Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Ευρωβαρόμετρο: «Κακές» οι εργασιακές συνθήκες για το 82% των Ελλήνων


Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία βλέπει το 88% των Ελλήνων, έναντι 57% στην ΕΕ, βάσει του ευρωβαρόμετρου.

Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά επιδείνωσης καταγράφονται σε Ιταλία (86%), Σλοβενία (84%) και Πορτογαλία (78%).

Απογοητευτικό είναι το αποτέλεσμα και σε ό,τι αφορά την ποιότητα των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα με το 82% των Ελλήνων να τις θεωρεί κακές, έναντι 43% στην ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, που δόθηκε στη δημοσιότητας το 82% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα είναι «κακές» (43% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 16% θεωρεί ότι είναι «καλές» (53% στην ΕΕ).

Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), τους Ισπανούς (76%) και τους Ιταλούς (73%).

http://www.aftodioikisi.gr/, 24/4/2014

Ενεργοποιήθηκε η διαδικτυακή εφαρμογή παρακολούθησης εκλογικών δαπανών


ekloges

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας να προβούν σε ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους τους υποψηφίους ότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικτυακή εφαρμογή παρακολούθησης εκλογικών δαπανών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εγγραφές ενώ καλούνται όλοι οι υπόχρεοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα.

Η διαδικασία εφαρμογής χαρακτηρίζεται ως απλή, ενώ τα βήματα εγγραφής περιγράφονται στην ιστοσελίδα της «Διαφάνειας» . Τα στοιχεία που θα αναρτώνται στην πύλη είναι:

- Οι πλήρεις λίστες των υποψηφίων κάθε συνδυασμού
- Τα έσοδα (από εισφορές και διάθεση εισιτηρίων)
- Οι δαπάνες (είδη δαπανών) Οι πληρωμές των δαπανών

Ειδικά για τους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης συνδέσμου που θα παραπέμπει στην προσωπική του ιστοσελίδα.http://www.localit.gr/, 24/4/2014

Promithees πάμε δυνατά !!! - Σήμερα ο Μεγάλος Τελικός για τον Προμηθέα


promithees

από myxalandri.gr

Α.Ο. ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (3ος ΤΕΛΙΚΟΣ Α' ΕΣΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στις 22:00 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Πετρούπολης (Κ. Βάρναλη & Ελαιών, Πετρούπολη)

Η ομάδα μας με νίκη κατακτά το Πρωτάθλημα και εξασφαλίζει την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΙΚΟ !!!

HalandriPedia

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στους ΟΤΑ λόγω εκλογών


Δημόσιο

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στους ΟΤΑ , λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και σε εφαρμογή σχετικού νόμου (4257/2014) οι απαγορεύσεις ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Ειδικότερα απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού.

Οι φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή είναι οι εξής :

- Οι ΟΤΑ Α ́ Βαθμού (Δήμοι καθώς και τα Ιδρύματα, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι Σύνδεσμοι αυτών)

- Οι ΟΤΑ Β ́ Βαθμού (Περιφέρειες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών)

- Τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ Α ́ και Β ́ Βαθμού (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης κ.α.),

- Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

- Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

- Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ)

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω απαγόρευση ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους των προαναφερόμενων φορέων και όχι για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης, οι περιορισμοί δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) και των αμειβόμενων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ , των εργαζομένων στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Να σημειωθεί τέλος ότι το άρθρο αυτό ισχύει από την ψήφισή του, ήτοι 10-4-2014 και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική εγκύκλιο

http://www.localit.gr/, 24/4/2014

Στα «μαχαίρια» Σωματείο –Δημοτική Αρχή στα Βριλήσσια . Απορρίπτει ο Ιωαννίδης τις βαρύτατες καταγγελίες του

http://www.newsta.gr/, 24/4/2014

Βαρύτατες κατηγορίες για πολιτική δίωξη συνδικαλιστή και άλλα διατυπώνει σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίδη , στα Βριλήσσια , το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου .

Σ΄ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στο Γραμματέα του συλλόγου Νίκου Μήτση, κατηγορία που απέρριψε με κατηγορηματικότητα η Δημοτική Αρχή κατά τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του Σωματείου κάνει λόγο για συνεχιζόμενη υπηρεσιακή απαξίωση του γραμματέα του συλλόγου, «που προφανή στόχο έχει την κάμψη της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας και αγγίζει τκατλα α όρια του πολιτικού διωγμού», ενώ μιλάει για εκδικητική συμπεριφορά των στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Αναφέρει μάλιστα τη «φιλική προειδοποίηση» του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Μακρή προς το γραμματέα ότι «θα σου γυρίσει μπούμερανγκ η εκλογή σου στο σωματείο».

Επίσης καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο ότι τον Απρίλιο του 2013 εισέβαλε στο γραφείο του κ. Μήτση και του αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων και συντηρήσεων, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί από τότε.

«Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του θέματος στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεννόησης με τη διοίκηση του Δήμου» συνεχίζει η ανακοίνωση και επισημαίνει ότι αντί να διευθετηθεί το θέμα, η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο «με τη νέα προκλητική απόφαση αποκλεισμού του από τις επιτροπές παραλαβής και επισκευών οχημάτων του Δήμου, όπου λόγω ειδικότητας ως μοναδικός στο Δήμου μηχανοτεχνίτης, καταφανώς επιβάλλεται να συμμετέχει».

Με την ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων απαιτεί την απεμπλοκή της υπηρεσιακής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου εργαζόμενου από τη συνδικαλιστική του δράση, καθώς και την επαναφορά του στα καθήκοντα του στο γραφείο κίνησης, συντήρησης και επισκευών οχημάτων του Δήμου, όπως προβλέπεται από την ειδικότητα του. Θέση από την οποία απομακρύνθηκε, όπως καταγγέλλεται μετά από 14 έτη και μετά την εκλογή του στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η συνδικαλιστική μας δραστηριότητα, η επιλογή μας να απορρίψουμε τον παραδοσιακό εργοδοτικό συνδικαλισμό και να σταθούμε απέναντι σε όλες τις μνημονιακές – κυβερνητικές επιλογές που θίγουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενοχλεί τη διοίκηση του Δήμου και δυσχεραίνει επιλογές της όπως η ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού και οι συμβάσεις του Δήμου μας ΚΟΙΝΣΕΠ. Κατανοούμε ότι η ενεργή παρουσία μας σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, στα ναυπηγεία, στην ΕΡΤ, στον ΕΟΠΥΥ, στο πλάι των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας δεν αρέσουν στους κρυφούς συνομιλητές του Φούχτελ» υπογραμμίζεται στην η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν θα κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων στο Δήμο μας, πολύ περισσότερο δεν θα φιμώσουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Η υποβάθμιση, η απαξίωση και η αναξιοκρατία αφορά όλους τους εργαζόμενους και θα αντιμετωπιστεί ενωτικά και δυναμικά. Ας το καταλάβουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων δεν υπονομεύονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν διασπόνται».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-4-2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ 
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 

Χαλάνδρι, 24/4/2014
Α.Π.: 10284

- 10η

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

- 2014

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), στις 25 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1. Έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου Χαλανδρίου Φώτη Μπάβα.


Χαλάνδρι 24/04/2014

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αρχίζει πόλεμο εναντίον της αξιολόγησης

Αθήνα, 24 Απριλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 402

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προχωρά σε κινητοποιήσεις και καλεί τους εργαζόμενους σε κατάσταση «ετοιμότητας» για περαιτέρω αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην «αξιολόγηση» των Δημοτικών Υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο τις απολύσεις και την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιήσουν Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27), στις 11.00 το πρωί, και ακολούθως έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15).

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας σε κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας ώστε να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον «προθάλαμο» των απολύσεων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014 και καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν «αξιολόγηση», που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αντίθετοι με την «αξιολόγηση» έτσι όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση, καθώς αποσκοπεί στην υποβάθμιση και μείωση του ανθρώπινου δυναμικού δια των απολύσεων που έχει ζητήσει η τρόικα και τελικώς υπονομεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την αποτροπή της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4250/2014 που διαλύει τη Δημόσια Διοίκηση και οδηγεί τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Wall Street Journal: Ποιο πλεόνασμα; Η Eurostat ανακοίνωσε έλλειμμα 16 δισ. ευρώ

Wall Street Journal: Ποιο πλεόνασμα; Η Eurostat ανακοίνωσε έλλειμμα 16 δισ. ευρώ

«Φρένο» στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας φαίνεται πως επιχειρεί να βάλει η Wall Street Journal η οποία σε άρθρο της αμφισβητεί το πλεόνασμα, αλλά και τους χειρισμούς της Κομισιόν και της ελληνικής πλευράς.

