Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗΣΧΟΛΙΟ:

 Πληροφορούμε την Ένωση Γονέων που κατάφερε να βγάλει μια "ανακοίνωση "  να παρέμβει σχεδόν ένα μήνα μετά, αποσιωπώντας όμως  εντελώς τις ευθύνες του δήμου Χαλανδρίου αφού εκεί γίνονται και διορισμοί εξαγοράς συνειδήσεων και ρόλων - τον δήμο  που έστησε Σάββατο και νύχτα τον φράχτη,  ότι ο φράχτης δεν στέκεται καλά στα πόδια του πλέον, έχει γείρει και δεν χωρίζει τα παιδιά των σχολείων και επίσης ότι  οι μηνύσεις έχουν αποσυρθεί από τον Λυκειάρχη.

Τουλάχιστον - έστω και με ένα μήνα καθυστέρηση - ας κοιτάξει η Ένωση να γίνει κάτι με τις αποβολές γιατί ήταν ΑΔΙΚΕΣ και να συνεννοηθούν με τον δήμο ώστε να απομακρυνθούν τα απομεινάρια του φράχτη, μην χτυπήσει κανένα παιδί γιατί περνάνε από πάνω - λέει - για να κάνουν πλάκα.

Εκτός αν επιχειρήσουν να τον ξαναστήσουν τον χαλασμένο φράχτη οπότε προβλέπουμε ότι θα γίνει στο Χαλάνδρι ένα νέο ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ .

Ολημερίς θα τον χτίζουνε το φράχτη, το βράδυ αυτός θα πέφτει.
Και το σχολείο θα είναι σε αναβρασμό και δεν θα λειτουργεί για να παράγει εεκπαιδευτικό έργο.

Ας  παρέμβουν λοιπόν από την Ένωση ουσιαστικά -  αν μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά και έγκαιρα σε κάποιο θέμα - εκτός από το να παριστάνουν τους σχολιαστές κατόπιν εορτής.

Που χρειάστηκαν ένα μήνα για να μιλήσουν γι' αυτό ....

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ KAΝΟΝΙKΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΔΕΗ!ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ -    ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.  
Σας ενημερώνουμε ότι στους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που αφορούν το έτος 2016, χρεώθηκε εκ παραδρομής από τη ΔΕΔΔΗΕ, ο συντελεστής  του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων  Χώρων (ΦΗΧ) 3,396€/ τ. μ. έναντι του ορθού 0,396€/ τ. μ.

Το σφάλμα οφείλεται αποκλειστικά σε αβλεψία της  ΔΕΔΔΗΕ.  Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, αφού μας ενημερώσει η ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία είμαστε σε άμεση επικοινωνία , για τους τρόπους διόρθωσης ή συμψηφισμού της λανθασμένης χρέωσης.                                                        
      
                                                                         ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

                                                                         ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Απολογισμός έργου του πρώτου έτους της σημερινής Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ 25 παρεμβάσειςΗ Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 12 Δεκεμβρίου 2014, οπότε και συγκροτήθηκε σε σώμα, ύστερα από την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, στις 26 Νοεμβρίου 2014. 

 1. Με την επιστολή της, στις 2 Οκτωβρίου 2014, προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, θέτει τις βάσεις και παρουσιάζει τις προτεραιότητες της νέας φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων. «Ήλθε η ώρα της συνδυασμένης δράσης Περιφέρειας Αττικής και Δήμων στη βάση της σταθερής μας θέσης πως στην κλίμακα της ιεράρχησης της διαχείρισης, δηλαδή της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης, της άλλου είδους ανάκτησης, της διάθεσης, την απόλυτη προτεραιότητα έχουν τα πρώτα στάδια».
 2. Κατάργηση, 29 Δεκεμβρίου 2014, από την ΕΕ, των σχεδιαζόμενων από την προηγούμενη διοίκηση φαραωνικών έργων και της λογικής των εγγυημένων ποσοτήτων απορριμμάτων, με την ακύρωση των τεσσάρων διαγωνισμών με αντικείμενο τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής με ΣΔΙΤ. Δικαίωση των πολυετών αγώνων των τοπικών κοινωνιών, των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και των κοινωνικών κινημάτων. "Το ισχύον ΠΕΣΔΑ συντηρεί τη διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων και επιβάλλει την ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής ως εσαεί κύριο υποδοχέα του 85% των παραγομένων αποβλήτων. Το σχέδιο των 4 ΜΕΑ υπηρετεί ακριβώς αυτή τη στρατηγική επιλογή", τόνισε η Περιφερειάρχης, Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κατά την εισήγησή της. 
 1. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, στη συνεδρίαση της  30.1.2015, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην μεθόδευση των απερχόμενων Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για την μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης αλλά και από κάθε άλλη περιοχή εκτός Αττικής, στο ΧΥΤΑ Φυλής.
 2. Διοργάνωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, από τις 12 ως τις 14 Φεβρουαρίου 2015, Διεθνούς Συνεδρίου για τη "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική", με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας.
 3. Άμεση προώθηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφευχθούν τα πρόστιμα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σε εφαρμογή του προγράμματος για την αλλαγή της φιλοσοφίας της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», υπέγραψε στις 29 Απριλίου 2015 τη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και του δήμου Ύδρας σχετικά με την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και μονάδας διάθεσης υπολειμμάτων του δήμου Ύδρας.
 4. Μείωση, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, των αντισταθμιστικών οφελών που καταβάλλουν οι ΟΤΑ (στη βάση του άρθρου 17 του ν. 4164/13) με στόχο την «εκλογίκευση των αντισταθμιστικών εισφορών» και τον «εξορθολογισμό των δαπανών του ΕΔΣΝΑ, στο πλαίσιο του νέου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων»  που επιτυγχάνει την μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης δήμων και δημοτών.  
 5. Απόφαση της ΕΕ να προχωρήσει, κατά το μεταβατικό διάστημα της διαδικασίας απομάκρυνσής του, στην παραχώρηση χρήσης του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων του Συνδέσμου, άμεσα, με την πιο ανοικτή μορφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την πλειοδοτική δημοπρασία και με τριπλό κέρδος : Α) να εισπράξει ο Σύνδεσμος από το νέο ανάδοχο τα επόμενα τρία χρόνια περίπου 4 εκατομμύρια και να αποφευχθεί στο μέλλον να «μπει μέσα» περίπου 11.5 εκατομμύρια όπως είχε συμβεί με την εφαρμογή της προηγούμενης σύμβασης. Β) Να απαλλαγεί ο Σύνδεσμος από το βραχνά των ανείσπρακτων οφειλών. Γ) να μειωθεί κατά περίπου 5% το κόστος που πληρώνουν οι Υγειονομικές Μονάδες, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 1.7 ευρώ ανά κιλό.
 6. Απόφαση (067/15 Α.Ε.Ε./20-03-2015) της ΕΕ για τη σύσταση «Επιτροπής για την Απομάκρυνση του Αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών – επικίνδυνων αποβλήτων», με αποκλειστικό και μοναδικό αντικείμενο την ενδελεχή εξέταση όλων των ζητημάτων και των πτυχών που άπτονται της ανάγκης απομάκρυνσης του, μοναδικού στη χώρα, Αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών – επικίνδυνων αποβλήτων, από τον αστικό ιστό. «Συγκεκριμένα η Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει νέους, ασφαλείς χώρους εγκατάστασης, προϋποθέσεις, κόστη, διαδικασίες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλει η ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, έτσι ώστε οι νέες εγκαταστάσεις να πληρούν όλες τις σύγχρονες, τεχνολογικές προϋποθέσεις και να σηματοδοτούνται ως ειδικοί βιομηχανικοί χώροι υψηλής ασφάλειας».
 7. Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο “TINOS 2015 3rd International Conference on Sustainable Solid Waste Management” που διοργάνωσε, τον Ιούλιο 2015, το ΕΜΠ σε συνεργασία με το Δήμο Τήνου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Κόμποστ (European Compost Network). Παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας και οι υπάλληλοι Μαρία Μανιάτη και Παντελής Καρακάσης  που παρουσίασαν την Μελέτη τους "feasibility study carried out for the island of Hydra", την οποία εκπόνησαν με την συμβολή της Γ. Ασημακοπούλου.
 8. Σύνταξη και αποστολή από την ΕΕ, στις 3 Απριλίου 2015, του Οδηγού Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) στους Δήμους της Αττικής. Στόχος είναι η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων να γίνεται στο επίπεδο του Δήμου, με συνέπεια τη δραστική μείωση των αποβλήτων που παραμένουν σε σύμμεικτη μορφή και οδηγούνται σε επεξεργασία και σε τελική διάθεση.
 9. Δρομολόγηση της δεύτερης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής, με εκπόνηση μελέτης από Ομάδα Εργασίας από το επιστημονικό δυναμικό του ΕΔΣΝΑ. Αναθεώρησης πλήρως εναρμονισμένης με το νέο ΕΣΔΑ, με έμφαση στην πρόληψη, τη μείωση, την ανακύκλωση, την επανάχρηση, την κομποστοποίηση. Στις 5 Αυγούστου, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Στις 28 Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, κατά πλειοψηφία, αποφασίζει την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Στις 8 Οκτωβρίου 2015, στην ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για τη 2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής(άρ.35 του ν. 4042/2012 - ΦΕΚ 24/τ.Α’/13-02-2012), το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφασίζει να προχωρήσει στη διαδικασία.
 10. Σύμφωνα με τον υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ, τίθεται με σαφήνεια οριστικό τέλος, με σαφές χρονοδιάγραμμα, στο έκτρωμα του ΧΥΤΑ Φυλής, και τούτο γιατί πρόκειται για πλήρως χρεοκοπημένο μοντέλο: «Οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής με την άμεση εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασής του και ενεργοποίησή του (σσ: του σχεδίου αποκατάστασης) με την έναρξη λειτουργίας των νέων χώρων».
 11. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, απέστειλαν στον ΕΔΣΝΑ Τοπικά Σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης αποβλήτων 61 Δήμοι (που αντιστοιχούν στο 96% των παραγόμενων απορριμμάτων της Αττικής και στο 93% των 66 δήμων της), πολλοί εκ των οποίων προχωρούν στην εξειδίκευση των Σχεδίων τους. Τα ΤΣΔΑ θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα του ΠΕΣΔΑ.
 12. Ανάδειξη του ζητήματος της αποτελεσματικής φύλαξης του χώρου της ΟΕΔΑ Φυλής, με συνεργασία Διοίκησης και εργαζομένων, μέσα από τη διεκδίκηση ενεργοποίησης της σχετικής δέσμευσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 13. Πρόσληψη γιατρού εργασίας και πρόβλεψη δαπάνης, στον προϋπολογισμό του 2016, ιατρικών εξετάσεων για το σύνολο των εργαζομένων του συνδέσμου. Επίσης ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας όπου αυτό απαιτείται.
 14. Παραίτηση από ένδικα μέσα, που είχαν ασκηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν 130 εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας ότι συνδέονται με τον σύνδεσμο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, συστήνοντας  παράλληλα στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ)  145 προσωποπαγείς θέσεις  ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου
 15. Σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία φύλαξης χώρων ΧΥΤΑ Φυλής.
 16. Σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την απομάκρυνση παλαιών τεφρών του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ)που είχαν απομείνει από το 2007.
 17. Πρόβλεψη δαπάνης στον προϋπολογισμό του συνδέσμου του 2016 επιδημιολογικής μελέτης στην ευρύτερη περιοχή της ΟΕΔΑ Φυλής.
 18. Σε εξέλιξη η ανακατασκευή οδού πρόσβασης ΟΕΔΑ Φυλής.
 19. Ολοκλήρωση διαδικασιών απόκτησης για πρώτη φορά άδειας λειτουργίας του ΕΜΑ μετά την νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, επέκταση και αναβάθμιση πυροπροστασίας και ανανέωση – παράταση περιβαλλοντικών όρων.
 20. Αναβάθμιση των υποδομών των ΕΔΣΝΑ :  αντικατάσταση παλαιού και επί σειρά ετών επικίνδυνου ασανσέρ, ολοκλήρωση διαγωνιστικής διαδικασίας εγκατάστασης κλιματισμού κεντρικών γραφείων, προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και ελλιπούς υπάρχοντος στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, καταγραφή του εξοπλισμού του Συνδέσμου (μηχανήματα, οχήματα, κ.α.)
 21. Νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών στα κεντρικά γραφεία του συνδέσμου που εκκρεμούσε από το 2006 και μη καταβολή προστίμου περίπου 111.000 ευρώ.
 22. Απόφαση ΕΕ για την απασχόληση στο σύνδεσμο 15 σπουδαστών ΤΕΙ ανά εξάμηνο.
 23. Στις 22 Δεκεμβρίου 2015, η ΕΕ αποφάσισε, σε πλήρη εναρμόνιση με τους στόχους του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού, τη συνέχιση της λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης, με σημαντικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον μέχρι την εγκατάσταση του νέου αναδόχου που θα προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό δημοπράτησης των σχετικών έργων και υπηρεσιών για την επαύξηση δυναμικότητας και την αναβάθμιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Συγκεκριμένα, με την απόφαση της ΕΕ, εκπληρώνονται οι ευρωπαϊκές επιταγές για την υλοποίηση της κυκλικής οικονομίας μέσα από την ελαχιστοποίηση της ταφής με παράλληλη έμφαση στις αρχές της ανάκτησης (πλαστικού, χαρτιού, σιδηρούχων) και της επανάχρησης. Παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για παραγωγή: α) κομπόστ (εδαφοβελτιωτικό) προδιαγραφών ecolabel, β) ειδικού καύσιμου για τσιμεντοβιομηχανία (SRF) μηδενικού υπολείμματος και  γ) CLO (Compost Like Organic) που θα χρησιμοποιείται σε αναπλάσεις λατομείων. Σε οικονομικό επίπεδο, η τελική τιμή του gate fee θα διαμορφωθεί στα 32.5 ευρώ / τόνο (και στα 27 ευρώ/ τόνο για τους 15.000 τόνους και άνω.

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ - ΔΕΝ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ελ. Πεντέλης είναι η λεωφόρος που συνδέει την Μεσογείων με την Δουκ. Πλακεντίας,, όπως προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και το βαικό οδικό δίκτυο της Αττικής..

Είναι ένας δρόμος  που μόνο για λόγους εμμονής στις βλακείες που έλεγαν οι ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ κάποτε - πριν πολλά χρόνια - και με αυτές έχουν διαπαιδαγωγήση την κλίκα τους,  για να συνεχίσουν να παριστάνουν τους .... σωτήρες αλλά και για να έχουνν το άλλοθι να δώσουν και άλλο χρήμα στον μελετητή, έστησαν έναν ολόκληρο καραγκιοζ μπερντέ ότι τον κατάργησαν και καλά.

Έκαναν νέα ανάρτηση της μελέτης Ιωνά για το Πεύκο Πολίτη διότι είναι φοβεροί αριστεροί ενώ οι άλλοι παλιά είμασταν δεξιοί, πουλημένοι, τσάτσοι του Λαλιώτη , της Βάσως, του Μαρινάκη (ως Ολυμπιακοί)  και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε ακούσει ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αυτή η βλακεία βέβαια που έκαναν  μόνο καθυστέρηση της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο μπορεί να προκαλέσει.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ

Έτσι όμως έχουν το άλλοθι οι ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ για να μην γίνει σωστά η δουλειά της αναθεώρησης του ΓΠΣ και της ένταξης του Π.Πολίτη στο σχέδιο.

Και θα περάσει η τετραετία χωρίς να προχωρήσει τίποτα και θα επιχειρήσει να  γλυτώσει ο Ρούσσος την ευθύνη ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝ στην προώθηση των μεγάλων θεμάτων του Χαλανδρίου.

"Καταργήσαμε - σου λέεν ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ - την Ελ. Πεντέλης" ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΑΣ"!

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ  ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ!

ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ!

ΣΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΞΑΝΑΧΑΡΑΧΤΗΚΕ  (σχ. 1 - πράσινο χρώμα)  ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, όπως ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ.
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ! ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥΣ.

 Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ και εμείς το λέγαμε χρόνια αυτό.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - όπως θα έλεγαν οι Γερολυμάτος και Ρούσσος και προβλέπεται  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δεν είναι όμως η Ελ. Πεντέλης, είναι  εκτός όμως Βασικού οδικού Δυκτίου.

Και δεν είναι και μικρούλα. ΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. 12 ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΟΣ.


Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΎΟΥΣΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΑ (τοπικής σημασίας δηλαδή) ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ή ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ.

Που πρέπει να απαλλοτριώσει τα ρυμοτομούμενά της όμως Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
 Ενώ αν είχε το παλιό της όνομα θα έπρεπε να αποζημιώσει το ΥΠΕΚΑ. και με τα λεφτά που θα έμεναν έλυνες άμα ήθελες και το θέμα των τσιγγάνων.

¨Οπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει όταν λέγαμε ότι η λεωφόρος δεν θα καταργηθεί αλλά ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑ και την υποχρέωση απαλλοτρίωσης θα την αναλάβει ο δήμος αντί του ΥΠΕΚΑ.

Βέβαια θα πεις δεν φτάνει μέχρι την Δ. Πλακεντίας τώρα ο δρόμος - φτάνει μέχρι την Αγίας Παρασκευής.

Η επιτροπή αγώνα τους ΚΑΠΟΤΕ έλεγε να μην υπάρχει δρόμος να συνδέει την Μεσογείων με την Δ. Πλακεντίας, δεν έλεγε για την Αγίας Παρασκευής.
Οπότε είναι συνεπείς ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ οι άνθρωποι ....

ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ  ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ κρύβεται μέσα σε αυτή την μελέτη.

ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ που έχουμε ζωγραφίσει ακολουθώντας το νέο ΤΟΠΙΚΟ οδικό δίκτυο που προτείνεται για την πειροχή μετά την "κατάργηση" της Ελ, Πεντέλης για να δεις τι πραγματικά έκαναν - αν είναι δυνατόν δηλαδή - τον εικοστό πρώτο αιώνα, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης - ΜΗ ΧΕΣΩ - για σε δουλε΄ψουν, ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΕ:
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

ΟΥΤΕ Ο ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ!

ΠΑΡΑΠΑΛΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Άλλη μία μνημειώδης ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΙΑ ανακοίνωση του δήμου, επιχειρεί να παραπλανήσει έμμεσα τους δημότες για τα δικαιώματά τους.

Μιλάμε γι΄αυτή την ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε και εμείς:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 1:1000

Διότι επιχειρεί - για τον μη καλά ενημερωμένο πολίτη - να αφήσει μια εντύπωση ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΗ: Ότι η υποβολή ένστασης για την πολεοδομική μελέτη αφορά μόνο το ρυμοτομικό σχέδιο - βεβαίως αφορά ΚΑΙ αυτό.
Επιχειρεί να μεταφέρει την συζήτηση από το ΟΛΟΝ στις διευθετήσεις ιδιοκτησιών και μόνο και γι' αυτό σε αυτή την ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε τίτλους ιδιοκτησίας κλπ.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

Κάθε δημότης Χαλανδρίου  ουσιαστικά ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να κάνει ένσταση κατά της Μελέτης Πολεοδομικής Οργάνωσης αφού οι επιπτώσεις από τις επιλογές που γίνονται δεν περιορίιζονται στους ιδιοκτήτες της περιοχής.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΩΝΟΥΝ ΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, έτσι επειδή γούσταραν του ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα κυκλοφοριακά φορτία της ήδη επιβαρυμένης γειτονιάς του;

Δεν έχει έννομο συμφέορν  ο ιδιοκτήτης του εντός σχεδίου πόλης τμήματος της Δουκ. Πλακεντίας έννομο συμφέρον;

Θα τα δείξουμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ. ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ .... ΒΙΒΛΙΟ και θα αναληφθούν και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

Αυτά τα χαζοεπικοινωνιακά τρικάκια των Γερολυμάτου - Ρούσσου δεν θα περάσουν.

Την πλειοψηφία εδρών στο δημοτικό συμβούλιο για αν κοροϊδέψουν τους κατοίκους και να πετάξουν από πάνω τους την ευθύνη την έχουν ελέω εκλογικού νόμου.

ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ  ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ!

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ: "ΞΕΧΑΣΕ" Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ INTERNET ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Με χαζοπαιχνιδάκια επιπέδου παιδικής χαράς και συνδικαλισμό φοιτητικού αμφιθεάτρου προσπαθεί ο δήμος να αποφύγει το αναπόφευκτο: ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ για το ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ.

Με το καλημέρα έκαναν δύο .... κουτοπονηράδες.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 1:2000 (όπως προβλέπεται από την σύμβαση του μελετητή) και ανήρτησαν στο  site του δήμου ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ το οποίο έχει γίνει σε κλίμακα 1:1000 αντί για 1:500 που θα ήταν πολύ πιο ακριβές. (Για την δεύτερη απόπειρα να φύγει η μπάλα από το γήπεδο δείτε  στην επόμενη ανάρτησή μας).

Ότι οι αναρτήσεις αυτές γίνονται για να κοροϊδέψουμε τους χωριαταρέοςυ και να βγάλει ο φίλος μου ο Νίκος Ιωνάς τα σπασμένα από την προ ετών περιπέτειά του ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για εμάς ήταν σαφές και δεν περιμέναμε την ανάρτηση της μελέτης.

Ότι η διοίκηση της ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ όμως θα επιχειρούσε με τέτοιο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ τρόπο να μεταφέρει την συζήτηση μόνο στην διευθέτηση των  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ θέματων της περιοχής (όχι ότι δεν είναι και αυτά σημαντικά) και θα έκανε ό,τι μπορούσε για να μην συζητηθεί αναλυτικά και σε βάθος ΤΟ ΟΛΟΝ ζήτημα της ένταξης,  το δημόσιο συμφέρον και το "μεγάλη κάδρο" για την περιοχή αλλά και ολόκληρο το Χαλάνδρι - ε δεν το περιμέναμε, για να είμαστε ειλικρινείς.
Τους είχαμε για πολύ πιο σοβαρούς σε αυτά τα θέματα στρτηγικής.
ΑΛΛΑ ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ!

Ανεβάζουμε εμείς στο scribd την μελέτη Πολεοδομικής Οργάωνσης στην κανονική της ανάλυση γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΙΔΙΩΤΕΣ
(Και βέβαια στην ΠΛΑΤΕΙΑ τόσο μεγάλο αρχείο δεν μπορεί αν ανέβει)


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ DAVID BOWIE