Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΑΡΑΤΖΑ - ΝΤΑΒΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ..... ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ


Ένα ματσάκι που δεν είναι συνηθισμένο, δόθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Η Καρατζά την είπε άτσαλα στον Νταβία.

Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που θα μείνει χωρίς ΑΝΑΛΟΓΗΣ απάντησης η απόπειρα της Λούλας να του την πει, λέει ο Ακατανόμαστος που είναι έτοιμος να σηκώσει το γάντι.

Και αν αυτό το ματς στηθεί θα πέσει πολύ γέλιο, σου λέμε εμείς που ξέρουμε.

Ο Νταβίας πρώτη φορά ύψωσε την φωνή του στην Καρατζά;
Και ΔΕΝ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ.

Πώς έφτασαν τα πράγματα στο ματσάκι των δύο παλιών, όμως;

Είχαν προηγηθεί φήμες που δεν είναι δημοσιεύσιμες για κάποιες κουβεντούλες της Καρατζα, από αυτές που λέει πίσω από την πλάτη των άλλων.

Η Λούλα και οι όλο και λιγότεροι εναπομείναντες της ..... "Αυτοεξυπηρετούμενης Πόλης" έψαχναν να βρουν τρόπο να κρατήσουν υψηλά τους τόνους της κόντρας με την διοίκηση του δήμου και προσωπικά τον Συμεών για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία που οφείλουν - Κουράσης και ΠΑΣΟΚοι Αυτοεξυπηρετούμενοι - στο μεγάλο υπηρεσιακό πουλέν τους στον δήμο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά δεν θα τα διαβάσεις βέβαια αλλού.

Αλλά και την διατήρηση του εδάφους που χάνει σταδιακά η Λούλα, από το να είναι εκείνη ο κρυφός καθοδηγητής  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που φροντίζει να διαιρεί ελέγχοντας παρασκηνιακά το ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΟΥΜΕΝΟ τμήμα της.
Παλιά ιστορία.

 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ρόλος που έχει χρόνια με ανάθεση από το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ, αλλά που δύσκολα μπορεί να διατηρήσει για πολύ ακόμα.

Και που αν χάσει γνωρίζει ότι θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που ούτε να ακούσει δεν θέλει. ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ - αν θέλει να συνεργαστεί - ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ!

Γιατί η Λούλα Καρατζά παραμένει ΧΡΗΣΙΜΗ για την πόλη, αυτό είναι δεδομένο. Αρκεί να καταλάβει ότι πλέον δεν μιλάει μόνο με πρίγκιπες και καναρίνια.

Και οι άλλοι με τους οποίους συνομιλεί  - και που  νομίζει ότι τους ασκεί ΕΛΕΓΧΟ - δεν δέχονται να φοράνε μάσκες και να κρύβουν την ταυτότητά τους για να μην την .... μολύνουν.
Δεν το δέχτηκαν ποτέ!
Ούτε τότε!

 "ΠΕΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ!"

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΡΘΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ.

Το καλό κλίμα που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες εν όψει της διαφαινόμενης από  πριν ομόφωνης απόφασης  για το δημαρχείο, έπρεπε να χαλάσει, ίσως να βρεθεί τρόπος διαλυθεί και το συμβούλιο αν ήταν δυνατόν - ΠΑΛΙ - πριν την συζήτηση των κύριων θεμάτων.
Από την ΠΗΔ συζήτηση.

Η σκέψη να καταψηφιστεί το δημαρχείο από τους αντάρτες της Αντίστασης απορρίφθηκε από τον - από παλιά σύμμαχο και συνεργάτη της αυτοεξυπηρέτησης Γ. Καλομοίρη - γιατί ο έμπειρος συνδικαλιστής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΧΘΕΣΙΝΟΣ, να κάνει τέτοιο λάθος, αφήνοντας την Λαϊκή Συσπείρωση να εισπράττει την δική του κόντρα και να έρθει σε τέτοια αντίθεση με το αίσθημα της τοπικής κοινωνίας ή ακόμα και να κατηγορηθεί ως υπηρέτης των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τα νοικιασμένα κτίρια του δήμου.

Όπως μαλάκας δεν είναι και ο Ακατανόμαστος να αφήσει κανέναν να διαχειριστεί και να οικειοποιηθεί την ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ που από εδώ κάναμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τρία χρόνια τώρα,  στην διοίκηση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και που στόχο δεν είχε ούτε την κατάληψη της τοπικής εξουσίας, ούτε την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων - αφού εμείς δεν έχουμε τέτοιες - ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" , όπως κατατέθηκε στους συμπολίτες μας ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

Έπρεπε λοιπόν να φυτιλιαστεί το πανηγυρικό συμβούλιο για το δημαρχείο.

Η μέθοδος;
Γνωστή και δοκιμασμένη.

Έρχεται η πρόεδρος του σωματείου -  με μέρος του σωματείου εργαζομένων μαζί της - και ζητάει όποτε το θυμηθούν, από το αριστερό (όπως έρχεσαι) και καραευαίσθητο στα εργασιακά θέματα δημοτικό συμβούλιο να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους ζητήματα.

ΙΕΡΟ  ΚΑΘΗΚΟΝ βεβαίως του συμβουλίου να είναι στο πλάι  των εργαζομένων.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. 
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

Ναι είμαστε με τους 450 εργαζόμενους του δήμου μας, τους στηρίζουμε στα ΛΟΓΙΚΑ αιτήματά τους αλλά έχουμε και άλλους 119.550 Χαλανδραίους και τις ανάγκες τους.

Προχθές λοιπόν ήταν το θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ που απασχολεί αυτή την περίοδο το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο, που ζητήθηκε να τεθεί ΠΗΔ στο δημοτικό συμβούλιο για έκδοση ψηφίσματος.

Σε αυτό το αίτημα των εργαζόμενων  υπήρχε απόφαση του σωματείου βεβαίως, δεν ήταν όπως  την προηγούμενη φορά, τότε που ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς αιφνιδιαστική μέθοδος της "ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΗΔ" από την πρόεδρο προσωπικά, για να μην ψηφιστεί το ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΤΟΥ  ΡΟΥΣΣΟΥ υπέρ των εργαζομένων, επειδή δεν ήθελε ο Κουράσης, αν θυμάστε. (ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΒΟΛΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ).

Τότε που - θυμίζουμε - ένα ΘΕΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ μεταξύ του Συμεών και της Διευθύντριας των υπηρεσιών (για θέμα που ερευνάται από ΕΔΕ που διενεργείται ΤΩΡΑ στον δήμο, αν υπάρχει πειθαρχικό ή ακόμα και ποινικό παράπτωμα),  επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ από την Λούλα, για λόγους προστασίας των ιστορικών "κολλητών" της αυτοεξυπηρέτησης.
Που βέβαια παλιά, όταν η προστατευόμενη έφερε τον ΟΕΥ - η Λούλα ήταν - και καλά - κατά των επιλογών και του "εν ελλείψη" αλλά μετά έγινε υπέρ  και ..... ήρθαν οι μέλισσες.

Στην συνεδρίαση για το δημαρχείο λοιπόν ζητήθηκε να ενταχθεί και  να προταχθεί η έκδοση ψηφίσματος για το ΣΟΒΑΡΟ θέμα της αξιολόγησης,.

Σημειώνουμε ότι μόλις την προηγούμενη Τετάρτη - τρεις εργάσιμες πριν -  είχε συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με υπηρεσιακά θέματα και η πρόεδρος και οι συνδικαλιστές  των εργαζοmένων ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ να έρθουν τότε, αλλά προτίμησαν την προχθεσινή συνεδρίαση, που είχε ορισθεί ως πανηγυρική για την πόλη, με καλεσμένο να παρευρεθεί και να μιλήσει τον πρώην δήμαρχο Κ. Παττακό για ένα εμβληματικό για το Χαλάνδρι θέμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ. Είναι τυχαίο;

Και έπρεπε να ασχοληθεί το συμβούλιο λοιπόν πριν και με την αξιολόγηση, ένα θέμα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
Τι να κάνουμε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, είναι γνωστό αυτό.
Ποιοι ενοχλούνται όταν έρχονται στην επιφάνεια ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ για το καλό της πόλης;

Την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και όσα υποκρύπτονται πίσω από τον τίτλο αυτού του θέματος και που δεν είναι αντικείμενο αυτής της ανάρτησης Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, γιατί ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ, δεν είναι σημαία ευκαιρίας για τις δημοτικές παρατάξεις - τις υπαρκτές και τις υπό διαμόρφωση.

Φαίνεται ότι κάποιοι ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους προκαλώντας μια πολιτικοκομματική σύγκρουση στο δημοτικό συμβούλιο που θα τους επέτρεπε ακόμα και να αποχωρήσουν από την συζήτηση και να αποφύγουν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του δημαρχείου για να μπορούν - όπως ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΎΜΕΝΟΙ - να ψαρεύουν στα θολά νερά, ψηφαλάκια ανάλογα με την συγκυρία.

Καβγάς επί των ψηφισμάτων αντί συζήτηση για τις ανάγκες της πόλης.
Του Καλομοίρη το ψήφισμα για την αξιολόγηση ή του Ρούσσου ψηφίζεις;
 ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΟΥ. ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!
 Λες και είμαστε χθεσινοί να μας τσουβαλιάζουν ρε φίλε.

Ιδού λοιπόν το ερώτημα που πήγε να προταχθεί της μεγάλης απόφασης για το νέο δημαρχείο.

Ο Γρ. Καλομοίτης είχε στείλει μέσω mail την πρόταση του ψηφίσματος στους δημοτικούς συμβούλους.
Ο Συμεών δεν ήθελε να αφήσει τους αντάρτες να του βγουν από αριστερά και είχε γράψει το δικό του και το είχε στην κωλότσεπη.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Συμεών απευθύνθηκε στους παρόντες επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (έλειπε ο Ανδρεόπουλος, ο οποίος ήρθε πολύ καθυστερημένος) και τους ζήτησε να συναινέσουν να ενταχθεί μεν το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος στην ΗΔ αλλά να μην  επιμείνουν να προταχθεί της συζήτησης του δημαρχείου, όπως επιθυμούσαν οι αντάρτες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και η Καρατζά.

Λαδόπουλος, Θωμάς και ο  Ακατανόμαστος έδωσαν την συναίνεσή τους στο αίτημα του Συμεών και έτσι δεν έπιασε το κόλπο.

Μετά την συζήτηση για το δημαρχείο και την ομόφωνη απόφαση έγινε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ συζήτηση - αντιπαράθεση για το θέμα της αξιολόγησης.

Και ακολούθησε η ψηφοφορία επί των δύο (ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΩΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ) ψηφισμάτων που δεν έγιναν ένα, μόνο  για να μετρηθούν τα κουκιά.
Ποιος είναι με ποιον! Με τον Καλομοίρη είσαι ή με τον Ρούσσο!

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

Καρατζά ΛΣ - Καλομοίρης ΛΑΕ και Ανδρεόπουλος ΒΑΘΥΤΟΠΙΚΟ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ συντάχθηκαν ΒΕΒΙΑΩΣ - ΒΕΒΑΙΩΣ!
Το ιερατείο της ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ πλέον αρχίζει να μην μπορεί να κρυφτεί.
Πάμε για τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ! 

Οι εναπομείναντες της πλειοψηφίας ψήφισαν το ψήφισμα του Συμεών μαζί με τον στρατηγικό του σύμμαχο, τον Λαδόπουλο (και τον Μύρωνα ρε φίλε που είναι ..... κατά της αξιολόγησης μη χέσω την αυτοεξυπηρέτηση και τον οπορτουνισμό).

Οι του Κουράση βεβαίως απείχαν, δήλωσαν υπέρ της αξιολόγησης αφού έτσι κάνουν στας Ευρώπας και αυτοί είναι Καραευρωπαίοι, ως γνωστόν.

Θωμάς, Νταβίας τοποθετήθηκαν στο θέμα με καθαρές κουβέντες αλλά ως .... παλιά και έμπειρα γίδια δεν μπήκαν στο μαντρί που τους έστηναν χωρίς λόγο, απλά για να δηλώσουν αν είναι στον κουβά του Ρούσσου ή τον άλλο κουβά που φτιάχνεται. 

Η Λούλα θεώρησε - για κάποιο ακατανόητο λόγο - ότι ο Νταβίας έπρεπε οπωσδήποτε να την ακολουθήσει στην επιλογή της και να ψηφίσει το ψήφισμα Καλομοίρη.

Και τον είπε "ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ".
Οπότε έγινε το ματσάκι που λέγαμε.
"ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΜΙΛΑΤΕ;;; " έβαλε τις φωνές ο Νταβίας.

Κοιτάχτηκαν καρφωτά στα μάτια και σταμάτησαν και οι δύο.


Η επιμονή βέβαια στα δύο ίδια αλλά διαφορετικά  ψηφίσματα - ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ για να τα διαβάσεις, οδήγησε ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ αφού κανένα δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία για να γίνει ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Και δεν φταίει "το πουλητάρι", ούτε ο Θωμάς που ψήφισαν λευκό.
¨Οποιο και να ψήφιζαν ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ τα κουκιά.

Όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός σε πηγαδάκι στο καπνηστήριο "ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, έτσι όπως διαμορφώθηκε, είναι ΑΣΚΗΣΗ για όσους πιστεύουν στην ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και των συνεννοήσεων για την διαμόρφωση πλειοψηφιών."

Το έχουμε ήδη γράψει ΔΗΜΑΡΧΕ! Είμαστε καλοί μαθητές σου (αλλά και εσύ να είσαι με την απλή αναλογική, έτσι;)

Και εμείς δεν θα ψηφίζουμε αφού πρώτα δούμε τι θα κάνει ..... ο Καμμένος. 

Γιατί εμείς είμαστε με ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ως καλύτερο σύστημα λήψης αποφάσεων και διοίκησης  με περισσότερο διάλογο και αναζήτησης πραγματικών ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συναινέσεων.

ΟΧΙ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΥΓ: ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ:

Το μεγάλο  θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων,  απασχόλησε πρώτη φορά τους ίδιους τους εργαζόμενους στον δήμο ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.

Σε Γενική Συνέλευση - ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ - που προγραμματίστηκε από το σωματείο, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ και ΩΡΑ της προθεσμίας που είχαν οι εργαζόμενοι να καταθέσουν τα φύλλα της αυτοαξιολόγησης.
Δηλαδή δεν κατάφεραν να έχουν μια νόμιμη απόφαση ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα χέρια τους και ήθελαν στο θέμα να ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΕΙ το δημοτικό συμβούλιο.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ λέγεται αυτός.

Αλλά και αυτή την ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την έκαναν ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει ήδη τα δελτία τους.

Τεχνική Υπηρεσία, Καθαριότητα, Οικονομική Υπηρεσία, Υπηρεσία Προγραμματισμού και Παιδικοί σταθμοί είχαν ήδη καταθέσει φύλλα αξιολόγησης.

ΜΟΝΟ ο διευθυντής Προσωπικού και η Διευθύντρια - Πρόεδρος του Σωματείου δεν είχαν καταθέσει.

Κράτησε για την πάρτη της το .... επαναστατικό προτσές και έβγαλε τους άλλους "εργοδοτικούς" ΧΑΖΑΜΑΑΑΑΑΡΕΕΕΕΣ!!!!!

ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που είχαν καταθέσει τα φύλλα της αξιολόγησης και δεν πήγαν στην Γενική Συνέλευση αφού αυτή έγινε ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ και βέβαια τους καλούσε να ....αυτοαναιρεθούν.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ για να λάβουν ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .

Αλλά αυτό - αν γινόταν -  θα χάλαγε την ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ επαναστατική ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. 
ΒΛΑΚΕΙΕΕΕΕΕΕΣ!

Μέχρι προχθές το πρωί  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε πάει στους χώρους δουλειάς να μιλήσει με τους συναδέλφους, να τους εξηγήσει, να τους ενημερώσει για το θέμα και να συζητήσει μαζί τους για το τι πρέπει να γίνει.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Γνωστοί από παλιά για τα ΣΟΜΠΡΕΡΟ.
Και εκείνοι και εκείνοι που τους τα μαθαίνουν.

ΥΓ 2: "Η αξιολόγηση του Μητσοτάκη ήταν πολύ καλύτερη" φώναζε συνεχώς η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Χαλανδρίου για να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά της στον Κουράση και τους δικούς του.
Το ίδιο έλεγαν  και κάποιοι από το ΠΑΜΕ.

ΟΠΟΤΕ ΛΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ. 

Δεν συμφωνούμε ούτε με αυτού του είδους  την αξιολόγηση για να είμαστε καθαροί και να μην παρεξηγούμαστε. Τα είπαμε στο συμβούλιο.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΤΙ ΛΑΧΑΝΑ, ΤΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ".

Εμείς ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ στην ιστορία μας ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ είναι γνωστή.

Και έχουμε μάθει να απαντάμε τα διλήμματα ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ!


ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ΛΟΥΛΑ;;;;

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ


Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους ενάντια σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια καταστρατήγησης συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη θεσμοθέτηση ποινών και διακρίσεων σε βάρος των απεργών. Κάθε τέτοια προσπάθεια ανοίγει θεσμικά έναν επικίνδυνο δρόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το Δημοτικό συμβούλιο στέκεται απέναντι σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια για εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και στην προώθηση κάθε νεοφιλελεύθερου σχεδίου για μικρό, ευέλικτο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Υπερασπίζεται ένα δημόσιο τομέα στην υπηρεσία των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια σε κάθε σχέδιο συρρίκνωσης τομέων και υπηρεσιών, ανατροπής εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεων και περικοπής μισθών.

Υπερασπίζεται την άμεση κάλυψη των πάγιων διαρκών αναγκών της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Θεωρεί ότι κάθε απαραίτητη αξιολόγηση οφείλει να προκύπτει από συνεργασία και διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους με στόχο την ενίσχυση της αξιοκρατίας και του ελέγχου από τους αποδέκτες των υπηρεσιών του δημοσίου.

Το δημοτικό συμβούλιο αντιτάσσεται σε κάθε μορφή ποινικοποίησης εργατικών και κοινωνικών αγώνων και θα υπερασπιστεί έμπρακτα κάθε εργαζόμενο από τους εκβιαστικούς αποκλεισμούς από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων λόγω συμμετοχής στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Ζητά από την κυβέρνηση την απόσυρση της πρόσφατης εκβιαστικής ρύθμισης και την έναρξη διαλόγου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΟ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ψήφισε και ο Μύρωνας Ανδριανάκης - από το γραφείο του αντιπροέδρου της ΝΔ Χατζηδάκη ρε φίλε, δηλαδή ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να αντέξει κανείς σε αυτές τις χαζοψηφοφορίες)

Πάντος ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΔΕΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, με τεράστια πλειοψηφία. (Εκτός Κουράση μόνο, ίσως).

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ!

Μάζη, Θωμάς, Νταβίας ΨΗΦΙΣΑΝ λευκό αντί να φύγουν ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ότι είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΩΝ, δεν κρύβονται.
Δεν είχαν βέβαια ταυτόσιμες απόψεις σε όλα.  ούτε είχαν συνεοηθεί. Απλά επέλεξαν την ίδια τελική στάση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΕ

Μετά την συζήτηση για το δημαρχείο, στο συμβούλιο της Δευτέρας είχαμε ... πολιτικό ματς.
Θα το παρουσιάσουμε σε τρεις αναρτήσεις ξεκινώντας από την αρχή. το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ανεξαρτιτοποιηθέντες από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σύμβουλοι της ΛΑΕ δια του Γ. Καλομοίρη.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο μας και σε ολόκληρο το Δημόσιο, που παρά τις εκβιαστικές και απεργοσπαστικές πρακτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να απεργούν από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Η Κυβέρνηση με τη ρύθμιση που ψήφισε πρόσφατα καταστρατηγεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων και για πρώτη φορά θεσμοθετεί ποινές και διακρίσεις σε βάρος απεργών. Το “δόγμα” της Κυβέρνησης, ότι όποιος προϊστάμενος απεργεί δεν ξαναεπιλέγεται ανοίγει θεσμικά έναν επικίνδυνο δρόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποτελεί μαχαιριά στην καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων.

Η Κυβέρνηαη προωθώντας την αξιολόγηση επιχειρεί την αποφασιστική προώθηση του νεοσυντηρητικού σχεδίου για μικρό, ευέλικτο κράτος στην απόλυτη υπηρεσία του κεφαλαίου. Με μια σκληρή δημόσια διοίκηση, με επιτελικά στελέχη-managers, προϊστάμενους-«λοχαγούς» που θα εφαρμόζουν τις αντιδραστικές πολιτικές που προωθούν την παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, τη συρρίκνωση-συγχώνευση-κατάργηση τομέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των Δήμων, την ανατροπή εργασιακών δικαιώματων, τις απολύσεις και την περικοπή μισθών.

Η «αξιολόγηση» που προωθείται δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές δομές και οι Δημοτικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών αγαθών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.

Οι διαδικασίες της «αξιολόγησης» στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα νοσοκομεία, στους Δήμους, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα υπουργεία γενικότερα επιδιώκουν να συρρικνωθούν οι υπάρχουσες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες. Η «αξιολόγηση» εγγράφεται στο συνολικό πλαίσιο ρυθμίσεων που στοχεύουν στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, εξουσιοδοτεί τη Διοίκηση του Δήμου μας να αντιταχθεί, όπως έκανε και στο παρελθόν, στην ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Αποφασίζει ότι δεν θα αποκλειστεί οποισδήποτε υπάλληλος του Δήμου μας από τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων λόγω της συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτεί από την κυβέρνηση την κατάργηση της πρόσφατης αντισυνταγματικής ρύθμισης και ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου της «αξιολόγησης».

Παρακαλούμε να τεθεί για συζήτηση και ψήφιση, προ Ημερησίας Διατάξεως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/10/2017.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλεξίου Θόδωρος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Κασίμης Χρήστος
Κιούσης Θανάσης
Φασίτσα Πόπη

Στο παραπάνω ψήφισμα προστέθηκε παράγραφος  από την Λούλα Καρατζά που έλεγε ότι "ως δημοτικό συμβούλιο δεν καλύπτουμε τεμπέληδες αλλά θεωρούμε ότι ο ισχύον δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο είναι επαρκές για την επίλυση τέτοιων θεμάτων" παράγραφος που έγινε δεκτή από τους καταθέτοντες το ψήφισμα και με την οποία διαφώνησαν με σωρεία επιχειρημάτων και προτάσεων Θωμάς, Νταβίας, Μαγρυπλής κυρίως από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. κά.

ΣΧΟΛΙΟ:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΣΒΑΡΙΣΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και να αρνείται ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για άλλου είδους αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων  με κοινωνική λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο;

Και την ΑΥΤΟΕΞΥΠΞΡΕΤΗΣΗ μέσω ΟΕΥ "εν ελλείψη" και κατ' ανάθεση;

Μα αυτό είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του δημοσίου όπως σήμερα έχει καταντήσει.
(Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να το ψηφίζαμε αυτό Λούλα ΕΜΕΙΣ;;;;
ΩΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ.)

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ, ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ, ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΡΑΣΣΟ, ΤΟ ΤΑΣΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ   ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ.

ΙΑΣΩ GENERAL: ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥΤο ΙΑΣΩ General, πιστό στη δέσμευσή του για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με επέκτασή της σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ανακαίνιση των υπαρχόντων υποδομών.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ General είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της χώρας και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 180 ασθενείς. Παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των νεφρολογικών νοσημάτων σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής. Διαθέτει ειδικό Τμήμα Πλασμαφαίρεσης, με μηχάνημα πλασμαφαίρεσης υψηλής τεχνολογίας, διπλού φίλτρου, για την αντιμετώπιση ανοσολογικών και αιματολογικών παθήσεων.

Η ειδικά σχεδιασμένη πτέρυγα, με χώρους φωτεινούς και ευρύχωρους, περιλαμβάνει δύο μεγάλες αίθουσες αιμοκάθαρσης, ξεχωριστή αίθουσα αιμοκάθαρσης για ασθενείς-φορείς Ηπατίτιδας Β (ΗΒV), ειδική αίθουσα για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, χώρους αναμονής και τραπεζαρία για τους ασθενείς και τους συνοδούς. Διαθέτει κλίνες και καρέκλες με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού, ατομικές τηλεοράσεις, ενώ παρέχεται free wi-fi και ελαφρύ γεύμα στους ασθενείς.

Στη Μονάδα εφαρμόζονται όλα τα είδη αιμοκάθαρσης, κλασική αιμοκάθαρση, αιµοδιαδιήθηση και αιµοδιαδιήθηση online, με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παρέχεται η δυνατότητα 24ωρης κάλυψης των επειγόντων περιστατικών.

Λειτουργώντας εντός του ΙΑΣΩ General, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται σε 24ωρη βάση από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και υποστηρίζεται από όλα τα Τμήματα/Εργαστήρια της Κλινικής. Το Τμήμα Αιμοδοσίας μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη για μετάγγιση αίματος, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασφαλίζει την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων.

Η Μονάδα συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ.
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού//Τηλ. για ραντεβού: 210 650 2964 & 2160, Δευτ.-Σαβ. 06:30-21:00

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νεφέλης ΣουλακέλληΗ ίδια η καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με την δουλιά της:

« Ζωγραφίζω κυρίως ανθρώπινες μορφές, εκ του φυσικού ή από το μυαλό μου. Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα της αναπαράστασης της ανθρώπινης μορφής, όχι όμως με την στενή έννοια του όρου. Με τα έργα αυτής της έκθεσης επιχειρώ να αποδώσω την αίσθηση που έχω για ορισμένους ανθρώπους, όπως εγώ την αισθάνομαι.

Μέσω της διαδικασίας της ζωγραφικής πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο διεργασίες: της αλληλεπίδρασης μεταξύ μοντέλου και ζωγράφου (ακόμα κι όταν το μοντέλο βρίσκεται νοητά, στο μυαλό μου) και της σχέσης της ζωγράφου με τη ζωγραφική. Αυτές οι δύο διεργασίες συνεργάζονται, διαφορετικά τολμώ να πω σε κάθε περίπτωση, δίνοντας έτσι κάθε φορά ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.»

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 , ώρα 19.30

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Γιώργο Λαζόγκα (2005-2010) και στην Ecole nationale supérieure des beaux-arts de Paris με καθηγητή τον Christian Boltanski (2008).

Ως καθηγήτρια εικαστικών έχει εργασθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε εργαστήρια ζωγραφικής (Ατραπός, Ο.Κ.Α.Ν.Α.). Σχέδια και ζωγραφιές της εικονογραφούν εκδόσεις του Κ.Α.Λ.Μ.Ε. To 2016 συμμετείχε ως animator στην παραγωγή της ταινίας Loving Vincent. Ζει και εργάζεται στα Χανιά, στο καλλιτεχνικό εργαστήριο duende.

*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο Καλογρέζης 14 [Πλ. Χαλανδρίου]
Tηλ .2106811418 / www.chryssothemis.com