Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 5.00 ΑΠΟ THN ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ KΩΣΤΑ ΔΟΛΟΓΛΟΥ


Στην Μαρμαριώτισσα, στη γειτονιά του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 5 το απόγευμα  η κηδεία του Κώστα Δόλογλου ενώ η ταφή του θα γίνει στη συνέχεια στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου όπως ενημερωθήκαμε από την οικογένειά του.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΛΟΓΛΟΥ


Ο γνωστός συμπολίτης μας, ο παλιός και άξιος συνάδελφός μας στο δημοστικό συμβούλιο του Χαλανδρίου την εποχή που η αυτοδιοίκηση ήταν αλλιώς, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι πια μαζί μας.

¨Εφτγε πριν λίγη ώρα από την ζωή κτυπημένος από την επάρατο.

Η είδηση στο κινητό μου έπεσε σαν βόμβα αφού με το Κώστα μας συνέδεσε στο παρελθόν  έντονα η αγάπη μας για το Χαλάνδρι και τη νεολαία του, όταν ΜΑΖΙ - αν και από διαφορετικές παρατάξεις - αναλάβαμε το βάρος να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, όταν - αν και αντιπολίτευση - μας πρόσφερε την συναίνεσή του για ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΜΕ μαζί, για να ανοίξει το κλειστό κολυμβητήριο που ήταν εκτός λειτουργίας, γιαπί και χωρίς προσωπικό  μετά τις εργασίες κάλυψης που είχε κάνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

¨Ομως το πέρασμά του από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν ΄είχε ως σημαντικότερο στοιχείο την συνεργασία μας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο αφού σε όλα τα θέματα της πόλης η άποψη του Κώστα ήταν πάντα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ και με πρώτη ιεράρχηση πάντα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και του Χαλανδρίου χωρίς κομματικές παρωπίδες.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΩΣΤΑ
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟΥ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ που γνωρίζουν ότι τον εκτιμούσαμε πραγματικά ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Θα επανέλθουμε με περισσότερα και πληροφορίες για τα τελετουργικά μόλις καθοριστούν.

Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ντάξει ρε γκασμά.

Εμάς μας ξήλωσες ό,τι είχαμε και δεν είχαμε κατ΄εντολήν εκείνων που σε τάιζαν αγοράζοντας πίνακες ζωγραφικής για να σπουδάσεις.

Ντάξει ρε Γκασμά!
Ξόφλησες τα χρέη σου στην συμμορία του σογιού και των εν Χαλανδρίω εκπροσώπων του, ξέρεις τι εννοώ.

Τώρα τι προσπαθείς να κάνεις ρε μεγάλε;;;;

Να αποδείξεις ότι έχεις αρχές με τις οποίες κινείσαι και δεν είσαι ένας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΓΚΑΣΜΑΣ;;;

Επειδή δεν μπορείς να κλείσεις τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ είπες να κάνεις κάτι να θυμίζει λίγο ΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ που έλεγες πριν γίνεις αντιδημαρχάρα;

Και θυμήθηκες τις επιγραφές καταστημάτων και τις υπαίθριες διαφημίσεις, έτσι για να "σηκωθεί" λίγο το επαναστατικό φρόνημα, αφού με την ρεματιά τα έχετε κάνει ΜΟΥΤΙ;;;

Λες στις εισηγήσεις που κάνετε με την Πρόεδρο (του πρώην προέδρου) προς το αποψινό ΔΣ ότι επιβάλεις πρόστιμα στις παράνομα τοποθετημένες κάθετες επιγραφές επιχειρήσεων, έτσι δεν είναι;

Μάλιστα δεν κάνεις διάκριση ούτε μεταξύ αυτών που είναι μέσα στις πρασιές των κτιρίων των επιχειρήσεων, και αυτών στο πεζοδρόμιο, εκεί που ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

Μπορεί κάποιος κακεντρεχής (όπως ο Ακατανόμαστος ας πούμε που είναι γνωστό καθίκι)  να πει ότι επέλεξες μερικούς επαγγελματίες να τους στείλεις απόψε στον ντάκο για το ξεκάρφωμα ή χειρότερα να τους επιβάλεις πρόστιμα επειδή δεν πέρασαν από τον πάγκο ξέρεις, έτσι κατάφωρα  επιλεκτικά που λειτουργείς.
Ενώ κάποιοι άλλοι - ΠΟΛΛΟΙ - επαγγελματίες  προστατεύονται.
ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ με άλλα λόγια. 

ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ;;; (οι φωτό είναι φρέσκες, πρωινές, σπαρταράνε).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΘΕΤΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!
 
ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΚΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ;;;; ¨

(ΑΣΧΕΤΟ:¨Και αυτή η πινακίδα  μπορεί να τραβήξει την προσοχή ΜΑΛΑΚΑ ΟΔΗΓΟΥ που θα χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, θα ανέβει στο πεζοδρόμιο και θα σκοτώσει δυο τρεις επειδή του έδωσαν το δίπλωμα με λαδάκι. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ, ούτε η κουκλάρα με το μίνι που πέρναγε από το πεζοδρόμιο.
Θυμίζουμε ότι η αιτίαση για την απαγόρευση καθέτων είναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΔΗΓΟΣ. Δηλαδή κατά μία έννοια αυτό μπορεί να το κάνει και η κάθετη σήμανση της τροχαίας, τέτοια υποκρισία).


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ) ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (λέγανε και λένε) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.
(βλακείες λέγανε και λένε μόνο και μόνο για να πλήξουν την BLANK που έχει την ΠΛΑΤΕΙΑ και τον Ακατανόμαστο επειδή ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, δεν μας φτάνουν ούτε στο μικρό δαχτυλάκι να μας αντιπαραθέσουν επιχειρήματα αλλά έχουν ΜΠΑΡΜΠΑ (κυριολεκτικά) ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ).


Τα στέγαστρα λοιπόν είναι οι μόνες υπαίθριες διαφημίσεις της  ΦΛΥΑ ΑΕ που γλύτωσαν την κινηματική μανία του Γκασμά, της Αθανασάτου,,  του Τακόπουλου και βεβαίως και του ΣΥΜΕΩΝ. 

Α και εκείνου του απίθανου που δεν θυμόμαστε το όνομά του, εκείνου ντε που τον στείλανε στο Χαλάνδρι να σιτιστεί και να κάνει τον μεγάλο παράγοντα, τον μέγα μανατζαρέο ντε.

Στα στέγαστρα  ΒΕΒΑΙΩΣ υπάρχουν ΚΑΘΕΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΚΑΣΜΑ ΜΟΥ!
Είναι νόμιμες αυτές Γκασμά μου;
Η ΦΛΥΑ εισπράτει ακόμα από αυτές και ο δήμος από τα τέλη τους (θεωρητικά μιλώντας).

ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΚΑΣΜΑ ΜΟΥ;;;
Ή νόμιμο είναι ό,τι θέλετε εσείς Γκασμά μου;;;


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3: ΓΚΑΣΜΑ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΑΣ (μπουχαχα) ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΠΑΝΩ .

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;;; ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4.: ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ (φαίνονται στο βάθος της φωτό)) ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΞΕΡΕΙΣ .....
ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΚΑΣΜΑ ΜΟΥ;;;


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 6: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ..... ΚΑΡΦΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ:

ΓΚΑΣΜΑ μου στην Αγίας Παρασκευής τα μαγαζιά που είναι ΝΟΜΙΜΑ ρυμοτομικά μιλώντας, δηλαδή έχουν αφήσει την προβλεπόμενη πρασιά σε σχέση με τα παλαιότερα που δεν έχουν προσαρμοστεί ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ αν δεν βάλουν μια ταμπέλα έξω.

ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗ (μη ρυμοτομική).
Δηλαδή τα ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ παράνομα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ HANDICAPP ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ;;;;

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 7: ΓΚΑΣΜΑ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΥΡΕΛΑΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ......


..... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ. ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ

ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ;

Αύριο, μετά την απογευματινή συζήτση στο συμβούλιο θα έχει και άλλα.

ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ: Η πολιτική Στεργίου στερεί από τη Νέα Πεντέλη έκταση 10 στρεμμάτων!


«Λησμόνησε» να τη δηλώσει στο Κτηματολόγιο - «Ξεχνά» και τον χαρακτηρισμό της ως εκτός Σχεδίου...


Φαντάζει απίθανο, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Ο «Καλλικρατικός» Δήμος Πεντέλης «λησμόνησε!» να δηλώσει στο Κτηματολόγιο την κυριότητα έκτασης 9,998 στρεμμάτων στη θέση «Θάλωσσι» (γήπεδο Νέας Πεντέλης).
Για να θυμηθούμε το ιστορικό, σημειώνουμε ότι η εν λόγω έκταση, ως εκτός Σχεδίου, δημόσια και δασική, παραχωρήθηκε στην πρώην Κοινότητα Ν. Πεντέλης, κατά πλήρη κυριότητα, επί προεδρίας Χρήστου Φειδοπιάστη, με την 697/7-2-1989 απόφαση του τότε νομάρχη Ανατ. Αττικής , Ηρακλή Παπαδόπουλου, «με σκοπό τη δημιουργία Κοινοτικού Γυμναστηρίου προς κάλυψη αναγκών αθλούμενης νεότητας της περιοχής». Κατά τη σύνταξη του ΓΠΣ της Ν. Πεντέλης, επί προεδρίας Κώστα Κοσοβίτσα, ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον χαρακτηρισμό του χώρου της περιοχής «για χρήση γηπέδου και ελεύθερου αστικού πρασίνου». Έτσι περιγράφτηκε ο χώρος αυτός και στο εγκεκριμένο ΓΠΣ (ΦΕΚ 531/Δ/2005), παραμένοντας εκτός Σχεδίου και εκτός των ορίων του ΓΠΣ, αποτελώντας τμήμα του συνολικού δασικού χώρου (52 στρέμματα), της περιοχής του Προφήτη Ηλία. Αποτέλεσμα της μη δήλωσης του ζωτικού αυτού χώρου της Ν. Πεντέλης κατά την κατάρτιση του Κτηματολογίου είναι να χάσει ο Δήμος Πεντέλης την κυριότητα των 9,988 στρεμμάτων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικότερα, κατά την ανάρτηση του Κτηματολογίου το 2016 (ΚΑΕΚ 05 102 21 04 042/0/0), ο ευρύτερος χώρος, έκτασης 35,939 στρεμμάτων, εμφανίζεται να είναι κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου κατά 100%, αντί να είναι 25,951 στρέμματα στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και 9,988 στρέμματα στην κυριότητα του Δήμου Πεντέλης.
Τώρα για ν' αλλάξει ο κτηματολογικός πίνακας θα χρειαστεί δικαστική διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου, με αβέβαιο αποτέλεσμα και με χρονικό ορίζοντα όχι μικρότερο από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Ωστόσο, το θέμα έχει κι άλλες παραμέτρους. Για παράδειγμα, η κυριότητα του χώρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για διάθεση πίστωσης εκτέλεσης δημοτικού έργου. Όμως, ο δήμαρχος συνεχίζει... απτόητος κι εξακολουθεί να τάζει στους ανθρώπους του Νεοπεντελικού την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Ν. Πεντέλης!
Παράλληλα, η επιμονή του Δήμου να θεωρηθεί η περιοχή «εντός Σχεδίου πράσινο» δείχνει ότι για κάποιους λόγους σκόπιμα «λησμονεί» την απόφαση του τότε νομάρχη. Μάλιστα, με την επιλογή αυτή είναι σαν να παραδέχεται ότι η συνολική έκταση των 52 στρεμμάτων του Προφήτη Ηλία είναι εκτός Σχεδίου. Μόνο που αν συμβαίνει αυτό, πώς γίνεται από την άλλη ο δήμαρχος, δι’ υπομνήματος που έστειλε στις 18-10-2016 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, να δηλώνει αλληλέγγυος στο αίτημα «φερόμενων ως ιδιοκτητών» 41 οικοπέδων πάνω από την οδό Γυμναστηρίου, συμφωνώντας είτε να αποζημιωθούν από τον Δήμο και τούς παρόδιους ιδιοκτήτες, είτε να κτίσουν τα οικόπεδα.

Η νομιμότητα, το πράσινο, το γήπεδο, το δημόσιο συμφέρον, όλα θυσιάζονται στον βωμό των υποσχέσεων της διοίκησης Στεργίου προς τους «ημετέρους» και της ψηφοθηρίας.

Να τον χαιρόμαστε τον δήμαρχό μας και τους υποτακτικούς του...

Συντονισμός δράσεων για σεισμούς και πυρκαγιές στη βόρεια Αθήνα

Tο σχέδιο δράσης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου βρέθηκε στο επίκεντρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών που συνεδρίασε, στις 10/07/2017, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου. Ειδικότερα, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες που σχετίζονται με τους πρωτοβάθμιους προσεισμικούς ελέγχους δημόσιων κτιρίων, την επικαιροποίηση των χώρων καταφυγής και καταυλισμού των πολιτών, την μετεγκατάσταση κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, την καταγραφή τόσο των υποδομών ζωτικής σημασίας, όσο και των διαθέσιμων πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση άσκησης ετοιμότητας στη βόρεια Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο.

Η πρόληψη και ο συντονισμός είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από φυσικές απειλές και κινδύνους επισήμανε στην εισαγωγική του παρέμβαση ο Γιώργος Καραμέρος. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, προσαρμόζουμε διαρκώς τους σχεδιασμούς μας με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία και τα επιτεύγματα των επιστημόνων.

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνίας και ροής πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων παραγόντων και υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό, όπως τόνισε, η Περιφερειακή Αρχή πρόκειται να συνεργαστεί με τους ραδιοερασιτέχνες. Ο Αντιπεριφερειάρχης, επανέλαβε την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα ένα σύγχρονο σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» για τα σεισμικά φαινόμενα που θα διέπεται από αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, θα περιλαμβάνει ενιαίους και κωδικοποιημένους κανόνες οργάνωσης και διαχείρισης.

Στη συνεδρίαση επικαιροποιήθηκε και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές όταν είναι υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα ο καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων εντός των σχεδίων πόλεων με πρωτοβουλία των οικείων δήμων με χρέωση της σχετικής δαπάνης στους αδιαφορούντες ιδιοκτήτες όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, Διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο Δασάρχης Πεντέλης και υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Νοσοκομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων της βόρειας Αθήνας.

Το ασθενοκεντρικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία


Η ΝΔ πρωτοπορεί και καινοτομεί. Για πρώτη φορά σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι φορέων του χώρου (ιατροί, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας) συνδιαμορφώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, υλοποιώντας μία στρατηγική μας επιλογή.

Στόχος της ΝΔ είναι η κατάρτιση ενός ασθενοκεντρικού προγράμματος, μέσα από το οποίο θα δίνονται λύσεις και διέξοδοι στα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στην υγεία μέσα λόγω των τραγικών χειρισμών της δήθεν αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό ο Τομέας Υγείας της ΝΔ επισκέφτηκε ολόκληρη την Ελλάδα. Είδαμε από κοντά δεκάδες νοσοκομεία, κέντρα υγείας και δομές υγείας. Παρουσιάσαμε τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των δομών υγείας, ακούγοντας όμως παράλληλα τις απόψεις και τις θέσεις των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του συστήματος υγείας. Οι ιδέες τους ενσωματώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την υγεία, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το φθινόπωρο.

Η ΝΔ αποδίδει τεράστια σημασία στην υγεία, αφού αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες για την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της διασφάλισης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Το σχέδιο της πρότασής μας στηρίζεται σε έναν οδικό χάρτη, με δέκα άξονες, οι οποίοι ουσιαστικά, με την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης, θα αποτελέσουν τους δέκα σταθμούς του προγράμματος υγείας της Νέας Διακυβέρνησης της ΝΔ.

Πρόκειται για δέκα άξονες, όπως διαμορφώνονται από τον Τομέα Υγείας της ΝΔ από τον Νοέμβριο του 2016 ( χρόνος ανασυγκρότησης του τομέα) έως και σήμερα και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα βήματα :

1) Εθνικό Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας– Έμφαση στην προαγωγή και την πρόληψη υγείας για την ελληνική οικογένεια.

2) Ολοκληρωμένες πολιτικές για τους χρόνια πάσχοντες.

3) Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

4) Αποκεντρωμένο Περιφερειακό σύστημα διοικήσεως των Νοσοκομείων – Δημιουργία Αυτόνομων ΤΕΠ. Ένα νέο μοντέλο Διοίκησης.

5) Μεταρρύθμιση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ – Προσβασιμότητα σε όλους και βιώσιμη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

6) Μεταρρύθμιση Ψυχικής Υγείας -Κανένας άνθρωπος στο περιθώριο .

7) Μεταρρύθμιση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας – Ανάδειξη και κατοχύρωση του ρόλου όλων των επαγγελματιών υγείας.

8) Νέα πολιτική για το φάρμακο – Ισχυρή ελληνική βιομηχανία – Καινοτόμο φάρμακο για όλους.

9) Τουρισμός Υγείας – Η υγεία ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

10) Νέες Πολιτικές Δημόσιας Υγείας – Η υγεία ως δημόσιο αγαθό για όλους τους Έλληνες.

Οι άξονες αυτοί αποτελούν τη βάση της δημόσιας διαβούλευσης με τους φορείς αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς, με τους οποίους η ΝΔ επιμένει να συζητάει και να παίρνει προτάσεις. Κεντρική θέση μας αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος που θα έχει στο κέντρο του τον πολίτη, τον ασθενή, τον άνθρωπο που θα χρήζει ιδιαίτερης υγειονομικής φροντίδας.

Μένουμε μακριά από μεγάλα λόγια , «παχιές» υποσχέσεις και επικοινωνιακού χαρακτήρα τερτίπια. Ο χώρος της υγείας απαιτεί λύσεις , χαμηλούς τόνους και πολύ δουλειά. Τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή από αυτά που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
Τομεάρχης Υγείας
 
(Πρωτοημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής)

IMK: Πανελλαδική Πρώτη στο ΙΜΚ! “The Circle”, το πολυαναμενόμενο sci-fi thriller με τους Τομ Χανκς και Έμμα Γουότσον, στο Closing Ceremony του LifeArt Festival.

 
 
Στις 12 Ιουλίου, στο Closing Ceremony θα προβληθεί, σε πανελλαδική πρεμιέρα, με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό το πολυαναμενόμενο sci-fi thriller με τους Τομ Χανκς και Έμμα Γουότσον,“The Circle”. Αμέσως μετά, θα ανακοινωθούν οι νικήτριες συμμετοχές σε κάθε κατηγορία, με οικοδεσπότη τον Γιώργο Σατσίδη. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τον οίκο κοσμημάτων Ζolotas και είναι εμπνευσμένα από κυκλαδίτικο ειδώλιο. Στον νικητή ή νικήτρια της Ταινίας Μεγάλου Μήκους προσφέρεται από τα Nu Boyana Studios, το μεγαλύτερο αμερικανικό film studio στην Ευρώπη, full access για την επόμενη παραγωγή τους, αξίας 50.000 ευρώ. Η βραδιά θα κλείσει με ένα μεγάλο cocktail party στο CLAP theRestaurant στον 3ο όροφο του Ιδρύματος.