληλεγγύης".
  • Ως δημοτικός σύμβουλος και σε αναστολή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ περίμενα από τα συντροφάκια να έχουν πιο καθαρή θέση εκτός από την δίωξη και στην αιτία του θέματος αυτό της ανέγερσης του φράχτη και να ζητούσαν από τον δήμο ΤΟΥΣ που τον έφτιαξε, να τον βγάλει από την μέση. Περίμενα να διατυπώνουν ευθέως και όχι εμμέσως την αντίθεσή τους. ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ και όχι να ισορροπούν με την εξουσία, κατά την ταπεινή μου γνώμη συντροφάκια, ακόμα και αν αυτή είναι δική τους.
  • Ως ΠΛΑΤΕΙΑ - που αναδείξαμε το θέμα θα σας εκφράσουμε όμως την δυσαρέσκειά μας (που για εσάς είναι πάντα μικρή και υπερβάσιμη) που δεν μας στείλατε το δελτίο τύπου συντροφάκια. 
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΜΩΣ: Αυτή η φοβερή ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ τι λέει για το θέμα;;;

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ... ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ
ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΥΧΕΣ ΑΛΛΑ .... ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ:

Ανακοίνωση του Δήμου για τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. (23/12/2015) 

Ο Δήμος Χαλανδρίου στo πλαίσιo του Προγράμματος Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2015 είχε μεριμνήσει έγκαιρα για την εγκατάσταση παιδικών παιχνιδιών (καρουζέλ, τρενάκια) στη κεντρικά πλατεία της πόλης, ώστε τα παιδιά να χαρούν και να διασκεδάσουν ελεύθερα με τους γονείς τους αυτές τις γιορτινές μέρες.
Δυστυχώς, και παρά την υπογραφή της σύμβασης, ο επαγγελματίας υπαναχώρησε από την αρχική του δέσμευση.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά συγνώμη από τους συμπολίτες μας και τους μικρούς μας φίλους για αυτή την εξέλιξη. Καλεί όλους στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου και εύχεται Καλά  Χριστούγεννα και Ευτυχισμένη η καινούργια Χρονιά, με υγεία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Τώρα πώς ο δήμος ισχυρίζεται ότι "είχε μεριμνήσει έγκαιρα" αφού τα παιχνίδια δεν ήλθαν - αν δεν κάνουμε λάθος η "έγκαιρη μέριμνα" κρίνεται από το αποτέλεσμα- μόνο η σταλινική προπαγάνδα του Ρούσσου μπορεί να στο εξηγήσει ιθαγενή μπαμπουίνε.

Αλλά όμως υπάρχει και κάτι ακόμα: Πόσο "έγκαιρα" είχαν μεριμνήσει άραγε;
Εσύ που διαβάζεις ΠΛΑΤΕΙΑ ξέρεις.
Διότι το "έγκαιρα" ήταν με ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ - δηλαδή πρόχειρα προετοιμασμένο - στην συνεδρίαση του συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου για να μπουν τα παιχνίδια στις .... 17.

Εμείς - οι γκρινιάρηδες κράξαμε και τότε σου θυμίζουμε:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΥΧΤΑ

Και κράξαμε διότι ΕΓΚΑΙΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ βεβαίως για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ άντε ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ.

Αλλά η μέριμνα για να συνεργαστουν με τον κολλητό τους - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ - ήταν η βασική τους μέριμνα.

Πάλι δίκιο είχαμε αλλά μας λένε γκρινιάρηδες.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ... ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ MALLS.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι,

Χρόνια Πολλά!

Απευθύνω κι εφέτος, όπως κάθε χρόνο, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε καθεμιά και καθέναν σας, παλαιούς και νεότερουςφίλους και γνωστούς, τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου.
Στέλνοντας τις καθιερωμένες αυτές ευχές, οφείλω να σας διαβεβαιώσωότι έχω πλήρη συναίσθηση πόσο δύσκολες θα ΄ναι ακόμα κι αυτές οι γιορτινές ημέρες και πόση αβεβαιότητα για το μέλλον διακατέχει πολλούς από σας και από τους δικούς σας.

Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση, χρόνο με το χρόνο, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008 και τον αποκλεισμό της χώρας μας από τις αγορές που μας οδήγησε το 2010 σε αναγκαστικό δανεισμό για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κοντεύει, ύστερα από 7 χρόνια πια, να γίνει κανόνας για την πλειονότητα του λαού μας.

Και γίνονται πιο δύσκολες οι συνθήκες της ζωής καθενός και της κοινωνικήςσυμβίωσης, γιατί η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά μια  αξιακή κρίση, που οδηγεί κάθε κοινωνία σε παρακμή.

Έτσι, εκτός από τα υλικά αγαθά, χάνονται σιγά-σιγά ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες, που χαρακτήριζαν πάντα την κοινωνία μας.

Όπως η φιλία, η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη που νιώθαμε δίπλα μας όσοι, π.χ. της δικής μου γενιάς, ζήσαμε κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες στην κατοχή, τον εμφύλιο και στα "πέτρινα" χρόνια που ακολούθησαν και που δεν πρέπει με τίποτα να ξαναζήσει ο λαός μας.

Δεν είναι, ασφαλώς, κατάλληλη αυτή η στιγμή, ούτε σκοπός της επιστολής μου αυτής είναι να μελαγχολήσουμε περισσότερο, εμβαθύνοντας στα βαθύτερα αίτια, τις δραματικές συνέπειες και τα χειρότερα ενδεχόμενα της κρίσης αυτής στο εξωτερικό μέτωπο της χώρας, στα εθνικά μας θέματα.

Ούτε στο τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει, πριν αυτή η κρίση εμφανιστεί και προχωρήσει ή τι πρέπει να κάνουμε τώρα για να βγούμε από το αδιέξοδο της ύφεσης και της θεσμικής αποσύνθεσης για να ορθοποδήσουμε ως λαός και ως χώρα.

Για όλα αυτά, άλλωστε, στη διάρκεια του χρόνου που φεύγει, σας  απασχόλησα κοινοποιώντας με ηλεκτρονικές επιστολές μου, τις απόψεις και προτάσεις μου και ζητώντας τις δικές σας παρατηρήσεις και αρκετοί ανταποκριθήκατε σε έναν τόσο χρήσιμο διάλογο που πρέπει να συνεχιστεί.

Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, με τον καινούργιο χρόνο, να συνεχίσω ενημερώνοντάς σας για πολλά, σκοπίμως παραλειπόμενα από τα συστημικά ΜΜΕ, που συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες τους με αυτά να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, ανασφάλεια και αγνοεί πολλά κρίσιμα ζητήματα.

Φίλες και φίλοι,

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς, δεν πρέπει όσο ζούμε να το βάζουμε κάτω.
Πρέπει να ελπίζουμε και ν' αγωνιζόμαστε, όπως μπορεί καθένας μας, ώστε ο καινούργιος αυτός χρόνος να μην πάει χαμένος, όπως αυτός που φεύγει. Αυτό προϋποθέτει ότι όλοι - και πρωτίστως αυτοί που κυβερνούν - θα μάθουμε επιτέλους, από τα λάθη και τις ιδιοτέλειες, για ν' αντιμετωπιστούν όλα και όσοι μας έφεραν ως εδώ.

Και να εργαστούμε με συνέπεια, για να επιστρέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία στην καρδιά όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΤΟΜΕΑ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΕΡΟ


ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΕΟΥΣ
               Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Π Ο Λ Λ Α
ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016.

ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ "ΣΤΑ ΛΕΜΕ" ΜΕ .... ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ!Και σε όσους δεν αρέσει το σκληρό ροκ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ..... στην καρτέλα του browser τους - πάνω αριστερά στην οθόνη τους - έχει ένα Χ. Το πατάνε και πάνε κάπου αλλού να τους τα πουν .... χορωδιακά. Αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ με το ζόρι δεν είναι κανείς.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ... ΚΑΙ ΟΧΤΡΟΥΣ!