Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΙΔΑ


Έξι εκατομμύρια Έλληνες δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12000 ετησίως...

Σε ένα γηρασμένο και άνεργο πληθυσμό και μόνο αυτό το νούμερο θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό στα επιτελεία της κάθε κυβέρνησης αλλά και των Βρυξελλών.

Η εύκολη απάντηση είναι ότι από τα έξι εκατομμύρια πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν λίγα ή ελάχιστα...

Ίσως πριν τα μνημόνια να ευσταθούσε μια τέτοια θεωρία..

Όμως σήμερα στην Ελλάδα του 2015 το νούμερο αυτό είναι ίσως πιο κοντά από ποτέ στην τραγική πραγματικότητα..

Και βέβαια εξαιρετικό ενδιαφέρον θα είχε και το πόσοι συνέλληνες βιώνουν την απόλυτη φτώχεια με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ετήσιο εισόδημα...

Όπως και να το δούμε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Το να φορτώσουμε και άλλους φόρους και άλλες περικοπές σε αυτόν τον ρημαγμένο από την τεχνική κρίση λαό αποτελεί έγκλημα και θα πρέπει κάποτε οι επικυρίαρχοι να λογοδοτήσουν!!

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 7-10-2015

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 07/10/2015

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Βρισκόμαστε περίπου είκοσι ημέρες μετά από τις βουλευτικές εκλογές, όπου η πλειοψηφία του 40% των ψηφισάντων , έδωσαν εντολή στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα να εφαρμόσει το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο. Ένα πρόγραμμα που, όπως έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει και ήδη αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, θα φέρει ύφεση 2,1% το 2015, αύξηση της ανεργίας 25,8% το 2016, πρωτογενές έλλειμμα και αύξηση του δημόσιου χρέους στα 343 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 193% του ΑΕΠ και μια φοροκαταιγίδα που θα πλήξει τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 

Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν είχαν καμία σχέση με την ομιλία του στις εκλογές του Ιανουαρίου που, δακρυσμένος από το ίδιο βήμα, μίλησε για εθνική ανεξαρτησία, έξοδο από τα Μνημόνια και τις υφεσιακές πολιτικές, για ανθρώπινη αξιοπρέπεια…. Σήμερα, δεσμευμένος από αυτά που έχει υπογράψει, στην ουσία δεν είπε τίποτα (αφού όλα περιγράφονται λεπτομερώς στο 3ο Μνημόνιο που ψήφισε όλο το πολιτικό κατεστημένο) και στο μόνο που έδωσε έμφαση ήταν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στην φορολόγηση του πλούτου και την απομείωση του δημόσιου χρέους. Έννοιες τις οποίες βλέπει θετικά η κοινωνία και θα αποτελέσουν το άλλοθι της κυβέρνησης για τη γρήγορη ψήφιση και εφαρμογή των σκληρών και – τελικά και τεκμηριωμένα – αντιλαϊκών, μονόπλευρων και άδικων μέτρων.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύουμε ότι, το πιο σημαντικό είναι η αρνητική και απαισιόδοξη προοπτική της εφαρμογής μιας αντιλαϊκής και αποδεδειγμένα αποτυχημένης φιλελεύθερης πολιτικής ως πανάκεια που, πέρα από τα σκληρά μέτρα φτωχοποίησης του ελληνικού λαού (των «κοινών θνητών», δηλαδή…), συγχρόνως και προσθετικά, έκαμψε την αντίσταση του Ελληνικού λαού και απογοήτευσε μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που εμπιστεύτηκε και πίστεψε στην εφαρμογή μιας διαφορετικής προσέγγισης και πολιτικής. 

Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην αναγέννηση της κοινωνίας. 

Ο Ελληνικός λαός μέσα από την στάχτη του θα πρέπει να ανασυνταχθεί, να οργανωθεί και να διαμορφώσει ένα πολιτικό φορέα που θα έχει εθνική στρατηγική, ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα - με έμφαση στους τομείς της οικονομίας που έχουμε ως χώρα το συγκριτικό πλεονέκτημα. Ένα πολιτικό φορέα που θα έχει πολλά, ίσως, από τα στοιχεία που είχε η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, αλλά, σίγουρα, μακριά από το φθαρμένο και απαξιωμένο πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο. 

πρΟΤΑση

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η καμήλα την καμπούρα της δεν την κοιτάει ....


ΑΠΟ ΤΟ DIMOSNET ΕΙΝΑΙ (όσοι έχουν πρόσβαση μπορούν να δουν και τα links - αφού είναι συνδρομητικό και δεν έχουν όλοι πρόσβαση).

ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ  ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ "ΕΛΕΓΚΤΗ" ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ;;;
3. Διαδικασία πρόσληψης
α. ΒήματαΑμέσως μετά τα Βήματα ακολουθεί περαιτέρω ανάλυση καθενός από αυτά.

1. Ανακοίνωση στον τύπο για γνωστοποίηση της πρόθεσης κάλυψης της θέσης που συστήνεται δια του νόμου. 
2. Συλλογή αιτήσεων υποψηφίων

3. Απόφαση πρόσληψης του Δήμαρχου

4. Αποστολή της απόφασης στην Περιφέρεια για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

5. Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

6.
ΥπογραφήΕιδικής σύμβασης εργασίας.β. Δημόσια γνωστοποίησηΗ πλήρωση των θέσεων Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών, ενεργείται, ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου (παρ 4 άρθρο 163 Ν. 3584/2007)

Δεν είναι νόμιμη η πρόσληψη του φερόμενου ως δικαιούχου ως ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, καθόσον στην δημόσια ανακοίνωση του Δημάρχου δεν προσδιορίζονται, ούτε κατ' ελάχιστο, το αντικείμενο, τα ειδικότερα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο προσλαμβανόμενος ειδικός σύμβουλος, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η απαιτούμενη διαφάνεια και η συμμετοχή στη διαδικασία προσώπων που διαθέτουν αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση και σημαντική εμπειρία στον τομέα αυτό. Η αοριστία δε αυτή δεν δύναται να καλυφθεί από το γεγονός ότι στο προοίμιο της ανακοίνωσης γίνεται ευθεία παραπομπή στο άρθρο 163 παρ. 4 του ν.3584/2007. (Ελ. Συν. Τμ. 1 Πράξη 78/2012)


TO 163 - 6 του Ν 3584/2007 ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ;;;

Ο ΚΟΣ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ - ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ" ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ;;;;

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
Αρθρο 163 Ειδικοί Σύμβουλοι - Επιστημονικοί Συνεργάτες - Ειδικοί Συνεργάτες των Ο.Τ.Α.
Ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143/28.07.2007 τεύχος Α): Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων

6. Οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.


Δεν είναι αρκετά καθαρή η διατύπωση  ή δεν έχει σημασία ο νόμος αν είσαι καργαριστερός, ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ, ανιδιοτελής κοινωνικός αγωνιστής και κρατάς ομπρέλα στους ψεκασμούς;;;;

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ" ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ


 Η πληροφορία μας ήρθε έμμεσα: Τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής από την οποία παραιτήθηκε η κα Μάζη - να δεις που αυτός ήταν ο λόγος και όχι η Πλατεία - θα συνεδριάσει την Παρασκευή με την παρουσία "για να τους ενημερώσει" λέει (δηλαδή ατύπως ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ) του "συμβούλου του Δημάρχου κου Ευθυμίου".

Τι σύμβουλος δημάρχου είναι ο Ευθυμίου; Παραταξιακός; αναρωτήθηκε εκείνος που μας ρώτησε.

Από προχτές  όλοι ψάχνονταν με το τι ακριβώς συμβαίνει και με ποια ιδιότητα θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων ο Κ. Ευθυμίου.

Σήμερα ρώτησαν τον Νταβία αν ξέρει κάτι, γιατί άκρη δεν είχαν βρει.

Και ο Νταβίας έκανε το αυτονόητο: ρώτησε το γραφείο του δημάρχου ευθέως.

Και έμαθε ότι ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ διορίστηκε πριν αρκετές μέρες ειδικός συνεργάτης - επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου και πληρώνεται από τον δήμο.

Μάλιστα η κα Βάλια Χριστούλη του είπε ότι έχει έρθει και η έγκριση της απόφασης του δημάρχου από την Αποκεντρωμένη ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ!

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ! ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ! 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - αυτή την στιγμή που μιλάμε - ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ και βέβαια ουδέποτε υπήρξε η προβλεπόμενη προκήρυξη της θέσης στο site του δήμου - έστω και για τυπικούς λόγους.

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ "ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ!

Στο site του δήμου δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για τον διορισμό.

Είδες αναγνώστη μου τι τους έφταιγε στον Καλλικράτη, αυτών που σας υπόσχονταν ότι θα συναποφασίζετε για τον προϋπολογισμό του δήμου σε λαϊκές συνελεύσεις (και άλλα παραμύθια με δράκους και πολιτιστικά κέντρα) μέχρι να τους δώσεις την έγκριση να αρχίσουν να αλληλοδιορίζονται οι "ανιδιοτελείς αγωνισταί";;;

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ, με την οποία ΤΟΛΜΑΓΕΣ προχτές να μιλάς στο δημοτικό συμβούλιο και να απευθύνεσαι σε επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ή ΗΣΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ;

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ  ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ πριν ψάχνεις τη νομιμότητα των άλλων;

ΔΙΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.  ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΑΤΕ και μας κούναγες τα δάκτυλα!

 ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ  - ΣΗΜΕΡΑ - ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ για αρχή!

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Χάθηκε και κάθε "καργαριστερή" ντροπή!!!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ OPEN ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΆρπαξε μόλις διάβασε το προηγούμενο ο αναγνώστης μου και πήρε τηλέφωνο:

Μα ολόκληρο το υπουργείο Οικονομικών στην Καρ. Σερβίας - από το γραφείο του Υπουργού μέχρι τον κλητήρα - δουλεύει με OPEN OFFICE, ο δήμος Χαλανδρίου γιατί δεν μπορεί;

ΕΜ! ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ - σου λέει - Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Τι να κάνω και γω ο έρμος.
Τα λέω, καταψηφίζω, σε πληροφορώ.
Τι άλλο να κάνω;

Μήπως με ακούει κανείς;

Μόνο γίνονται όλο νεύρα και ψάχνουν τρόπους να μου κλείσουν το στόμα ....

Αλλά δεν κλείνει το ρημάδι με συμβατικές μεθόδους.

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ!

75 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ OFFICE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - AYTA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ


ΣΤΡΑΓΑΛΙ ΣΚΛΗΡΟ
 "Δεν θα διαλύσουμε τον δήμο".

Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου Χαλανδρίου στον Νταβία, σε συνεδρίαση της Ο.Ε. όπου το θέμα ήταν η έγκριση 150.000 ευρώ (ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΑΙΔΩΝ ΕΥΡΩ - όχι στραγάλια και τσαπέλες) για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών - laptops και λογισμικού (μισά - μισά).

Ο Νταβίας ζήτησε να διαχωριστεί το hardware από το software για να ψηφίσει θετικά μόνο στο πρώτο (υπολογιστές - scanner - εκτυπωτές) αφού 75.000 για word και excell δήλωσε ότι δεν ψηφίζει.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ ΑΦΡΑΤΟ
Και πρότεινε να αποσυρθεί η προμήθεια software και να ξεκινήσει στους καινούργιους υπολογιστές η εφαρμογή λογισμικού ανοικτού τύπου - όπως έχει γίνει ήδη σε δεκάδες δήμους τους χώρας - που γλυτώνουν πολλά χρήματα των δημοτών τους.

Το είχε θέσει και πέρυσι ο Νταβίας το θέμα, τότε του είπαν ότι συμφωνούν αλλά ένεκα αρχής της νέας διοίκησης θα το έκαναν .... next year που θα ήταν έτοιμοι. (ΦΕΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ).

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ειδικά για προγράμματα OFFICE και επεξεργασίας εικόνας μη επαγγελματικών απαιτήσεων (δεν είναι atelier επεξεργασίας ο δήμος) τα open προγράμματα μπορούν να καλύψουν την συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών του δήμου.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του ο Νταβίας και του την έπεσε ο δήμαρχος με το "δεν θα διαλύσουμε τον δήμο" (χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις στο πού συνίσταται η διάλυση του δήμου και γιατί - ας πούμε ο δήμος Βριλησσίων (και όχι μόνο αυτός) δεν διαλύθηκε.

Και βέβαια του Νταβία του την έπεσε και ο μέγας διδάσκαλος της αυτοδιοίκησης (όλο μαθήματα θεωρεί πώς παραδίδει στους αμύητους, στα μυστικά του έχουν αποκαλυφθεί - "ακούστε για να μαθαίνετε" συνιθίζει να λέει) ο Μύρωνας Ανδριανάκης, ο οποίος αναρωτήθηκε ειρωνικά (για να τον βγάλει τρελό) "και πού ξέρετε εσείς τι λογισμικό προβλέπεται να αγοράσει η υπηρεσία, έχετε δει την μελέτη?" (ό,τι να ' ναι για να κάνει τον ξερόλα).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ: ΝΑΙ! (την είχε δει, ο παλιομπιπ)

Διότι - για να μαθαίνεις κε Μύρωνα - υπάρχουν και σύμβουλοι που διαβάζουν και κανένα θέμα ΠΡΙΝ ψηφίσουν, αν τους αφήνουν οι υπηρεσίες και δεν τους στέλνουν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, όχι μόνο μετά για να καταγγέλουν.
Δεν έχουν δεσμευτεί ότι θα ψηφίζουν ό,τι τους φέρνουν και θα το καταπίνουν αμάσητο για να είναι "καλά παιδιά".

Να λοιπόν τι προέβλεπε η μελέτη συνάδελφε Μύρωνα που προφανώς δεν την είχες διαβάσει αλλά από κεκτημένη ταχύτητα έκανες .... ένα μάθημα για να επιβεβαιώσεις τον ρόλο  του "φρουρού της εξουσίας και της γραφειοκρατίας".

Να αναγνώστη μας, δες μόνος σου και κρίνε αν λέμε τρέλες:Τι λέτε; Τι λένε οι κομπιουτεράκηδες;
Χρειάζονται 140 άδειες Μicrosoft Office για τον δήμο;

Ή αρκούν - το πολύ κια για λόγους  ασφαλείας και επίλυσης κάθε πιθανού προβλήματος συμβατότητας - τρεις - τέσσερεις άδειες, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές του δήμου μπορούν άνετα να λειτουργούν με Open Λογισμικό;
Δηλαδή από 73 χιλιάρικα δεν απαιτούνταν - αν γινόταν δεκτή η πρόταση του τρελού για open office - παρά το πολύ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!

68 χιλιάρικα οικονομία.
ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ;

Δεν αναδεικνύουμε το θέμα τόσο για την οικονομική πλευρά - που και αυτή δεν είναι αμελητέα.
 
Το δημοσιεύουμε για να καταλάβεις αναγνώστη μου - εσύ που είσαι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τις διοικητικές επιλογές - ότι αντί να κοιτάμε εκεί μέσα (και όχι μόνο εκεί μέσα, σε όλη τη χώρα αυτό γίνεται) πώς θα κάνουμε καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση - έστω και στα μικρά, εκεί που είναι εύκολη - για να εξοικονομήσουμε κανένα ευρώ για καμιά άλλη δουλειά, ασχολούμαστε όλη μέρα με τους πολιτικούς μας αντιπάλους και αν έφαγαν στραγάλια και το πώς θα ελέγξουμε .... αν το ΣΔΟΕ έλεξε σωστά τι έγινε πριν 10 χρόνια  ενώ αφήνουμε τα πράγματα να πηγαίνουν (ντουγρού προς τον γκρεμό) με τον αυτόματο πιλότο, για να μην αγγίξουμε βολές, συνήθειες και να μην ανατρέψουμε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ισορροπία. (ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΜΙΛΑΜΕ).

"Θα  διαλυθεί ο δήμος" που θα αλλάξουν πρόγραμματα στους υπολογιστές για να μην πληρώνει, σου λέει ο καργαριστερός αλλά βαθύτατα συντηρητικός γραφειοκράτης δήμαρχος Χαλανδρίου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΡΤΙΚΗΣ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Α.Ν.

ΥΓ: Το θέμα ψήφισαν όλα τα καλά παιδιά (Πλειοψηφία, Κουράσης, Ανδριανάκης)  και καταψήφισε το κακό παιδί.

Στην ίδρυση εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης προχωρά η κυβέρνηση

 

Την ίδρυση ενός εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ανάλογο με το ΕΣΥ, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων χθες στη Βουλή και αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησής του. Παράλληλα ανακοίνωσε την κατάρτιση πανελλαδικού χάρτη της φτώχειας καθώς και άμεσες στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπισή της.
«Μεγάλος στρατηγικός στόχος, ο οποίος θέλουμε να ολοκληρωθεί μέσα στον ορίζοντα της τετραετίας, είναι να ιδρύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης ανάλογο του ΕΣΥ, αλλά για την κοινωνική προστασία, ένα σύστημα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό, με αυτονομία και υπό δημόσιο έλεγχο. Και αυτή σκοπεύουμε να είναι και μια από τις πιο σημαντικές κληρονομιές που θα αφήσει η Κυβέρνησή μας σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, στους συμπολίτες μας που είναι μόνοι τους απέναντι στην κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές, παρά τις δυσκολίες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
«Θέλω, λοιπόν, να σταθώ και να τονίσω τη δέσμευσή μας, παρά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές. Πρόκειται για ύψιστη προτεραιότητα, καθώς είναι και αυτή μια όψη της πολιτικής μας που μας διαφοροποιεί με κάθετο τρόπο από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που όλα τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν το κοινωνικό κράτος ως πρωταρχικό θύμα των πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προχωρά η κατάρτιση του πανελλαδικού χάρτη της φτώχειας καθώς και τις στοχευμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες είναι οι εξής:
• Η έκδοση καρτών μετακίνησης για Άτομα με Αναπηρία, για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των εξήντα πέντε ετών.
• Η ενεργοποίηση των καρτών υγείας ανασφάλιστων.
• Τα σχολικά γεύματα για μαθητές δημοτικών σχολείων.
• Άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αγορές χωρίς μεσάζοντες, για τη διάθεση προϊόντων που μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από μεγάλες αλυσίδες εμπορίας τροφίμων σε δομές αλληλεγγύης.

http://www.localit.gr/

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 
 
Τουρνουά γρήγορου σκακιού για παιδιά θα διοργανώσει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 10:30 το πρωί ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου στο εντευκτήριό του (Αβέρωφ 4, Χαλάνδρι).

Οι αγώνες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας έως 16 ετών και θα γίνουν σε δύο ομίλους. Στον 1ο όμιλο θα συμμετάσχουν παιδιά που φοιτούν στην Δ' Δημοτικού και πάνω, ενώ στον 2ο όμιλο θα συμμετάσχουν παιδιά που φοιτούν στην Γ’ Δημοτικού και κάτω. Κατόπιν δήλωσης των συμμετεχόντων, παιδιά που ηλικιακά ανήκουν στον 2ο όμιλο μπορούν να αγωνιστούν στον 1ο.

Το σύστημα αγώνων θα είναι ελβετικό πέντε γύρων και ο χρόνος σκέψης 15 λεπτά ανά παρτίδα για κάθε σκακιστή.
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν με αποστολή email στον Σ. Ο. Χαλανδρίου (halandri@halandrichess.gr) ή στον χώρο των αγώνων λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά.
 
Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του τουρνουά στην ιστοσελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου www.halandrichess.gr , ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2106846693 ή να στείλετε email στο halandri@halandrichess.gr

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ουσιαστική η συμβολή των δημάρχων στη διαχείριση των απορριμμάτων
Πρώτη αποτύπωση των ΤΣΔΑ

Τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων αποτελούν βασικό συστατικό παράγοντα και προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του υπό έγκριση Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΕΔΣΝΑ έχει συντάξει και αποστείλει προς όλους τους Δήμους της Αττικής Οδηγό Σύνταξης ΤΣΔΑ, λειτουργώντας ως αρωγός και παρέχοντας κάθε βοήθεια για την έγκαιρη εκπόνησή τους. Η ανταπόκριση των Δήμων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν άμεση.

Έτσι συγκεκριμένα, ως και την 1η Οκτωβρίου 2015, οι Δήμοι που κατέθεσαν στον ΕΔΣΝΑ το ΤΣΔΑ τους ανέρχονται σε πενήντα ένα και αντιστοιχούν στο 78% του συνόλου των Δήμων της Αττικής. Οι Δήμοι αυτοί, πληθυσμιακά αντιστοιχούν περίπου στο 90% του συνολικού πληθυσμού της Αττικής, και στο 88% του συνόλου των απορριμμάτων.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των ΤΣΔΑ, το σύνολο των Δήμων που υπέβαλαν το σχέδιο δίνουν έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) με την ανάπτυξη ξεχωριστών ρευμάτων (τουλάχιστον τεσσάρων) και στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα μεγάλος αριθμός των Δήμων επιθυμεί την δημιουργία στην περιοχή του μικρής κλίμακας μονάδα διαλογής, σταθμό μεταφόρτωσης και μονάδα κομποστοποίησης, προκειμένου να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους Δήμους, δώδεκα (19%) έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης των ΤΣΔΑ και θα τα υποβάλλουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Πρόκειται για τους δήμους:

1. Δήμος Αγκιστρίου
2. Δήμος Αλίμου
3. Δήμος Γλυφάδας
4. Δήμος Δάφνης – Υμηττού
5. Δήμος Ηλιούπολης
6. Δήμος Μάνδρας
7. Δήμος Περάματος
8. Δήμος Πόρου
9. Δήμος Τροιζηνίας
10. Δήμος Ύδρας
11. Δήμος Φιλόθεης - Ψυχικού
12. Δήμος Φυλής

Τέλος, δύο (2) μόλις Δήμοι δεν έχουν ενημερώσει το Σύνδεσμο για τις ενέργειές τους σχετικά με τη σύνταξη ΤΣΔΑ. Πρόκειται για τους δήμους Καισαριανής και Πετρούπολης.

Αναλυτικά τα κατατεθέντα ΤΣΔΑ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα: http://www.edsna.gr/index.php/topika-sxedia/energeies-dimon

Νέες Μαιευτικές Υπηρεσίες από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου δωρεάν για όλες τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες


  • Ιατρική παρακολούθηση κύησης
  • Προετοιμασία εγκύου για τον τοκετό και μαθήματα ανώδυνου τοκετού
  • Εκπαίδευση για το θηλασμό και την περιποίηση του βρέφους
  • Ψυχολογική υποστήριξη εγκύου και λεχωίδας
  • Γυμναστική για εγκύους
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου συνεχίζει να παρέχει:
  • Γυναικολογική εξέταση
  • Test-pap
  • Μαστογραφία
Αισχύλου 28, απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου, τηλέφωνο 21-6894973 καθημερινά 5-8μμ και Σάββατο 11πμ-13μμ

Ποιες από τις προγραμματικές δηλώσεις αφορούν την Αυτοδιοίκηση


Την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση περιέγραψε στις χθεσινές προγραμματικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός.
Το myota.gr κωδικοποίησε και ξεχώρισε όλες τις δηλώσεις που θα έχουν επιπτώσεις στην Αυτοδιοίκηση και αυτές είναι οι εξής:

Απορρόφηση ΕΣΠΑ και δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων. Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ τόσο από το ΕΣΠΑ του 2007-2013 όσο και από το νέο πρόγραμμα 2014-2020.
Να ενισχυθούν οι τομείς όπου η χώρα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει στόχο τη μετάβαση σε μία οικονομία υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης.
Ίδρυση νέας δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας για ενίσχυση τουρισμού, ναυτιλίας, αγροτικού τομέα, ενέργειας και παραγωγικών δομών.

Κρίσιμη η δοκιμασία για το χαρακτήρα του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Στο πλαίσιο του Ταμείου πρέπει να ξεκαθαριστούν ζητήματα που αφορούν τις υποχρεωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την ίδια στιγμή να εξασφαλιστούν όροι ώστε η αξιοποίηση να γίνεται με βασικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον με αδιάβλητες διαδικασίες και χωρίς υπόνοιες πελατειακών σχέσεων.

Η δημόσια διοίκηση είναι το εργαλείο για την επίτευξη των στόχων μας και είμαστε δεκαετίες πίσω, το διαπιστώσαμε στην πράξη. Η δημόσια διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής με την κατάστασή του να επιδεινώνεται τα τελευταία 5 χρόνια. Στόχος μας η εκ βάθρων μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης για να επιτελέσει τον οργανωτικό της χώρο.

Σειρά παρεμβάσεων για το προσωπικό στη δημόσια διοίκηση που αδίκως έχει λοιδωρηθεί: Νέο θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης και νέο πειθαρχικό δίκαιο. Θέσπιση ειδικού μητρώου για τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης με υψηλά προσόντα. Έως το Σεπτέμβρη του '16, οι θέσεις να στελεχώνονται από τη δεξαμενή του νέου μητρώου. Σύστημα εσωτερικής κινητικότητας στο δημόσιο τομέα.

Ψηφιακή πολιτική: Νέο εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ευρυζωνικότητα. Επέκταση και ολοκλήρωση ευρυζωνικών τηλεφωνικών δικτύων. Ένα δισ. ευρώ για έργα τεχνολογιών και πληροφορικής από τους κοινοτικούς πόρους.
Καταρτίζουμε 3ετές σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Νέα προγράμματα απασχόλησης για 100.000 άνεργους. Από τον Μάρτη του 16 ένταξη επιπλέον 150.000 ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης. Ειδικά προγράμματα σε περιοχές με μεγάλα προβλήματα ανεργίας.

Εμβληματικός στόχος στον τομέα της Υγείας είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Μονάδες υγείας γειτονιάς.

Ενιαίοι κανόνες ασφαλιστικού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τις επόμενες γενιές.

Χωρίς την κινητοποίηση των πολιτών, χωρίς την πολιτική αντιπαράθεση, καμία μεγάλη αλλαγή, καμία ρήξη με το παλιό δεν είναι εφικτή. Απαραίτητη μια νέα συμμαχία με το λαό που δεν θα είναι παθητικός θεατής, αλλά θα πάρει στα χέρια του τη σύγκρουση με την οικονομική ολιγαρχία και τα δίκτυα της πολιτικής εξουσίας.

Θέλω από το βήμα αυτό να δεσμευτώ ότι σε αυτή την 4ετια θα ανοίξουμε τα μεγάλα ζητήματα για την ενίσχυση των δημοκρατικών δομών, για θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών.
Δεσμεύομαι σήμερα ότι άμεσα θα ανοίξει πολιτικός και κοινωνικός διάλογος για την αλλαγή του Συντάγματος. Αναθεωρητική η επόμενη Βουλή.

http://www.myota.gr/