«Πολλοί θα πουν ζήτω» αναφέρει η WSJ και συνεχίζει «Η Αθήνα έπιασε τους δημοσιονομικούς στόχους της, έπειτα από χρόνια στα οποία αδυνατούσε να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της λιτότητας»

Μάλιστα, προτρέπει τους πάντες να κοιτάξουν λίγο πιο προσεκτικά τα νούμερα αναφέροντας ότι η Eurostat «ανακοίνωσε την Τετάρτη οτι η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 23 δισ. Ευρώ το 2013 και ξόδεψε 7,2 δισ. ευρώ για τις πληρωμές τόκων. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το πρωτογενές ισοζύγιο, με βάση τον ορισμό που ευρέως χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι και η ίδια η στατιστική υπηρεσία, εμφανίζει έλλειμμα 16 δισ. ευρώ ή 8,7% του ΑΕΠ την Ελλάδας».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ένας εκπρόσωπος της Eurostat ανέλυσε πως για το πρωτογενές πλεόνασμα το μέγεθος της Κομισιόν περιλαμβάνει προσαρμογές στον ορισμό, χωρίς ωστόστο να γνωρίζει ο ίδιος ποιες ακριβώς είναι οι αλλαγές.

Παρέπεμψε, ωστόσο, τους δημοσιογράφους στον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Simon O'Connor".

Ο οποίος, με τη σειρά του, έδωσε τις λεπτομέρειες:

«Πρώτον, εξαιρέσαμε τις δαπάνες των τόκων της τάξης του 4% του ΑΕΠ».Αυτό, όπως εξηγεί η Wall Street Journal, ευθυγραμμίζεται με το γενικό ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Δεύτερον, εξαιρέσαμε αρκετά ειδικά μεγέθη, κυρίως για να αποτυπώσουμε καλύτερα τη βαθύτερη δομική δημοσιονομική θέση. Για το 2013, οι προσαρμογές αυτές ισοδυναμούν στο 9,5% του ΑΕΠ και αποτελούν κυρίως το έκτακτο κόστος της στήριξης του τραπεζικού κλάδου, το οποίο ανήλθε στο 10,8% του ΑΕΠ, καθώς και την επιστροφή των κερδών που έβγαλαν οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ.

Έτσι, καταλήγουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ», προσθέτει ο O'Connor.

Οταν ερωτήθηκε εάν η μεθοδολογία αυτή έχει εφαρμοστεί και σε κάποια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε στη WSJ:

«Οχι, ο ορισμός αφορά κάθε χώρα ξεχωριστά».

http://www.iefimerida.gr/, 23/4/2014

Πάνω από 2 εκ. οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα! - «Καταφύγιο» οι Δήμοι


Πάνω από 2 εκ. οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα! - Καταφύγιο οι Δήμοι

«Κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι ακριβώς οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα. Πιθανά, και με βάση τα τελευταία στοιχεία, να κυμανθούν μεταξύ των 1,9 και 2,4 εκ.». Αυτό έχει δηλώσει ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας ουσιαστικά για ένα τρομακτικό πρόβλημα, με τον αριθμό των ανασφάλιστων, που επισκέπτονται τα Κοινωνικά Ιατρεία & Φαρμακεία των Δήμων να αυξάνεται ραγδαία, αφού δε δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως «λένε» στο epoli.gr, Δήμαρχοι οι οποίοι έχουν αναπτύξει τέτοιες κοινωνικές δράσεις.

«Δεν προλαβαίνουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Δυστυχώς, οι ιατροί που προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους δεν επαρκούν. Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε ως αρωγοί και έχουμε "καταντήσει" κύριοι φορείς περίθαλψης...» τονίζει στο epoli.gr Δήμαρχος, ο οποίος συνεχίζει, «ξεκινήσαμε να εξυπηρετούμε 10 με 15, ημερησίως, και τώρα ο αριθμός αυτός έχει γίνει τριψήφιος!».

Άλλος Δήμαρχος επισημαίνει πως, ανασφάλιστοι πολίτες απευθύνονται καθημερινά στον Δήμο, προκειμένου να προμηθευτούν ένα σκεύασμα φαρμάκου. «Σοκαριστικό το γεγονός ότι, άνεργος, ένα πρωί, με περίμενε στα σκαλάκια του Δημαρχείου, προκειμένου να του δώσω φάρμακο για το άρρωστο παιδί του!».

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος ότι, στους απόρους έρχονται να προστεθούν, τόσο οι 350.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ οι οποίοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και δε δικαιούνται κατά συνέπεια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο και οι 1.400.000 περίπου άνεργοι, οι οποίοι για να έχουν περίθαλψη, απαιτείται να έχουν συμπληρώσει 50 ένσημα εργασίας στο ΙΚΑ. 

http://www.poli-politiki.gr/, 24/4/2014

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο τη δήθεν «αξιολόγηση». Ανακοίνωση.


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις