Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΑΔΑΣ! ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΤΤΑΚΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ TALENT SHOW! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ!

Την Παρασκευή το πρωί (ανάρτηση ώρα 6.22 πμ), μετά από ένα email του κου Γερολυμάτου κάναμε την ακόλουθη ανάρτηση

http://stinplatia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_22.html
που έδινε ΟΣΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, έδινε για την στάση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο θέμα της Καλλισπερειάδας που είχαμε βγάλει με αυτή την ανάρτηση:

http://stinplatia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2423.html

Εμείς το θέμα πήγαμε να το αφήσουμε εκεί, αφού εμείς δεν κάνουμε κριτική - κυρίως - στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ αλλά στην διοίκηση του δήμου και ό,τι΄θέλαμε να αναδείξουμε το είχαμε αναδείξει και αυτό φάνηκε από τον θόρυβο και την συζήτηση που προκλήθηκε σε διάφορα επίπεδα στην πόλη.

Και βέβαια όταν λέγαμε "δημοτικές παρατάξεις" δεν εννοούσαμε μόνο την "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ". Μιλούσαμε κυρίως για  τους εκπρόσωπους της παράταξης του ΜΠΑΤΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ, όπως κάνουν σε όλα σαν καλή συνδιοίκηση που είναι.

Το απόγευμα της Παρασκευής - και παρά την δημοσίευση του κειμένου απάντησης που η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ επέλεξε να μας στείλει και το οποίο το είχαμε αφήσει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ έγινε η ακόλουθη ανάρτηση στην ΣΤΑΣΗ από τον Σίμο Ρούσσο όπου ζητάει "ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ" και κάτι παρόμοια, μαζί με μια ειρωνική φωτό "κρατάω την αναπνοή μου να σκάσω".
http://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/plateiasmoi/789--4-

Η ανάρτηση του Σίμου έγινε στις 19.45 το βράδυ δηλαδή ήδη είχαμε αναδημοσιεύσει το κείμενο του κου Σαραφιανού, όπως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας ζήτησε, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ.
Αφού λοιπόν - για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα - ο στόχος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είναι η ΠΛΑΤΕΙΑ και όχι τα έργα της διοίκησης αλλά και η αυτοκριτική της για - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  - λάθη, που κάνουν ακόμα και τα δικά της, ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ μέλη, θα επανορθώσουμε:

Και θα σας καλέσουμε ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ  να δείτε την εγκριτική  απόφαση του Δ.Σ. του Αετοπουλείου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΑΔΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κος Γ. ΛΙΕΡΟΣ (λυπάμαι Σίμο αλλά δείτε λίγο και τα του οίκου σας διότι το να επιτίθεσαι στους άλλους είναι εύκολο, ειδικά αν δεν είναι οι τοπικοί καθεστωτικοί, αλλά δεν είναι ΔΙΚΑΙΟ.)

Από την συνεδρίαση απουσιάζουν και άρα δεν ψηφίζουν θετικά η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυσικά Γεραμάνη, η εκπρόσωπος του Κ. Παττακού κα Κωνσταντοπούλου και η Κωνσταντίνα Αποσκίτη.

ΙΔΟΥ (από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι, μην τα βάζετε μαζί μας)
http://et.diavgeia.gov.gr/f/aetopouleio/ada/Β49ΥΟΡΓΑ-ΕΜ7
Είχε προηγηθεί η απόφαση για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης όπου ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ήταν απών και παρούσες οι 3 απούσες της έγκρισης δαπανών.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/aetopouleio/ada/45ΨΓΟΡΓΑ-Υ0Τ

ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΑΔΑ, εκτός της παράταξης Παττακού που η εκπρόσωπός της έλειπε και από τις δύο συνεδριάσεις και είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να διαμαρτύρεται ότι την αδικήσαμε αφού δεν έχει υπερψηφίσει τίποτα.

(Και βέβαια ότι λείπει η εκπρόσωπός της συνεχώς δεν σημαίνει ότι κάνει καλά την δουλειά της αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, μην τα πιάσουμε όλα μαζί).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Καλοί οι βερμπαλισμοί και η αρθρογραφία λοιπόν αλλά υπάρχει και η ΠΡΑΞΗ.
Και στην πράξη ΟΜΟΦΩΝΑ έγραψαν οι αποφάσεις και την πρώτη φορά χωρίς εσάς και την δεύτερη φορά με την παρουσία σας φίλε Σίμο.
Εκτός αν είναι νέα πρακτική σας να διαφωνείτε με το περιεχόμενο μιας εκδήλωσης, να την θεωρείτε λανθασμένη επιλογή αλλά να εγκρίνετε τις δαπάνες για αυτή δια της θετικής σας ψήφου, οπότε πάμε πάσο. Αν είναι έτσι μένει να μας το πείτε να το ξέρουμε και να μην λαμβάνουμε υπόψην την ψήφο των εκπροσώπων σας στα Δ. Σ.

Λοιπόν τώρα περιμένουμε εμείς ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Αυτά και Σίμο πες στους συντρόφους ότι εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και πρέπει να το ξέρουν όσοι θέλουν να έχουν εμάς για στόχο τους.
Αλλά αν κάνετε λάθος ή διαφωνούμε σε επιλογές σας  θα το επισημαίνουμε, όπως ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ με σεβασμό που τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και εμείς ειδικά όταν γράφουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ.


ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.

pepe

Το σκιτσάκι είναι των GOSCINNY και UDERZO από το φοβερό "Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ" οπότε δεν το κλέβουμε από την ΣΤΑΣΗ.

ΠΩΠΩ ΚΡΑΞΙΜΟΟΟ

Απίστευτη η λαοθάλασσα που “έκραξε” τους G20 ! στο Μεξικό

G20.jpg

Απίστευτη η λαοθάλασσα που “έκραξε” τους G20!

Ενώ οι G20 συνεδριάζανε στο Μεξικό, ακριβώς απ’ έξω γινόταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις παγκοσμίως με μηδενική τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη!.
Οι κυβερνήσεις έκαναν αίτημα στην google η όποια είναι ιδιοκτήτρια του Youtube και έτσι όλα τα βίντεο κατεβαίνουνε από το yοutube αμέσως μόλις ανέβουνε….
Τα κανάλια ασφαλώς έχουν συμφωνήσει να μην καλύψουν αυτή την διαδήλωση..

πηγή: ecoleft.blogspot.gr
Το πήραμε από το olympia 

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ Ή ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ;

 Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη Κυριακή 10 Ιουνίου 2012.  Περιοχή τα πεζοδρόμια της οδού 25ης Μαρτίου κάτω από την κεντρική πλατεία στο Ηρώο του Χαλανδρίου.

Στην πίσω πλευρά του Ηρώου λειτουργούν καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ, ουζερί κλπ.
Ακριβώς στην απέναντι γωνία υπάρχει ένα μεγάλος χώρος στάθμευσης με χρονοχρέωση.

Φυσικά όταν παίρνεις το Καγιέν σου (φαίνεται στη φωτό ) και πηγαίνεις για καφέ ή για φαγητό, λόγω της κρίσης επειδή δεν περισσεύουν και για βενζίνη σιγά μη το βάλεις στο parking και πληρώσεις…..

Εύκολη λύση το παρκάρεις στο πεζοδρόμιο και άσε το πεζό να περπατάει στο δρόμο …. Αλήθεια κανείς δεν έχει εντοπίσει το πρόβλημα ?

Θα μου πείτε Κυριακή ή βράδυ μετά τις 9 η Δημοτική Αστυνομία δεν λειτουργεί ….

Απλή δικαιολογία κύριοι του Δήμου, πάρτε το 100 ή την τροχαία και ζητήστε να πάρει και καμιά πινακίδα. Επιβάλλεται….

Βοηθήστε τον πεζό και τα ΑΜΕΑ να περπατούν στο πεζοδρόμιο και όχι στο δρόμο….

 Έλεος….
Έχετε ενοικιάσει σε ιδιώτη το parking και αφήνετε όλοι να παρκάρουν στα πεζοδρόμια και ο χώρος στάθμευσης να είναι άδειος.

Θα μου πείτε βέβαια τώρα με τη κρίση ο ιδιοκτήτης του Καγιέν έβαλε 20 ευρώ βενζίνη (ίσως και λιγότερα) να βγάλει το αμόρε βόλτα, βάλε τον καφέ, βάλε και τα υπόλοιπα πώς να βγει ο κακομοίρης να πληρώσει και στάθμευση….

Απλά οι φωτό είναι από το κεντρικότερο σημείο, κάθε ημέρα γίνεται το ίδιο και φυσικά αν δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον πεζό καταλαβαίνω τι θα γίνει με την ελεγχόμενη στάθμευση.Το ρεπορτάζ είναι από αναγνώστη - εθελοντή συνεργάτη της Πλατείας

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:

Το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ρεπορτάζ των αναγνωστών γίνεται όλο και πιο εύστοχο, όλο πιο αιχμηρό και όλο πιο αποκαλυπτικό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Και θα ήθελα να υπογραμμίσω ιδιαίτερα το τρόπο που θέτει το θέμα ο αναγνώστης μας, ο οποίος ΔΕΝ ΛΑΪΚΙΖΕΙ, αντιθέτως ζητά έμμεσα, με τον τρόπο που παρουσιάζει το θέμα του, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ στην χρήση των εργαλείων που έχει η δημοτική αρχή για να ελέγξει το πρόβλημα της στάθμευσης - ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.
Αυτό που αναδεικνύει είναι ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, αλλά και η ΣΠΟΥΔΗ στην επιβολή ενός ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ, σε μια εποχή όπου το εμπορικό κέντρο υποφέρει και η τσέπη του καταναλωτή που είναι - έτσι και αλλιώς - άδεια δέχεται άλλο ένα πλήγμα από την αλλοπρόσαλλα φορομπηχτική πολιτική Κουράση (μετά το δημοτικό χαράτσι με το ΤΑΠ στους λογαριασμούς ΔΕΗ).

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ αφού κανείς δεν έχει μελετήσει και αναδείξει ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ από την εφαρμογή της παρκοθέτησης.

Και όσοι ισχυριστούν το αντίθετο ας ασχοληθούν λίγο με αυτό το θέμα:


Σας καλούμε να αξιολογήσετε μόνοι σας αν έκανε καλά ή άσχημα ο Βάσιος να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων της παραρεμάτιας. Εμείς δεν το κάνουμε διότι ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
Απλά όμως θέλουμε να αναδείξουμε  την ΕΥΚΟΛΙΑ που η πολιτική του Δήμου , "οι μελέτες" που υποτίθεται ότι είναι ΣΟΒΑΡΕΣ και βασισμένες σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΚΡΗΤΗΡΙΑ και εξασφαλίζουν την ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στην κατανομή της επιβάρυνσης (οικονομικής, όχλησης, ρύπανσης κλπ) - μεταβάλλονται "κατόπιν ενεργειών των τοπικών Μαυρογυαλούρων.

Κάποια άλλη αναγνώστριά μας με πήρε τηλέφωνο την Παρασκευή για το ίδιο θέμα αλλά και το θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο από την χρήση εξωτερικών ηχείων στα μπαρ - καφετέριες(ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ME TO TI ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ - ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ή να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι να το κάνουμε.)

Ισχυρίστηκε λοιπόν η φίλη μας ότι όλα αυτά που γίνονται στο ιστορικό κέντρο δεν είναι τυχαία και ότι γίνονται για την περαιτέρω απαξίωση των εμπορικών χρήσεων στο πάλαι ποτέ κραταιό εμπορικά Χαλάνδρι, ώστε να ενισχυθούν τα γειτονικά MALLS ενώ για το Χαλάνδρι τα σχέδια "των αγορών" είναι η πλήρης μετεξέλιξη σε μπαρούπολη - νυχτούπολη.

Και ότι αυτή την πολιτική ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Έτσι είπε η αναγνώστριά μας. (Τα στοιχεία της τα έχουμε αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ, διότι εμείς προφυλάσσουμε τις πηγές μας. Άμα θέλει θα γράψει επώνυμα, όπως της ζητήσαμε).

Εμείς τι να προσθέσουμε σε αυτό;;;
ΓΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, ΓΑΤΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΣ, γι' αυτό είμαστε περήφανοι! Διότι οι ΨΑΓΜΕΝΟΙ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Και γι΄ αυτό βγάζουν σπυριά οι συστεμικοί μαζί μας.


Όμως θα συμπληρώσουμε στην αναγνώστρια  και κάτι δικό μας: Δεν είναι μόνο για τα υπάρχοντα MALLS που κόβονται αλλά και αυτά που έχουν βαλθεί να φτιάξουν στα "νέα πολεοδομικά κέντρα" κατά Τούφα και Πεύκο Πολίτη μεριά.

Αλλά πρέπει όμως να πούμε ΟΛΟΙ  και  κάτι ακόμα: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! Αυτό το λέμε γιατί με το επιχείρημα "των αγορών" αδρανούν οι αρμόδιοι που βρίσκουν άλλοθι σε "ανίκητες δυνάμεις της αγοράς' και άλλες πίπες. Και πολλές πολιτικές δυνάμεις αποπροσανατολίζουν τους πολίτες μιλώντας για κακούς επαγγελματίες. Λες και οι επαγγελματίες έχουν την υποχρέωση να σχεδιάζουν για το μέλλον της πόλης.

 Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να επιβάλλει ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ!

Και επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ - διότι έχουμε ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - εμείς θα είμαστε εδώ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ - όπως είπε και ο Δημ. Παπαδημούλης υπενθυμίζοντάς μας τον μεγάλο Ηλία Ηλιού. (Άλλωστε αυτή την τακτική εμείς την έχουμε επιλέξει καιρό. ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΕΝΟΧΛΕΙ. Περισσότερο από 10 διαδηλώσεις - οι οποίες βεβαίως είναι επίσης χρήσιμες).

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ MOSSANTO Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

http://attikanea.blogspot.gr/2012/06/mosanto.html#more

Άνθρωπος της Mosanto ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης; Υπερασπιστής των μεταλλαγμένων στην ηγεσία του υπουργείου
Στο παρακάτω άρθρο ο Αθανάσιος Τσαυτάρης - καθ.Γενετικής και βιοτεχνολογίας στο Α.Π.Θ και νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων!!!
Τάσσεται ευθέως και ευθαρσώς υπέρ των
μεταλλαγμένων!...

Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Μύθοι και κινδυνολογία: Η άλλη άποψη


Ο πληθυσμός της Γης προβλέπεται να ξεπεράσει σύντομα τα 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Εκτιμάται ότι, με τα σημερινά δεδομένα, η αύξηση του πληθυσμού στον πλανήτη κάθε μήνα ισοδυναμεί με τον αριθμό των κατοίκων της Νέας Υόρκης, κάθε χρόνο με τον πληθυσμό του Μεξικού και κάθε δεκαετία με τον πληδυσμό της Κίνας.

Χωρίς τη βοήδεια νέων μεδόδων, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αλλά και της εξειδικευμένης σε θέματα βιοτεχνολογίας εταιρείας Monsanto,θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή τροφής διαβρωμένα εδάφη αλλά και δασικές εκτάσεις.

Αυτό μπορεί, προσωρινά, να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα αλλά η κληρονομιά που δα αφήσουμε πίσω μας θα είναι μια άγονη, αφιλόξενη γη.

Μπροστά στο πρόβλημα της πείνας από το οποίο υποφέρει °ημερα το 1/3 του πληθυσμού της Γης, το δίλημμα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα για όλους ή τροφή για αυτούς που αντέχουν να την πληρώσουν μοιάζει σχεδόν αστείο.

Η θέση εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών που δημιουργούν βιοτεχνολογικά προϊόντα φαντάξει σωστή σχεδόν από κάδε άποψη: Η συνεχιζόμενη έρευνα εστιάζεται στο πώς δα βρεδεί ένας συνδυασμός αγρονομικών ωφελημάτων για τους καλλιεργητές και ποιοτικών πλεονεκτημάτων για τους επεξεργαστές τροφίμων και τους καταναλωτές.

Στον κατάλογο των προϊόντων της βιοτεχνολογίας περιλαμβάνονται πυκνότερης σύστασης πατάτες που απορροφούν λιγότερο λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, βαμβάκι με φυσικούς χρωματισμούς, ελαιοκράμβη και σπόρους σόγιας σχεδιασμένους να περιέχουν έλαια με χαμηλά κεκορεσμένα.

Στο εμπόριο, ήδη, κυκλοφορεί ελαιοκράμβη και σόγια ανδε-κτικές στα ζιζανιοκτόνα, όπως και ποικιλίες βαμβακιού ανθεκτικές σε έντομα.

Περιορισμένης έκτασης θεωρούνται οι κίνδυνοι που προκύπτουν τόσο από την καλλιέργεια όσο και από την κατανάλωση των μεταλλαγμένων τροφίμων.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται διακεκριμένοι γεωπόνοι, όπως, για παράδειγμα, ο καδηγητής γενετικής των φυτών Αθ.Τσαυτάρης.

Στην πλειοψηφία τους, οι φόβοι των οικολογικών οργανώσεων όπως και του καταναλωτικού κοινού στηρίζονται στο μύδο που δημιούργησε η προκατάληψη και ο φόβος για το άγνωστο.

Ο κίνδυνος που υπάρχει σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών απορρέει από τη διασπορά γυρεόκοκκου στο φυσικό περιβάλλον.

Ακόμη περισσότερο, ο κίνδυνος μεγαλώνει όταν αυτός ο γυρεόκοκκος καταφέρει να απελευθερωθεί από τα μεταλλαγμένα είδη που καλλιεργούνται και να γονιμοποιήσει άλλα φυτά, όπως, για παράδειγμα, τα αυτοφυή φυτά.

Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, τα αυτοφυή φυτά θα αποκτήσουν ...
ευεργετικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα θα μετατραπούν σε φυσικά εντομοαπωθητικά, αφού πολλά από τα γονίδια των μεταλλαγμένων φυτών έχουν τέτοιου είδους ιδιότητες.

Για να μεταφερθεί γυρεόκκοκος σε φυτά από μια καλλιέργεια μεταλλαγμένων, θα πρέπει τα φυτά να ανήκουν στο ίδιο είδος με το είδος που καλλιεργείται, θα πρέπει, δηλαδή, να καλλιεργούμε εδώ στην Ελλάδα μεταλλαγμένο καλαμπόκι και στη χώρα μας να υπάρχουν ντόπια είδη καλαμποκιού.

Στο Περού, για παράδειγμα, που υπάρχει ήδη καλαμπόκι δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργείται μεταλλαγμένο.

Το καλαμπόκι, όμως, και το βαμβάκι είναι ξενόφερτα είδη στον τόπο μας.

Είναι είδη που εισήχθησαν και εξελίχθηκαν εδώ και δεν υπάρχουν ντόπιες ποικιλίες, εξηγεί ο κ. Τσαυτάρης.

Ένα χωράφι που καλλιεργείται δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό περιβάλλον.
Η εντατική καλλιέργεια δημιουργεί ειδικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών, γεγονός που δεν συμβαίνει στο ελεύδερο περιβάλλον.
Τα φυτά που καλλιεργούνται σε χωράφια με εντατική καλλιέργεια δεν μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε.

Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει με τα μεταλλαγμένα φυτά.
Έτσι, ακόμη κι αν υπάρξει διασπορά του μεταλλαγμένου γυρεόκκοκου με τον αέρα, είναι σπάνιο -για να μην το χαρακτηρίσουμε απίθανο- να αναπτυχθούν από μόνα τους μεταλλαγμένα φυτά ελεύθερα στη Φύση ακριβώς λόγω αυτής της διασποράς του γυρεόκκοκου.

Μια μεγάλη κατηγορία φυτών που δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τη διασπορά γυρεόκοκκου είναι τα λεγόμενα αυτογο-νιμοποιούμενα, αυτά δηλαδή που πολλαπλασιάζονται από μόνα τους, όπως, για παράδειγμα, με τις παραφυάδες.

Ανεπηρέαστα από τη μεταφορά γυρεόκοκκου μένουν και τα ανδρόστειρα.
Άρα, οι πιδανότητες μεταφοράς -κυρίως μέσω του αέρα-γενετικού υλικού από τα καλλιεργούμενα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά σε άλλα είδη μειώνονται σημαντικά, υποστηρίζουν πολλοί γενετιστές.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που δα μπορούσε να φέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση μεταλλαγμένων φυτών, η μόνη ίσως ειλικρινής απάντηση που μπορεί σήμερα να λάβει κανείς είναι: Δεν ξέρουμε.

Το πιο εφιαλτικό σενάριο γύρω από την υπόδεση της καλλιέργειας -αλλά περισσότερο ίσως της κατανάλωσης μεταλλαγμένων τροφίμων- είναι ότι δεν έχουμε, στην πραγματικότητα, ιδέα για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που δα μπορούσε να φέρει στον ανδρώπινο οργανισμό -αλλά και στη Φύση γενικότερα- η χρήση τους.

Οι διαφοροποιήσεις στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού από την εισαγωγή ενός ξένου γονιδίου είναι τεράστιες, πολύπλοκες και ουσιαστικά αδύνατον να προβλεφδούν παραδέχονται οι επιστήμονες.

Τα μεταδετικά γονίδια, άλλωστε, που πρόσφατα ανακαλύ-φδηκαν, δημιουργούν, κάδε λεπτό που περνάει, άπειρες διαφοροποιήσεις στο γονιδίωμά μας.

Αυτά τα σημεία στίξης με τα οποία έχουν παρομοιαστεί τα μεταδετικά γονίδια αντιδρούν διαφορετικά και προφανώς αλλάζουν ολόκληρη τη σύνδεση του γενετικού υλικού ενός οργανισμού στην περίπτωση που εισάγεται μέσα σε αυτόν ένα καινούριο στοιχείο.

Αν κάνουμε προσεκτικά βήματα θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις που δημιουργούνται σε έναν οργανισμό και σε ένα μεγάλο βαθμό ίσως να τις προβλέψουμε.

Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά, μέχρι τότε, αξίζει τον κόπο να κλείσουμε τα μάτια στην εξέλιξη μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν υποψίες και προκαταλήψεις; Αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει -αν πραγματικά έχει- η χρήση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων...

ισχυρίζονται ορισμένοι που απηχούν, κυρίως, τις απόψεις των βιομηχανιών τροφίμων και συνηδίζουν να δέτουν τέτοιου είδους ...
διλήμματα.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, εκείνο που τονίζουν όσοι συντάσσονται με την πρακτική αυτήν είναι ότι, στην πραγματικότητα, κυρίως στο παρελθόν έχουμε φάει ακόμη πιο επικίνδυνες ουσίες...

Ο βάκιλος ΒΤ που περιέχεται πλέον στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα φυσικό εντομοκτόνο.

Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη γεωργία ως οικολογικό εντομοκτόνο.
Είναι ένας βάκιλος που, για τον παραγωγό, είναι δαπανηρός, διότι πρέπει να καλλιεργηθεί, να αναπτυχθεί και, στη συνέχεια, να ραντιστεί και ο οποίος ψεκάζεται πάνω σε ολόκληρο το φυτό.

Τα γενετικά τροποποιημένα φυτά έχουν δημιουργηθεί έχοντας ενσωματωμένο το βάκιλο, ο οποίος δεν αναπτύσσεται σε ολόκληρο το φυτό παρά μόνο στα φύλλα του.

Όπως είναι κατανοητό, ο καταναλωτής δεν τρώει τα φύλλα της ντομάτας παρά μόνο τον καρπό, άρα, με αυτήν την έννοια, το μεταλλαγμένο προϊόν δεν εισήγαγε κάποια νέα ουσία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Άλλωστε, σε ότι αφορά το βάκιλο ΒΤ, οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι τον έχουμε φάει κατά κόρον από τους ψεκασμούς που γίνονταν χρόνια τώρα στις εντατικές καλλιέργειες....

Σε ότι αφορά τις νέου τύπου αλλεργίες που αναμένεται να εμφανιστούν από την κατανάλωση των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως τα ποσοστά αλλεργικής αντίδρασης στα τρόφιμα είναι, συνήθως, πολύ μικρά και πως, σταδιακά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δα δοθεί λύση στο πρόβλημα...

Η πιο άμεση επίπτωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η εμφάνιση νέων αλλεργιών από τις οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, κινδυνεύει άμεσα η ζωή μας.

Ωστόσο, οι γενετιστές είναι και εδώ καδησυχαστικοί: «Οι καταναλωτές έχουν εδώ και δεκαετίες εκτεθεί σε γονίδια φυτών που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες», τονίζουν.

Εκείνο που αποφεύγουν να πουν οι επιστήμονες είναι ότι τα μεταδετικά γονίδια μπορούν, κάνοντας άπειρους συνδυασμούς και με το ξένο γονίδιο που εισάγεται στα μεταλλαγμένα τρόφιμα, να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό» για τον ανθρώπινο οργανισμό μίγμα.

Αυτή που, στην πραγματικότητα, γίνεται η πιο επικίνδυνη από όλες τις προοπτικές είναι η ίδια η άγνοια των επιστημόνων για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Της δημιουργίας και κατανάλωσης μεταλλαγμένων οργανισμών.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...