Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΚΟΥΣΑΤΕ - ΑΚΟΥΣΑΤΕ: ΑΚΥΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ
Με ανάρτηση στο φατσομπούκι (!!!) ανακοίνωσε ο δήμος Χαλανδρίου ότι η συναυλία της Πέμπτης αναβάλλεται λόγω των προβλέψεων για δυσμενής καιρικές συνθήκες.

Όπως γράφουν: ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Τα εργατικά ατυχήματα είναι εγκλήματα των αφεντικών

logo_somateio_ergazomenon_lyk-pefk01082013
Δυο ακόμα νεκρούς μετρά η τάξη μας μετά το εργοδοτικό έγκλημα στα Ελληνικά Πετρέλαια. Την ίδια στιγμή άλλοι έξη εργαζόμενοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο εργατών, την ελπίδα και συμπαράστασή μας στους άλλους τραυματίες να γυρίσουν γρήγορα στις οικογένειες και τις δουλειές τους.
Έχουν γίνει καθεστώς οι εργολαβίες που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενους εργάτες με το κομμάτι, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες χωρίς μέτρα ασφάλειας της ζωής τους. Με εντατικοποίηση της δουλειάς, με ατέλειωτες ώρες και μεροκάματα φτώχειας. Θέλουν τους εργάτες αναλώσιμους. Δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι.
Εργαζόμαστε σε ένα κλάδο που τα εργατικά ατυχήματα είναι πολύ συχνά. Στους δήμους, στη καθαριότητα, έχουμε σοβαρά εργατικά ατυχήματα με θανάτους συναδέλφων. Και εδώ οι κάθε είδους ελαστικές μορφές εργασίας συνεχώς αυξάνονται, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας απαξιώνονται συνειδητά από τις κυβερνητικές πολιτικές. Πρέπει, με αφορμή και αυτούς τους θανάτους όλοι μας να σκεφτούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν ενωμένοι - οργανωμένοι παλεύαμε για καλύτερες συνθήκες δουλείας, την πλήρη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα φωνάζει χρόνια και χρόνια για την έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Οι κυβερνήσεις κωφεύουν και οι εργοδότες βάζουν μπαλώματα, με αποτέλεσμα κάθε τόσο εργάτες να φεύγουν από το σπίτι τους και να μη γυρίζουν ποτέ σ' αυτό. 

Συνάδερφοι τα κέρδη των Λάτσηδων αυτού του κόσμου είναι ποτισμένα με το αίμα των εργατών! Όλοι αυτοί γυρνάνε στα πολυτελή σπίτια τους, τη στιγμή που εμείς δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε για να παλέψουμε και την επόμενη μέρα για την επιβίωσή μας. Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις σπεύδουν να καλύψουν τις ευθύνες τους. Είναι οι δικές τους κυβερνήσεις, το πολιτικό τους προσωπικό! Κάνουν το άσπρο μαύρο όταν μιλάνε για κοινά συμφέροντα και πατριωτικούς σκοπούς. Η δική μας η πατρίδα είναι το δίκιο μας και ο καθημερινός μας μόχθος, η δική τους τα ποτισμένα με αίμα κέρδη τους.

Η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να μη δείχνει καμιά ανοχή και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσει την πάλη της και να απαιτήσει μέτρα για την ασφάλεια της ζωής της.
Είναι δικό της το αίμα που χύνεται, δικός της ο πλούτος που παράγεται! Είναι στο χέρι της να απαλλαγεί από τα παράσιτα που τον καρπώνονται και να σχεδιάσει τη παραγωγή με βάση τις δικές τις ανάγκες.
Το ΔΣ του Σωματείου


από την Στέλα Λύτινα - ΔΑΣ ΟΤΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΞΑΝΑΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ευχαρίστησαν όλους, εκτός την αντιπολίτευση στο Χαλάνδρι οι οπαδοί του μονοπαραταξιακού δήμου!
 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Διαβάστε το δελτίο τύπου του γραφείου προπαγάνδας του δήμου και πείτε μας τώρα αν έχουμε άδικο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Συγκινητική ήταν η προσέλευση χιλιάδων εθελοντών που την Κυριακή ανταποκρίθηκαν θετικά  στο κάλεσμα του δημάρχου Χαλανδρίου και του δημοτικού συμβουλίου και συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του Θεάτρου της Ρεματιάς. Η προσέλευση ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και οι εθελοντές, οπλισμένοι  με καπέλα, γάντια, τσουγκράνες, σκαλιστήρια και σακούλες σκουπιδιών, μάζεψαν, καθάρισαν και φύτεψαν περισσότερα από 100 δέντρα και θάμνους υπό τους ήχους του σαξόφωνου του Τάκη Πατερέλη και μελών της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι ζωγράφισαν το δικό τους ιδανικό θέατρο με τη βοήθεια καλλιτεχνών.

Πολίτες από το Χαλάνδρι και τους γειτονικούς δήμους, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, δεκάδες παιδιά έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του δημόσιου χώρου. Όλοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στη δημοτική αρχή και δήλωναν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Φανερή ήταν και η οργή για τον εμπρησμό του θεάτρου.

Στο χώρο του Θεάτρου βρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας  Άρης Βασιλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λ. Μαγιάκης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός, Πέτρος Δαμιανός, Καλλιόπη Βέττα, Σοφία Κορωναίου οι οποίοι και  εξέφρασαν έμπρακτα την συμπαράστασή τους  συζητώντας  με τον  Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους, για την επόμενη ημέρα και τις  διαδικασίες αποκατάστασης, επαναλειτουργίας και αδειοδότησης  του Θεάτρου.

Παρόντες ήταν επίσης μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Κ. Πατακός, Γρ. Ζαφειρόπουλος και Γ. Κουράσης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εργαζόμενους του Δήμου, όλους τους συλλόγους της πόλης, τον ΣΠΑΠ για την ιδιαίτερη συμβολή του, την Αστυνομία, την εταιρεία Σκλαβενίτης Α.Ε., το Σωματείο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, την ομάδα Πραπόπουλου, το εργαστήριο-αναψυκτήριο Βελανιδιά και ιδιαιτέρως τους συμπολίτες μας που μας έδωσαν κουράγιο και δύναμη για το μέλλον.

Όλοι μαζί θα ξαναφτιάξουμε το Θέατρο καλύτερο.

Καλή μας αρχή!


ΣΧΟΛΙΟ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ!

ΥΓ 1: Παρόντες ήταν και οι επικεφαλής όλών - πλην μίας - παρατάξεων της αντιπολίτευσης με αρκετά μέλη των δημοτικών παρατάξεων. Ο δήμος Χαλανδρίου ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
Και ευχαρίστησε τον Σκλαβενίτη και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά όχι τις άλλες δημοτικές παρατάξεις! 

ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:  ΠΡΙΝ από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, πρέπει να απαλλαγούμε από το επαχθές και απεχθές Χρέος.: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος. Ό ένας είναι με το ξίφος. Ο άλλος είναι με το χρέος. Η κατάκτηση με το χρέος λαμβάνει χώρα σιωπηλώς και παρασκηνιακά, εμπαίζοντας το λαό με δέλεαρ την ανάπτυξη και τη σωτηρία του από τα δεινά της μιζέριας λόγω έλλειψης κεφαλαίων. Αρχικά, στην επιφάνεια τίποτε δεν αλλάζει στο ρυθμό ζωής. Απλά, η χώρα είναι υπό νέα διοίκηση και ο φόρος υποτέλειας, ο τόκος, δεν είναι ακόμη αισθητός.

Οι δανειστές παρουσιάζονται ως σωτήρες της χώρας χρησιμοποιώντας ωραία λόγια και ήπιες εκφράσεις, μιλούν για «αμοιβαία επωφελή συνεργασία» και «φιλική προς την ανάπτυξη» παροχή δανείων. Εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας στον ταλαιπωρημένο λαό, παίζοντας με τις λέξεις: βαπτίζουν τα επαχθή δάνεια σε «βοήθεια», τη λιτότητα σε «δημοσιονομική προσαρμογή» και την τοκογλυφία σε «αλληλεγγύη». Οι προθέσεις τους εμφανίζονται φιλικές, ότι επιτελούν με το πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων» ένα κοινωφελές έργο και συμπάσχουν στα προβλήματα μιας εξαθλιωνόμενης κοινωνίας που μαστίζεται από την ανεργία. Πρέπει όμως να γίνουν θυσίες, προς το παρόν τονίζουν, για τη βιωσιμότητα και τη σωτηρία της χώρας στο μέλλον. Έτσι, ο λαός αισθάνεται ανακούφιση και θεωρεί ότι είναι οι ευεργέτες του, ενώ είναι οι δυνάστες του.

Η κατάκτηση ενός έθνους με το ξίφος έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι ο εχθρός είναι ορατός και ο λαός για να ανακτήσει την πολυπόθητη ελευθερία του ενδέχεται να εξεγερθεί. Έτσι, απαιτείται να επιβληθεί συνεχιζόμενη άσκηση στρατιωτικής επιτήρησης και βίας. Και ενδεχομένως καταστολής ενός ξεσηκωμού από τις δυνάμεις κατοχής, πρακτική που έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το δόγμα της Νέας Τάξης (New Order) πραγμάτων. Το νέο δόγμα έκανε την εμφάνισή του το 1991 - μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού - υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό προωθεί την ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης των εθνών μέσω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, laissez faire - laissez passé, και του ελέγχου του νομίσματος με την έκδοση ενός κοινού νομίσματος από υπέρ-εθνικές κεντρικές τράπεζες»

(Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος, πρώην διοικητής της Τράπεζας Καναδά)

 Στο μεταξύ, η δράση των διεθνών ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ συνεχίζεται:
 -«Σε πουλά και σ΄αγοράζει» (που έλεγε κι η μάνα μου):


 Πουλάει ξενοδοχεία η Goldman Sachs αξίας1,73 δις $

Ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει σχεδόν 150 αμερικανικά ξενοδοχεία που αποκτήθηκαν κατά την «άνθιση» που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ακινήτων ύψους $1,73 δισ. πουλά η Goldman Sachs.

Τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει το deal, αποκτά η ΑΕΕΑΠ, Moody National REIT. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται κυρίως από ακίνητα της Whitehall τα οποία αγοράσθηκαν από την οικογένεια που διαχειριζόταν την αλυσίδα Gary Tharaldson έναντι $2,1 δισ. το 2006…..

KATANOHTA;;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr