Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κλείνουν για το κοινό οι υπηρεσίες του Δήμου – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες


Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει τους πολίτες για τα επιπρόσθετα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ.
Η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο εξ αποστάσεως ή κατόπιν ραντεβού.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας.
Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά κυλικεία που λειτουργούν στην περιοχή.

Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες

Η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται, όπου είναι δυνατόν, με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Όλα τα τηλέφωνα και τα e-mails των υπηρεσιών του Δήμου ΕΔΩ.

Χρήσιμες διευκρινίσεις 

Οι δηλώσεις των πολιτών για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων για τα ακίνητα που κατά το παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκώς, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ).
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής της σχετικής δήλωσης έχει παραταθεί έως και τις 30 Ιουνίου 2020. Η προσέλευση των πολιτών στο τμήμα Εσόδων του Δήμου θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλ.: 213 20 23 857 και 213 20 23 855 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: esoda@halandri.gr
Οι πληρωμές οφειλών που αφορούν στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση με την υπηρεσία στα τηλ.: 213 20 23 837, 213 20 23 838, 213 20 23 841 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tameio@halandri.gr
Οι πολίτες θα μπορούν, αν κριθεί αναγκαίο, να προσέρχονται στην υπηρεσία μόνο με καθορισμένο ραντεβού.

Για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (οικογενειακής κατάστασης, βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας κλπ), οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τηλεφωνικά την αίτησής στα τηλ.: 213 20 23 801, 213 20 23 802, 213 20 23 803 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimotologio@halandri.gr

Για το Ληξιαρχείο μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 213 20 23 811 -812 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lixiarxeio@halandri.gr Με την υποβολή της αίτησης ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του ή οποιασδήποτε έγγραφο επιθυμεί και θα καθορίζεται συγκεκριμένο ραντεβού για την παραλαβή του από το τμήμα Δημοτολογίου στο δημαρχείο, με την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα θα προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για το Πρωτόκολλο οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλ.: 213 20 23 820 -821 και την ηλεκτρονική διεύθυνση protokollo@halandri.gr

Για θέματα που άπτονται της Τεχνικής Υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο στα παρακάτω τηλ. και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών 213 20 23 971 dieythinsi.texnyp@halandri.gr
Γραμματεία Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών 2132023980-081 grammatia.texnyp@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Σχεδίου Πόλης 2132023962 poleodomiko@halandri.gr2132023954
2132023960
2132023957 poleodomiko@halandri.gr
Γραμματεία Τμήματος Έργων & Μελετών 213 2023989 d.ipostirixisty@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Συγκοινωνιών & Κυκλοφορίας 2132023961 dimotiki.sigkinonia@halandri.gr

Οι ωφελούμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω, όπως αυτά απορρέουν από το ΦΕΚ 783/10-3-2020.
Η διαδικασία των αιτήσεων για ΚΕΑ, επίδομα στέγασης, προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστων υπερήλικων, δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, επιδόματος γέννησης θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Το ραντεβού θα ορίζεται αυστηρά μεταξύ 09:00 π.μ – 12.00 π.μ.
Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν για ραντεβού και διευκρινίσεις από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στα τηλ.: 210 68 99 911, 210 68 99 912, 210 68 99 913 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinoniki.ipiresia@halandri.gr Επίσης μπορούν να καλούν στα τηλ.: του Κοινωνικού Φαρμακείου: 21068 99 910 και του Κοινωνικού Παντοπωλείου: 210 68 99 918.

Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο ή τα ΚΕΠ οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά, προκειμένου είτε να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά, είτε να λαμβάνουν συγκεκριμένο ραντεβού.

Αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας

Σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η επίσκεψη των πολιτών στις υποδομές του Δήμου μας, παρακαλούνται να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες επαφές και να τηρούν τους ατομικούς κανόνες υγιεινής για την αποτροπή διασποράς της νόσου (αποφυγή κοντινής επαφής, αποφυγή κοινής χρήσης των στυλό και των προσωπικών αντικειμένων, αποφυγή συνωστισμού σε αίθουσες και χώρους αναμονής, καθαρισμός χεριών, αποφυγή χειραψιών κλπ.).

Όλα τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Χαλανδρίου

Τα παραπάνω έκτακτα μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας της δημόσιας υγείας , προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού. Και έρχονται να προστεθούν σε σειρά μέτρων που έχει λάβει ο Δήμος για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Δείτε ΕΔΩ όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες 10 ημέρες.

"ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ" ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΕΧΘΕΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ .... ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αγνοώντας τα μέτρα για την εξάπλωση του κορονωϊού και παρά την έγγραφη άρνηση του δημάρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη να χορηγήσει άδεια - όπως του είχε ζητηθεί με αίτηση - η ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησε εχθές το βράδυ στην Πλατεία Αναλήψεως "αντιρατσιστική" συναυλία μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λίγων περαστικών με τίτλο "ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ".

(Οι φωτό είναι από το VRILISSIAPRES)

Πραγματικά πλέον θεωρούμε εντελώς περιττό να σχολιάζουμε τις δραστηριότητες των επαγγελματιών "αντιφασιστών" , "αλληλέγγυων" και "αντιρατσιστών" που στην περιοχή μας έχουν και προνομιακότερο χώρο δράσης ελέω ..... καργαριστεράς.

