iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η διαφορά μεταξύ τραπεζιτών και πειρατών

The bondholder

Οι τραπεζίτες παίρνουν τον θησαυρό... 
βουλιάζοντας το δικό τους καράβι..

http://www.olympia.gr/, 8/4/2013

ΜΟΛΙΣ ΛΑΒΑΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το θέμα της εβδομάδας είναι χωρίς άλλο η σφράγιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με απόφαση του   ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κου Καλογερόπουλου.

Το θέμα δεν είναι καθόλου της πλάκας αφού από την Παρασκευή ΟΛΟΙ οι αθλητικοί χώροι του Χαλανδρίου έχουν κριθεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για να φιλοξενούν επίσημους αγώνες.

Τα σωματεία του Χαλανδρίου είναι στα κάγκελα αφού κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους για το τελευταίο δίμηνο των πρωταθλημάτων.

Πριν μιλήσουμε θέλαμε να ενημερωθούμε σε βάθος, να ακούσουμεm.

Είναι αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε πάντα, όταν κάνουμε ρεπορτάζ, αλλά όλοι στον δήμο έχουν στοιχηθεί πίσω από την αντίληψη "ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ".

Όλοι εκτός του Ντάβαρη, για να είμαστε δίκαιοι, ο οποίος μόλις του απευθυνθήκαμε έδωσε επί τόπου εντολή στις υπηρεσίες του αθλητικού οργανισμού να μας κάνουν αναλυτική ενημέρωση.

Επισκευθήκαμε λοιπόν το "Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ" και είχαμε μια πολύ ουσιαστική ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες και από το μέλος του Δ.Σ. Χρήστο Κιάκο, ο οποίος ήταν εκεί και προσπαθούσε να ξετυλίξει το κουβάρι.

Η υπεύθυνη παρουσίαση του θέματος θέλει χρόνο.
Οπότε δεν θα προκάνουμε για σήμερα, θα πάμε για αύριο τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Επειδή όμως έχουμε ήδη γράψει κάποια πράγματα την Παρασκευή που έσκασε το θέμα θα αναφέρουμε τα κύρια σημεία εν τάχει:

1. Το μείζον θέμα είναι η πυρασφάλεια των χώρων. (λεπτομέρειες αύριο). ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ κάνα 60άρι χιλιάδες ευρώ.

2. Η γραφειοκρατεία και πάλι μπερδεύει την ουσία των υποθέσεων και η επίθεση στην ΑΥΤΟδιοίκηση, με τις συνεχείς μειώσεις αρμοδιοτήτων και τα ασφυκτικά πλαίσια, την καθιστούν ουσιαστικά άχρηστη. Γιατί το λέω τώρα αυτό; Μα γιατί στο Νίκος Πέρκιζας - όπως ξέρουμε όλοι οι κάτοικοι του Χαλανδρίου - υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα κολυμβητήριο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.
Ε! Οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ γραφειοκράτες έχουν ερμηνεύσει ότι ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, που να καλύπτει τις ανάγκες ΣΥΝΟΛΙΚΑ του αθλητικού κέντρου, αλλά ΤΡΙΑ, ένα για το ποδόσφαιρο, ένα για το κλειστό γυμναστήριο και ένα για το κολυμβητήριο διότι κάθε χώρος θέλει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ άρα αντιμετωπίζεται ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

ΕΛΛΑΣ (το μεγαλείο σου βασιλεμό δεν έχει).

3. Τα καγκελάκια είναι αστείο να το συζητάμε.

4. Ο δήμος έχει κινηθεί σε χαμηλότερες από τις αναγκαίες ταχύτητες για την συμμόρφωσή του με τις ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ από το 2010 διατάξεις ασφαλείας.

5. Για το ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ το θέμα είναι τελείως αλλιώς! Και θα ακούσετε αύριο τα ... κάλαντα. Γιατί ΕΚΤΙΜΩ και με αυτά που άκουσα ότι το θέμα ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ  (όπως πολλά) και τελικά ΛΥΝΕΤΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!

6. ΡΕ ΨΗΛΕ (κε Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕ): Μην τα ξαναβάλεις με τις καθαρίστριες γιατί θα τα πάρουμε! Οι καθαρίστριες ρε συ θα αναλάμβαναν την ευθύνη για να παίξει ο ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ την Παρασκευή; ΠΑΣ ΚΑΛΑ;

Σας έχουμε πράγμα αδέλφια ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ (θέλουμε να πιστεύουμε) ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΡΗ, ΚΙΑΚΟ και τους υπηρεσιακούς (που δεν θέλουν να αναφέρουμε τα ονόματά τους) για την ενημέρωση.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητήςΟ εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού και της υπηρέτριάς του Αγγελικής Νίκλη.

Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη συνοδεία του ιταλού δασκάλου του Ρώσση. Επτά χρόνια αργότερα πήρε το απολυτήριο από το Λύκειο της Κρεμόνας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Πάβιας, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής. Παράλληλα με τις σπουδές στη νομική, για την οποία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε, άρχισε να γράφει στίχους στην ιταλική γλώσσα, ενώ ήρθε σε επαφή με διαπρεπείς φιλοσόφους, φιλολόγους και αξιόλογους εκπροσώπους της λογοτεχνικής κίνησης της εποχής.

Το 1818 επέστρεψε στη Ζάκυνθο, όπου παρέμεινε για δέκα χρόνια. Εκεί άρχισε να γράφει τα πρώτα του αξιόλογα στιχουργήματα στα ελληνικά. Το πρώτο εκτενές ελληνικό ποίημά του και πλέον γνωστό είναι ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», απόσπασμα του οποίου καθιερώθηκε ως Εθνικός μας Ύμνος. Λίγο αργότερα, συνέθεσε το λυρικό ποίημα «Εις τον θάνατο του Λορδ Μπάυρον» και ακολούθησαν «Η καταστροφή των Ψαρών», «Η Φαρμακωμένη», «Ο Λάμπρος», «Εις Μοναχήν», «Ο Κρητικός», «Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι», «Ο Πορφύρας».

Στα τέλη του 1828 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κέρκυρα, συνεχίζοντας την ενασχόλησή του με την ποίηση σχεδόν απομονωμένος. Δεν έκανε ούτε ένα ταξίδι στην ελευθερωμένη Ελλάδα, γιατί, όπως υποστηρίζεται, «δεν εσυνηθούσε να θεατρίζει στο εθνικό του φρόνημα αλλά μες το άγιο βήμα της ψυχής».

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1849 παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Σωτήρος, διότι «με την ποίηση του διέγειρε τα αισθήματα του λαού στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία».

Πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου του 1857 στην Κέρκυρα, ύστερα από αλλεπάλληλες εγκεφαλικές συμφορήσεις. Τα οστά του μεταφέρθηκαν το 1865 στη Ζάκυνθο και τοποθετήθηκαν αρχικώς σ’ ένα μικρό μαυσωλείο στον τάφο του Κάλβου.

sansimera.gr

Κινητοποιήσεις στην Πεύκη ενάντια στην εγκατάσταση καταυλισμού ΡΟΜΑ


syzhthsh

Εκατοντάδες κάτοικοι της Λυκόβρυσης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής Φωκιανού και πήραν μέρος σε συγκέντρωση, για το θέμα που προέκυψε με την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά (δημοτών Χαλανδρίου) στη Λυκόβρυση.

Οι χώροι του Πολιτιστικού Κέντρου της Λυκόβρυσης κυριολεκτικά πλημμύρισαν από κατοίκους οι οποίοι άκουσαν τους εκπροσώπους του Δήμου και διατύπωσαν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις για το θέμα που απασχολεί την περιοχή. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και γόνιμη και ελεύθερα δεκάδες δημότες διατύπωσαν τις απόψεις τους για περισσότερες από 4 ώρες μέχρι την έγκριση του τελικού ομόφωνου ψηφίσματος.

Υπέρ της λήψης του σχετικού κειμένου τάχθηκαν στις ομιλίες τους δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Η συγκέντρωση αποφάσισε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καταυλισμού- γκέτο μέσα στο όρια του Δήμου Λυκόβρυσης. Το σχετικό κείμενο θα διαβιβαστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα δημοσιευθεί στο τύπο.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός ξεκαθάρισε από την αρχή ότι υπήρξαν υπόγειες και μυστικές μεθοδεύσεις μεταξύ των υπολοίπων φορέων και πίσω από την πλάτη της Δημοτικής Αρχής της Λυκόβρυσης – Πεύκης. Προσκόμισε και επέδειξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την αλήθεια των λόγων του και κάλεσε τους κατοίκους, ενωμένοι να αγωνιστούν εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα τους και υποβαθμίζει την περιοχή. Εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ρατσιστικά ελατήρια πίσω από την άρνηση του Δήμου και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «ρουσφετολογική» απόφαση για την εξυπηρέτηση κάποιων παραγόντων με την εξαγωγή του προβλήματος από το Χαλάνδρι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός κατέστησε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την οριστική απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης. Επίσης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συντονισμός της δράσης με όλους του φορείς της περιοχής και τους όμορους Δήμους .

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των φορέων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και αντιπροσωπεία από το Δήμο Μεταμόρφωσης ενώ την άψογη διαδικασία της συζήτησης διηύθυνε η 5μελής Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα.

Το ψήφισμα

Οι δημότες που συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 μετά από πρόσκληση του Δήμου Λυκοβρυσης – Πεύκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυκόβρυσης αποφασίσαμε ομόφωνα ότι :

1. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορά στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καταυλισμού –γκέτο Ρομά (δημοτών Δ. Χαλανδρίου) σε χώρο , μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ,στη Λυκόβρυση. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ εξαγωγή του προβλήματος του Δήμου Χαλανδρίου στο δικό μας Δήμο.

2. ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Υπάρχει νομική υποστήριξη στις ενέργειες του Δήμου μας ενώ θα επιδιωχθεί η διεύρυνση της ομάδας αυτής με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους. Θα ασκηθεί κάθε διοικητική και δικαστική προσφυγή εναντίον των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και όσων πρόκειται να ληφθούν στο μέλλον εφόσον επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

3. ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ κάθε περίπτωση ανακριβών ή ψευδών αιτιάσεων και ισχυρισμών στα κείμενα και τις αποφάσεις των επιτροπών και του ΓΓ της αποκεντρωμένης Διοίκησης.

4. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ να αποδεχθεί την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά δεν έχει ρατσιστικά ή φυλετικά κριτήρια. Η πρόχειρη και βεβιασμένη μεταφορά ομάδων ανθρώπων χωρίς κανόνες σε γκέτο που επιχειρείται από την κεντρική διοίκηση, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αντιθέτως δημιουργεί το έδαφος για την όξυνση παραβατικών συμπεριφορών που θα απειλήσουν τον κοινωνικό ιστό της πόλης και τις συνακόλουθες αντιδράσεις.

5. ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

http://www.newsta.gr/, 8/4/2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΡΑΣΣΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΤην Κυριακή στις 10.30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα τελεστεί πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Νίκου Πρασσά.

Να πάμε. 
Το άξιζε.


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 8-4-2013


Χαλάνδρι 8/4/2013 

Σχέδια, υπολογισμοί, νούμερα και «ΝΟΥΜΕΡΑ» 

Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με αποφάσεις της τρικομματικής διακυβέρνησης της χώρας. 
Έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση φορέων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει και η αξιολόγηση φορέων του Υπ. Δικαιοσύνης, της γενικής κυβέρνησης και των ΔΕΚΟ. Από όλη αυτή την «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ», αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα – σε σύνολο 233.298 απασχολουμένων (στα παραπάνω υπουργεία) – 9.122 άτομα. 
Παράλληλα, η ΑΛΩΣΗ του κινητήριου μοχλού της χώρας, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου, θα «εμπλουτιστεί» με τις…γνωστές συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης 749 φορείς (στους οποίους απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι) βρίσκονται στο…μικροσκόπιο για την προσφιλή δραστηριότητα των ελλήνων και ξένων τροϊκανών, το ΚΟΥΡΕΜΑ. 
Από αυτούς τους 12.921 θα περάσουν στη διαθεσιμότητα 1.000 άτομα, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στα οποία απασχολούνται 152.540 άτομα, εκ των οποίων θα μπουν στο ΚΑΘΕΣΤΩΣ της διαθεσιμότητας 7.627 

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε – και οι πιο δύσπιστοι ΠΛΕΟΝ…- οι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις των σημερινών κυβερνώντων που απορρέουν από το παλαιοκομματικό σύνδρομο του «καρεκλοκενταυρισμού» - δηλαδή το φαινόμενο του ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΟΥ - οδηγούν χιλιάδες πολίτες στη φτώχεια. Μια φτώχεια την οποία με απύθμενο θράσος παζαρεύουν, παραδίδοντας συγχρόνως τη χώρα στους πιστωτές ΤΟΥΣ. 
Κατάντησε η εργασία είδος προς εξαφάνιση. Οι απολύσεις ΣΥΝΗΘΕΙΑ και τρόπος ζωής, ενώ οι ελευθερίες και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι στην πραγματικότητα οι ΑΞΙΕΣ που ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. 

