Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν εκβιαζόμαστε»: Κάλεσμα στο Σύνταγμα απόψε στις 18.00Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό.
Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.

Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.

Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε.

Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ»

maksimou_216888355_0 


«Απολύτως διασφαλισμένο» το τραπεζικό σύστημα παρά την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει από τις 11/2 να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, επαναλαμβάνουν κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα, όντας αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει από τις 11/2 να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα συνιστά πράξη πολιτικής πίεσης για τηv ταχεία σύναψη συμφωνίας, επαναλμβάνουν πηγές του Μεγάρου μαξίμου. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει το Bloomberg «η κίνηση της ΕΚΤ θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εκταμίευσης από τον ELA αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.Όπως ξεκαθαρίζουν οι κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ευρωπαίους εταίρους μας. Μια τέτοια λύση μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.Η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνουν, εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα. Και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή. «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί» συμπληρώνουν με έμφαση.Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μόλις ο τελευταίος επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ΕΚΤ. Ο Μ. Ντράγκι δήλωσε στον Αλ. Τσίπρα ότι αυτή απόφαση δεν επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας καθώς ανανεώνει την ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELA. Ο πρωθυπουργός τον άκουσε με προσοχή και του επεσήμανε ότι τον δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτή θα συνεχίσει να αναζητεί συμφωνία με τους εταίρους.Η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να κάνει αποδεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου, δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση αρνητικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και έρχεται μετά από δύο ημέρες ουσιαστικής σταθεροποίησής του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα όπως επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνοντας και ανακοινώνοντας τη συγκεκριμένη απόφαση, ασκεί πίεση στο Eurogroup να προχωρήσει γοργά στην σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

Κατηγορηματικός ο Γ. Σακελλαρίδης: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο (βίντεο)
Κατηγορηματικός αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» την επομένη της απόφασης της ΕΚΤ.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο όσον αφορά τη ρευστότητά του και τη χρηματοδότησή του και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

 https://syrizahalandriou.wordpress.com

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ _ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ

 

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει από τις 11/2 να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα συνιστά πράξη πολιτικής πίεσης για τηv ταχεία σύναψη συμφωνίας, επαναλμβάνουν πηγές του Μεγάρου μαξίμου. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει το Bloomberg «η κίνηση της ΕΚΤ θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εκταμίευσης από τον ELA αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ευρωπαίους εταίρους μας. Μια τέτοια λύση μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνουν, εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα. Και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή. «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί» συμπληρώνουν με έμφαση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  πρόεδρος της ΕΚΤ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μόλις ο τελευταίος επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ΕΚΤ. Ο Μ. Ντράγκι δήλωσε στον Αλ. Τσίπρα ότι αυτή απόφαση δεν επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας καθώς ανανεώνει την ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELA. Ο πρωθυπουργός τον άκουσε με προσοχή και του επεσήμανε ότι τον δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτή θα συνεχίσει να αναζητεί συμφωνία με τους εταίρους.
Η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να κάνει αποδεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου, δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση αρνητικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και έρχεται μετά από δύο ημέρες ουσιαστικής σταθεροποίησής του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα όπως επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνοντας και ανακοινώνοντας τη συγκεκριμένη απόφαση, ασκεί πίεση στο Eurogroup να προχωρήσει γοργά στην σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

https://syrizahalandriou.wordpress.com

581.708,74 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου από τους Κ.Α.Π. έτους 2015.

Απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους- Β΄κατανομή έτους 2015. 
Στον Δήμο Χαλανδρίου αποδίδεται το ποσό των 581.708,74 ευρώ. 
Δείτε Ε Δ Ω την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.