Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ! ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ .... ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!

 ¨Οπως όλοι οι ολοκληρωτικοί, όταν έχουν εσωτερικό πρόβλημα κάνουν "εξαγωγή της κρίσης" τους.

Έτσι και ο Συμεών, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα αδιέξοδα στα οποία ο ίδιος οδήγησε την παράταξή του α΄ποφάσισε να τα βάλει με κάποιον από ... τους ιστορικούς του αντιπάλους.

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ γιατί .... δεν έχει νόημα.

Απλά αναδημοσιεύομε ... ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ "ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ" ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 17:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ 17 ΝΟΜΙΜΑ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 152 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΤΟ ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΟΧΑΛΕΣ!ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΑ Ο ΣΥΜΕΝΩΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!


ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"

Ο Συμεών αποφάσισε - μετά από μήνες - να καλέσει το μεσημέρι μια σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εχθές.

Είχε να το κάνει από τότε που αποφάσισε να ενημερωθούν επίσημα οι δημοτικές παρατάξεις για τις εμπνευσμένες πολιτικές του για το Πεύκο Πολίτη που θα έμπαινε με γρήγορες διαδικασίες στο σχέδιο .... πέρυσι.

Κάλεσε λοιπόν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Όλους;

Όχι !
Διότι ο Συμεών πλέον δεν αποδέχεται ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Θα καθορίσει ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΣ του ποιοι είναι επικεφαλής παρατάξεων στο Χαλάνδρι.

Σαν γνήσιος ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.

ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ .... ποιον νομίζετε; Ε βέβαια, αυτόν. Tον ακατανόμαστο.

Ο Γιώργος Θωμάς και η Λούλα Καρατζά από εχθές το βράδυ είχαν καταλάβει τι ετοιμάζει ο Σουλτάνος: Να γίνει η σύσκεψη των επικεφαλής χωρίς τον Νταβία!
Μια φορά βλέπεις να γίνει αυτό .... το κατοχύρωσε ότι θα αναγνωρίζει όποιον θέλει.

Και αν το κάνει ο Συμεών, αύριο θα έχει νομιμοποιηθεί να το κάνει και άλλος, ο επόμενος δήμαρχος αν είναι και αυτός "δήμαρχος".

Τον είχαν ρωτήσει Καρατζά και Θωμάς τον Νταβία αν είχε κληθεί και γνώριζαν την αλήθεια.

Πήγαν λοιπόν στο δημαρχείο στις μία το μεσημέρι, ρώτησαν τον δημαρχάρα αν είχε κληθεί ο Νταβίας και έλαβαν επισήμως την απάντηση:

"Με τον Νταβία δεν μπορώ να κάτσω στο ίδιο τραπέζι" ήταν η απάντηση που αναδεικνύει το δημοκρατικό του ήθος.

"Και στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ τι θα κάνεις, θα τον .... αποβάλλεις" άρχισε να τον γλεντάει ο Θωμάς.

Η Καρατζά απλά σηκώθηκε να αποχωρήσει λέγοντας ότι αυτά δεν γίνονται, είναι απαράδεκτα και δεν θα τα νομιμοποιήσει γιατί αν νομιμοποιηθούν θα στραφούν και σε άλλους.

Ενώ ο  Γιώργος Θωμάς συνέχισε "Συγνώμη δηλαδή αμφισβητείς το εκλογικό αποτέλεσμα ή μας έχεις καλέσει ως .... φίλους σου; Η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων είναι θεσμική συνάντηση, δεν έχεις δικαίωμα να αποκλείσεις κανέναν".

Και βέβαια - ως δημοκράτης άνθρωπος - αποχώρησε και ο Γιώργος Θωμάς.

Ο Γιώργος Κουράσης, που έφτανε  καθυστερήσει λίγο, προσερχόμενος ενημερώθηκε από τους Θωμά και Καρατζά, ανέβηκε στην αίθουσα της συνεδρίασης και ενημέρωσε τον "δήμαρχο" ότι  αποχωρεί και αυτός.

Οπότε η σύσκεψη των επικεφαλής έμεινε μεταξύ τους!

Συμεών and friends!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΛΕΜΕ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ!
ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ!

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ, μας είπαν μαθητές.

 
 
Περιμέναμε δύο μέρες, να δούμε μήπως φιλοτιμηθεί κανένας "υπεύθυνος" είτε από την διοίκηση του δήμου, είτε από τους λαλίστατους συστεμικούς τσάτσους - φρουρούς των διοικήσεων του δήμου διαχρονικά, είτε από τους συναλλασσόμενους με την διοίκηση του δήμου για προσωπικό βόλεμα "συνδικαλιστές" του γονεϊκού κινήματος, είτε από πολιτευάμενους διευθυντές σχολείων, να εκδώσουν ένα δελτίο τύπου για να ενημερώσουν τον δημότη του Χαλανδρίου για τον λόγο που την Δευτέρα το 1ο Λύκειο Χαλανδρίου έμεινε κλειστό.

Πέρασε η Δευτέρα, πέρασε η Τρίτη και τα καθεστωτικά υπαλληλάκια θεώρησαν ότι δεν πρέπει να σε ενημερώσουν τον δημότη! Καλύτερα να μην ξέρεις!

ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΜΩΣ!

Θα σε ενημερώσουμε εμείς αναγνώστη, όπως πάντα, γράφοντας εκεί που τους αξίζει εκείνους που έχουν αναλάβει να ασκούν ηλεκτρονικό bulling στην Πλατεία, σε όσους κοινοποιούν τα άρθρα της  και στους αναγνώστες της.

Την Δευτέρα το 1ο λύκειο δεν λειτούργησε. 
Οι μαθητές πήγαν εκεί και βρήκαν το σχολείο αποκλεισμένο από την σήμανση.

Κατά την διάρκεια του τριημέρου της 28ης "ποντικοί" εισέβαλαν στο σχολείο και δεν άφησαν μέσα τίποτα: Υπολογιστές, εξοπλισμό, προτζέκτορες ..... δεν έμεινε τίποτα, λέει ο σμπίρος μου.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ;

Χωρίς σάλτσες και πολλά μπλα μπλα!

Μήπως κλάπηκαν άραγε και τα αρχεία του σχολείου με τα προσωπικά δεδομένα όλων των οικογενειών της πόλης; 

Κάνει να ρωτάμε μπας και κανένας φιλοτιμηθεί να απαντήσει;

Αν δεν τους γράφαμε εκεί που τους αξίζει θα ρωτούσαμε και όσους νομίζουν ότι ασκούν bulling στην Πλατεία, αν έχει ή όχι ευθύνη ο δήμος Χαλανδρίου για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

Δεν τους ρωτάμε γιατί εμείς το ξέρουμε, ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, όχι η Πλατεία,  και εμείς δεν γλείφουμε τον δήμαρχο δια να διοριστούμε σε οκτάμηνο!

Και συμβουλεύουμε όσους επιλέγουν να διοριστούν σε οκτάμηνο - απόλυτο σεβαστό δικαίωμά τους βεβαία, η εργασία είναι ιερή -  να παραιτηθούν από θέσεις ΕΛΕΓΧΟΥ του δήμου και να μην παριστάνουν τους φρουρούς του .... στέμματος.
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑ προσωπικά όταν ήμουν στην ΦΛΥΑ, όταν είχα κάνει το λάθος να θέλω να αποσυρθώ.!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ και ας μας λένε .... κακούς.

Και συμβουλεύουμε φιλικά ή συντροφικά τους πολιτικούς τους πάτρωνες να κατανοήσουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να τους εξηγήσουν ότι πρέπει να διαλέξουν: ή παππάς ή ζευγάς.
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.

Υπάλληλος του δήμου και πρόεδρος του συλλόγου γονέων που (δεν) διεκδικεί από τον δήμο αυτά που χρειάζεται το σχολειό, για να ανανεωθεί η σύμβαση ..... δεν παίζει.

Σύζυγος της προέδρου του ΔΣ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων..... ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.

Εμείς προτάσσουμε ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ και σε όποιον δεν αρέσει ΞΥΔΙ!

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Και η δουλειά της αντιπολίτευσης αλλά και της δημοσιογραφίας και του συνδικαλισμού κατά την δική μας θεώρηση είναι και να ενημερώνει και να ελέγχει και να ΠΡΟΛΑΜΒΆΝΕΙ και να πιέζει.

ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ για να κάνει αυτή γρήγορα, με σωστή ιεράρχηση  και υπεύθυνα την δουλειά της.

Την κλοπή του υλικού του 1ου λυκείου αυτή θα την πληρώσουμε όλοι. Αυτό είναι οικονομική ζημιά.

Αν όμως έχουν κλαπεί τα αρχεία του σχολείου, που από πέρυσι κάποιοι ήθελαν να βάλουν στο χέρι, τότε έχουν παραβιαστεί ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, όλων των αποφοίτων και ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θέλω να το ξέρω για να αποφασίσω αν θα αναζητήσω ευθύνες.

Θεωρώ τα προσωπικά μου δεδομένα πολύ σοβαρό πράγμα και έχω ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το θεωρώ, άσχετα της γνώμης του κάθε ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ που δεν του επιτρέπω να έχει γνώμη επί των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ενώ τον προκαλώ, απολογούμαι, αναζητώ και απαιτώ την κριτική του για ό,τι κάνω ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΜΟΥ, με τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ θέσεις τις οποίες κατείχα ή κατέχω.

ΘΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΞΥΔΙ!

Και αν δεν μας απαντούν με στοιχεία και απλά μας βρίζουν ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ και απλά τσαντίστηκαν που τους σπάσαμε την ΟΜΕΡΤΑ!

ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ!

Υπήρχε λοιπόν συναγερμός στο σχολείο άραγε; Υπάρχουν μέτρα νυκτερινής φύλαξης στα σχολεία;

ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ή ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ;;;

Θα με αποδομήσουν; Θα μου ....τα .. !Άντε πρωί πρωί ......... ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXaHh0oAgDiGdCNX8ROQhbel5NJMsqS8jyqLBoKJNiDw9hVUKpxayh2xjVmNndslRPIwtm_BG3VpHIQPpFiAXZfk9IfwiRrvfXT4NHab2J2sGfyKFowlabIf1pQwIg5UbJ7H-jCaxS9Pg/s1600/biannos.jpg

Στην ανάρτηση του άρθρου της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, σχετικά με την Ένωση Κρητών και την μη συμμετοχή της στην παρέλαση έγινε στο φατσομπούκι ο ακόλουθος ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ για την υπόθεση διάλογος.
Τον ανεβάζουμε αυτόσουσιο και ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


 George Makris
George Makris ξεχνατε να πειτε κε Νταβια οτι κατειχαν το χωρο του 12ου Δημοτικου σχολειου εδω και πολλα χρονια χωρις να τηρουνται οι νομιμες διαδικασιες που οριζει ο νομος για την στεγαση πολιτιστικων συλλογων σε σχολεια ...ο νομος λεει ρητα οτι η χορηγηση παρομοιων αδειων γινεται κατοπιν εγκρισης και απο τον Διευθυντη του σχολειου και απο τον Δημο κατι το οποιο φυσικα δεν εγινε ποτε τα τελευτια 10-12 χρονια στεγασης της Ενωσης Κρητων...και παρολες τις αποφασεις προηγουμενων Δημοτικων Συμβουλιων η μετεστεγαση τους φανταζε σε ολους εμας τους συλλογους γονεων ονειρο απατηλο...υπ οψιν οτι ηταν ενα ξενο σωμα στο σχολειο και ποτε μα ποτε δεν ελαβε μερος σε καποια εκδηλωση που γινοτανε στο χωρο αυτο....κατα τα αλλα ολα αυτα τα χρονια ηταν στη πρωτη γραμμη των παρελασεων εκμεταλευομενος τις αριστες σχεσεις με ανθρωπους του Δημου..

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Ευχαριστώ για την παρατήρησή σας. Το θέμα είναι διαδικαστικό κατά την γνώμη σας; Τι θα πει "ξένο σώμα" το σωματείο για το σχολείο; Αν θέλετε ενημερώστε μας : Στο κτίριο του σχολείου πόσες αίθουσες είναι αχρησιμοποιήτες σήμερα. Διότι ΑΛΛΟ ΠΡΙΝ 15 χρονια και άλλο σήμερα κατά την γνώμη μου. Γινάτι ήταν δηλαδή ή ουσία;

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Επίσης αν έχετε την καλοσύνη ενημερώστε μας αν εσείς οι σύλλογοι κρατάτε την ίδια θέση για όλα τα σωματεία. Είναι η απομάκρυνση όλων "΄όνειρό σας απατηλό" ή μόνο των Κρητών;

George Makris
George Makris Αν ένας σύλλογος δεν δίνει δεκάρα για την νομιμότητα επί τόσα χρόνια και εκμεταλλεύεται της εύνοιας του κάποτε δημάρχου Παττακου και της αδιαφορίας των υπολοίπων δεν είναι διαδικαστικο...εκείνη επέλεξαν να είναι ξένο σώμα ως προς το σχολείο φτιάχνοντας δικιά τους είσοδο με δικά τους κλειδιά.. άλλωστε δεν ήρθαν μία φορά σε επαφή με το σχολείο στο να συνδράμουν ούτε στο ελάχιστο σε κάποια εκδήλωση που λάμβανε χώρα σε αυτό...ή αίθουσα αυτή χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες του σχολείου.. επίσης κανένας άλλος σύλλογος δεν φιλοξενειτο σε αυτό..οι δε δραστηριότητες που γίνονται στο χώρο κάθε χρόνο ανανεώνουν την συνεργασία τους με κάθε νόμιμο τρόπο που προβλέπεται... Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και τις ευχές σας

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Αβ θέλετε και μου το επιτρέπευε οι απόψεις σας μπορούν να αναρτηθούν και στην ΠΛΑΤΕΙΑ. Δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστείτε =. Διάλογο για δημόσια θέματα κάνουμε.

Kyriakos Kassis
Kyriakos Kassis · 5 κοινοί φίλοι
Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του Γιώργου και συμπληρώνω ότι ο σύλλογος γονέων δεν στέκεται απέναντι σε κανένα νομίμως λειτουργούντα σύλλογο. Αντίθετα. Όποτε έχει ζητηθεί χώρος του σχολείου για εκδηλώσεις έχει δοθεί (βέβαια η άδεια δίνεται από άλλους και όχι από το σύλλογο γονέων, αλλά και αν είχαμε το δικαίωμα και πάλι θα δίναμε την άδεια). Η παράνομη, όμως, ΚΑΤΑΛΗΨΗ αιθουσών του σχολείου φυσικό είναι να μας βρίσκει απέναντι και φυσικά να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε νόμιμο μέσο για απομάκρυνση των καταληψιών και απόδοση των αιθουσών στο σχολείο. Και να πάω και ένα βήμα πιο πέρα. Τι παραπάνω έχει ο σύλλογος Κρητών από τους άλλους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους του Χαλανδρίου, ώστε ο δήμος (και κατ' επέκταση όλοι εμείς) να πληρώνει το ρεύμα τους, το νερό τους και τη θέρμανσή τους μέσω των καταναλώσεων του σχολείου, ενώ εκείνοι πέρνουν τις συνδρομές των μελών τους κανονικά και με το νόμο, χωρίς ουσιαστικά κανένα έξοδο; Οι άλλοι σύλλογοι που πληρώνουν από τα έσοδά τους τα ενοίκιά τους και τα υπόλοιπα έξοδά τους είναι τα κορόιδα της υπόθεσης; Νομίζω ότι είναι καιρός όλοι αν πούμε ένα φτάνει στις παλιές καθεστωτικές αντιλήψεις και κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του με δυναμικές, αν χρειάζεται, κινήσεις όπως αυτή του Δήμου, που κατόπιν πολλών κλήσεων προς το σύλλογο Κρητών δεν είχε καμία ανταπόκριση (ούτε καν τώρα που ακόμα πράγματά τους είναι αποκθηκευμένα σε χώρο του σχολείου και δεν έχουν έρθει να τα πάρουν - ούτε να τα δουν - !!!).

George Makris
George Makris Αν υπάρχουν όλες οι συζητήσεις και οι απόψεις...ασφαλώς... δεν θά ήθελα αποσματικα

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Προφανώς, Ούτε εγώ.

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Επειδή ο διάλογος είναι ενδιαφέρον και αφού έχω την άδειά σας να ανεβάσω στην ΠΛATΕΙΑ θα ήθελα να "σας προκαλέσω" να σχολιάσετε τις εξής απόψει μου ώστε να είναι πιο διαφωτιστικός για τον αναγνώστη:

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας 1. Η αίθουσα στο σχοελίο ΣΗΜΕΡΑ - με την μείωση των παιδιών λόγω του δημογραφικού - δεν ήταν απαραίτητη για την λειτουργία του σχολείου ενώ πριν 15 χρόνια ήταν. ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αν ΝΑΙ προσωπικά εκτιμώ ότι θα μπορούσε να αναζητηθεί λύση χωρίς .... άμεση έξωση.

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας 2. Υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που χρησιμοποιούν χώρους σχολείων και άλλους δημοτικούς χώρους και τους "πληρώνουμε όλοι το ρεύμα". π.χ. Η ΕΝΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ που έχει πρόεδρο την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Δεν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει "ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ;"

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας 3. Μπορείτε να μου υποδείξετε ΕΝΑΝ σύλλογο (στον δήμο μας εννοώ) που να λειτουργεί όπως υποδεικνύεται; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Ακόμα και αν συμφωνήσουμε στο "κανένας σύλλογος στα σχολεία" (κατ' αρχήν αυτή είναι η δική μου προσωπική θέση) δεν μπροούσε να περιμένει λίγο η έξωση στους Κρήτες μέχρι να υπάρξει λύση;

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας Περιμένω αν θέλετε σχόλιά σας για να μην αφήσω στο τέλος τις δικές μου αόψεις για "να κερδήσω τις εντυπώσεις" στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Kyriakos Kassis
Kyriakos Kassis · 5 κοινοί φίλοι
Άλλο να χρησιμοποιούν χώρους σχολείων και άλλο να καταλαμβάνουν χώρους σχολείων. Όταν κάποιος σύλλογος κάνει μια εκδήλωση ή τις μόνιμες εκδηλώσεις του χρησιμοποιώντας κάποια αναξιοποίητη αίθουσα σχολείου και μετά την αποδίδει στη χρήση του σχολείου (όπως κάνει η ένωση ηπειρωτών) δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως με το έτσι θέλω και ενάντια στα ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων (αρχής γεννομένης του προηγούμενου το 2012) καταλαμβάνεις χώρο ΜΟΝΙΜΑ, αυτό δεν δικαιολογείται. Πόσο μάλλον και όταν η συμπεριφορά των ατόμων αυτών είναι εριστική. Εσάς θα σας άρεσε στο προαύλιο που παίζουν τα παιδιά σας (και σε ώρες μαθημάτων) ξαφνικά να βρεθεί ένας εξωσχολικός να κάνει βόλτες; (έχει γίνει και αυτό). Ή όταν κάνουν δραστηριότητες απογευματινές κάποιος να τους δώσει να πιούν τσικουδιά; (και αυτό έχει γίνει). Δε μιλάμε δηλαδή μόνο για κατάληψη, αλλά και για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά μας. Και ΝΑΙ το χώρο το σχολείο τον χρειαζόταν γιατί τα ολοήμερα σιτίζονταν σε χώρο στενό (παλιός διάδρομος) που είχε φτιαχτεί από τους γονείς και δεν χωρούσαν όλα μαζί και στο χώρο αυτό υπήρχε και καπάκι αποχέτευσης και το καλοκαίρι έβραζαν από τη ζέστη. Θέλετε να συνεχίσω τους λόγους που οι αίθουσα χρειαζόταν στο σχολείο; Γνωρίζετε ότι το 2012 (που πάρθηκε και η πρώτη απόφαση απομάκρυνσης των Κρητών από το χώρο του σχολείου και τους είχε προταθεί άλλος χώρος στο 4ο γυμνάσιο που τους φαινόταν μικρός επειδή δεν ήταν 100 τετραγωνικά αλλά 80 και δεν το δέχτηκαν) έμεινε έξω ολόκληρο τμήμα νηπιαγωγείου-προνηπίων και δεν πήγαν σχολείο αλλά έμειναν στο σπίτι τους, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ορθή λειτουργία των οικογενειών, γιατί δεν είχε χώρο να στεγαστούν ενώ οι Κρήτες απολάμβαναν τα 100 τετραγωνικά τους; Είναι πολλά που έχουν γίνει και θα έπρεπε, πιστεύω, να έχει γίνει μια διεξοδική έρευνα πριν την ανάρτηση του άρθρου. Και στο κάτω κάτω αν θέλει ο δήμος να "ταΐζει" του συλλόγους (που δεν είναι κακό φτάνει να αποδείξουν ότι το χρειάζονται και να προσφέρουν και στην κοινότητα κάτι από αυτό το "τάισμα") να φτιάξει ένα κέντρο στο οποίο θα τους μαζέψει όλους μαζί (και κάτι τέτοιο νομίζω ότι παέι να κάνει). Στα σχολεία ΜΟΝΙΜΗ παρουσία με κατάληψη αιθουσών ΔΕΝ νοείται να υπάρχει και για λόγους ασφαλείας.

Αγγελος Νταβίας
Αγγελος Νταβίας νομίζω ότι φωτίστηκαν όλες οι πλευρές. Θα αναρτηθεί όλος ο διάλογς ως εδώ και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά τυ. Σας ευχαριστώ.

Αγγελος Νταβίας ΩΠ! Τώρα είδα ότι έχετε και γενέθλια σήμερα. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!