Τους έχει πάρει χαμπάρι πλέον όλος ο κόσμος. Όλοι οι καλοπροαίρετοι που πίστεψαν ότι είναι αληθινή και ανιδιοτελής η "αλληλέγγυα" αυταπάρνησή τους και έσπευδαν να τους προσφέρουν την βοήθειά τους ξέρουν πλέον ότι όχι μόνο δεν είναι καθόλου ανιδιοτελείς αλλά είναι και επικίνδυνοι.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ γιατί με τις προβοκάτσιες τους προκαλούν την αντίδραση της εξουσίας κατά δικαίων και αδίκων. 
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟ να περιορίζονται τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
Πόσο μάλλον που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να πράξουν κάτι τέτοιο στην κυβερνητική πλειοψηφία (ευτυχώς όχι όλοι, υπάρχουν και οι ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΕΞΙΟΙ).

Όλοι πλέον κατανοούν ότι εκείνη η "αλληλέγγυα αυταπάρνηση" που έδειχναν οι της ΚΕΕΡΦΑ, οι σύμμαχοί τους 53+ δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί συγγενείς τους - μέσω του Κουνωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου στο Κομπάνι, στη Μόρια, στους καταυλισμούς είναι ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΗ.
Η "ανθρωπιά" που επιδείκνυαν καθημερινά όπως οι .... κυρίες των τιμών της Φρειδερίκης επιδείκνυαν την φιλανθρωπία τους, είναι πολιτικά στοχευμένη και τελικά αποδεικνύεται ακραία ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ.

ΝΑΙ,  ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, αφού  η αλληλεγγύη τους ΑΝΕΣΤΑΛΛΗ όταν φαίνεται ότι μπορεί να την χρειαστούν  οι Χαλανδραίοι, για τον Κορωνοϊό.

Εξαερώθηκε όταν χρειαστεί να την εισπράξουν - επισκεπτόμενοι τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΑ - ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
ΟΙ "ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ" ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ" ΤΟΥΣ.

Ανέστειλαν την λειτουργία τους πού λέτε;
Στις υποδομές που εξασφαλίζουν την λειτουργία και τους πόρους για το "κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης". 
Απέναντι στους δημότες που πλήρωναν τις αποστολές τους στη Συρία, το Κουρδιστάν, την Μόρια.

Θα μιλήσουν πάλι για "φασίστες", "ρατσιστές" και "ναζί" για όσους δεν υποστηρίζουν τον ρόλο τους;

Θα εκβιάσουν.
Θα επαναφέρουν το "Δεν είστε μαζί μας άρα είστε με τους φασίστες".

ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ και επειδή το bulling τους εμάς δεν μας ακουμπάει δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τον ρόλο τους και να υπερασπιζόμαστε ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ.

Μάλλον είναι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ και για τα δύο, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ "ΤΣΙΜΠΑΕΙ" ΣΤΗν ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.

ΥΓ: Θα αναλάβουμε - ως παράταξη αύριο κιόλας - πρωτοβουλία προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου - που ελπίζουμε να είναι το ίδιο με εμάς προβληματισμένος με την αναστολή δράσης της δομής που τόσο έχει υπερασπιστεί  - για να μην κλείσουν τα δημοτικά ιατρεία και να απομακρυνθούν οι "εθελοντές", "αλληλέγγυοι" από την δημοτική δομή που πρέπει να λειτουργήσει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ.

Το Πράσινο Κίνημα ζητά όσο ισχύει η «καραντίνα» να «παγώσουν» και να μετατεθούν οι πληρωμές σε τηλεφωνίες, ρεύμα, φυσικό αέριο κ.α.

Κώστας Καλογράνης: «Δεν μπορείς να κλείνεις όλες τις επιχειρήσεις - και καλά κάνεις - αλλά να αφήνεις τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων και πολιτών να τρέχουν»

Το Πράσινο Κίνημα κατανοώντας την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καταθέτει προς την κυβέρνηση πρόταση για «πάγωμα» μετάθεση των πληρωμών.
Συγκεκριμένα, το Πράσινο Κίνημα ζητά για όσο διάστημα ισχύει η «καραντίνα» και η «απαγόρευση κυκλοφορίας», να «παγώσουν» και να μετατεθούν οι πληρωμές σε τηλεφωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, δόσεις σε τράπεζες και εφορίες κ.λπ.
Επίσης, το Πράσινο Κίνημα απαιτεί το αυτονόητο, να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος, θέρμανσης ή τηλεφωνικής σύνδεσης αυτή την έκτακτη περίοδο.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορείς να κλείνεις όλες τις επιχειρήσεις - και καλά κάνεις - αλλά να αφήνεις τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων και πολιτών να τρέχουν. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί τις συνέπειες και να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το κοινωνικό σύνολο.
Θέλω επίσης να συστήσω προς όλους μας ψυχραιμία και υπευθυνότητα.
Χρειάζεται όλοι να πάρουμε το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που μας αναλογεί και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες πρόληψης και προστασίας τόσο του ίδιου μας του εαυτού, όσο και των γύρω μας. Θα τα καταφέρουμε.»

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