Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ


Από το γραφεί τύπου του Δημάρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση - σχολιασμός σε άρθρο του πρ. Δημάρχου της πόλης κ. Κ. Ιωαννίδη που αφορά τον Κλεισθένη  (το ΔΤ του κου Ιωαννίδη δεν έχει σταλεί στην Πλατεία, γι΄αυτό δεν το έχουμε αναρτήσει, ο αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ μπορεί να το διαβάσει στην διεύθυνση κάνοντας κλικ εδώ: Ιωαννίδης: Άπαντες των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων.


Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος 

Κατά πάντων και υπό το κράτος πανικού, καθώς φαίνεται, επιτίθεται ο κύριος Ιωαννίδης βλέποντας ότι χάνει έδαφος και δέχεται βέλη εκ των έσω.

Η αγωνία του εντείνεται βλέποντας να ξεφυτρώνουν σαν τα… μανιτάρια νέες υποψηφιότητες από τον κομματικό του χώρο που διεκδικούν το κομματικό χρίσμα.

Και όχι μόνον αυτό. Αναδύονται και υποψηφιότητες από… τα παλιά, ανοίγοντας μέτωπα που καθώς φαίνεται δεν δύναται να διαχειριστεί!

Μετά λοιπόν από την ανακοίνωσή του για «ξεθωριασμένους πολιτικούς που όταν κατάλαβαν πως έχουν κοπεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θυμήθηκαν τον τόπο που τους ανέδειξε αν και εγκατέλειψαν αυτήν την πόλη εν μια νυκτί μόλις άνοιξε ο δρόμος… για τη Β’ Αθηνών», επιτίθεται στη δημοτική αρχή για την απλή αναλογική.

Έτσι στην προσπάθειά του από τη μια να εδραιώσει την ήδη ετοιμόρροπη θέση του στην παράταξή του και από την άλλη να δείξει ότι είναι σε θέση να ασκεί αντιπολίτευση έβγαλε μια ανακοίνωση για την απλή αναλογική με στόχο να ταυτίσει την παράταξη της δημοτικής αρχής με κομματική παράταξη.

Ξεχνάει όμως ότι:

· αυτό συμβαίνει μόνο με τη δική του παράταξη, κάτι που δεν κρύβει άλλωστε.

· την πρώτη του δημαρχιακή θητεία το 2006 την κέρδισε με τον ληστρικό εκλογικό νόμο εκλογής δημάρχου 42%, ένα εκλογικό σύστημα που ουδέποτε ξανά στο παρελθόν ή στη συνέχεια εφαρμόστηκε στις εκλογές της ΤΑ, δηλαδή κυβέρνησε επί 4 χρόνια το δήμο όντας μειοψηφία της κοινωνίας και των πολιτών.

· Η Δημοτική Αρχή σε πρόσφατη ειδική θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έφερε ψήφισμα το οποίο ενώ εκείνος δεν το ψήφισε, υπερψηφίστηκε από διευρυμένη πλειοψηφία παρατάξεων και ανεξάρτητων συμβούλων και στο οποίο με σαφή τρόπο περιγράφεται η θέση της για την απλή αναλογική και τα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να μην υπάρχει ακυβερνησία στους δήμους.

Οι δημότες και η Δημοτική Αρχή μπορούν να κατανοούν τον φόβο και τον πανικό του για τις επερχόμενες εκλογές, με όποιο σύστημα κι αν γίνουν, αλλά σίγουρα δεν ανέχονται να τους προσβάλλουν.

bullying ‘Εξι πολύτιμες συμβουλές για τους γονείςΜε αφορμή την τραγική απώλεια του 14 χρόνου αγοριού στην Αργυρούπολη η σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων, Ντόρα Πάλλη, δίνει έξι πολύτιμες συμβουλές προς τους γονείς σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.
‘Εξι πολύτιμες συμβουλές για τους γονείς:
1) Παρατηρήστε το παιδί σας για τυχόν αλλαγές συμπεριφοράς.
Δείτε για παράδειγμα αν υπάρχουν διαταραχές ύπνου, φαγητού, αν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο. Ρωτήστε αμέσως το παιδί σας αν έχει κάποιο περιστατικό. Ο εκφοβισμός πολλές φορές είναι αόρατος για αυτό και μπορεί να χρειαστεί να επιμείνετε.

2) Αν υποψιαστείτε κάποιο περιστατικό, μην διστάσετε να απευθυνθείτε στο διευθυντή του σχολείου.

3) Αφιερώστε περισσότερο χρόνο με το παιδί σας.
Ακούστε το παιδί σας κάντε δημιουργικά πράγματα μαζί, από το διάβασμα ενός βιβλίου, το παίξιμο ενός παιχνιδιού έως μία επίσκεψη σε ένα όμορφο χώρο. Καθιερώστε κάποια ώρα της ημέρας που θα επικοινωνείτε με το παιδί σας.

4) Ενθαρρύνετε την ενασχόληση του/ της με τον αθλητισμό.
Ο αθλητισμός θα τον / την δυναμώσει ψυχικά και σωματικά.

5) Ενθαρρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό.
Βοηθάτε έτσι στην σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού σας.

6) Για περισσότερη βοήθεια μην διστάσετε να απευθυνθείτε στην εθνική γραμμή SOS 1056 του «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης 116111 του «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην γραμμή της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Μ.Ε. Υποστηρίζω 8001180015.


* Η Ντόρα Πάλλη, είναι σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων . Είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής εκεχειρίας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που πρωταγωνιστεί στην μάχη κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με ομιλίες ευαισθητοποίησης και βιωματικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα έχουν, μέχρι στιγμής, συμμετάσχει περισσότεροι από 30.000 μαθητές και 3.000 εκπαιδευτικοί, καθώς και πολλοί γονείς και τοπικοί φορείς. Επίσης, υλοποιεί κάθε χρόνο τον πανελλήνιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό» με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα.