iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πιο ευάλωτα στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων τα παιδιά!

 
Πιο ευάλωτα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι, πιθανότατα, τα παιδιά ηλικίας έως 16 ετών σε σχέση με τους ενήλικες καθώς μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανάπτυξη του εγκεφάλου.
 
“Η μυελίνωση των νευρικών ινών, διαδικασία που τους παρέχει μόνωση και προστασία, συνεχίζεται μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε ο εγκέφαλος είναι πιθανόν πιο ευαίσθητος σε φυσικούς παράγοντες έκθεσης σε επιβλαβείς συνθήκες, όπως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά και σε χημικούς ή άλλους παράγοντες” εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Σαμαράς, με αφορμή την παρουσίαση των σχετικών ερευνητικών δεδομένων στο διεθνές συνέδριο BioEM2013 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την αλληλεπίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων με την έμβια ύλη.
“Τα αποτελέσματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο έδειξαν ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά ως προς την απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τον οργανισμό. Υπάρχει, ωστόσο, σημαντική διαφορά στη φυσιολογία ενηλίκων και παιδιών καθώς ο εγκέφαλος των τελευταίων αναπτύσσεται κατά την εφηβεία” προσθέτει ο κ. Σαμαράς.
Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που πριν από έναν χρόνο το Γαλλικό Τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έχει την ευθύνη της κατηγοριοποίησης διαφόρων παραγόντων έκθεσης του οργανισμού (φυσικών, χημικών, βιολογικών και άλλων) στον κίνδυνο καρκινογένεσης, τοποθέτησε την ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα στην κατηγορία 2Β, που περιέχει τους ενδεχόμενους καρκινογόνους παράγοντες.

Αναγκαία η συνέχιση της έρευνας
Παρ όλα αυτά, καθώς η έρευνα για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000, δεν έχει μεσολαβήσει ακόμη αρκετός χρόνος για τη μελέτη των επιπτώσεών τους, κάποιες από τις οποίες χρειάζονται αρκετό καιρό και μια λανθάνουσα περίοδο για να εμφανιστούν.
“Οι επιστήμονες συμφωνούν πως χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα και μελέτη, κυρίως επιδημιολογική για τις πιθανές επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων αλλά και για τις επιδράσεις της ταυτόχρονης έκθεσης του οργανισμού σε περισσότερους παράγοντες, φυσικούς και χημικούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων από ανθρώπους που λαμβάνουν ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ή βρίσκονται σε ρυπασμένο περιβάλλον, ή πάσχουν από κάποια ασθένεια. Τέτοιες έρευνες δεν έχουν γίνει ακόμη” σημειώνει ο κ. Σαμαράς.
Στο επίπεδο της έρευνας, με ενδιαφέρον αναμένονται τα ευρήματα μεγάλης διεθνούς επιδημιολογικής μελέτης στην οποία συμμετέχουν 13 χώρες και από ελληνικής πλευράς το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της ολοκλήρωσης της συλλογής των στοιχείων. Θα ακολουθήσει η ανάλυση και αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα εντός του 2015.

Ενημερωτικό πρόγραμμα για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία “ΕΝΗΓΜΑ”
Στο μεταξύ, το κατά πόσο οι Έλληνες γιατροί είναι ενήμεροι για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές μελετά το πρόγραμμα «ΕΝΗΓΜΑ» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας με επιστημονική καθοδήγηση της Υπεύθυνης του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων Ελένης Πετρίδου, Καθηγήτριας Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
“Το πρόγραμμα “τρέχει” από το 2007, οπότε ξεκίνησαν έρευνες με 300 περίπου γιατρούς και 200 φοιτητές ιατρικής. Τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη αναλυθεί σε βάθος, όμως από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει ότι οι γιατροί έχουν ελλιπή ενημέρωση για τα δεδομένα της τρέχουσας σχετικής βιβλιογραφίας.

Χρήσιμες συμβουλές για τους χρήστες κινητών
Μέχρι να υπάρξουν περισσότερα ερευνητικά δεδομένα, οι επιστήμονες, συνιστούν αρχικά εκλογικευμένη χρήση των κινητών από όλους τους ενήλικες και χρήση από παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών μόνο όταν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.
Προτείνεται επίσης η λειτουργία των ενσύρματων ή ασύρματων ακουστικών (hands free και bluetooth) και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων. 
Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κινητά τηλέφωνα την ώρα που κάποιος οδηγεί ή διασχίζει έναν δρόμο, λόγω της απόσπασης της προσοχής του που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα και δυστυχήματα.
Πιο συγκεκριμένα στον ειδικό οδηγό που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΗΓΜΑ» συνιστάται, μεταξύ άλλων,:
-η αγορά κινητών τηλεφώνων με χαμηλό Ρυθμό Ειδικής Απορρόφησης (SAR). O συγκεκριμένος δείκτης αποτελεί ένδειξη της ποσότητας ενέργειας που απορροφάται από το σώμα κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και αναγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης που δίνεται με την αγορά της συσκευής,
-η χρήση του κινητού κρατώντας το χαμηλά στη βάση του, καθώς όταν καλύπτεται μεγάλη επιφάνεια της συσκευής, καλύπτεται και η κεραία και αυξάνεται η ισχύς της μεγαλώνοντας την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,
-η χρήση του κινητού τηλεφώνου σε σημείο με καλό σήμα, καθώς όσο πιο καλό είναι το σήμα τόσο μικρότερη είναι η εκπομπή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,
-η χρήση των κινητών από παιδιά μόνο τις ώρες που κάτι τέτοιο θεωρείται απαραίτητο, δηλαδή όταν λείπουν για ώρες από το σπίτι και δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με σταθερό τηλέφωνο.
(Πηγή: epoptes.gr)
Α R Τ Ι Ο Ν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗΣ

Προς κατάργηση ανταποδοτικά τέλη των δήμων

Την κατάργηση περίπου 140 με 15ο από τους 350 μη ανταποδοτικών φόρων ή τελών υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τους δήμους, τα υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου μελετά η κυβέρνηση.  Σύμφωνα με το  Έθνος της Κυριακής πολλά από τσα υπόλοιπα θα «κουρευτούν» σημαντικά.
Στην πρώτη θέση για κατάργηση  είναι τα τέλη που καταβάλλονται μέσω των ΟΤΑ:
-κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα),
-ακίνητης περιουσίας
-παρεπιδημούντων
-ζύθου
-διαφήμισης
Κι αυτό γιατί  οι εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων αποτελούν κοινωνικούς πόρους και τυχόν κατάργησή τους θα τα οδηγούσε σε άμεσο οικονομικό μαρασμό και αδυναμία καταβολής παροχών και συντάξεων προς τους ασφαλισμένους, καθώς εισπράττουν 2 δισ. ευρώ ετησίως. 
Εγκύκλιος Σταϊκούρα
Με σχετική του εγκύκλιο σε όλους τους φορείς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας ζητά μέχρι τις 15 Ιουλίου να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο για τα τέλη, τις εισφορές και τους φόρους χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα που εισπράττουν, αλλά και ποιες δαπάνες καλύπτονται από τα συγκεκριμένα έσοδα.
Αναλυτικά, στην εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Σταϊκούρας τονίζεται πως σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας, ο προϋπολογισμός του 2014 θα πρέπει να προβλέπει τον εξορθολογισμό των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και όλες οι απαραίτητες ενέργειες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.
Γι΄αυτό και ζητά τα στοιχεία μέχρι τις 15 Ιουλίου, προκειμένου «κατ” αρχάς να εκτιμηθούν το είδος και το ύψος των εσόδων αυτών στους φορείς, καθώς και το είδος και το ύψος των δαπανών που καλύπτουν».
Να σημειωθεί πως οι μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων αποτελούν θεσμοθετημένες οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται σε φορολογούμενους ή συναλλασσόμενους, άτομα ή επιχειρήσεις, για την οικονομική ενίσχυση τρίτων.
Άλλα τέλη
Ασφαλιστικά Ταμεία
• Εισφορά υπέρ ΟΓΑ (σε χαρτόσημα)
• Εισφορά επί των έργων (αφορά εργολήπτες) για το ΤΣΜΕΔΕ
• Εισφορά υπέρ του Ταμείου Νομικών
• Αγγελιόσημο
Διάφορα
• Εισφορά στις τιμές των φαρμάκων υπέρ Φαρμ/κού Συλλόγου
• Φόρος δημοσίων θεαμάτων
• Εισφορά 2% υπέρ της δασοκτονίας
• Εισφορά υπέρ ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών
• Τέλη υπέρ επιμελητηρίων, σωματείων και συλλόγων
• Δασμοί για την ΕΟΤ
 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΩΣΗ - ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ 7ο ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΤΑ ΤΑΒΑΝΙΑ;;;

HalandriPedia


Έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Χαλανδρίου με συνολικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ (δείτε την απόφαση εδώ).


Τα έργα αναλυτικά και ανά σχολείο είναι τα εξής:


http://halandripedia.blogspot.gr/, 21/6/2013
πρΟΤΑση


 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πάλι θα μας λέτε ότι είμαστε γκρινιάρηδες αλλά εμείς θα επιμένουμε στα σοβαρά και λέτε ό,τι θέτε:

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΙΝΗ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ 7ο που έπεσαν τα ταβάνια - αλλά και στα άλλα σχολεία - ΠΑΛΙ δεν θα κάνετε μόνωση και θα πάτε σε μπαλώματα (αλλαγή σοβά);

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΙΝΙΣΕΙΣ!

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα του 6ου.

Πολύ προσεγμένη - και φέτος - η παιδική παράσταση του 6ου Γυμνασίου που παρακολουθήσαμε το Σάββατο στην ρεματιά, αποδεικνύει και στον πιο δύσπιστο ότι η θεατρική ομάδα εκεί, κάνει πολύ καλή δουλειά.

Οι ερμηνείες των παιδιών στον Πλούτο του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Γ. Βαρβέρη, σκηνοθεσία της Κ, Παπαναστασίου και μουσική επιμέλεια της Δ. Ψαροπούλου ήταν απολαυστικές.Μας είπαν να μην γκρινιάζουμε οπότε .... δεν θα αναφερθούμε στην "συμπαράσταση" του δήμου για το ανέβασμα της παράστασης.


Η Patti Smith στο ΗΡΩΔΕΙΟ


«Μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα τις μάχες, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε τον αγώνα. Υπάρχουν δυσκολίες στη χώρα σας, αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον, ανταλλάσσετε ενέργεια, που σας κάνει δυνατούς. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Φροντίστε τον εαυτό σας, πίνετε νερό, τρώτε ψωμί και λαχανικά, πλένετε τα δόντια σας, γίνετε δημιουργοί, γίνετε ελεύθεροι»

ΠΑΤΥ ΣΜΙΘ - ΗΡΩΔΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ελληνικό προτεκτοράτο, ώρα μηδέν

                                                                                        
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
 
Ενώ η παράσταση στο «θέατρο Μαξίμου» των επαγγελματιών πολιτικάντηδων την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές βρίσκεται  στην τρίτη πράξη της, είναι πια φανερό τι παίχθηκε στα παρασκήνια. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν αποτελούσαν επίθεση κατά της δημοκρατίας, όπως ψευδώς παρουσίασε το θέμα η Αριστερά της παγκοσμιοποίησης, στην Ελλάδα και διεθνώς. Και αυτό, γιατί η «δημοκρατία» της κοινοβουλευτικής Χούντας, που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, δεν κινδύνευσε ποτέ από το προσωρινό «κλείσιμο» την ΕΡΤ που στόχο είχε να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα ώστε να περάσουν ευκολότερα:
  • η «μεταρρύθμιση» της δημόσιας τηλεόρασης με βάση τα πρότυπα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που περιλαμβάνουν μαζικές απολύσεις των εργαζομένων σε αυτή, ωστε να ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις της τροικας που απαιτούσε ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις 2.000 υπαλλήλων μεχρι το τέλος του μήνα απο τους διαχειριστές του Ελληνικού προτεκτοράτου (πολιτική και πολιτειακή εξουσία, δικαστική εξουσία κλπ)
  • τα χειρότερα μέτρα που θα ακολουθήσουν σύντομα, δηλαδή, οι μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα, οι ιδιωτικοποιήσεις και, γενικότερα, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου
  • το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, Πανεπιστημιακών Σχολών, αν όχι και Πανεπιστημίων, και η γενικότερη κατάρρευση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, πάντα προς όφελος των «μεταρρυθμίσεων» που θα μας κάνουν πιο «αποδοτικούς» στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. 
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες αυτές οι κοινωνικές υπηρεσίες, με προεξάρχουσα τη δημόσια τηλεόραση, δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να ικανοποιούν πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες. Όμως οι αλλαγές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει η λογική της αγοράς, παρά τους αποπροσανατολιστικούς μύθους του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του οποίου πριν μερικούς μόλις μήνες θαύμαζε τον δήθεν «αγώνα κατά του νεοφιλελευθερισμού» κάποιων εξίσου απατηλών λατινοαμερικάνικων  ηγεσιών, όπως αυτή της  Βραζιλίας, όπου σήμερα εξελίσσεται μια μαζική λαϊκή εξέγερση.
Έτσι, στην Ελλάδα, συνδικαλιστικά σωματεία στον Τύπο, όπως  η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του Τύπου (η οποία «οργάνωσε» το φιάσκο της δήθεν διαρκούς απεργίας των ΜΜΕ) χαιρέτισε  την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως «νίκη της δημοκρατίας» και των εργαζομένων στην ΕΡΤ (όπως άλλωστε έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ). Δηλαδή, ουσιαστικά χαιρέτισε την απόφαση που νομιμοποιούσε τη σφαγή των υπαλλήλων της, αφού τo ΣτΕ δεν θεώρησε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αντισυνταγματική, όπως δεν θεώρησε παλαιότερα αντισυνταγματικά τα Μνημόνια και το χαράτσι… Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούσαν σε ...24ωρη «γενική απεργία» (μερικών κλάδων), για την «τιμή των όπλων», όπως έκαναν από τότε που ξεκίνησε η οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων. 
Αντίστοιχα,  η Ευρωπαϊκή Αριστερά που παντοιοτρόπως ενισχύει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού ότι, μέσα στην ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει η σημερινή καταστροφή, μαζί με την  Ευρωπαϊκή ελίτ, καταδίκαζαν το «κλείσιμο» της ΕΡΤ, χωρίς  να αναφέρει κανένας τους ότι το «κλείσιμο» αυτό ουσιαστικά απαιτήθηκε (έστω έμμεσα) από την ίδια ελίτ, μέσω της τρόικας, με την πλήρη βέβαια σύμπνοια της ελληνικής ελίτ.
Αλλά και για  κάποιους «Μαρξιστές της συμφοράς» η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν είναι νέο συστημικό φαινόμενο, η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) είναι ανύπαρκτη, και  η Ελλάδα δεν αποτελεί προτεκτοράτο της αλλά, αντίθετα, (με βάση στατιστικά στοιχεία και «αναλύσεις» που θα έκαναν… μετεξεταστέο οποιονδήποτε φοιτητή οικονομικών σε έγκυρο Πανεπιστήμιο) είναι μια «ιμπεριαλιστική χώρα» (sic!). Και αυτό,  τη στιγμή που ακόμη και διεθνείς οργανισμοί τη μετατάσσουν σήμερα στη κατηγορία των υπανάπτυκτων χωρών! —Αντίθετα, για αυτούς τους «αναλυτές» ο βασικός παράγοντας στο «κλείσιμο» της ΕΡΤ ήταν η ντόπια ελίτ, μέσω της Digea των μεγαλοεκδοτών, οι οποίοι, στην «ιμπεριαλιστική» Ελλάδα, προφανώς λειτουργούν ανεξάρτητα από την Υ/Ε! Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν και φωτισμένοι Μαρξιστές στον διεθνή χώρο (π.χ. Leslie Sklair) που προσπαθούν να αναλύσουν το νέο φαινόμενο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, αντίθετα με τα Μαρξιστικά απολιθώματα μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, που δεν έχουν πάρει είδηση για τη σημασία του φαινομένου, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα το αγνοούν επειδή βολεύονται μέσα στην ΕΕ. Όλοι αυτοί μιλούν για «ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις» με βάση τον «Ιμπεριαλισμό» του Λένιν, που αναφέρεται στον καπιταλισμό των ιμπεριαλιστικών κρατών-εθνών του 19ου αιώνα και έχει ελάχιστη σχέση με τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, όπου μόλις προχθές η Υ/Ε αποφάσισε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων για την εμπορική ενσωμάτωση ΕΕ και ΗΠΑ στην μεγαλύτερη, ιστορικά, εμπορική συμφωνία!
Περιττό να προσθέσω ότι η υπό κατάληψη ΕΡΤ έδειξε για άλλη μια φορά τον ρόλο της σαν φερέφωνο της Υ/Ε και της ντόπιας ελίτ. Έτσι οι ίδιες ανώδυνες «αιρετικές» φωνές παρέλαυναν από τα μικρόφωνα των ίδιων εκφωνητών που λειτουργούσαν σε όλη την κρίση, αποκλείοντας κάθε φωνή που θα έθετε το θέμα της πραγματικής αιτίας της καταστροφής στην πλήρη ενσωμάτωση της χώρας στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, μέσω της ένταξης της στην ΕΕ.
Συμπερασματικά, το «κλείσιμο» της ΕΡΤ αποτελεί την ώρα μηδέν για το Ελληνικό προτεκτοράτο,  αφού αποτελεί την κορύφωση της κρίσης, αλλά συγχρόνως και την έναρξη της τελικής φάσης «Κινεζοποίησης» του...

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
- Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι’ αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.

Παίρνει στο τηλέφωνο τον Βενιζέλο (Υπουργό Οικονομίας):
- Βαγγέλη, θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μην κάθεται και τα ξύνει. κατάλαβες;Μερικές μέρες αργότερα ο Βενιζέλος λέει:
- Ετοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
- Τι λε ρε Βενιζέλο, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.

Περνάει λίγη ώρα. Τηλέφωνο ο Βενιζέλος:
- Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
- Όοοοοχι ρε Βενιζέλο. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;

Την επόμενη μέρα:
- Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6.000 το μήνα.
- Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ρε Βαγγέλη, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
- Μα τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
- Γιατί;;;;;;;
- Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Master ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα!!!