Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ.του Γ, Κλαδούχου

Κυκλοφορούν τελευταία μεγάλες μάζες αντιφασιστών, αντιεθνικιστών.

Αποκρούουν την βλακεία με βλακεία, επιφωνήματα, εξορκισμούς.

Συμμετέχουν στο μπλοκ: το ρεύμα τη; Σημιτικής εκσυγχρονιστικής διαπλοκής, το Συριζαίικο πολιτικοπανεπιστημιακό γιουρούσι, η επαναστατική αριστερά και άλλοι πεινασμένοι για κατάκτηση μιας προοδευτικής ταμπέλας.

Κυκλοφορεί, ανιχνεύοντας ρωγμές η ακροδεξιά, η δημιουργημένη και συντηρούμενη από το κράτος. Αναζητεί σε ξένα λιβάδια την ένταση. Για να βοσκήσει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ.

Προδιάθεση προς αυτό δεν υπάρχει στους Έλληνες. Στην χώρα δεν μπορείς να διαχωρίσεις κράτος – παρακράτος, οικονομία – παραοικονομία, πράκτορες – καρπαζοεισπάκτορες, πληροφόρηση – παραπληροφόρηση.

Επόμενα δεν μπορείς να ερμηνεύσεις τις αντιτιθέμενες προπαγανδιστικές εξάρσεις, να διαχωρίσεις την αφελή και λόγω άγνοιας αγανακτισμένη σαβούρα από την οργανωμένη συκοφάντηση.

Θα μάθουμε τι συμβαίνει; Θα μάθουμε για ΚΥΠατζίδικα σαμποτάζ στην κοινωνική συνοχή;

Θα μάθουμε για δεύτερο κύμα μυστικών κονδυλίων, σε ποιους διοχετεύεται;

Τόσος αγώνας εθελοντικός, αγάπης για την Ελλάδα και τις ιδέες δεν μοιάζει.

Η "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Η επιλογή της Λούλας Καρατζά να επενδύσει πολιτικά στην Κούκα, την οποία έχει πάρει το ΠΑΜΕ υπό την προστασία της  αποδεικνύει με τρόπο εμφατικό ότι η πολιτική συμμαχία του 1998 για την συγκρότηση της παράταξης Γυφτόπουλου αλλά ....
.... ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ που δομήθηκαν τότε δεν έχουν εγκαταλειφθεί, λειτουργούν και παράγουν ακόμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στην τοπική κοινωνία και μάλιστα η υποστήριξή τους, επειδή πλέον δεν έχει σοβαρό πολιτικό φερετζέ για να πείσει θετικά, γίνεται δια της απροκάλυπτης υπόγειας, παρασκηνιακής, ενίοτε με μεθόδους μαφίας επίθεσης σε όσους απειλούν το στάτους της διαπλοκής στους δήμους της γειτονιάς.

Προχθές η Κούκα, στο παραλήρημα μέσα στο οποίο βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση της νέας ΕΔΕ ξέφυγε δημόσια και εμφάνισε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έστησε τον καραγκιζ μπερντέ και χρησιμοποίησε ΧΥΔΑΙΑ έναν άνθρωπο και το ψωμί του, συνεπικουρούμενη από έναν κορυφαίο συνδικαλιστή που είναι ο ορισμός του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑΚΙΑ και βέβαια υπό την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ που έδωσε το ... αριστερόσημο.

Μιλάμε για την ΕΔΕ που έγινε για να διερευνήσει ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ - τόσο η ΕΔΕ , όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου, στον οποίο το πόρισμα της, με όλες τις καταθέσεις των συναδέλφων της και των πολιτών που κλήθηκαν υποβλήθηκε - όπως έχουν ενημερωθεί όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα για την υπόθεση του Κέντρου ΡΟΜΑ .

Το πόρισμα της ΕΔΕ βρίσκεται στα χέρια του Συμεών, ο οποίος έχει το δύσκολο έργο να επιβάλλει ποινή ή να το θάψει, όπως πιέζεται από εκείνο το μπλοκ δυνάμεων που από εχτές θα ονομάζουμε "ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΟΥΚΑ"

Να γιατί η Κούκα ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ το θέμα με τον "εργαζόμενο" που δεν ήταν εργαζόμενος αλλά εργολήπτης. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ από την ΠΟΕ ΟΤΑ!

Να γιατί πιέζει αφόρητα χρησιμοποιώντας την ΠΟΕ ΟΤΑ για να γλυτώσει ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ της παραπτώματα θέλοντας να εμφανίσει στο τέλος το θέμα ως συνδικαλιστική δίωξη.

Διότι - θυμίζουμε - ότι ένα κλασικό ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΘΕΜΑ, με δική της επιλογή ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑ (μόνο αυτή μπορεί να σχεδιάσει από το μπλοκ της αυτοεξυπηρέτησης) επιλέχτηκε να γίνει "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ" όταν η Κούκα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε τον λόγο ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και αντί να θέσει κάποιο θέμα εκπροσωπώντας τους συναδέλφους της άρχισε να μας μιλάει για την υπηρεσιακή της διένεξη με τον Συμεών και το ΚΕΠ για το θέμα των ΡΟΜΑ.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ: Θέλανε να προλάβουν να βαφτίσουν το ΚΑΘΑΡΑΟ υπηρεσιακό θέμα συνδικαλιστικό γιατί ήδη γνώριζαν ότι η ΚΟΥΚΑ είχε κάνει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ.
(θυμίζουμε τη μνημειώδη τοποθέτηση Καρατζά την ώρα που η Κούκα κατήγγειλε "φίδια" ότι "όλα καλά έχουν γίνει αλλά ... η συμπεριφορά του δημάρχου. - Η κόρη ναυάρχου, βάζει διαγωγές στους άλλους για την συμπεριφορά τους - τες πάντω).

ΤΟ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ.

Και στη συνέχεια "εν ελλείψει" άλλου θέματος για να σηκωθεί και να κάνει την Κούκα συνδικαλιστικό ήρωα, βάφτισαν έναν εργολήπτη σε εργαζόμενο και ξεκίνησαν αγώνα .... να μονιμοποιηθεί στον δήμο.

Το μήνυμα στον Συμεών σαφές: ΘΑΨΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το μήνυμα το δικό μας - δια της ψήφου του Ακατανόμαστου - ΣΤΑΘΕΡΟ, ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ: ΦΩΣ ΣΕ ΟΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ και θα είμαστε δίπλα σε όποιον το κάνει. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗ ΜΑΣ ΡΟΥΣΣΟ - εμείς είμαστε ζώα πολιτικά, δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική ως .... διαπροσωπική σχέση.

Άλλωστε ο Ρούσσος ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ στις βλακείες και τα ψεύδη της Κούκα, της αυτοεξυπηρετύμενης αριστεράς και των συμμοριτών ΠΑΣΟΚων μας πήδηξε.
ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΤΑΝ!
Ντουντουκάρχης ήταν.
Αυτούς άκουγε πριν, αφού ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ τι παιζόταν στον δήμο και νόμιζε ότι όλο το πρόβλημα του δήμου ήταν ..... η ΦΛΥΑ και η σύμβαση της BLANK!

Η Κούκα προχτές, στο παραλήρημά της έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Φώναξε - απευθυνόμενη στον Νταβία (βεβαίως - βεβαίως) : "Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 300 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ".

Αυτό το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ που παριστάνει την ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ξέρει πολύ καλά ότι η Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου, προϊσταμένη λογιστηρίου το 2006 όταν έγινε το "σκάνδαλο" του έργου στον καταυλισμό- σε αυτό αναφέρεται -  που προκάλεσε καταλογισμούς, εισαγγελικές έρευνες και ποινικές διώξεις, οι δίκες για τις οποίες εκκρεμούν για πολλούς, ως προς τους συναδέλφους της της Οικονομικής Υπηρεσίας εκείνης της περιόδου έχει κριθεί αμετάκλητα, αφού ταλαιπωρήθηκαν Καραγιώργη (τότε διευθύντρια), Νταβία (τότε λογιστήριο) και Καραπαναγιώτης (τότε ταμίας) τόσο από ο Ελεγκτικό Συνέδριο - που ήρε από τους συναδέλφους της τον καταλογισμό, όσο και από την Εισαγγελία που τους απάλλαξε με βούλευμα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Με την ιδιότητα του προέδρου του Σωματείου, έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο - το θρασίμι - επαναφέρει το θέμα, δείχνοντας την σημερινή διευθύντρια ως υπεύθυνη για αυτό που Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ την απάλλαξε.

Αυτά γίνονταν την ίδια ώρα που στα Βριλήσσια, από την εκεί πλευρά της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ γίνοταν γκράφιτι. Εκεί το σωματείο εργαζομένων ανήκει στο ΠΑΜΕ. Για να δούμε τι θα πει.

Δεν υπάρχει αυτή η ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ και αυτή η ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

Και είναι απορίας άξιο αν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΚΕ θα παραμείνει έρμαιο και όμηρός τους.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ότι προσωπικές σχέσεις θα μπουν από το ΚΚΕ πάνω αό την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

Από σήμερα η ευθύνη για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου  γίνεται τεράστια:
Θα καλύψουν την ΣΥΚΟΦΑΝΤΡΙΑ ΚΟΥΚΑ, την ΨΕΥΤΡΑ ΚΑΤΑΔΟΤΡΙΑ που έδειξε ως γνήσια ΧΑΦΙΕΣ την συνάδελφό της ως υπεύθυνη για οικονομικό σκάνδαλο που έγινε με ευθύνη της - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - διατηρώντας την στην θέση της Προέδρου των Εργαζομένων  - άρα αποδοχόμενοι και καλύπτοντας πολιτικά τα όσα ειπώθηκαν από την Κούκα  στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην άλλη συνάδελφό τους, Ή ΘΑ ΤΗΝ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ως εντελώς ανάξια να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους;

ΔΕΝ ΧΩΡΑEΙ Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ".

Όλοι θα αναγκαστούν να ταχθούν με την Κούκα, τις πρακτικές και τη σμμορία της ή απέναντί της ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Κασιμάτης: "Θα είμαι μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και ομιλητής στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα"!


Γιώργος Κασιμάτης: "Θα είμαι μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και ομιλητής στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα"! πανικός σε όλα τα πολιτικά κόμματα της υποταγής.


Ύστερα από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης για το Συλλαλητήριο ο Συνταγματολόγος, διευθυντής του νομικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου Γιώργος Κασιμάτης θα είναι στην εξέδρα, δίπλα στον Μίκη. 

Η συντονιστική της Κρήτης είχε κάνει δημόσια την πρόταση, την Δευτέρα.

Πρόταση ΣΟΦΗ για να κλείσουν τα στόματα όσων μιλούν για ακροδεξιό συλλαλητήριο και ενοχλήθηκαν από την πρόσκληση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να εκπροσωπήσει την ελληνική αυτοδιοίκηση, την ελληνική οργανωμένη κοινωνία στο πρωτοβάθμιο επίπεδο συγκρότησής της.Η συντονιστική Επιτροπή Κρήτης προτείνει δημόσια ως κεντρικό ομιλητή του συλλαλητηρίου τον Καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη. Πρόσωπό κοινής αποδοχής πατριώτη,δημοκράτη και αγωνιστή που συμβολίζει με την στάση του τον αγώνα του λαού μας για για εθνική ανεξαρτησία δημοκρατία και αποδέσμευση απο τα δεσμά ξένων δυνάμεων. Δυνάμεων που διακαώς προσπαθούν να επιβάλουν στην Πατρίδα μας την καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα "λύση" της ονομασίας ΚΡΗΤΗ Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ!

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΎΝΤΑΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


Αθήνα 31.1.2018

  •  Σήμερα ((χθες) Τετάρτη, 31/1, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ), του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ και άλλων συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να διαμαρτυρηθούν για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση απονομής των επικουρικών συντάξεων, για τις συνεχείς μειώσεις, για τον νέο επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, που θα οδηγήσουν σε νέα δραματική μείωση , για τις παράνομες παρακρατήσεις που με ευθύνη της πολιτείας και των διοικήσεων των ταμείων υποχρεώνουν τους συνταξιούχους να καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία ή να συνωστίζονται στα ταμεία για να ζητήσουν τα οφειλόμενα.
  •  Δυστυχώς η διοίκηση του ταμείου, καίτοι ενήμερη, απουσίαζε και αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με διοικητικούς υπαλλήλους που δήλωσαν αναρμόδιοι να απαντήσουν στα αιτήματά μας. Περιορίστηκαν μόνο στην ενημέρωση για τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τις επικουρικές συντάξεις.
  • Η αντιπροσωπεία απαίτησε να γίνει δεκτή από τον διοικητή του ταμείου τις επόμενες ημέρες. Εμείς επιμένουμε για το σύνολο των αιτημάτων μας σε σχέση με το ΕΤΕΑΕΠ και θα επανέλθουμε δυναμικά.
  •  Σχετικά με τα παρανόμως παρακρατηθέντα:
1. Αφορά τους συνταξιούχους που είχαν αρχικό ποσό ΕΤΕΑ(πρώην ΤΕΑΔΥ), προ μνημονιακών κρατήσεων, άνω των 300 ευρώ και είχαν κράτηση για ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ΑΚΑΓΕ: 3% αν η επικουρική σύνταξή τους ήταν από 300,01 έως 350€ και 4% αν ήταν από 350,10 έως 400€. Το ποσό της σύνταξης για την πρώτη κατηγορία μετά τη παρακράτηση της εισφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται των 300€. ( ν.3896/2011, άρθρο 44).

2. Μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, την 1.6.2016, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε, επειδή όλες οι επανυπολογισμένες επικουρικές συντάξεις του πρώην ΤΕΑΔΥ ήταν κάτω των 300€, αλλά το Υπουργείο εργασίας με απόφασή του επέβαλε πάλι(!) την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς από 1.9.2016 στο αρχικό ποσό, αν και κανένας συνταξιούχος του Δημοσίου δεν παίρνει με τον επανυπολογισμό ποσό άνω των 300 €.

3. Η παρακράτηση αυτή αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων στο χώρο των εκπαιδευτικών και των άλλων κλάδων του Δημοσίου. Το ταμείο βεβαίως και η πολιτική ηγεσία οφείλουν να επιστρέψουν από 1.9.2016 τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά μέχρι σήμερα. Επιπλέον η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ οφείλει να ενημερώσει άμεσα όλους τους συναδέλφους με προσωπική επιστολή και να μη συνωστίζονται όλοι οι συνταξιούχοι στο ταμείο και να ταλαιπωρούνται ή να καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία. Η διόρθωση των «λαθών» αποκτά και πολιτική διάσταση και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεση λύση. Όσοι συνάδελφοι είχαν επικουρική σύνταξη, προ μνημονιακών κρατήσεων, από 300 € και πάνω, μπορούν με το ΑΦΜ τους να πληροφορηθούν από το ισόγειο του ΕΤΕΑΕΠ το παρακρατηθέν ποσόν από 1.9.2016 μέχρι σήμερα.
  • Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική συσπείρωση γιατί η Κυβέρνηση ήδη ετοιμάζεται να εφαρμόσει το τρίτο ψηφισμένο μνημόνιο που προβλέπει επανυπολογισμό όλων των επικουρικών και κύριων συντάξεων και νέα μείωση κατά 18% . Εκτός από αυτά με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το Μάιο θα εξεταστεί και η μείωση του αφορολόγητου κατά ένα χρόνο νωρίτερα, αν χρειαστεί, όπως προτείνει το ΔΝΤ.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας
Τάσος Σταυρόπουλος                     Σταύρος Κωστόπουλος

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΩΝΑΡΑ