Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ ... ΑΝΤΕ Δ. ΛΕΡΤΑ ΣΕ ΚΟΠΙΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ...

Ο Δημήτρης έχει φαγωθεί με το τηγανέλαιο χρόνια τώρα.

Έχει γράψει δύο άρθρα στην Πλατεία

Το αναδημοσιεύουμε, τα είσε πει πέρισυ τον Ιούλιο, γιατί τώρα κάποιοι ανακαλύψαν την Αμερική (και όχι μόνο).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ: ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ VS ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ part 2
To  "Part 1"  μπορείτε να το θυμηθείτε κάνοντας κλικ στην φωτό
«Άντε πάλι αυτός με τα τηγανέλαια».
Ότι και να λέτε, εγώ πιστεύω στον Άγιο Βασίλη.
 
Ο Άγιος Βασίλης λοιπόν, μας έχει δωρίσει τα καλύτερα δώρα.
Τη σκέψη, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα.

Σε κόντρα λοιπόν της μιζέριας που μας προτείνουν οι σωτήρες, εγώ σας παραθέτω τα αποτελέσματα της έρευνας για τη μετατροπή του τηγανέλαιου σε βιοντίζελ.

Τι είναι λοιπόν το βιοντίζελ ;
Το βιοντίζελ είναι μεθυλεστέρες των λιπαρών οξέων και παράγεται από την διάσπαση των φυτικών ελαίων και των ζωικών λιπών (τριγλυκερίδια + μεθανόλη μεθυλεστέρες + γλυκερίνη)

Τι πλεονεκτήματα έχει το βιοντίζελ ; 
  • Μη τοξικό 
  • Δεν περιέχει αρωματικές ενώσεις και θείο 
  • Βιοαποικοδομήσιμο 
  • Έχει χαμηλότερες εκπομπές κατά 40 – 50% σε σχέση με το ντίζελ (σωματιδίων, μονοξειδίου του άνθρακα και υδρογονανθράκων) με εξαίρεση τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου 
  • Αυξημένη λιπαντική ικανότητα 
  • Συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 88% 
  • Μειώνει την εξάρτηση από τις εισαγωγές πετρελαίου 
  • Δεν απαιτείται μετατροπή του κινητήρα 
Τι συμβαίνει αν δεν ανακυκλώσουμε το τηγανέλαιο;
Αν δεν ανακυκλώσουμε το τηγανέλαιο και απλά το πετάξουμε στην αποχέτευση, τότε το πρώτο που θα συμβεί ,είναι να βουλώσει η ίδια η αποχέτευση με τα γνωστά επακόλουθα. Αν το πετάξουμε στην ύπαιθρο, καταστρέφουμε τον υδροφόρο ορίζοντα. Να σκεφτείτε ότι, για κάθε λίτρο λαδιού που πετάμε, καταστρέφεται 1.000.000 λίτρα νερού και αν το πετάξουμε στη θάλασσα, τότε διώχνουμε τα ψάρια και το πλαγκτόν. Όσο για τα σκουπίδια, τότε τα μετατρέπουμε σε βόμβες, μια και γίνονται ιδιαίτερα εύφλεκτα.

Ποια λάδια ανακυκλώνουμε;
Ανακυκλώνουμε όλα τα έλαια και λίπη που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα

Πού μπορούμε ν’ ανακυκλώσουμε λίπη και έλαια;
Πέρα από τις ιδιωτικές εταιρίες που υπάρχουν, μπορούμε να συνεργαστούμε και με τμήματα πανεπιστημίων που αναλαμβάνουν τη μετατροπή και ουσιαστικά είναι και οι εφευρέτες του μετατροπέα. Τώρα αν θέλεις να το πας και παραπέρα, υπάρχει αυτόματο μηχάνημα μετατροπής καμένων λαδιών και μαγειρικού λίπους : 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr


Το κόστος του είναι 6000 – 7000 ευρώ.
Όσο για την απόδοση είναι 88%, αλλά η νέα τεχνολογία μπορεί να αγγίξει το 100%. Δηλαδή για κάθε ένα λίτρο τηγανόλαδου παίρνουμε 0,88 του λίτρου βιοκαύσιμο, τουλάχιστον.

Πάμε τώρα στο χωριό μας.
Το Χαλάνδρι αισίως, πρέπει να έχει σαράντα- πενήντα ταβέρνες και γενικότερα επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν λάδια και μαγειρικά λίπη. Η κάθε επιχείρηση, μετά από μια έρευνα που έκανα, χρειάζεται από 50 έως και 300 λίτρα λάδι το μήνα, εξαρτάται από την δουλειά που έχει.

Ας δεχτούμε κάποιους αριθμούς για να μπορέσουμε να κάνουμε το λογαριασμό. Έχουμε λοιπόν στο Χαλάνδρι μας 40 επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες καταναλώνουν 150 λίτρα λαδιού και μαγειρικού λίπους το μήνα άρα : 40 x 150 = 6000 , 6000 x 88% = 5280 lt βιοντίζελ.

Εεεε σίγα την ποσότητα, θα μας πουν οι άπλες.
Εντάξει, να μας πουν όμως και ποια είναι η ποσότητα που χρειάζεται ένα σχολείο για να θερμανθεί , ένα απορριμματοφόρο ή ένα λεωφορείο για να κινηθεί , το δημαρχείο ή τα άλλα δημοτικά κτήρια για τη θέρμανσή τους και να το ξανασυζητήσουμε και να πω και κάτι ακόμα; Μιλήσαμε μόνο για τις σαράντα ταβέρνες και όχι για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Για σκεφτείτε να περάσουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου στα σπίτια.

Πόσο λάδι πετάει ένα νοικοκυριό κάθε χρόνο; Μήπως θα μπορούσε ο δήμος να το μαζέψει με κάδους σε διάφορα σημεία και να το μετατρέψει σε βιοκαύσιμο;

Για να μην νομίζετε ότι ανακαλύψαμε την Αμερική και γράφουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, το πρόγραμμα μετατροπής τηγανέλαιου σε βιοκαύσιμο εφαρμόζεται ήδη σε αρκετούς δήμους, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο που κάποιοι σιγά-σιγά στήνουν τις δικές τους μονάδες επεξεργασίας.

Μην τρελαίνεστε λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται είναι ανοικτά μάτια, φαντασία και μεράκι για να δημιουργήσεις ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και θα επιμείνω στα παραπάνω, γιατί νομίζω ότι αυτά είναι που λείπουν από τη σημερινή διοίκηση.

Με αυτά τα όπλα θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε, είτε το θέλετε είτε όχι.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ 


Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, Υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, στη Γιάννα Παπαδάκου και τον ραδιοσταθμό Alpha 989, Τρίτη 1 Απριλίου 2014 
«Οι δημοσκοπήσεις έχουν απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου»
 
Ρένα Δούρου: Δεν είμαι από αυτούς που χειροκροτούν τις δημοσκοπήσεις όταν τους ευνοούν. Κάθε πολιτικό πρόσωπο οφείλει να διαβάζει τις δημοσκοπήσεις, όχι για να αλλάζει θέσεις και απόψεις και ποιά συμφέροντα εκπροσωπεί ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις. Αυτό το περιβόητο πολιτικό κόστος που

οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησε... Αντιθέτως τις δημοσκοπήσεις οφείλω να τις διαβάζω προκειμένου να δω με ποιόν τρόπο πρέπει να επικοινωνήσω τον αγώνα μου στον κόσμο. Είναι καιρός τώρα που δυστυχώς οι δημοσκοπήσεις έχουν απομειωθεί στα μάτια του κόσμου. Γιατί μην ξεχνάτε ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, ίδιες εταιρείες, άλλες εταιρείες, χάνανε ολόκληρα κόμματα. Δεν θα βρείτε πουθενά δήλωση μου, να απαξιώνω δημοσκοπήσεις ανάλογα με τα ευρήματα. Απλώς είναι πολύ δύσκολο να τις υπερασπιστεί κανείς γιατί εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν εταιρείες που λειτουργούν με σκοπιμότητες.

«Ο κ. Σγουρός προσπαθεί να θάψει την κομματική του ταυτότητα»

Ρένα Δούρου: Δεν κατεβαίνω σε αυτή τη μάχη ως τεχνοκράτης που τα ξέρει όλα. Αντίθετα θεωρώ ότι η χώρα έχει δεινοπαθήσει από τους τεχνοκράτες, τουλάχιστον τα 2 μεγάλα κόμματα έπαιξαν με περισσή υποκρισία απέναντι στους συμπολίτες μου σε σχέση με το αν πρέπει να βρεθεί κάποιος τεχνοκράτης ή όχι. Τα αποτελέσματα τα είδατε.

Η ΝΔ για καιρό έψαχνε τεχνοκράτη αυτοδιοικητικό και τελικά κατέληξε σε ένα κομματικό στέλεχος, τον κ. Κουμουτσάκο. Δεν θα πω ότι είναι επιλογή των Βρυξελλών, για όνομα του θεού. Ο κ. Κουμουτσάκος όμως υπήρξε ευρωβουλευτής της ΝΔ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και εκπρόσωπος τύπου σε μία καμπάνια της ΝΔ που ήταν η πλέον αναξιόπιστη. Εκείνη την αντιμνημονιακή που έγινε μνημονιακότερη του μνημονίου.

Ο κ. Σγουρός προσπαθεί να θάψει την κομματική του ταυτότητα τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 4%, δεν έχουμε όμως τόσο κοντή μνήμη.

«Το πλεόνασμα της Περιφέρειας είναι δεσμευμένο»

Ρένα Δούρου: Θα θυμάστε τη δριμεία κριτική που είχα δεχτεί όταν είπα ότι ήταν πλεόνασμα απραξίας. Ευτύχώς και ο κ. Κουμουτσάκος διέγνωσε σωστά ότι δεν μπορείς να μιλάς λες και η Περιφέρεια Αττικής είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Στην ερώτηση συναδέλφου σας στον απερχόμενο περιφερειάρχη σε σχέση με την κριτική που έχει δεχτεί και από τον κ. Κουμουτσάκο και από εμένα, μάθαμε άλλα. Μάθαμε ότι δεν είναι ακριβώς πλεόνασμα, αλλά είναι δεσμευμένα. Πρόκειται για δεσμευμένα χρήματα σε κάποιους κωδικούς και η απάντηση του ήταν ότι δεν ξέρουν αυτοί. Ούτε ο κ. Κουμουτσάκος ξέρει, ούτε η κ. Δούρου ξέρει, εγώ ξέρω. Τώρα περάσαμε από έναν προϋπολογισμό με ένα πλεόνασμα, σε έναν δεσμευμένο.

Το ζήτημα είναι ότι (η Περιφέρεια Αττικής ) έχει μεγάλο προϋπολογισμό, γιατί θέλω να σας πω ότι εγώ διαβάζω. Διαβάζω τα πρακτικά των τελευταίων 2 χρόνων, όχι μόνο του τελευταίου 1,5 μήνα. Και θέλω να σας πω ότι είναι ένας προϋπολογισμός που έχει τροποποιηθεί 2 φορές. Ότι ο περυσινός προϋπολογισμός παρέμεινε ανεκτέλεστος κατά το 77%.

Γιάννα Παπαδάκου: Αμφισβητείτε τα στοιχεία;

Ρένα Δούρου: Αμφισβητώ τα λεγόμενα των τελευταίων 2 εβδομάδων που είναι λεγόμενα πανικού. Διότι δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα 2 ταυτόχρονα. Δεν μπορεί να είναι ένα γενικό και αόριστο πλεόνασμα, γιατί επαναλαμβάνω δεν μιλάμε για μία ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Και δεν μπορεί την ίδια στιγμή να έχει χρήματα που είναι δεσμευμένα σε κάποιους κωδικούς, που απλώς ο κ. Κουμουτσάκος που ήρθε από τις Βρυξέλλες και η Δούρου που ήρθε από την Αθήνα, δεν καταλαβαίνουν.

Γιάννα Παπαδάκου: Αν είναι έτσι τα πράγματα γιατί έχει την προτίμηση του κόσμου;

Ρένα Δούρου: Εγώ αυτό που σας είπα, είναι πως μένει να το δούμε, γιατί είναι η κάλπη που θα το δείξει, όχι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ούτε οι προθέσεις ψήφου.

Για το πολυνομοσχέδιο αφορά καίρια και την Αττική ειδικά σε θέματα περιβάλλοντος»

Ρένα Δούρου: Προσπαθούν κάποιοι, την ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών, να την αντιμετωπίσουν πάλι για λόγους σκοπιμότητας και διάσωσης των κομματικών τους υποψηφιοτήτων, ωσάν να γίνεται in vitro. Το πολυνομοσχέδιο, αφορά και την Περιφέρεια Αττικής. Με σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο πρέπει να χάθηκε στον ορυμαγδό των αντεγκλήσεων και μιας φρασεολογίας που ευτελίζει ακόμα περισσότερο τον πολιτικό διάλογο, υπογράμμισα ότι το πολυνομοσχέδιο αφορά πολύ συγκεκριμένα την περιφέρεια, όσον αφορά τα λατομεία για παράδειγμα. Προβλέπει την εξόρυξη σε μία αρκετά λαβωμένη γη. Άρα, χαίρομαι που το ακούω, γιατί κάπου νόμιζα ότι χάνεται η κοινή λογική. Αυτή η ιστορία του περιβόητου πολυνομοσχεδίου που είναι πιο μνημόνιο κι από το μνημόνιο, δεν μπορεί να την παρουσιάζουν κάποιοι, ωσάν καλοί διαχειριστές, ότι δεν αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στους δήμους και τις περιφέρειες.

Το πώς προσπάθησε να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση νομίζω πως σε μία εικόνα συμπυκνώνονται όσα διεμείφθησαν το Σάββατο το βράδυ. Σηκώνεται ο Υπουργός Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Σταμάτης και με περίσσια αλαζονεία σηκώνει υποτίθεται το γάντι, χειροκροτούν από κάτω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μετά από μισή ώρα χειροκροτούν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του κόμματος του 3-4% που λέει ότι δεν είναι σωστή η πρόταση μομφής.

Η δεύτερη εικόνα είναι, μία που τη ζούμε συχνά τα τελευταία 3,5 χρόνια, βουλευτών εκπροσώπων του ελληνικού λαού από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όπου για ολόκληρη την εβδομάδα περιόδευαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα ραδιόφωνα λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσουν, και την Κυριακή το βράδυ τους ακούσαμε να λένε ναι.

Αυτές οι 2 εικόνες εξηγούν εν πολλοίς, γιατί οι νέοι, οι άνεργοι, ο κόσμος έχει απαξιώσει το ελληνικό κοινοβούλιο. Και αν ακόμα θεωρούν το μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο ευλογία, δεν έχουν μέτρο αξιοπρέπειας. Ας σταματήσει αυτή η πλάκα των 2 εικόνων της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας των τηλεπαραθύρων και μετά της Βουλής.

Ας σώσουμε την αξιοπρέπεια. Γιατί αν σώσουμε την αξιοπρέπεια μπορούμε να μιλήσουμε μετά και για ανθρωπιά και για ανάπτυξη και για αλληλεγγύη, σας λέω κάποια Α. Α όπως Αττική.

Εμένα ο αγώνας μου αυτή τη στιγμή είναι, αν μπορούμε αυτά να τα περισώσουμε στην περιφέρεια Αττικής, για να τα περισώσουμε σε όλη την πατρίδα.

Για τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου και του φυλακισμένου Ιλί Καρέλι

Ρένα Δούρου: Η χώρα αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα που οδηγούν τους πολίτες να μην τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος βρίσκει θάνατο με κομμένη καρωτίδα και ένας φυλακισμένος, μέσα σχεδόν σε ένα 24ωρο βρίσκει το θάνατο μέσα στις φυλακές με ξυλοδαρμό και βασανιστήρια. Και εδώ κάτι δεν πάει καλά. Δίπλα στην κρίση χρέους, 400 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, η χώρα αντιμετωπίζει και κρίση δημοκρατίας.
 


ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ!Αυτό το έδωσε στην δημοσιότητα ο Κασιδιάρης και κανείς δεν το διέευσε.
Ο Μπαλτάκος παραιτήθηκε και ο γιός του πήγε στην βουλή και έδειρε τους Χρυσαυγίτες.

Δεν είναι η ειδικότητα της Πλατείας για να σχολιάσουμε παρα πάνω.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ ...

97.000 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.


sxoleio1


21.500.000,00 ευρώ κατανέμονται  από τους Κ.Α.Π. έτους 2014, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι από το σχετικό κονδύλι θα καλυφθεί και η δαπάνη για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου, για το πρώτο εξάμηνο του 2014.Δείτε το ποσό για τον Δήμο Χαλανδρίου :


Δείτε Ε Δ Ω την Απόφαση κατανομής για όλους του Δήμους της χώρας.

