Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

ΥΠ.ΕΣ.: Κατανομή 5,6 εκατ. ευρώ σε 148 Δήμους για τα σχολεία


ΥΠ.ΕΣ.: Κατανομή 5,6 εκατ. ευρώ σε 148 Δήμους για τα σχολεία

Με το ποσό των 5.677.570,42 € επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών του Δήμους από τους ΚΑΠ για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους περιόδου Μαΐου-Αυγούστου 2013.

Η συγκεκριμένη κατανομή αφορά κατ' αρχάς 148 δήμους, ενώ, όπως διευκρινίζεται, οι λοιποί δικαιούχοι θα επιχορηγηθούν με νεότερη απόφαση του Υπουργείου, αμέσως μόλις περιέλθουν στο ΥΠ.ΕΣ. τα στοιχεία που ζητήθηκαν με σχετικό έγγραφο.

Δείτε το ποσό που αντιστοιχεί στον Δήμο Χαλανδρίου :Αναλυτικά η κατανομή στους πρώτους 148 δήμους ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από http://www.aftodioikisi.gr/ και http://www.poli-politiki.gr/

ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ" ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ... ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ!ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών

Η Ανεξάρτητη Αρχή, η θητεία των μελών της οποίας παρατάθηκε για μεγάλο διάστημα που υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα χρόνο, δεν διαθέτει νόμιμη συγκρότηση, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε ότι «κατά την έννοια της ρύθμισης του άρθρου 101Α του Συντάγματος, η οποία προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εντός ορισμένων χρονικών ορίων και καθιερώνει ρητώς "ορισμένη" θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, είναι μεν ανεκτή η συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω Αρχών μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή νέων, μόνον όμως για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».

«Τούτου έπεται», συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι, «μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, η δε Ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει από το χρονικό αυτό σημείο και εφεξής νόμιμη συγκρότηση».

Όμως πέντε μέλη του δικαστηρίου (μεταξύ αυτών κι ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκος) εξέφρασαν αντίθετη γνώμη, δηλαδή ότι είναι συνταγματικά ανεκτή η παράταση της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών για εύλογο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι «η ρύθμιση του άρθρου 57 παράγραφος 12 του Ν. 3979/2011, που επιτρέπει την αυτοδίκαιη παράταση της τετραετούς (κατά το άρθρο 3 παράγραφος 2 του Ν. 3051/2002) θητείας των μελών ΕΣΡ για μία ακόμη τετραετία, ήτοι για χρονικό διάστημα που σε κάθε περίπτωση υπερβαίνει τον ανεκτό, κατά το άρθρο 101Α του Συντάγματος, εύλογο χρόνο, είναι ανίσχυρη ως αντιβαίνουσα στην εν λόγω συνταγματική διάταξη». Δώδεκα μέλη του δικαστηρίου εξέφρασαν και πάλι αντίθετη γνώμη.

Στην προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο το απασχόλησε πρόστιμο 10.000 ευρώ που είχε επιβληθεί τον Αύγουστο του 2011 από το ΕΣΡ σε ραδιοφωνικό σταθμό. Το διάστημα εκείνο που επιβλήθηκε το πρόστιμο συμμετείχε ως τακτικό μέλος του ΕΣΡ ο Κ. Τσουράκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2005 διορίστηκε στο ΕΣΡ με τετραετή θητεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι από τη λήξη της τετραετούς θητείας του κ. Τσουράκη, μέχρι την ημερομηνία που συνεδρίασε το ΕΣΡ και εκδόθηκε η επίμαχη απόφασή του (Αύγουστος του 2011), μεσολάβησαν περίπου 22 μήνες, χρόνος ο οποίος κάτω από το πρίσμα και την ερμηνεία του άρθρου 101Α του Συντάγματος είναι ανεκτός. Όμως, 12 μέλη του ΣτΕ εξέφρασαν την άποψη ότι το διάστημα των 22 μηνών υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα εύλογο χρόνο.

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ


7ο & 10ο Δημοτικά Χαλανδρίου: Όταν 900 γονείς και 50 εκπαιδευτικοί αγωνιούν το κράτος αδιαφορεί….
Τον Φεβρουάριο 2013 στις αίθουσες του 2ου ορόφου του συγκροτήματος 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Χαλανδρίου (Κρήτης 24 και Ευρυτανίας) έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι σε αίθουσες διδασκαλίας και κοινόχρηστους χώρους λόγω υγρασίας. Ευτυχώς οι πτώσεις έγιναν τη νύχτα κι έτσι δεν τέθηκε θέμα ασφάλειας των παιδιών.

Αμέσως μετά το συμβάν οι γονείς των μαθητών κινητοποιήθηκαν μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και προχώρησαν σε επανειλημμένες και χωρίς ραντεβού επισκέψεις στο γραφείο του Δημάρχου Χαλανδρίου και της αρμοδίας Αντιδημάρχου προκειμένου να ενεργοποιήσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς, εκτός των άλλων το πρόβλημα εμπόδιζε και την ίδια τη λειτουργία του σχολείου.

Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει στο σχολείο άμεσα κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και επίσης, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 ο κ. Δήμαρχος Χαλανδρίου και η κα Αντιδήμαρχος να επισκεφτούν το σχολείο μας για να αξιολογήσουν οι ίδιοι την έκταση του προβλήματος.

Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο μας ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα εργαστεί άμεσα και όσο χρειαστεί ώστε να αφαιρέσει από το ταβάνι όλα τα εκτεθειμένα υλικά που μπορούν να πέσουν και να θέσουν σε κίνδυνο τους μαθητές. Επίσης,

· Υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε εργασίες μόνωσης του κτηρίου ώστε να προληφθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Οι εργασίες θα ξεκινούσαν την Άνοιξη (2013..) και το κονδύλι είχε κατά τα λεγόμενά του εξασφαλιστεί.

· Υποσχέθηκε να γίνει έλεγχος στερέωσης όλων των μαρμάρων, μαρκιζών, προβολών πινακίδων και μεγαφώνων και λοιπών αναρτημένων στοιχείων στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου.
· Υποσχέθηκε να γίνει αντικατάσταση των αλουμινίων των παραθύρων του σχολείου καθώς τα περισσότερα είναι τοποθετημένα με στόκους από το 1972 και πρέπει να αλλαχτούν με διπλά τζάμια με θερμοστόπ.
· Υποσχέθηκε αλλαγή των σωληνώσεων και φρεατίων αποχέτευσης λόγω του ότι οι ρίζες των δέντρων έχουν εισχωρήσει μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα τις συνεχείς αποφράξεις.
· Υποσχέθηκε προσθήκη και δεύτερου φρεατίου απορροής όμβριων υδάτων καθώς σε κάθε βροχή το προαύλιο του συγκροτήματος πλημμυρίζει.

Παράλληλα, οι Διευθυντές των δύο σχολείων ήδη από το Μάρτιο 2013 έχουν αιτηθεί τη πραγματοποίηση Στατικής Μελέτης στο κτήριο, κάτι που θεωρήθηκε αυτονόητο από εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να διαπιστωθεί αν οι πτώσεις σοβάδων μέχρι του σημείου να φαίνονται τα σίδερα υποκρύπτουν προβλήματα στατικότητας καθώς το κτήριο είναι παλιό και ήδη επιβαρυμένο.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα 8 Οκτωβρίου 2013 και μετά από 8 μήνες αναμονής και υπομονής δεν έχουμε δει καμία από τις παραπάνω εργασίες αποκατάστασης ή στατικής μελέτης.
Έτσι για μία χρονιά ακόμα θα συνεχίσουμε να αγωνιούμε για την κατάσταση του συγκροτήματος μας και να προσευχόμαστε να μην γίνει ένας σεισμός στην Αθήνα και το κτήριο καταρρεύσει, γιατί ο Δήμος μας δεν έχει αρμόδιους για να κάνει την στατική μελέτη του κτηρίου.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη μέχρι σήμερα στάση των υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα κτηριακά προβλήματα του σχολείου μας και είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση τους. Δεν είναι δυνατόν μία τόσο μεγάλη σχολική κοινότητα που αριθμεί 400 παιδιά, 900 γονείς και 50 εκπαιδευτικούς να βρίσκεται καθημερινά μπροστά στο δίλημμα αν είναι ασφαλές να λειτουργεί σε ένα κτήριο με τόσο εκτεταμένες φθορές ώστε σε κάποια σημεία το σκυρόδεμα να είναι πλέον ορατό.

Επειδή δεν βλέπουμε πια δικαιολογίες παρά μόνο προσχώματα μπροστά σε αυτονόητα ζητήματα προστασίας και ασφάλειας των παιδιών μας, εμείς οι γονείς δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο παρά μόνο με την άμεση μελέτη στατικότητας του κτηρίου και την έναρξη των τεχνικών εργασιών.

Οι γονείς του 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.

http://halandripedia.blogspot.gr/, 11/10/2013

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ : ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΡΕΙ. 

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Έτος ίδρυσης 1982  –  Μέλος  Ε.Σ.Ο.
Αβέρωφ 4, 15232  ΧΑΛΑΝΔΡΙ,  τηλ. 210-6846693
Ιστότοπος: http://www.halandrichess.grΤέσσερις από τους ισχυρότερους Έλληνες σκακιστές εναντίων
τεσσάρων Χαλανδραίων, σε συνθήκες πίεσης χρόνου


Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το απόγευμα ολοκληρώνεται το Φθινοπωρινό Σκακιστικό Φεστιβάλ “Γιώργος Ραυτόπουλος” που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου με μια εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας.

Τέσσερις προσκεκλημένοι Έλληνες σκακιστές με διεθνείς τίτλους και με μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (GM Στέλιος Χαλκιάς, GM Σπύρος Καπνίσης, ΙΜ Ανδρέας Τζερμαδιανός, ΙΜ Νίκος Σκαλκώτας) θα αγωνιστούν σε ένα τουρνουά μαζί με τέσσερις Χαλανδραίους (Βασίλης Κοτρότσος, Βαγγέλης Παλαμίδας, Γιώργος Φινοκαλιώτης, Φίλιππος Στάμος).

Οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν θα είναι πιεστικοί μόνο εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των συμμετεχόντων αλλά λόγω και των μειωμένων συνθηκών χρόνου. Κάθε σκακιστής θα έχει στη διάθεσή του μόλις 12 λεπτά για να ολοκληρώσει την κάθε παρτίδα (συν μια μικρή προσθήκη τριών δευτερολέπτων για κάθε του κίνηση), αν υπερβεί αυτό το χρόνο χάνει!

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα του τουρνουά θα είναι και η ζωντανή αναμετάδοση όλων των παρτίδων μέσω διαδικτύου. Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να παρακολουθήσει τους αγώνες σε πραγματικό χρόνο μέσω ειδικής εφαρμογής από την ιστοσελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου www.halandrichess.gr . Επίσης συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη των αγώνων θα υπάρχει και από την σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/halandrichess.

Η εμπειρία βέβαια της παρακολούθησης μιας τέτοιας διοργάνωσης θα είναι ακόμα καλύτερη από το χώρο των αγώνων. Ο αγωνιστικός χώρος (Αβέρωφ 4 στο Χαλάνδρι) θα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τις παρτίδες όλοι όσοι περάσουν από εκεί την Κυριακή το απόγευμα. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 17.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 21.00.


Ελάτε και θα διαπιστώσετε από κοντά ότι

«το σκάκι δεν είναι βαρετό»!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις