Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Διαδικασίες στην «Κεντροαριστερά» : Συμμετοχή και εγρήγορση των Ελλήνων Πολιτών


Παραίτηση, ιδιώτευση, απογοήτευση κυριαρχεί από άκρου εις άκρον στην Χώρα. Ένα πνιγηρό κλίμα επικρατεί σε όλη την Δημόσια σφαίρα, μια επιδερμική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν στην Ελλάδα. Και είναι πάμπολλα. Μια κοινωνία σε διαρκή κρίση, ένας κοινωνικός ιστός που κάθε μέρα διαλύεται όλο και περισσότερο.

Γίναμε πάλι διάσημοι διεθνώς με την λέξη «κωλοτούμπα», δείγμα του πολιτιστικού προϊόντος που παράγει πλέον η Χώρα. Η κοροϊδία συνεχίζεται, εκφωνείτε από τα ποιο επίσημα χείλη:, «Ήρθε η ανάπτυξη, την καλωσορίσουμε! Καλώς ήρθε η ανάπτυξη!» (δια στόματος πρωθυπουργού) …

Μέσα σ΄αυτήν την πραγματικότητα, έχουμε σήμερα τον πρώτο γύρο εκλογής για τον/την Επικεφαλής της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς».Ξεκινώ επισημαίνοντας ότι είναι κατ΄αρχήν θετική η «ανοιχτή διαδικασία εκλογής» του νέου αρχηγού/ πρόέδρου κλπ. ,στο υπό διαμόρφωσιν κόμμα της «Κεντροαριστεράς»/σοσιαλδημοκρατίας/ Κέντρου κλπ.


Πράγματι, η διαδικασία φαντάζει Δημοκρατική, δικαίωμα ψήφου έχουν όχι μόνο τα μέλη των κομμάτων και κινήσεων που βρίσκονται από κοινού σε αυτό το εγχείρημα , αλλά και φίλοι άρα δυνητικά ο οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης ενδιαφέρεται. Και πράγμα επίσης σημαντικό, δύνανται να συμμετέχουν και οι έλληνες εξωτερικού, «λεπτομέρεια» χρήσιμη για την μελλοντική προσπάθεια θέσπισης της δυνατότητας τους να ψηφίζουν από το εξωτερικό στις ελληνικές εκλογές όλων των βαθμίδων.

ΑΛΛΑ. δεν είναι τόσο ρόδινα στο «Βασίλειο της Δανιμαρκίας». Διότι το δικαίωμα Συμμετοχής αρχίζει και τελειώνει εδώ. Ενώ οι δημοκρατικές διαδικασίες, η Συμμετοχή των πολιτών και της βάσης (είναι καλό να) επιδιώκεται, αυτή παραμένει το μοναδικό θετικό στοιχείο..

Διότι κατά τα άλλα, δεν έχουν λυθεί τα βασικά:
  1. Επί ποίου (ανύπαρκτου αυτή την στιγμή) πολιτικού σχηματισμού θα αρχηγεύσει/ προεδρεύσει ο «νικητής»; Θα δεχτούν οι ηττημένοι – ειδικά οι «μεγαλόσχημοι»- το αποτέλεσμα;
  2. Πώς διασφαλίζεται η δράση ή, η μη- δράση των γνωστών μηχανισμών, και αναφέρομαι στον μοναδικό με κάποιες δυνατότητες, μηχανισμό του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ;;
  3. Ποια είναι η ιδεολογική ΑΦΕΤΗΡΙΑ του εγχειρήματος όταν καθημερινά διαπιστώνουμε μια ανιστόρητη επιμειξία Σοσιαλδημοκρατίας και Φιλελευθερισμού, δύο ρευμάτων που δεν έχουν και ιδιαίτερη συγγένεια… Βέβαια, στην σημερινή Μνημονιακή Ελλάδα και τα δύο ρεύματα είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ καλυπτόμενα από τον μανδύα του «Φιλο-ευρωπαϊσμού»…
  4. H «Κεντροαριστερά», όρος φορτισμένος προδικτατορικά, ήταν Χώρος που πρέσβευε την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας 1967- 1974 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, μετακινήθηκε «πιο αριστερά» στον άξονα των πολιτικών δυνάμεων, γέννησε το ΠΑΚ (και την «Δημοκρατική Άμυνα») και με την πτώση της δικτατορίας, στην Μεταπολίτευση, γέννησε και όρθωσε το ΠΑΣΟΚ της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη. Πώς τοποθετούνται οι εννέα υποψήφιοι λοιπόν όσον αφορά την Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Δικαιοσύνη (Απελευθέρωση); Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά, είναι η απάντηση.Θα τελειώσω με κάτι χιλιοειπωμένο. Άλλη μια φορά, μπήκε το κάρο πριν από τα άλογα….
Το σημερινό κενό στην Χώρα δεν μπορεί να καλυφθεί από αυτή την νεφελώδη ως προς την κατεύθυνση της,«Κεντροαριστερή» διαδικασία. Η ανάγκη συγκρότησης ενός Δημοκρατικού, αντι-μνημονιακού, αντισυστημικού Φορέα - ΜΕΤΩΠΟΥ παραμένει στην επικαιρότητα…(η «Πρωτοβουλία 14ης Μάη» ήλθε να υπηρετήσει αυτήν την αναγκαιότητα).
Η επιστροφή στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ αδήριτη ανάγκη


ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκ των συντακτών της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΣ!

Το είπε εχθές ο κος Αλιβιζάτος που είναι ο "κοινής αποδοχής" επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε να διεξαγάγει την διαδικασία εκλογής ηγέτη της φιλελευθεροκεντρώας παράταξης με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "κεντροαριστερά".
Καθαρές κουβέντες από τον κο καθηγητή, όχι παπαρίτσες, φιοριτούρες και άγρα ψήφων σε θολά νερά!

ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!


Και ας τον Γιάννη Ραγκούση να βουρλίζεται μόνος του!
(δεν μπορούμε ρε σύντροφε να σου δώσουμε τα πέντε - έξι ψήφια που θα σου δίναμε. Δεν χωράς εκεί γμω την τρέλα μου! ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ρε σύντροφε και αυτοί είναι της ΥΠΟΓΑΣ).


« ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις μεταρρυθμίσεις και κατά βάθος επιδιώκει τη ρήξη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν το επιτρέπουν οι δομές της συντηρητικής παράταξης. Αυτό το κενό πρέπει να καλύψει η προοδευτική παράταξη».

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.


«Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα.

Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες

Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες - οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί - να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας.

Δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα* μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού.

Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης.

Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελεύθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία.

Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.

Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…

ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ**

Για την αντιγραφή

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

*Δολοφόνος του Τεμπονέρα
**Γιός του δολοφονημένου από τους «Κένταυρους» της ΝΔ συναδέλφου μου

ΠΕΣΕΚ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΔΡΟΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


Αθήνα 8.11.2017

Περί της επιστροφής κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ αναδρομικά

1. Μέχρι 30.6.2017 οι κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ έχουν κριθεί παράνομες , γιατί υπολογίζονταν επί των μικτών ποσών της κύριας σύνταξης, δηλ. προ μνημονιακών κρατήσεων και όχι στην καταβαλλόμενη σύνταξη. Παρόλο που η κλοπή ήταν ολοφάνερη, δυστυχώς οι κυβερνήσεις όχι μόνο επί 4.5 χρόνια δεν έκαναν παρέμβαση για να μην τρέχουν οι συνάδελφοι σε δικηγορικά γραφεία για να κάνουν προσφυγές, αλλά επέτρεψαν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτόκλητους σωτήρες που τους καλούσαν μέσω πληρωμένων καταχωρήσεων και διαφημίσεων να προσφύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν ποσά που κυμαίνονταν από 1500 € έως 3000€!!!
2. Τώρα που αποκαλύφθηκε άνθρακας ο θησαυρός και ότι 1.900.000 συνταξιούχοι δικαιούνται συνολικά αναδρομικά μέχρι 10 € και οι υπόλοιποι κάτω από 170 €, με εξαίρεση τους μεγαλοσυνταξιούχους του παρελθόντος, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, γιατί έστειλαν τους συναδέλφους στους διαδρόμους των δικηγορικών γραφείων.
3. Τη στιγμή που ο κάθε συνάδελφος έχει χάσει μαζί με τα δώρα πάνω από 40% των αποδοχών του, τη στιγμή που οι μνημονιακές κρατήσεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣΤΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο και η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων, κάποιοι «έκριναν» ότι το μείζον ήταν οι προσφυγές για τις κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ και όχι ο αγώνας για τη διεκδίκηση των κλεμμένων και μάλιστα ενώ έχουν ψηφιστεί και νέες μειώσεις από 1.1 2019 και κάθε συνταξιούχος θα χάσει μόνιμα σε ετήσια βάση άλλες δύο συντάξεις.

4. Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ από την πρώτη στιγμή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση: Καμία απόφαση δικαστηρίου δε δίνει πίσω τα κλεμμένα από τις συντάξεις μας. Η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι καθαρά θέμα κυβερνητικής πολιτικής, και η κυβέρνηση μάλιστα έχει δεσμευτεί στην τρόικα( 3ο μνημόνιο) να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, όταν πρόκειται για επιστροφή περικοπών συντάξεων. Να υπενθυμίσουμε ότι οι περικοπές για το εφάπαξ( 38,2%) έχουν κριθεί συνταγματικές και από το ΣΤΕ και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και παρά ταύτα κάποιοι καλούν τους συναδέλφους συνταξιούχους να κάνουν προσφυγές.
5. Οι συνταξιούχοι έχουν εμπειρία από τους μηχανισμούς παραπλάνησης, τις ψεύτικες υποσχέσεις και την πολιτική του Χότζα. Η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική περικοπών των συντάξεων-κύριων και επικουρικών- εφαρμόστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή. Κανένας δεν υπόσχεται σήμερα επιστροφή των κλεμμένων. Επίσης οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ότι από την απόφασή τους να διεκδικήσουν στους δρόμους τους κόπους μιας ζωής θα εξαρτηθεί η δική τους νίκη και η ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

Σημείωση 1η’: Οι μνημονιακές κρατήσεις που αφορούν την παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ είναι: . α. Ν. 4024/2011, κρατήσεις 20% για το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1200€. β Ν. 4051/2012 , κρατήσεις 12% για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1300. γ. Ν. 4093/2012 η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων (κυρίων, επικουρικών και μερισμάτων) που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, μειώνονται ως εξής:
- από 1.000,00 ευρώ έως και 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5%. Το ποσό που απομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
- από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 10%. Οι υπολογισμοί γίνονται στα μικτά ποσά προ φόρου και κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Σημείωση 2η: Η δεύτερη μείωση αφορά συναδέλφους με υπηρεσία άνω των 32 ετών.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος             Σταύρος Κωστόπουλος

ΓΚΑΛΛΕΡΥ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΕΛΛΗ ΜΕΛΗ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΗ Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει

την ατομική έκθεση ζωγραφικής της

ΕΛΛΗΣ ΜΕΛΗ

φευγαλέα οράματα

Έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με ακουαρέλα δημιουργούν
τον ιδιαίτερο κόσμο της ζωγράφου, που μας ταξιδεύει σε τοπία ονειρικά και στοχαστικά.

Ο ζωγράφος Γιώργος Κόρδης σημειώνει για την τέχνη της Έλλης Μέλη:

Εικόνες και σχέσεις. Φαντάσματα και σώματα διάφανα και μακρυνές βουνοκορφές και χέρια σύννεφα που αγκαλιάζουν τη ρευστή γη. Η Πόλη, η Πόλη της στο βάθος καλά κρυμμένη πίσω από την αγάπη και τες μνήμες της. Και η θάλασσα, η θάλασσα παντού να λιώνει και να υποδέχεται τον άρχοντα ήλιο που σιμώνει και χύνεται ακέραιος ατόφιο κίτρινο χρυσάφι στο σώμα της.

Τα τοπία της Έλλης Μέλη είναι σώματα ασώματα, κάτι σαν Άγγελοι που γνέφουν σοβαροί και ψιθυρίζουν το καλωσορίσατε και προφέρουν σιωπηλά το αντίο. Τα τοπία της Έλλης είναι άνεμος που τρύπωσε στο ανοιχτό Αυγουστιάτικο βραδυνό παραθύρι και δροσίζει και μας κάνει να συναντήσουμε όνειρα και οράματα, οράματα ζωντανής και φευγαλέας χαράς.

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Tηλ .2106811418 / www.chryssothemis.com