Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Η ποινικολόγος Αθηνών κα Ιωάννα Λαχανά προσχώρησε στο Πράσινο Κίνημα

 

Με μια λιτή δήλωση, η μέχρι πριν λίγο καιρό τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25, κα Ιωάννα Λαχανά, παρουσία του συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστα Καλογράνη, δημοσιοποίησε την προσχώρησή της στο Πράσινο Κίνημα.
Στη συνάντησή της με τον Συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος η κα Ιωάννα Λαχανά δήλωσε: «Προσχωρώ στο Πράσινο Κίνημα, τον πολιτικό φορέα της κοινωνικής και πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα.
Συμπλέω με τις αρχές και τις αξίες της Άμεσης Δημοκρατίας που υπερασπίζεται και χαρακτηρίζουν την δομή και την λειτουργία του Πράσινου Κινήματος, όπως αυτές εμφανώς αποτυπώνονται στην ιδρυτική του διακήρυξη και το καταστατικό του.
Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, μαζί με άλλους συνοδοιπόρους, θα προσπαθήσω να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην περαιτέρω ενδυνάμωση του κινήματος, στη κατεύθυνση  προώθησης των αναγκαίων Πράσινων πολιτικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της Πατρίδας μας».

 

Κ. Καλογράνης: “Τα σημεία αναφοράς στους κοινούς μας αγώνες”  
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “«Καλωσορίζουμε την Ιωάννα Λάχανα στο Πράσινο Κίνημα , η οποία θα αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο Δικαιοσύνης. Οι μάχες που έχει δώσει για την προστασία των δανειοληπτών, στα δάνεια με Ελβετικό φράγκο και για να υπάρξει στη χώρα μας η έννοια του «Δικαιοστασίου» θα ειναι σημεία αναφοράς στους κοινούς μας αγώνες».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Το Πράσινο Κίνημα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Υγεία σε Ελλάδα και Ε.Ε.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα του κάνει λόγο για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και Υψηλής ποιότητας Σύστημα Υγείας, κάνοντας τις απαραίτητες προσλήψεις, προσφέροντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας και επιστημονικής εξέλιξης στο υγειονομικό προσωπικό και δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Για εμάς η Υγεία εντάσσεται στα Κοινά Αγαθά και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. 
Αυτοί που προεκλογικά έλεγαν για ιδιωτικοποίηση της Υγείας οφείλουν να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους. 
Το Πράσινο Κίνημα προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα μετά τα τελευταία δεδομένα οι δημόσιες δαπάνες υγείας πρέπει να πάνε στο 7% του ΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Συγκεκριμένα:
– 5 δις για αμοιβές προσωπικού (από 2 δις που είναι σήμερα)
– 3,5 δις για φάρμακα χωρίς καμία συμμετοχή ασθενούς.
– 3,5 δις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη
– 2,5 δις για παροχές του ΕΟΠΥΥ για να καλυφθούν και άλλες ανάγκες που σήμερα δεν καλύπτονται

Σήμερα λοιπόν (κι όχι αύριο) πρέπει να αποφασίσουμε τα εξής:
– Μαζική πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις
– Ανανέωση με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων που έληξαν μετά τον Ιούλιο του 2019 και που λήγουν από επικουρικό προσωπικό, από τα προγράμματα ΟΑΕΔ (αυτό των 4000 και αυτό των 5500 νέων επιστημόνων).
– Πρόσληψη επικουρικών γιατρών, όσων και όπου χρειαστούν με ταυτόχρονη ανανέωση της θητείας όλων όσων έχει λήξει ή λήγει η σύμβαση τους.
– Επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν η παροπλίστηκαν.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου έκανε την εξής δήλωση: «Η 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει και φέτος σε κατάσταση πανδημίας, με ένα παγκόσμιο πρόβλημα Υγείας. Δυστυχώς λόγω της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφικής παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα, ανάλογες περιστάσεις θα ζήσουμε και στο μέλλον. Ήρθε η ώρα να θωρακιστούμε με ένα ισχυρό σύστημα υγείας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές καταστάσεις. Και όπως αποδείχτηκε, μόνο ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να ανταπεξέλθει. Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα που η Υγεία αποτελεί Κοινό Αγαθό, τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη