Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, Τρίτη 22/1/2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΥ 2013
ΩΡΑ: 09:00 – 17: 00
ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Γρ. Γυφτοπούλου 2

(ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 
NA EXOYN ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ)

Τα  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :

Η "Αυτόνομη Παρέμβαση" για τη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον κ. Μανιτάκη


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., Τρίτη 22-1-2013


ΔΕΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!!!

Η φιλανθρωπία ως άφεση πολιτικών αμαρτιών
Το άγχος της επικύρωσης και η απελευθέρωση από την τυραννία της ανάγκης.

 Του Γρηγόρη Κλαδούχου
Αναδημοσιεύσαμε από το blog της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

Επενδύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν. Γίνονται όμως επενδύσεις στην αλληλεγγύη. Ισχυρές δόσεις φιλανθρωπίας σε πλατείες, σε κοινωνικά παντοπωλεία. Συσσίτια, σακούλες με τρόφιμα, φάρμακα, κοινωνικά φροντιστήρια και πολλά άλλα.

Η αλληλεγγύη, η βοήθεια είναι κάτι καλό. Όμως ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, δηλαδή πολίτης, όταν μετέχει στην κοινωνία προβάλλοντας αλλαγές. Μια νέα κοινωνική οργάνωση και σχέσεις ανθρώπων, ώστε να μην υπάρχουν κάποιοι που να έχουν ανάγκη τους «φιλάνθρωπους».

Συμφωνώ απολύτως με τον Π. Τότσικα (σε προηγούμενο τεύχος του Δρόμου της Αριστεράς): Ένα μοντέλο κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας «δεν θα στηρίζεται στη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη όσων έχουν διατηρήσει το καταναλωτικό τους επίπεδο, συμμετέχοντας στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, αλλά θα στηρίζεται σε μια οικονομία ελεγχόμενη άμεσα από τους ίδιους τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες κερδοσκόπους».
Στο παλκοσένικο της αλληλεγγύης έχουν μπει και τα κανάλια. 

Αλλά δείγμα ανώτερου εκφυλιστικού σταδίου είναι όταν φιλανθρωπικό έργο αναλαμβάνουν τα κόμματα. Είναι πολύ υποκριτικό να επιδίδονται σε φιλανθρωπία, όταν είναι μορφωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά χρεοκοπημένες επιχειρήσεις. Το κράτος μέσω της χρηματοδότησής τους συντηρεί μια ιδιωτική συλλογή αναπαραγωγής του.

Το υπαρκτό πολιτικό επίπεδο δημιούργησε κι ένα νέο ρήγμα διαχωρισμού: μοιράζουμε σε Έλληνες μόνο ή σ’ όλους που έχουν ανάγκη; Προσοχή: αριστερά και δεξιά επανέρχονται ως σχολαστικισμός στην ανοησία. Όχι ότι και σ’ αυτό δεν υπάρχει απάντηση, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά τους.

Επαναφέρουν το διώνυμο: τη σημαία Έλληνας ή Αλβανός, στις παρελάσεις ή όχι. Από αυτό ξεκίνησε να μορφοποιείται το πρόπλασμα ομάδων-στερεοτύπων «καθαρών» και πολυπολιτισμικών.

Με εξέλιξη σε ΛΑΟΣ και ανανεωτικών του μισελληνισμού, λέγε τους ΔΗΜΑΡ.

Χρήσιμοι, της ευθύνης. Το κλεπτοκρατικό σύστημα έχει τη δική του πράξη στην εφαρμογή της θεωρίας των σταδίων. Χρήσης εφεδρειών. Παραγωγής και κατανάλωσής τους.
Είναι ντροπή όχι μόνο να κόβουμε συντάξεις, να φτωχαίνουμε τους φτωχούς. Ντροπή είναι και να διοχετεύουμε την αντίδραση στην καθιέρωση της ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας
Οι πολιτικοί, οι αυτοδιοικητικοί, το κράτος έχουν αποστολή να προβλέπουν, να σχεδιάζουν, να εμπλουτίζουν δημόσιο χώρο και αγαθά. Οι πολιτικοί μας είναι όμως «συμπονετικοί» χωρίς σκέψεις, ιδέες, ανεύθυνοι, ανύποπτοι για το καθήκον τους, για την έννοια της πολιτικής. Γνωρίζουν βέβαια το ατομικό τους συμφέρον.

Κάποτε οι άνθρωποι κριτίκαραν τη μεσαιωνική φιλανθρωπική πράξη τους. Μια αντίστοιχη μεταρρύθμιση χρειαζόμαστε σήμερα. Πρέπει να ενοχοποιηθούν πολιτικοί, κόμματα, αυτοδιοικητικοί που με τις πράξεις τους μειώνουν τα δημόσια αγαθά. Προσπαθούν να υποκαταστήσουν αυτό που έπρεπε να κάνουν, καταφεύγουν στη σωτηρία τους μέσω φιλανθρωπικού δικού τους έργου ή πρότασης αλληλεγγύης μέσα στο λαό. Αντιστοιχούν μ’ αυτούς που μιλούν πολύ, προτείνουν πολλά, αλλά όχι γι’ αυτά που πρέπει.

Μια τέτοια πολιτική απάτη αναγνώρισε στον Μπους ο Michael Walzer, φιλόσοφος της πολιτικής. Έλεγε τότε ότι με εξαγγελίες φιλανθρωπίας, προπαγάνδα συμπάθειας, «οι ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν ν’ αποφύγουν την απουσία στο πρόγραμμά τους οποιωνδήποτε στοιχείων κοινωνικού κράτους». Καλή λοιπόν η κοινωνική αλληλεγγύη αλλά όχι αντίδοτο ή παράκαμψη ιδεών συγκρότησης ενός κοινωνικού κράτους.

«Ο διάβολος της φιλανθρωπίας», έλεγε ο Τολστόι, «εντυπώνει στους ανθρώπους ότι αν κλέβουν και επιστρέφουν ψίχουλα σ’ αυτούς που έκλεψαν, κάνουν έργο που δεν χρειάζεται πλέον να γίνουν καλύτεροι». Ας βάλουμε στην παραπάνω πρόταση αντί για «ανθρώπους» τις λέξεις «κόμματα», «πολιτικοί». Ή και «G8», «G20». Είναι το ίδιο με την ελεημοσύνη τους προς αυτούς που εκμεταλλεύονται. Και το λένε «βοήθεια στον Τρίτο Κόσμο».

Παρατηρώ «φιλάνθρωπους», τοπικά, εδώ σε μικρή κοινωνία. Έχουν το άγχος επικύρωσής τους. Πολλοί απ’ αυτούς, ως «ανώτερο» σκαλοπάτι κοινωνικού στάτους θεωρούν το ζέσταμα μιας καρέκλας σε δημοτικά ή άλλα εκλεγμένα όργανα. Με προσφορά όσο και της καρέκλας τους. Αντιστοιχεί αυτό σε μία διαδιδόμενη αντίληψη σεβασμού σ’ αυτόν που έχει. Που ταυτίζει το έχω με το είμαι. Οι φιλάνθρωποι όμως έχουν και δίνουν ανθρωπιά.
Οι άνθρωποι της αξιοπρέπειας, θέλουν μια κοινωνία της αξιοπρέπειας. Ακόμα κι αυτοί που δέχονται φιλανθρωπική βοήθεια ξεκινούν από το να την αισθάνονται «σαν γελοίο και ανεπαρκή τρόπο ατελούς επανόρθωσης ή σαν συναισθηματική ελεημοσύνη» (Όσκαρ Ουάιλντ).Θέλουν παραπέρα, να περάσουν στην ελευθερία πρότασης μιας συλλογικής ζωής. Μιας συγκροτημένης κοινωνίας που οι θεσμοί της θ’ ακυρώσουν την τυραννία της ανάγκης.

* Ο Γρηγόρης Κλαδούχος είναι αρχιτέκτονας - Ξυλόκαστρο Κορινθίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΡΟΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 12/1/13

Να χαίρεστε τη "δημοκρατία" σας. Νέο Ολυμπιακό άθλημα η Συγκάλυψη. Πάμε για χρυσό.Σ.Σ. Ειλικρινά ντρέπομαι που αναγκάζομαι να λέω ότι αυτοί οι καταληψίες της βουλής, είναι και αυτοί όπως και εγώ Έλληνες. 
Σ.Σ. Ειλικρινά, μας ακύρωσαν ακόμα και τη δυνατότητα να φύγουμε στο εξωτερικό, αφού πια ευτέλησαν το διαβατήριο προέλευσης Ελλάδος. 
Μια συγκυβέρνηση που έκανε Ολυμπιακό άθλημα τη συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων, δεν δικαιούται να θεωρεί εαυτόν κομμάτι της δημοκρατικής ιστορίας και του Ελληνισμού.
Μια αξιωματική αντιπολίτευση που στρίβει δια του αρραβώνος στο θέμα της παραπομπής του ανθρώπου που εντελώς πραξικοματικά έφερε το ΔΝΤ και οδήγησε τη χώρα σε εξαθλίωση και ξεπούλημα, δεν δικαιούται να ονειρεύεται ότι θα κυβερνήσει δημοκρατικά, ανεξάρτητα και άδολα.
Αφού είδαμε απίστευτες μεθοδεύσεις -για την ακρίβεια, αφού είδες από τον καναπέ σου, με αφηγητή τη Τρέμη και τον Πρετεντέρη- για το "στήσιμο" της κάλπης και της διαδικασίας, είδαμε και την διαδικασία. 

Για την ιστορία., ΨΗΦΙΣΑΝ 294 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.....

ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 294

ΕΚΓΥΡΑ 286

ΑΚΥΡΑ 5

ΛΕΥΚΑ 3

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ 265

ΚΑΤΑ 6

ΠΑΡΟΝ 3

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 129

ΚΑΤΑ26

ΠΑΡΟΝ 4

ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΛ 110

ΚΑΤΑ 28

ΠΑΡΟΝ 3

ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

265

ΕΚΓΥΡΑ 154

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ 124

ΚΑΤΑ 24

ΠΑΡΟΝ 2

ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΕΛ 104

ΚΑΤΑ 23

ΠΑΡΟΝ 1

ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 224 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΕΛ 80

ΚΑΤΑ 19

ΠΑΡΟΝ 8

ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ: 221

ΥΠΕΡ 63

ΚΑΤΑ 34

ΠΑΡΟΝ 6

http://loutraki1.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7062.html, 18/1/2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΟΟΟΟ !!!!!!! ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΜΠΛΑΝΑ! "ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ"!!!Οινομαγειρεiον Μπλάνας ΧΑΛΑΝΔΡΙ

http://www.facebook.com/estiatorioblanas

ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ!


ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟ 18 ο μήνας σήμερα Παρασκευή και την Δευτέρα 21 με το καλό! ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΜΗΝΟΥ!

Τον Σεπτέμβριο ο δήμος μας μίσθωσε αυτό το τριώροφο κτίριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες ανακούφισης  συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση και χρειάζονται την αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου.

Εκεί μέσα δηλαδή αναγνώστη μου, τι να σου πω τι ΘΑ γίνει!

ΘΑ έχει που λες ένα κοινωνικό παντοπωλείο, ΘΑ φτιαχτεί κοινωνικό φαρμακείο, ΘΑ υπάρχει ένα κέντρο κακοποιημένης γυναίκας, ΘΑ κάνουν στους άστεγους μασάζ σιάτσου και peeling με μάσκα σοκολάτα μιλάμε τώρα ότι εκεί ΘΑ δείξει η διοίκηση Ανδρεάση (συνδιοίκηση Ανδρεόπουλου - Κουράση) το φιλικό της πρόσωπο, προς τους αδυνάτους πολίτες της. διοίκησης.

Διότι η διοίκησις Ανδρεάση δεν είναι σαν τις άλλες, σε όλους του άλλους δήμους, που από το 2011 πρόχειρα και επιπόλαια έκαναν κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία σε κάτι τρύπες, σε κάτι σημεία χωρίς πέρασμα και εμπορικότητα,  έτσι ίσα ίσα για να δίνουν ένα κιλό ρεβιθιά και ένα κιλό λάδι και κανένα αντιβιοτικό σε όσους δεν έχουν να φάνε.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!

Το Χαλάνδρι δεν κάνει τέτοιες λιγδοταμπαριές!
Ή είμεθα βόρεια προάστεια ή δεν ήμεθα!

Ο δήμος μας λοιπόν ενοικίασε αυτόν τον χώρο τον Σεπτέμβριο!

Σύμφωνα με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής (που βλέπετε εδώ),


το συμφέρον  αυτό ενοίκιο, των 5350 ευρώ το μήνα ΜΟΝΟΝ (ευκαιρίίίααα), θα έτρεχε δύο μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Τώρα πίστευα ότι  αυτοί οι 2 μήνες ήταν ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, οπότε το μίσθωμα τρέχει από αρχές Δεκεμβρίου αλλά - ΟΠΩΣ η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ μας είπε και μας επιβεβαίωσαν και από την υπηρεσία του δήμου, το μίσθωμα τρέχει από 1-1-2013 οπότε από εδώ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ της πρώην αντιδημάρχου  και θα το μετρήσουμε από την αρχή του 2013!

Έχουμε λοιπόν και λέμε: 

ΗΔΗ  οι άστεγοι, πεινασμένοι, χωρίς ρεύμα πολίτες του Χαλανδρίου, έχουν εκταμιεύσει από το ειδικό ταμείο για την ανακούφισή τους, 3566,66 ευρώ και τα έδωσαν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου!


Και έχουμε και λέμε ότι 3,5 μήνες τώρα που το ακίνητο είναι στην διάθεση του δήμου για να το διαμορφώσει δεν έχει μπει καρφί! 

Ακόμα μέσα είναι τα σκουπίδια του προηγούμενου ένοικου του χώρου!

Οι φωτογραφίες είναι πρωινές. Σημερινές, Φρέσκιες. Σπαρταράνε!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

ΘΑ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και ΚΟΛΛΗΤΟΙ!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΕ REAL TIME.

Τα θυμούνται όλοι μετά δυο - τρία χρόνια για να έχουμε να λέμε. ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ! ΟΛΟΙ! Το γιατί το αφήνω στην φαντασία σας!

Δεν θα πούμε τίποτε άλλο!

Απλά κάθε 10-15 μέρες θα τραβάμε μια φωτογραφία και θα κάνουμε ταμείο!
Διότι βάζουμε στοίχημα ότι ο λογαριασμός που αρχίσαμε σήμερα να κάνουμε θα ανέβει πολύ!

ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ! 

Αυτός θα είναι ο τίτλος ΟΛΩΝ των αναρτήσεών μας μέχρι να φιλοτιμηθούν να τρέξουν την λειτουργία του χώρου χωρίς ΘΑ και χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

Διότι τώρα θα αρχίσουνε να λένε περί συμβάσεων, εγκρίσεων κλπ!

Αλλά ΑΥΤΑ δεν τα σκέφτηκαν πριν προχωρήσουν στην μίσθωση και αρχίσει να τρέχει ο λογαριασμός!

ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.


ΥΓ 1:  Παρακαλούμε παρατηρήστε την αποτελεσματικότητα του "ελέγχου" που ασκεί η πρώην αξιωματική αντιπολίτευση - νυν συνδιοίκηση στην πλειοψηφία!
Δύο μέλη της παράταξης Ανδρεόπουλου στην οικονομική επιτροπή και δεν πήγε κανένα. Απόντες και οι δύο!

ΥΓ 2: Ο τίτλος του θέματος στην οικονομική επιτροπή ήταν "διενέργεια μειοδοτικής δημοπρασίας". Ναι μειοδότησε ο ΣΟΛΩΝΑΣ στην αρχική προσφορά του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ!

Σαν σήμερα το 1984: «Έφυγε» ο Βασίλης Τσιτσάνη
Συνθέτης, στιχουργός, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής, ο Βασίλης Τσιτσάνης υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και της λαϊκής μουσικής.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915. Οι γονείς του ήταν Ηπειρώτες κι εκτός από τον Βασίλη είχαν άλλα τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια κι ένα κορίτσι. Ο πατέρας του, τσαρουχάς στο επάγγελμα, είχε ένα μαντολίνο με το οποίο έπαιζε κλέφτικα τραγούδια. Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα του μικρού Βασίλη, μαζί με τις βυζαντινές ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Παρότι τον συνέπαιρνε η μουσική, πρωτόπιασε το όργανο στα χέρια του μετά το θάνατο του πατέρα του το 1926 και το μετέτρεψε σε μπουζούκι.
Στα γυμνασιακά του χρόνια άρχισε να αποκτά κάποιες γνώσεις μουσικής, μαθαίνοντας βιολί. Με αυτό συμμετείχε και σε κάποιες τοπικές εκδηλώσεις, προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένειά του. Αν και δεν είχε εμφανιστεί ακόμα δημοσίως με το μπουζούκι, καθώς ήταν απαγορευμένο και χωρίς καμία κοινωνική καταξίωση, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια πάνω σ' αυτό, σε ηλικία μόλις 15 ετών.
Το φθινόπωρο του 1936 κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομική και προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του έπιασε δουλειά στο νυχτερινό κέντρο «Μπιζέλια». Τον επόμενο χρόνο γνώρισε τον τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο, ο οποίος τον πήγε στην Odeon, όπου ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι «Σ' έναν τεκέ μπουκάρανε» (1937). Η «Αρχόντισσα», από τα σπουδαιότερα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, ήταν ένα από τα δεκάδες που ακολούθησαν. Την ίδια περίοδο, τραγούδια του, όπως «Να γιατί γυρνώ» και «Γι' αυτά τα μαύρα μάτια σου», ερμήνευσαν ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Στελλάκης Περπινιάδης, ο Στέλιος Κερομύτης, αλλά και ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Όμως, τα τραγούδια του Τσιτσάνη δεν επιτρέπεται τότε να επεκταθούν πολύ. Η εποχή επιβάλλει εμβατήρια, ενώ η δικτατορία Μεταξά απαγορεύει τόσο τα προϋπάρχοντα τραγούδια του ρεμπέτικου περιθωρίου, όσο και τις εμφανείς ανατολίτικες μελωδίες. Ο ίδιος, που έχει ήδη αρχίσει να χαρακτηρίζεται, υπηρετεί στο στρατό, στο Τάγμα Τηλεγραφητών, στη Θεσσαλονίκη. Παίρνει άδειες και ποτέ δεν γυρνά στην ώρα του, γεγονός που εξοργίζει τους διοικητές του, σε μία στρατοκρατούμενη κοινωνία.
Τα χρόνια της κατοχής τα περνά στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει ένα δικό του κουτούκι, το «Ουζερί Τσιτσάνη», στην οδό Παύλου Μελά. Παράλληλα, γράφει ορισμένες από τις μεγάλες επιτυχίες του («Αχάριστη», «Μπαξέ τσιφλίκι», «Τα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Ζητιάνος της αγάπης», «Ντερμπεντέρισσα», «Συννεφιασμένη Κυριακή»), που θα ηχογραφήσει μετά τον πόλεμο, όταν θα ανοίξουν και πάλι τα εργοστάσια δίσκων.
Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα. Η εποχή του εμφυλίου αποτελεί άλλη μια πηγή έμπνευσης για τον Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του, όμως, λογοκρίνονται και πάλι. Ορισμένα καταφέρνει και τα εκδίδει, επινοώντας διάφορα τεχνάσματα, πολλά κυκλοφόρησαν αρκετά χρόνια μετά, ενώ κάποια δεν εκδόθηκαν ποτέ.
Το τέλος του εμφυλίου σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη αποδοχή του Βασίλη Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του αρχίζουν και ακούγονται πλέον πιο ελεύθερα, ενώ ο Τσιτσάνης γίνεται ο πρωτοπόρος του λεγόμενου «αρχοντορεμπέτικου» μουσικού είδους, που αποτελεί τον πρόδρομο του λαϊκού τραγουδιού.
Ως το 1955 φέρνει στο προσκήνιο νέες φωνές που δένονται μαζί του, όπως η Μαρίκα Νίνου, η Σωτηρία Μπέλλου και ο Πρόδρομος Τσαουσάκης. Ακόμα, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Καίτη Γκρέυ, η Πόλυ Πάνου, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Σταμάτης Κόκοτας κ.ά. ερμηνεύουν διαχρονικά τραγούδια του: «Ίσως αύριο» (1958), «Τα λιμάνια» (1962), «Τα ξένα χέρια» (1962), «Μείνε αγάπη μου κοντά μου» (1962), «Κορίτσι μου όλα για σένα» (1967), «Απόψε στις ακρογιαλιές» (1968), «Κάποιο αλάνι» (1968), «Της Γερακίνας γιος» (1975), «Δηλητήριο στη φλέβα» (1979).
Το 1980, με πρωτοβουλία της UNESCO, ηχογραφείται ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Χάραμα», όπως λεγόταν το μαγαζί στο οποίο ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία 14 χρόνια της καριέρας και της ζωής του. Σ' αυτό το δίσκο παίζει μια σειρά από κλασικά του τραγούδια, αλλά και πολλά αυτοσχεδιαστικά κομμάτια στο μπουζούκι. Με την έκδοσή του στη Γαλλία, το 1985, παίρνει το βραβείο της Μουσικής Ακαδημίας Charles Gross. Όμως, στο μεταξύ, ο κορυφαίος δημιουργός έχει φύγει για πάντα...
Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των 69ων γενεθλίων του, στις 18 Ιανουαρίου του 1984, στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου, έπειτα από επιπλοκές μιας εγχείρησης στους πνεύμονες. Μέχρι και 24 μέρες πριν εμφανιζόταν κανονικά στο «Χάραμα» και δούλευε καινούργια τραγούδια.

 Πηγή: sansimera.gr

ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΑ!

Υπάρχει άλλο απορρυπαντικό ισχυρότερο που να καθαρίζει τα πάντα;;;
Βγάλε τον βλάκα τον Κλίντον από κάτω από τα άρθρα σου και διαφήμισε το απορρυπαντικό που θα καθάριζε και το φόρεμα της Λεβίνσκυ αν είχε έρθει να το πλύνει στην δική μας βουλή.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Ελληνική Βουλή Καθαρίζει Κουκουλώνει Παραγράφει
Κάνει τα σκάνδαλα αόρατα!

http://www.olympia.gr/, 17/1/2013Η φωτογραφία της ημέρας!


http://taxalia.blogspot.com/, 18/1/2013

Τζόκερ της ενημέρωσης. ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ ΟΠΑΠ ΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι ζυμώσεις των μνηστήρων για να βρουν τα κεφάλαια προκειμένου να διεκδικήσουν το 33% του ΟΠΑΠ, ένας παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στο περιθώριο με ζητούμενο λάφυρο χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και ό,τι άλλο πλουσιοπάροχα παρείχε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε φίλιες δυνάμεις.Σήμερα, η «Ε» κάνει τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις) με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεών του, στις απ' ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder, την Neurosoft κ.λπ.).
Τους τελευταίους μήνες του 2011 η διοίκηση Σπανουδάκη φρόντισε να περάσει ομοφώνως βασικές χορηγικές συμβάσεις για το 2012. Από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2011 του ΟΠΑΠ εδόθη η ευκαιρία για χορηγίες και σε διαδικτυακά μέσα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί όχι με βάση κάποια κατάταξή τους, αλλά με βάση μια προτιμησιακή-επιλεκτική τακτική.
Η αναταραχή μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα τα κονδύλια πλην της διαφήμισης κόβονται στα μισά για το 2013, κάτι το οποίο φέρνει σε δυσκολότερη θέση τα μέσα.
Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova Sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ΑΝΤΕΝΝΑ TV με 1.000.000 ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪ TV-ΣΚΑΪ Ρ/Δ-skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία»-ego.gr με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12Χ & 12Χ ΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr,150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ.

της Αριστέας Μπουγάτσου, εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 17/1/2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Επίκαιρο...


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις