Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΜΚ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ -έργο βασισμένο στην τραγωδία του Σοφοκλή - του Κώστα Παπακωστόπουλου

 
Αντιγόνη

-έργο βασισμένο στην τραγωδία του Σοφοκλή-

του Κώστα Παπακωστόπουλου

Eλληνογερμανικό Θέατρο (ΕΓΘ)

30 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00
(με ελληνικούς υπέρτιτλους)

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Θεάτρου Κώστας Παπακωστόπουλος, μετά την περυσινή επιτυχημένη παράστασή του«Ικέτιδες»,έρχεται και φέτος στην Αθήνα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αυτή τη φορά με την «Αντιγόνη», έργο γραμμένο από τον ίδιο και βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή. 

Ο Κώστας Παπακωστόπουλος, γνωστός στη Γερμανία για τις πρωτοποριακές παραστάσεις έργων αρχαίου δράματος, συμπληρώνει φέτος με το θεατρικό του σχήμα «Ελληνογερμανικό Θέατρο» 26 χρόνια δημιουργικής πορείας στη Γερμανία. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Πόλης της Κολωνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας/Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού. 

Η παράσταση, που παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Bauturm της Κολωνίας,ανεβαίνει για μία και μοναδική φορά, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Η «Αντιγόνη» του Κώστα Παπακωστόπουλου αποτελεί το πρώτο έργο μιας τριλογίας του σκηνοθέτη με τίτλο «Πολυαγαπημένη Ύβρις» και θέμα τη λειτουργία της δημοκρατίας σήμερα.Η Θήβα εδώ ως τόπος δράσης παραπέμπει στη σύγχρονη Ευρώπη. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Κρέων εμφανίζεται ως ο εγγυητής της αδιατάραχτης λειτουργίας των αγορών, που υπόσχεται στον πολίτη ασφάλεια, ευημερία και ευτυχία μέσα από το πνεύμα μιας οικονομικοποιημένη σκέψης. Η Αντιγόνη, αντίθετα, εκπροσωπώντας παραδοσιακές αρχές και αξίες αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή και απρόσκοπτη ανάπτυξη της Θήβας, στην «Πρωτοπορία» και την «Καινοτομία». Η ιδεολογία της δεν συνάδει με τον ορθολογισμό της εποχής. 

Αγνοώντας τις επιταγές των καιρών θάβει τον αδελφό της και σχολιάζει τη στάση των συμπολιτών της δίνοντάς τους τη μακάβρια συμβουλή: «Αφού δεν χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σας, κόψτε την, για να απαλλαγείτε».Όπως και στην ομώνυμη τραγωδία, η πλοκή του έργου κορυφώνεται με την αυτοχειρία των τριών πρωταγωνιστών,χωρίς όμως στη συνέχεια να λαμβάνει χώρα και η αναμενόμενη κάθαρση. Ο Κρέων προσπερνώντας πολύ εύκολα τις συνέπειες των πράξεων του, προσαρμόζεται με ταχύτητα και ευελιξία στη νέα κατάσταση πραγμάτων. Η απουσία της κάθαρσης, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της Τραγωδίας, αποτελεί ένα σχόλιο για το πνεύμα των καιρών μας.

Το ζήτημα που θέτει η παράσταση - 2.500 χρόνια μετά τη γέννηση της Δημοκρατίας - είναι πώς ο σύγχρονος άνθρωπος, απαλλαγμένος από τύψεις, ενοχές και κάθε μορφής ηθικές αναστολές, ορθολογιστής, αλλά εγκλωβισμένος πλέον στην οικονομικοποιημένη σκέψη του, εξελίσσεται με τις πράξεις του σε απειλή για την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ευρώπη σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Κώστας  Παπακωστόπουλος
Σκηνικά, Κοστούμια: Ulrike Mitschke
Μουσική, Βίντεο: Herbert Mitschke
Φωτισμοί: Julia Marx
Βοηθός Σκηνοθέτη: Thomas Mörl
Βοηθός Δραματουργο: Christina Ripeanu
Γραφική επιμέλεια: Αντρέας Τσορτανίδης
Μετάφραση υπέρτιτλων: Αλέξιος Μάϊνας
Μουσικός: Herbert Mitschke

Αντιγόνη: Lisa Sophie Kusz
Ισμήνη: Stephanie Meisenzahl
Πολυνείκης: Βασίλης Ναλμπάντης 
Πρόεδρος της Θήβας: Thomas Franke 
Κρέων: Stefan Kleinert
Ευρυδίκη: Annika Weitershagen
Αίμων: Stephanie Meisenzahl
Φύλακας: Terja Diava
Τειρεσίας: Thomas Franke

Με την ευγενική υποστήριξη 
 


Υπό την αιγίδα

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ):Κατι κινείται στο Πατημα - Ελπίζω να πάουμε το γήπεδο που θα γίνει στη νέα πλατεία


Δύο νέες πλατείες στο Πάτημα .

Σε δύο περιοχές του πατήματος ‘έπειτα από πολλά πέτρινα χρόνια .

Στο Πάτημα από την ένταξη και μετά δεν μπήκε ούτε πέτρα, δεν υπάρχει παιδική χαρά ,μια έστω υποτυπώδης πλατεία ,ένας Αθλητικός χώρος.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι κάτοικοι επιθυμούσαν την συνένωση με τα Βριλήσσια. Η περιοχή που κατοικήθηκε σε χρόνο ρεκόρ με ελάχιστα άκτιστα οικοπέδα, μια νέα πολιτεία καιρός να υπολογίζεται ως τμήμα του Χαλανδρίου

Η μια Πλατεία θα διαμορφωθεί στην Ηρακλείτου και Αγράμπελης και η δεύτερη στην Γεννηματά και Κλεισούρας.

Στην δεύτερη που είναι χαρακτηρισμένη και ως αθλητικός χώρος ελπίζω ότι θα έχουμε το πρώτο γηπεδο. Θα επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και θα ζητήσω να μπουν σε διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής τα έργα που σχεδιάζονται

http://pantazisnikos.blogspot.gr/

Συμβουλές της Αστυνομίας για την προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης

Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος απευθύνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την προφύλαξη των ανηλίκων από περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος τους.

Οι ακόλουθες οδηγίες και περιγραφές αφορούν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής προτίμησης σε ανήλικους, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι κάθε τέτοιο χαρακτηριστικό αποτελεί απόδειξη ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;

Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.

Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο. Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.

Οδηγίες προς τους γονείς:

ΜΕ ΚΕΦΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ


ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ λέει ΑΓΩΓΗ του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΙΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ

Καταλαβαίνουμε ότι συγχύζεστε. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ!

Αλλά ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!

Δημόσια σας καλώ να καταθέσετε ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ πριν την αγωγή - για την οποία ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ - για να πείσω (όπως ελπίζω, δεν προδικάζω βεβαίως την κρίση του) τον εισαγγελέα ότι ό,τι αναφέρονται σε αυτή τη γνωμοδότηση - μνημείο είναι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ δια τον δημόσιο βίο σας, έχω ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να την διατυπώνω ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΑ - από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Αν κερδίσετε την μήνυση κάντε μετά αγωγή για να πάρετε λεφτά. Αλλά αν την χάσετε .....

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ!

Δείξτε έστω και τώρα στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΥΣΗ!

Αλλά τέτοιοΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ που κουβαλάτε ΑΓΩΓΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ!
ΥΓ: Σας πείραξε το ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ; ΞΥΔΙ παιδιά! ΞΥΔΙ!
       Σας πείραξε το "γίδια";;;;  ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ! ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!

Α.Ν.

Στο αρχείο η μήνυση Μπέου κατά του εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία»

Ο Εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του περί συκοφαντικής δυσφήμησης 


Στο αρχείο τέθηκε η μήνυση που είχε υποβάλει ο, υποψήφιος τότε, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά του πρώην δημάρχου Βόλου Παναγιώτη Σκοτινιώτη και του εκδότη της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδη Καρεκλίδη για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και δια του τύπου. Ο κ. Μπέος είχε υποστηρίξει στην έγκλησή του ότι οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη (τις οποίες αναδημοσίευσε η “Μαγνησία”) κατά την προεκλογική περίοδο τον Μάρτιο του 2014, τον παρουσιάζουν “ως άτομο ανήθικο, χωρίς αναστολές, τυχοδιώκτη, αδίστακτο κυνηγό θηραμάτων, που εμπλέκω με δόλιο τρόπο τρίτα πρόσωπα στις δικές μου εγκληματικές διαθέσεις, λειτουργώντας στα πρότυπα Μαφίας. Επίσης με εμφανίζει να έχω συνεργασία με ανθρώπους της νύχτας – του υποκόσμου και με άλλα εγκληματικά στοιχεία, τα οποία με βοηθούν στην προεκλογική μου εκστρατεία προκειμένου να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη, να συχνάζω σε κακόφημα μαγαζιά κλπ.”, ισχυρισμό βέβαια που δεν έκανε αποδεκτό ο εισαγγελέας. Η υποβολή μήνυσης από την πλευρά του κ.Μπέου είχε προφανή σκοπό να εκφοβίσει τις δύο πλευρές προκειμένου να μετριάσουν τον τόνο της κριτικής που του ασκούσαν.
Χαρακτηριστικό της προσπάθειας του κ. Μπέου να βάλει στο στόχαστρο και να πλήξει τον εκδότη της εφημερίδας “Μαγνησία” κ.Αρχιμήδη Καρεκλίδη, ήταν ότι παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του κ. Σκοτινιώτη έγιναν σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης (Τ/Σ/ ΣΚΑΪ, Θεσσαλία Τηλεόραση) και αναπαράχθηκαν από το σύνολο των έντυπων μέσων της Μαγνησίας, εκείνος επέλεξε να ζητήσει την ποινική δίωξη μόνον του εκδότη της “Μαγνησίας”, δείχνοντας έτσι ότι βασικός του στόχος ήταν να εκφοβίσει προεκλογικά τον κ. Καρεκλίδη για να σταματήσει να του ασκεί κριτική.
Το σκεπτικό της απόρριψης της μήνυσης από τον Εισαγγελέα

Με βάση την υπ΄αριθμόν 342/2014 διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Αντώνιου Δ. Κασάπη η από 23.3.2014 έγκληση του Αχιλλέα Μπέου (με ΑΒΜ Α14-713) απορρίπτεται.
Από τα περιστατικά που εκτίθενται στην υπό κρίση έγκληση όπως αποσαφηνίστηκαν και από την προκαταρκτική εξέταση και ειδικότερα από τα συλλεχθέντα έγγραφα. καθώς και τις καταθέσεις του εγκαλούντα και των εγκαλούμενων προέκυψε ότι ο εγκαλών και ο εγκαλούμενος ήταν αμφότεροι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης του Βόλου στις αμέσως προηγούμενες δημοτικές εκλογές τρέχοντος έτους. ΄Ηδη δε νικητής και Δήμαρχος Βόλου ανεδείχθη ο εγκαλών. Με την υπό κρίση έγκληση αναφέρονται συγκεκριμένες φράσεις, οι οποίες επισημαίνονται με έντονο χρώμα ως δυσφημιστικές και τις οποίες ανέφερε ο πρώτος εγκαλούμενος σε συνεντεύξεις του και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “ΜΑΓΝΗΣΙΑ” ιδιοκτησίας του δεύτερου εγκαλούμενου, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Όλες οι αναφερόμενες φράσεις ωστόσο δε συνιστούν αναφορά γεγονότων αλλά αξιολογικούς χαρακτηρισμούς της πολιτικής παρουσίας του εγκαλούντα και αναφορά σε περιστατικά της δημόσιας ζωής του που είναι μέρος του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης ενόψει της υποψηφιότητάς του, μαύρο μέτωπο, γκεμπαιλίστικο προπαγανδιστικό μηχανισμό, σκοτεινό παρασκήνιο κλπ, συνιστούν πολιτική αξιολόγηση της παρουσίας του εγκαλούντα την οποία ο εγκαλούμενος χαρακτηρίζει ακροδεξιά και φασίζουσα, εξ ου και η αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αν ο εγκαλών αρνείται τους χαρακτηρισμούς αυτούς είναι ζήτημα πολιτικής εκτίμησης περί της πολιτικής που εφαρμόζει. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτό που χαρακτηρίζεται ως συντηρητικό για τον ένα, είναι προοδευτικό για τον άλλο στην πολιτική. Περαιτέρω οι αναφορές σε δημόσιες πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού βίου του υποψηφίου τότε Δημάρχου είναι θεμιτές, ως εκφράζουσες δικαιολογημένο ενδιαφέρον και αυτές είναι οι αναφορές σε υποθέσεις για τις οποίες είναι γνωστό από σωρεία δημοσιευμάτων και δηλώσεων του ίδιου του εγκαλούντα ότι είναι κατηγορούμενος. Αυτές οι υποθέσεις περί στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, η συμπλοκή του με άλλο πρόσωπο σε νυχτερινό κατάστημα κλπ με συνοδή απαξιωτική αναφορά ως απάδουσα σε Δήμαρχο. Πολύ περισσότερο δικαιολογημένη ήταν η δημοσίευση συνεντεύξεων από τον δεύτερο εγκαλούμενο για τους ίδιους ως άνω λόγους.
Συνακόλουθα, δεν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης, καθόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις τέλεσης αδικήματος και συνεπώς η κρινόμενη έγκληση δεν στηρίζεται στο νόμο και σαν τέτοια πρέπει ν’ απορριφθεί και στην ουσία αυτής. Περίπτωση επιβολής δικαστικών εξόδων δεν τίθεται καθόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του αρθ.585§4 ΚΠΔ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Έχοντας λάβει υπ’ όψη και τα άρθρα 47 και 48 ΚΠΔ,
Απορρίπτουμε την από 23.3.2014 έγκληση του Αχιλλέα Μπέου του Νικολάου, κατοίκου Βόλου, ο οποίος έχει δικαίωμα να λάβει γνώση και αντίγραφο της παρούσης και να ασκήσει προσφυγή κατ’ αυτής στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Βόλος 15.12.2014
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Αντώνιος Δ. Κασάπης
Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών 

http://magnesianews.gr 


ΣΧΟΛΙΟ: 

ΑΥΤΑ TA ΛΙΓΑ "NOMIKA"  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟ. 
Βέβαια οι δικοί μας ΔΙΩΚΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν κάνουν μήνυση! 
Κάνουν ΑΓΩΓΗ που είναι κατά πολύ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ σε αντιμετώπιση από τον διωκόμενο. 
Γιατί στόχο έχουν απλά την επιδίνωση της ήδη γνωστής στους μισθοδοτούμενους διώκτες μας, εξουσιαστές και υπηρεσιακούς συστεμικούς μεγαλοπαράγοντες του δήμου,  δυσχερούς οικονομικής μου κατάστασης και όχι η καταδίκη μας. 
Που γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί!

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .... ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ!του Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ

Το πάρα κάτω κείμενο είναι πιστή αντιγραφή από την εισήγηση του Συμεών του πρωτοσύγκελου πασών των εξουσιών. Θαυμάστε την λαθροχειρία του δικηγόρου που την συνέταξε για να πάρει την υπόθεση με αντίδωρο χρήματα δικά μας.

Στο άρθρο 51 του ν. 3979/2011 ορίζεται ότι : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Οι υπάλληλοι στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. Η εκπροσώπηση συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του Ν. 3852/2010, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών ».

(οι υπογραμμίσεις δικές μου προς διευκόλυνση σας)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:

 1, Ο νόμος σαφώς λέει, ότι ο δήμος υποχρεούται να διαθέτει δικηγόρο σε υπάλληλο, όταν αυτός διώκεται για ποινικά αδικήματα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Από ότι γνωρίζω ο υπάλληλος Συμεών δεν διώκεται ποινικά τουλάχιστον προς το παρών. Άρα παράνομα και καταχρηστικά ορίζεται δικηγόρος και παράνομη και καταχρηστική θα είναι η αμοιβή του. (Προσοχή ταμεία μη σε μπλέξουν)

2. Αυτός που διώκεται ποινικά για την ενάσκηση των καθηκόντων του, ως αντιπολίτευση είναι ο δημοτικός σύμβουλος Κος Νταβίας, ο οποίος νομίμως δικαιούται νομική στήριξη από τον Δήμο, με τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου με έξοδα του δήμου, αφού οι διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται και για τους αιρετούς.

3.Στις δημοκρατίες δεν στοιχειοθετείτε συκοφαντική δυσφήμηση κατά αιρετού άρχοντα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του. Στοιχειοθετείτε μόνο κριτική, σκληρή κριτική, άδικη και μη στοιχειοθετιμενη κριτική. Αν ισχύει η τελευταία περίπτωση ο δημοκράτης αιρετός διαψεύδει τον κριτή με στοιχεία και ζητά από τον κριτή του να τα δημοσιεύσει άμεσα. Αν αυτό δεν γίνει τότε καταφεύγει στην δικαιοσύνη για παραβίαση της δεοντολογίας.


4 Ο δημοκράτης αιρετός επιζητεί την κάθε είδους κριτική, για να βελτιώνει την δουλειά του και για να του δίνεται η ευκαιρία να διαψεύδει τυχών άδικες φήμες που κυκλοφορούν εν αγνεία του.

5 Μόνο ένας φασίστας καταφεύγει στην φίμωση της κριτικής και της αντίθετης άποψης. Και αυτό συμβαίνει όταν η κριτική είναι δίκαιη και δεν έχει επιχειρήματα να την αντικρούσει. Μόνο ένας ανασφαλής  φασίστας βαφτίζει την αντίθετη άποψη ύβρη και συκοφαντία και ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα μη μπορώντας να απαντήσει επι της ουσίας. Μόνο ένας αγράμματος η πειναλέων δικηγόρος  κάνει τέτοιες εισηγήσεις για να μη δυσαρεστήσει το αφεντικό του, ξεπουλώντας για λίγα ευρωπουλα την τιμή και την επαγγελματική του υπόληψη.

Μετα από όλα τα πάρα πάνω καλώ τους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα τους συντρόφους  μου από την «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» να πάρουν ενεργά θέση. Θέλω να ελπίζω ότι το δημοτικό συμβούλιο θα απορρίψει μετα βδελυγμίας την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής για να μπορούμε να μιλάμε και στο μέλλον για ένα δημοκρατικό Χαλάνδρι.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Στον αγιασμό του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων στο Μαρούσι ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος

Ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και των 12 Δήμων του βόρειου τομέα Αττικής, για μια καλή σχολική χρονιά, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα παρέστη στον αγιασμό του Δημόσιου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων στον Δήμο Αμαρουσίου.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

"Σε συνεργασία με τους Δήμους και τον δημόσιο φορέα Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) είμαστε υποχρεωμένοι ως Περιφερειακή Ενότητα βόρειου τομέα και Περιφέρεια Αττικής, να βελτιώνουμε το σχολικό περιβάλλον που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Το ιστορικό Λύκειο των Αναβρύτων ετοιμάζει τους επιστήμονες του 2030 σε κτιριακές συνθήκες ίδιες με αυτές του 1950 και αυτό είναι ευθύνη όλων μας να βελτιωθεί. Το σχολείο πρέπει να αναβαθμιστεί ενεργειακά. Πέρυσι από τους 108 μαθητές του Δημόσιου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εισήχθησαν σε ΑΕΙ και οι 108. Στηρίζουμε τους άριστους, θέλουμε αυτά τα παιδιά να μείνουν στην Ελλάδα και να την πάνε μπροστά.

Εφέτος η σχολική χρονιά στους Δήμους του βόρειου τομέα ξεκίνησε με τα λιγότερα προβλήματα από ποτέ. Τα παιδιά πήραν βιβλία από την πρώτη μέρα και από τα 89 συνολικά δρομολόγια των ειδικών σχολείων τα 80 διεξάγονται κανονικά και για τα 9 υπάρχει μέριμνα παρά τις δυσκολίες στους διαγωνισμούς.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε δίπλα σας, όπου μας χρειαστείτε"

«20άρι» Τσίπρα σε Φίλη για το άνοιγμα των σχολείων!

 

Την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς έδωσαν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, του Υφυπουργού, Θεοδόση Πελεγρίνη, των Γενικών Γραμματέων, κ. Παντή και Παπαγεωργίου, καθώς και του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Π. Κατσαρού. «Άριστα 20 στο Υπουργείο Παιδείας», είπε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της ενημέρωσής του!
Νωρίτερα, οι περιφερειακοί διευθυντές παρουσίασαν αριθμητικά στοιχεία για τον μαθητικό πληθυσμό, τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι, τα σχολεία σε όλη τη χώρα άνοιξαν χωρίς προβλήματα, με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα σχολεία της Θάσου, που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το νησί, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξουν τα μειονοτικά σχολεία, λόγω της θρησκευτικής εορτής των Μουσουλμάνων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι περιφερειακοί διευθυντές στο γεγονός ότι, Ειδικά Σχολεία έκαναν Αγιασμό στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι τον Οκτώβριο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, όταν οι γονείς ειδοποιήθηκαν από τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας να έρθουν τα παιδιά τους για να κάνουν Αγιασμό, δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια, αφού, πάντοτε, το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και πολλά άλλα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, άνοιγε τον Οκτώβριο.

http://www.epoli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Το καλό να λέγεται, ακόμα και αν είναι απλά .... το αυτονόητο. 
Το αυτονόητο ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ καθόλου αυτονόητο τα προηγούμενα χρόνια. 
Συχαρητήρια γείτονα Υπουργέ. 
Ακόμα και η μονίμως .... "επαναστατημένη νεολαία" που σε βρίζει καθημερινά (ευτυχώς γιατί αν δεν  έβριζε και η νεολαία θα σταμάταγε η ζωή) εχθές σε επαινούσε για την ετοιμότητα των σχολείων την πρώτη μέρα.

Α. Κρούστης:Η ηθική κατάρρευση της Αριστεράς.

Αυτό που για μένα ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα ανήθικο σύστημα, φαίνεται να γίνεται πεποίθηση και για όσους ακόμα τον πιστεύουν.

Στην πρώην ΕΣΣΔ μια μερίδα κομματικών στελεχών του ΚΚΣΕ «άρπαξε» όλες τις κρατικές επιχειρήσεις συνθέτοντας την νέα ολιγαρχία στον τόπο τους.

(Κομμουνισμός και Ολιγαρχία. Ανδρέας Ανδριανόπουλος. http://www.andrianopoulos.gr/2007/04/blog-post_30.html)

Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια το ευνοημένο κόμμα του συστήματος, το ΚΚΕ, διατηρούσε πλήθος επιχειρήσεων αναλαμβάνοντας και κρατικές δουλειές (βλέπε Τυποεκδοτική). http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2011/10/blog-post_19.html.

Μια εκ των επιχειρήσεων του ήταν και το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι 902, το οποίο πουλήθηκε σε off shore εταιρεία της Κύπρου, με λεπτομέρειες που κανείς δε γνωρίζει.

Πριν λίγες μέρες μάθαμε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Αυγής», κ. Δ. Στούμπο, στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ, ότι η εφημερίδα έχει μέτοχο μια off shore εταιρεία χωρίς όμως να την κατονομάζει με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να γίνει ντόρος.

Παράλληλα δε, αποκαλύφθηκε ότι η εφημερίδα το 2009 πήρε δάνειο 1,5εκ μέσω της κρατικής επιχορήγησης του ΣΥΡΙΖΑ σε εποχή που τα ποσοστά του ήταν μονοψήφια. Το μεμπτό είναι ότι η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει τα κόμματα να επιχορηγούν από την κρατική επιχορήγηση ανώνυμες εταιρείες.

Σήμερα ο νέος καναλάρχης και νυν εργολάβος κος Καλογρίτσας προσωπικός φίλος του Χαρ. Φλωράκη και μέλος του ΚΚΕ, κουμπάρος του Υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Σπίρτζη και Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου, παίρνει επί ΣΥΡΙΖΑ πλήθος έργων από το Δημόσιο και έκτακτη δανειοδότηση για την εκτέλεση τους, σε μια στιγμή που αδυνατεί να δώσει την εγγύηση των 3εκ. για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, αλλά εύκολα «χτυπάει» τη μια άδεια με 54εκ.

Βγαίνει ο Μαρινάκης και απαιτεί να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου κυρίου, για να απαντήσει ο υπουργός Παππάς ότι θα ελεγχθεί μόνο για την προκαταβολή των 17εκ. δίνοντας του προφανώς το χρόνο να τα δικαιολογήσει στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή ένα υγιές κανάλι, το ALPHA, κατηγορεί τον Ιαν Σαββίδη, ύστερα από δήλωση του, ότι είναι ευχαριστημένος από την αποστολή του που έφερε σε πέρας, ως «λαγό» της κυβέρνησης για να αυξήσει τα ποσά και έτσι να χάσουν την άδεια κανάλια που την διεκδικούσαν.

Σταματώ εδώ. Η μπόχα έχει ήδη περάσει την πόρτα μας. Το ζητούμενο είναι πότε θα την ανοίξουμε να βγούμε έξω….

Αντώνης Κρούστης

ΣΧΟΛΙΟ:

ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ (κλπ, κλπ,)

Και κυρίως Αντώνη έχω σοβαρό ηθικοδεοντολογικό πρόβλημα με την φοβερή γενίκευσή σου "Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" (Συνεπώς ο καπιταλισμός είναι ... ηθικότατος;).

Και το ακόμα πιο ακραίο "Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" !

Μου θυμίζει εκείνο το παλιό που λέγαμε κάποτε ημείς αι σοσιαλισταί:

"ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ".

Η θεωρία της συλλογικής ευθύνης - όλης τη Αριστεράς - για - υπαρκτες - διαχειριστικές παρεκτροπές Αντώνη ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ όμως δεν είναι. Αντέχει και τις ακρότητες.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Τριιανταφύλλου (Σπάθη), Κοροκίσα (σφαιροβολία) και Εθνική ομάδα στην μπότσια


Ασημένιος Παραολυμπιονίκης ο Τριανταφύλλου στην σπάθη - Πηγή: Reuters / Ricardo Moraes

Με το Ασημένιο μετάλλιο του Παναγιώτη Τριανταφύλλου στον τελικό της σπάθης, και δύο χάλκινα στα αθλήματα της σφαιροβολίας με τη Δήμητρα Κοροκίδα και του μπότσια με την εθνική ομάδα συνεχίστηκαν οι επιτυχίες της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.
Η Δήμητρα Κοροκίδα είναι καθηγήτρια πολεμικών τεχνών και πριν το ατύχημα της, κάτοχος ζώνης 7 νταν στο TAEKWONDO.


Η εθνική ομάδα στο μπότσια (Άννα Ντέντα, ο Νίκος Πανανός και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης), ανέβηκε και πάλι στο βάθρο αφού κέρδισε άνετα την Σινγκαπούρη στον μικρό τελικό με σκορ 8-1 και μετά το Χρυσό στο Λονδίνο, κατέκτησε τώρα το Χάλκινο μετάλλιο.

CNN GREECE

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΑ SOXIAL MEDIA! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