iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο της εφορίας Χαλανδρίου – Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τη συγχώνευση της εφορίας Χαλανδρίου και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στην εφορία Χολαργού, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου -που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 2 Ιουλίου- εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του σε μια τέτοια εξέλιξη.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στη συγχώνευση της εφορίας Χαλανδρίου και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στον Χολαργό.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δημότες και στον επαγγελματικό κόσμο της πόλης.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, στις οποίες είναι απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, ο συνωστισμός εργαζομένων και πολιτών σ’ έναν ακατάλληλο χώρο όπως είναι το κτίριο της ΔΟΥ Χολαργού θα δημιουργήσει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε καταρχήν την άμεση αναστολή της συγχώνευσης και καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 9.00 π.μ, έξω από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα σταθεί έως το τέλος στο πλευρό των εργαζομένων και των επαγγελματιών της πόλης.

ΠΑΡΚΟ ΚΟΔΡΟΥ: ΤΟ ΠΟΤΙΣΑΝΕ! ΔΙΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟ

ΠΡΟΧΤΕΣ η γνωστή συνδημότριά μας μας έστειλε την επιστολή της με το θέμα που επί μήνες παλεύε μόνη της στον δήμο αλλά .... είχε συνδεθεί με ΚΑΪΡΟ.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην ΠΛΑΤΕΙΑ.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ, ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ήταν το ρεζουμε.

"Δεν μπορούμε" ήταν η απάντηση. "Δεν είναι στο πρόγραμμα" και άλλες τέτοιες ΑΗΔΙΕΣ της γραφειοκρατίας ήταν η απάντηση .

Ε! ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΑΝΕ!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣΗ ΖΗΜΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΙΝΕ!

Επιστολή διαμαρτυρίας εργαζόμενων στη ΔΟΥ Χαλανδρίου για τη συγχώνευση με αυτήν του Χολαργού - Γιατί ζητούν η ΑΑΔΕ να πάρει πίσω την απόφασή της


H ΑΑΔΕ ανακοίνωσε στις 30 Ιουνίου την ενοποίηση κάποιων ΔΟΥ, με στόχο, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, την αναβάθμιση τής λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και την καλύτερη δυνατή ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Χαλανδρίου έστειλαν επιστολή τόσο στον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, όσο και υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για τον αιφνιδιαστικό τρόπο που χειρίστηκε η ΑΑΔΕ το θέμα, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την... μετακόμιση.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η συχγώνευση δεν λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των υπαλλήλων (οικογενειακές υποχρεώσεις, απόσταση από τον τόπο κατοικίας, λόγοι υγείας, κτλ), αλλά και πως οι υπάλληλοι θα αναγκαστούν να εργαστούν το Σαββατοκύριακο, εκτός ωραρίου, για να μεταφέρουν όλο το αρχείο της προς συγχώνευση ΔΟΥ.

Τέλος η επιστολή καταλήγει, τονίζοντας ότι στο νέο κτήριο δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για να στεγαστούν και οι υπάλληλοι των δύο ΔΟΥ και επικαλούνται λόγους δημόσιας υγείας λόγω κορωνοϊού.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή των εργαζομένων.


ΣΧΟΛΙΟ: ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ για να μην ξεβολευτούν .... καμιά εικοσαριά δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνοντας από το Χαλάνδρι στον Χολαργό για δουλειά και να μην δουλέψουν ένα Σ - Κ. αντί η επιστολή να μείνει μόνο στο ουσιαστικό που είναι Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
Καλύτερο ξέπλυμα της ΑΑΔΕ που έγραψε στα φρύδια της όλους του επαγγελματίες και τους άλλους εργαζομένους του Χαλανδρίου και τους στέλνει να χάνουν ΔΥΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ  (γιατί ένα έχαναν) για να κάνουν την δουλειά τους στον Χολαργό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.