Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (αλλού) - ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ

Συμφωνήθηκε η παραχώρηση ακινήτων στους δήμους του παραλιακού μετώπου


Η παραχώρηση ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας, Βουλιαγμένης ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ Γιώργου Τερζάκη και των δημάρχων Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), και Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας).

Για μία πολύ θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα διαβουλεύσεων μηνών εκ μέρους των δημοτικών μας αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνουν λόγο οι τρεις δήμαρχοι, σε κοινή τους δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο», προσθέτουν. Επίσης, ευχαρίστησαν την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, «για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα» και υπενθυμίζουν ότι στη Νότια Αθήνα «υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους- αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».

«Η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές», επισημαίνουν οι τρεις δήμαρχοι στην κοινή τους δήλωση και καταλήγουν: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες».

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη, ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμων αφορά την παραχώρηση ακινήτων του παραλιακού μετώπου από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα. Με τη συμφωνία ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, ενώ διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στα τμήματα που παραλιακού μετώπου που θα αξιοποιηθούν.

http://www.enikonomia.gr/

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου .
Από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δημοσιεύτηκε η απόφαση για έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε) και μελέτης οριοθέτησης του έργου ΄΄Ανάπλαση του ρέματος της Πικροδάφνης΄΄

Βάσει αυτής της απόφασης θα κοπούν 776 δέντρα.

Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να συνιστά συμπέρασμα Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η κοπή της πλειονότητας των δέντρων σε ένα ρέμα, ειδικά όταν η φύτευση δένδρων συγκρατεί τα πρανή και απορροφά ποσότητες ομβρίων.
Η εξολόθρευση των δέντρων  -σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ρέματα της Αττικής -σημαίνει περαιτέρω αλλοίωση του πολύτιμου μικροκλίματος  , καταστροφή της βιοποικιλότητας, της πανίδας που ζει στο ρέμα αλλά κυρίως θα επιφέρει νέες καταστροφές και  πλημμύρες.
Έχουμε πρόσφατη την απώλεια των 5 συνανθρώπων μας από την υπερχείλιση ρεμάτων και άλλες «κακοτεχνίες» που είχαν γίνει, όπως αποδεικνύεται από έρευνες που έγιναν. 
Όταν σε άλλες χώρες πληρώνουν για να επαναφέρουν τα ποτάμια και ρέματα στη φυσική τους μορφή π.χ. Σεούλ, Μόναχο, Λος  Άντζελες,  Λονδίνο ,στην Αθήνα με αποφάσεις θεσμικών φορέων   πληρώνουμε για να τα καταστρέψουν.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου υψώνει τη φωνή του διαμαρτυρόμενος για την απόφαση αυτή.
Τα ρέματα και τα ποτάμια είναι πηγή ζωής για το αστικό περιβάλλον και πρέπει να προστατεύονται με κάθε τρόπο, ανεξαρτήτως των συμφερόντων των κατασκευαστών, καταπατητών και διαφόρων  εργολάβων. 

Μαζί με τους άλλους Περιβαλλοντικούς φορείς και την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής, απαιτούμε να ακυρωθεί  αυτή η απόφαση  .

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

Η πρόεδρος                                                          Η Γ.Γραμματέας
Κέλλυ  Δάνου                                                        Ματρώνη  Δικαιάκου

Π. ΤΖΟΥΡΑΣ: ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ (1) ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ(Το οποίο παραμένει άλυτο είκοσι χρόνια) 
 
Ας θεωρήσουμε ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε καλύτερα από τις προηγούμενες, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, και βαθμολόγησε με άριστα 20 το Υπουργείο Παιδείας ο Πρωθυπουργός και δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση επανίδρυσε τους Τομείς στα ΕΠΑΛ που είχε καταργήσει η προηγούμενη και επανέφερε τους απολυμένους εκπαιδευτικούς.

'Ομως εφαρμόζεται: α) 3° μνημόνιο με σοβαρές επιπτώσεις στην χρηματοδότηση της εκπαίδευσης β) από το 1990 η πολιτική της απορύθμισης – αποκέντρωσης στην εκπαίδευση με στόχο την ιδιωτικοποίση. Όπως έγινε με τους παιδικούς σταθμούς και ίδιο είναι δρομολογημένο να γίνει και για τα σχολεία.

Ας δούμε τι συμβαίνει με το κτιριακό πρόβλημα των ΕΠΑΛ.

Τα κτίρια που θα φοιτήσουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ της πόλης μας είναι όλα μισθωμένα, παλαιά και ακατάλληλα να στεγάζουν σχολεία το 2016 και κόστιζαν 600.000 € το χρόνο πριν τη μείωση των μισθωμάτων και σήμερα 20% λιγώτερο.

Μερικές λεπτομέρειες:
  • Το 1° ΕΠΑΛ στεγάζεται σε κτίριο της πρώην σχολής Μαρούδα, στην γωνία των οδών Κώστη Παλαμά και Ναυαρίνου χωρίς αίθουσα εκδηλώσεων, χωρίς γυμναστήριο, χωρίς βιβλιοθήκη.
  • Το 2° στο κτίριο του πρώην εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Λα Βέρν στην οδό Έλλης 3.
  • Το 3° και το Εσπερινό στο κτίριο του σχολείου του ιδρύματος Χατζηκώνστα στην οδό Ριζαρείου 22 με εργαστήρια στο υπόγειο και με προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή πολύ παλιές και μικρές.

Οι ελλείψεις που αναφέρθηκαν για το πρώτο υπάρχουν και στα άλλα.

Κτίρια γι αυτά τα σχολεία είναι δυνατόν να κατασκευαστούν γιατί υπάρχει:

α)το οικόπεδο στο Κάτω Χαλάνδρι, το γνωστό οικόπεδο της Αεροπορίας.

β) το οικόπεδο στο Ν. Ψυχικό, στη γωνία Τζαβέλα και Αποστολοπούλου, ... που το χρησιμοποιεί σαν χώρο στάθμευσης το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και βρίσκεται στο όριο Χαλανδρίου – Ν Ψυχικού. Θα πρέπει να υποχρεωθεί και ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού να έχει ένα ΕΠΑΛ, όπως έχουν όλοι οι Δήμοι, γιατί σε αυτά σχολεία φοιτούν μαθητές από όλους τους γειτονικούς δήμους.

γ) Το οικόπεδο της Ριζάρειου Σχολής που είναι 40 στρέμματα και μπορεί να κτιστεί εκεί ένα κτίριο, αφού απαλλοτριωθεί το τμήμα που είναι αναγκαίο. Σήμερα στη Σχολή λειτουργεί μόνο Εκκλησιαστικό Λύκειο ενώ παλαιότερα λειτουργούσε Ιερατική Σχολή και οικοτροφείο. Μπορεί να γίνει και μεταφορά ενός από τα ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις της Σχολής, γιατί σε κτίριο της σχολής, μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, λειτουργούσε το Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων, που είχε διαμορφωθεί με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Μπορεί να εξεταστεί και η δυνατότητα να βρεθεί οικόπεδο στην εκτός σχεδίου περιοχή του Πεύκου Πολίτη.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το θέμα γιατί είναι ζήτημα κοινής λογικής. Δεν μπορεί οι πολίτες να υπερφορολογούνται και να γίνεται μεταφορά κρατικού χρήματος σε ιδιοκτήτες ακινήτων αντί να κτίζονται σύγχρονα σχολεία με τη δαπάνη των μισθωμάτων. Έτσι θα γίνει η μείωση των δαπανών του κράτους; Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η αριστεία πρέπει να είναι για όλους τους μαθητές. Πως είναι δυνατόν ένας μαθητής του ΕΠΑΛ να αριστεύσει όταν συνήθως προέρχεται από οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα, οπότε έχει μικρές μορφωτικές δυνατότητες και ταυτόχρονα κάνει μάθημα σε σχολεία σαν τα προαναφερόμενα.

Προκύπτει και το έρώτημα. Γιατί δεν έχουν κατατασκευαστεί σύγχρονα κτίρια για αυτά τα σχολεία στο Χαλάνδρι, ενώ σε άλλες περιοχές της Αττικής ή της επαρχίας έγιναν; π.χ στην Αχιλλέως, στην Μιχαλακοπούλου στο κέντρο της Αθήνας και στις Αχαρνές. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών δεν είναι απο το Χαλάνδρι και δεν υπήρξε ποτέ έντονο αίτημα.

Η λύση του δεν είναι εύκολη. Αν δεν υπάρξει έντονη και συνεχής διεκδίκηση από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους δημότες το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

(1) Επαγγελματικό Λύκειο.
Π.Τζούρας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ!

ΧΑΛΑΣΕ  ΛΙΓΟ Η "ΦΑΤΣΑ ΜΑΣ" ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ!


ΧΑΡΗΚΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ..... 
ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ!
 
ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΗΚΑΜΕ!

ΦΤΟΥ! ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ....

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής θα ξεκινήσουν
την ΤΡΙΤΗ 27-9 για τα παιδιά 
και την ΤΕΤΑΡΤΗ  28-9 για τους μεγάλους
στο εργαστήριό toy N;ikoy Oikonom;idh (Πλατεία Αγ. Λαύρας 3Α -  Χαλάνδρι)
 
 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής θα ξεκινήσουν
την ΤΡΙΤΗ 27-9 για τα παιδιά 
και την ΤΕΤΑΡΤΗ  28-9 για τους μεγάλους
στο εργαστήριό του ζωγράφου Νίκου Οικονομίδη
 (Πλατεία Αγ. Λαύρας 3Α -  Χαλάνδρι)ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ για παιδιά Δημοτικού σε 2 τμήματα
Α-Β-Γ Δημοτικού
Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού

Μαθαίνουν τα παιδιά να σχεδιάζουν σωστά και να ζωγραφίζουν περνώντας μια ώρα την εβδομάδα ευχάριστα.

Αντιστεκόμαστε στον εξευτελισμό της τηλεοπτικής μας ζωής με Τέχνη – προτείνουμε το αληθινό και όχι το «δήθεν».

Βάζουμε φως και χρώμα στην ζωή μας για να νιώσουμε
Άνθρωποι και όχι τηλεοπτικοί καταναλωτές!

Πολύ προσιτή τιμή , λόγω εποχής.

Τα μαθήματα γίνονται στο εργαστήριο του ζωγράφου Νίκου Οικονομίδη

Πλατεία Αγίας Λαύρας 3Α ΧΑΛΑΝΔΡΙ (κοντά στην Λ. Κηφισίας , στάση Σίδερα) κάθε Τρίτη στις 16.00.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα:
210 6841 894 6979 085 756

ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ ; Ένα έργο των Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά στο Ι.Μ.Κ.

Π Ο Ι Ο   Σ Ω Μ Α ;
των Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη
 σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά
 για 9 παραστάσεις

26, 27, 28 Σεπτεμβρίου
3, 4, 5 Οκτωβρίου
10, 11, 12 Οκτωβρίου

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21.00
στο Black box


Το θεατρικό έργο Ποιο Σώμα; των νέων Κυπρίων συγγραφέων Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, μετά την ιδιαίτεραεπιτυχημένη πορεία του στη θεατρική σκηνή της Αθήνας το Μάιο του 2016, παρουσιάζεται για 9 παραστάσεις στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Κατοικώ σε ξένο σώμα
Το μόνο που ζητώ είναι να ελευθερωθώ
Σε χρειάζομαι να με κοιτάξεις
Να μ’ αγαπάς
Τίποτα άλλο
Μητέρα
Αρνούμαι να πεθάνω σε ξένο σώμα

Η Ιωάννα ζει κυρίως κλεισμένη στο δωμάτιό της για να κρύβει εκεί τον παγιδευμένο στο σώμα της Πάρη. Καθώς ο καιρός περνά, ο Πάρης αυτονομείται όλο και περισσότερο και αγωνίζεται να έρθει στο φως, για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται. Μέσα σ’ αυτή την πάλη και την απομόνωση η μόνη βοήθεια έρχεται από την Κατερίνα, την καλύτερη φίλη της Ιωάννας, η οποία καταφέρνει να δει τον Πάρη. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συμβαίνει με τη μητέρα της Ιωάννας που αρνείται πεισματικά να αντικρίσει τον πραγματικό εαυτό του παιδιού της.

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που αφορά στη διαταραχή φύλου, το έργο παρουσιάζει πώς το ανθρώπινο σώμα γίνεται ξένο και φυλακίζει έναν εαυτό που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν.
Μια πάλη για την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου, τις κοινωνικές συμβάσεις αλλά και την τόλμη απέναντι στη ζωή και την αλήθεια μας.

Η σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραντζά δημιουργεί έναν κόσμο στα όρια της πραγματικότητας, στον οποίο οι σχέσεις των ηρώων ταλαντεύονται ανάμεσα στη βία και τη σκληρότητα, στην τρυφερότητα και την αγάπη.
 Το έργο γράφτηκε και ξεχώρισε στο πρόγραμμα θεατρικής συγγραφής PLAY που διοργανώνουν το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2014.
 Οι παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Μορφωτικού Γραφείου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα “Σπίτι της Κύπρου”.

Συντελεστές
Συγγραφείς: Ελένη Κοσμά, Κορίνα Κονταξάκη
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Μενέλαος Καραντζάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου,                
                            'Aρτεμις Σιέρρα
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγελης Μούντριχας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επιμέλεια κίνησης: Κατια Σαβράμη
Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Κρις Ραντάνοφ
Βοηθοί σκηνογράφων: Ηλιάνα Χαλκιά, Κατερίνα Καραμούτζου
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: 'Αρτεμις Σιέρρα
Εκτέλεση παραγωγής: What If?

Διανομή
Σελήνα Διαμαντοπούλου
Γιώργος Κοσκορέλλος
Ειρήνη Παπαδημάτου
Αριστέα Σταφυλαράκη

Χορηγοί επικοινωνιας: The Creek Play Project, Antivirus

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-9 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων επί της συμπληρωματικής εγγραφής βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2016-2017, λόγω διαγραφών και εξέτασης των ενστάσεων γονέων επί των αποτελεσμάτων της διαδικασίας εγγραφών της 9/9/2016.

2. Έγκριση όρων σύμβασης συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας.

3. 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2016.

4. Καθορισμός ειδικοτήτων του προς πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

5. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (αρ. πρωτ. 25748/08-09-2016).

6. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (αρ. πρωτ. 26808/16-09-2016).

7. Κατανομή ποσού 114.767,59 € Γ΄ δόσης Ο.Ε. 2016 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

8. Έγκριση σκοπιμότητας για την ανάπτυξη δράσεων στον καλλιτεχνικό και επιστημονικό τομέα.

9. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης και έγκριση πίστωσης δαπάνης για τη διοργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων για το Ο.Ε. 2016.

10. Έγκριση μεταβίβασης αρμοδιότητας χορήγησης Προνοιακών Επιδομάτων από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής στον Δήμο Χαλανδρίου.

11. Τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ΄ αριθμ. 318/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί παραχώρησης χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

12. Συνέχιση της λειτουργίας των Επιτροπών Παραλαβής (προμηθειών και υπηρεσιών) για το έτος 2016, στο πλαίσιο του Ν. 4412/2016.

13. Συνέχιση της λειτουργίας των επιτροπών παραλαβής τροφίμων της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής (οι οποίες έχουν συγκροτηθεί με παλαιότερες αποφάσεις), αντικατάσταση μελών τους και συγκρότηση νέας επιτροπής λόγω νεοσυσταθέντος τμήματος, για το 2016, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία – Ν. 4412/2016

14. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ».

15. Παραλαβή της μελέτης «Σύνταξη πράξεων αναλογισμού ρυμοτομίας» (Κ.Α. 30.7412.15).

16. Καθορισμός αρχικής τιμής χρέωσης (προκαταβολή) για κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων (συνδέσεων) ακινήτων με το κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ακαθάρτων, Α.Μ. 7/2016.

17. Αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 255/2016 απόφασης Δ.Σ. με την εκ νέου έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο: “Έργα συντήρησης και επισκευών αθλητικών χώρων Δήμου Χαλανδρίου’’, (Α.Μ.5/2015) εγκεκριμένου από ΣΔΕΠΑ.

18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών τουαλετών των αθλητικών κέντρων «Ν. Πέρκιζας», «Μ. Παπαδάκης», Α.Μ. 10/2014.

19. Έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου «Ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση – διάνοιξη οδών», Α.Μ. 3/15.

20. Έγκριση απότμησης πεζοδρομίου επί της οδού Αγίας Παρασκευής αρ. 122-122Α, στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου για την ίδρυση υπαίθριου σταθμού αυτοκινήτων.