Στο σκηνικό λεηλασίας που έχει στηθεί, οφείλουμε όλοι – και πρώτα απ’ όλους τα αντιμνημονιακά κόμματα – να αντιπαρατεθούμε, ξεπερνώντας και ξεφεύγοντας από τα συνήθη και τετριμμένα πια «μπλα-μπλα» διαμαρτυρίας. 
Οφείλουμε να προασπίσουμε το Σύνταγμα της χώρας μας και να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουμε κάθε έννομο δικαίωμά μας.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου
http://www.protasiergazomenwn.gr/
pr_ota_si@yahoo.gr

Πάνω από 10000(!) άδειες πλανόδιου εμπορίου έχουν δώσει Δήμοι . Τεράστια η «φάμπρικα» που έχει στηθεί (με το «αζημίωτο»;) σε ΟΤΑ
Χωρίς έλεγχο, αποδεικνύεται , ότι δίνονται οι άδειες από δήμους για τα παζάρια με αποτέλεσμα να διογκώνεται το φαινόμενο του παραεμπορίου .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν δοθεί πάνω από 10.000 άδειες πλανόδιου εμπορίου, και από τους ελέγχους προκύπτει ότι οι περισσότεροι λειτουργούν χωρίς τιμολόγια και ταμειακές μηχανές.

Μέσω των παζαριών διακινείται μεγάλος όγκος του παράνομου εμπορίου ενώ μαζί με τους νόμιμους εκτιμάται ότι μαζεύονται στις παρυφές των παζαριών και παράνομοι οικονομικοί μετανάστες οι οποίες πωλούν προϊόντα του παραεμπορίου.

Το φαινόμενο που διαμορφώνεται φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στις συνθήκες αδιαφάνειας που διαμορφώνονται στην αγορά λόγω της απροθυμίας των συναρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου καταγγέλλουν ότι έχουν συναντήσει την άρνηση σχεδόν του συνόλου των δήμων στο αίτημά τους να υποδείξουν σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους τις βασικές εστίες – χώρους παραεμπορίου προκειμένου να οργανωθούν επιχειρήσεις ελέγχων ενώ εκτιμούν ότι σημειώνεται χαρακτηριστική απροθυμία από αρκετούς δήμους να γνωστοποιήσουν στοιχεία σχετικά με τα στέκια, τις κατασχέσεις και τις καταστροφές προϊόντων παραεμπορίου που ήδη έχουν γίνει.

Επίσης ότι »επιτήδειοι» ελέγχουν τις κληρώσεις που γίνονται στους δήμους σε συνεργασία με παράγοντες των δημοτικών αρχών για την απόκτηση των θέσεων στα παζάρια που διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια.

Μόνο στην Αττική σχεδόν 100 μέρες το χρόνο πραγματοποιούνται παζάρια.

Πλήγμα για τα κρατικά έσοδα
Τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης καταγγέλλουν ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία των παζαριών πλήττει τα κρατικά έσοδα καθώς και το στεγασμένο εμπόριο για το οποίο η διαφυγή εκτιμάται ότι είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη το υπουργείο, εδώ και …μήνες , βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δήμους προκειμένου ο αριθμός των αδειών να ρυθμίζεται σε κεντρικό επίπεδο με εισήγηση από τους δήμους για τις ανάγκες που έχουν.

«Δεν είμαστε υπερήφανοι από την ανταπόκριση των δήμων να μας υποδείξουν που είναι τα στέκια που παραεμπορίου», ανέφεραν στελέχη του υπουργείου σε συνομιλία τους με δημοσιογράφους, προκειμένου να καταδείξουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συνεργασία της δημόσιας διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

NewsTA