Με πληροφορίες από localit.gr


ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ; ΘΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΛΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΑΒΙΑ

 

" Χάθηκαν ευκαιρίες για την πόλη κατά τα μεγάλα έργα με μεγαλύτερη αυτή της μη ύπαρξης σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Χαλανδρίου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί  άνθρωποι που εμπλέκονται με τον δήμο πολλά χρόνια, έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι, πρόεδροι  δεν έκαναν αυτά που προτείνουν όταν ήταν στις θέσεις ευθύνης και τα προτείνουν τώρα. Αυτά που δεν πέτυχαν τότε γιατί θα τα πετύχουν τώρα " αναρωτήθηκε λοιπόν ο πρώην σύντροφος που έπεσε με αλεξίπτωτο στο Χαλάνδρι.

ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ:

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ - ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ - ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑΜΕ ΠΟΣΟ  ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ:
 ΤΟΡΑ! (Τοπική Ριζοσπαστική Ανανέωση). 

Οι άλλοι που δεν έχουν στο μυαλό τους ΣΤΟΧΟΥΣ μας έλεγαν "να περιμένουμε την σειρά μας"  λες και είναι ΚΑΡΙΕΡΑ η πολιτική και μάλιστα με επετηρίδα  - για εσάς ίσως είναι, όχι για εμάς.

Αποτύχαμε λοιπόν τότε να πετύχουμε περισσότερα γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχες - τότενες - ως υφυπουργός, επέβαλε στα εδώ τσιράκια της να υπονομεύσουν όσους ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ (σιωπηρά, εσωκομματικά τότε, χωρίς φανφάρες αλλά ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ) να ενταχθούν στα μεγάλα έργα κρισιμότατες παρεμβάσεις για την πόλη, στα ανταποδοτικά που πήραν πολλοί δήμοι.

Θα σου τις πούμε για να μαθαίνεις και αν κάτι από αυτά που σου πούμε δεν είναι αλήθεια, είναι ανακριβές ή λανθασμένο ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ - ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ,  ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ. ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (όχι παπατζήδικα) ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Κάνε ταμείο λοιπόν:

1. Υπόγειο σταθμό στάθμευσης των απορριμματοφόρων του δήμου στα παράπλευρα έργα της Αττικής Οδού.
ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ - και πέρναγε, έτοιμο ήταν- ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ της κυβέρνησης, κάτι εκσυγρονιστοφύλακες - μερικοί εξ αυτών είναι σήμερα κοντά σου αφού είναι καλά τσιράκια και είναι πάντα με τους "αποπάνω" ειδικά αν ήταν υπουργοί της κυβέρνησης  Σημίτη.

Μας είπαν λοιπόν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε τσάτσοι του Μπόμπολα και θέλουμε να του αυξήσουμε τις δουλειές, με τις διεκδικήσεις μας και τα παίρνουμε για να μας βάζει να ζητάμε έργα!

Φοβεροί τύποι! 
Και το είπαν αυτό γιατί αυτό το έργο το είχαμε έτοιμο να περάσει με την συνεργασία και την συμπαράσταση ενός μακαρίτη που κάποιοι ήταν τόσο μικρόνοες που κοίταγαν πού δουλεύει και όχι ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Δεν θα γράψω το επίθετο, ρώτα να μάθεις περισσότερα για τον Τζίμη.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ  - και είναι δυστυχώς ακόμα - απόλυτα αναγκαίο έργο ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ για την πόλη.
Θα ήμουν τσάτσος του Μπόμπολα αν το είχαμε κάνει μου έλεγαν.
Προσωπικά στα φρύδια μου ποιανού τσάτσο θα με πουν- αρκεί να γίνει η δουλειά - αλλά δεν ήμουν δήμαρχος και δεν ήμουν η τελευταία υπογραφή. Αν ήμουν θα είχε γίνει και ας με έλεγαν τσάτσο του Μπόμπολα. Σιγά που θα το γλίτωνα έτσι και αλλιώς. ΑΝ δεν ήμουν του Μπόμπολα θα ήμουν του Βαρδινογιάννη ή του .... Παπαρόπουλου. Κάτι θα έβρισκαν να μου κολλήσουν.

2. Ζητήσαμε την αποζημίωση των ρυμοτομουμένων της ζώνης της ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ παράλληλα με τα ρυμοτομούμενα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
Τα ίδια τσιράκια με έλεγαν εμένα τσάτσο του Λαλιώτη (τι πρωτότυπο, πάλι τσάτσος) ή άλλους τσάτσους της Βάσως (τον Παττακό πχ, ανάλογα με το ποιανού τσάτσος ήταν αυτός που μας έλεγε τσάτσους) γιατί δεν "αντιστεκόμαστε" για να μην γίνει ο δρόμος και παίζουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης ενώ εκείνοι τον εξαφάνιζαν τον δρόμο από τους χάρτες.
Τους βάζατε (και σκόπιμα σε προβοκάρω και σε βάζω και εσένα μέσα γιατί δεν είσαι ο μόνος που δικαιούται να ισοπεδώνει τους άλλους όταν μιλάει) λοιπόν από την κυβέρνηση να μας επιτίθενται με τόνους λάσπης για να μειωθεί ο λογαριασμός και να μείνουν περισσότερα να φύγουν στα ΚΑΪΜΑΝ! (και να γίνουν έργα μόνο σε  δήμους που ΔΕΝ ΚΩΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ή υπήρχαν δήμαρχοι που θέλατε να στηριχτούν).

3. Αντιταχθήκαμε στο κίνημα αποτροπής της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησσιάς, κίνημα από τα τσιράκια.
Που ήταν και αυτή "καταστροφή για την πόλη". Είμαστε με τους δρόμους εμείς, τα τσιράκια, βλέπεις. Και το ΜΕΤΡΟ. Ενώ οι άλλοι ήταν με το ποδήλατο και το τραμ.
Και πήγαμε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.
Των ίδιων που σήμερα ΠΟΥΛΑΝΕ την διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς ως επιτυχία.
ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ! Άμα θες θα σου στείλω και video με τηλεοπτικές κόντρες επ' αυτών με αντιπάλους μου.

Αυτά τα διεκδικήσαμε ως μέλη της διοίκησης του δήμου που βάλλονταν πανταχόθεν, για να μαθαίνεις. Και προσωπικά ως αντιδήμαρχος έφαγα τόνους λάσπης και "ξύλο" (πολιτικό).
(Στη συνέχεια και προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνίκο)

Και από ποιους;

Από τα παπαγαλάκια που υπονόμευαν κάθε διεκδίκηση για την πόλη ως"συναλλαγή με την κυβέρνηση  ή τους εργολάβους" και που αποδείχτηκε ότι ήταν στημένα και αυτό θα το κατανοήσεις παρακάτω.

Και βέβαια  αυτή  τη στάση του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ  ήταν αναμενόμενη από τις "κινηματικές δυνάμεις" της πόλης και το ΚΚΕ, αφού έτσι και αλλιώς σε όλα ΟΧΙ θα έλεγαν - ακόμα και στις προμήθειες κωλόχαρτου στον δήμο, όχι ψηφίζουν.
Αλλά μαζί τους πήγαν ποιοι;
ΠΟΙΟΙ;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΩΝΙΣΤΑΙ!
Οι διαχρονικοί δηλαδή ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ της μεταπολίτευσης στην προοδευτική παράταξη. Εκείνοι που πάντα λένε "να νικήσουμε και ό,τι να' ναι."  Οι ΟΛΟΙΜΑΖΗΔΕΣ και ΟΛΗΜΑΖΗΔΙΣΣΕΣ άσχετα από την πολιτική και τους προγραμματικούς στόχους.
Και σήκωναν μαύρες σημαίες ενάντια στο ΜΕΤΡΟ!
ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ!

Δεν υπάρχει αυτό που έγινε! Δεν ματάγινε πουθενά!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ που χτυπούσαν τα τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη της πάλαι ποτέ παράταξης, έχοντας μαζί τους τον τύπο της διαπλοκής με κυβερνητική βέβαια εντολή - ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ!
Αυτοί που παριστάνουν σήμερα ότι θέλουν "ενότητα" της πάλαι ποτέ παρατάξεως.
ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ή θες να στο εξηγήσουμε περισσότερο;

Και οι οποίοι - ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥΣΤΙΑΣ, ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΗΝΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ - αντί να στρατευτούν στην διεκδίκηση των χρημάτων που δικαιούνταν η πόλη όπως έκαναν τα πραγματικά αυτοδιοικητικά στελέχη της παράταξης, λάσπωναν ως "διαπλοκή" κάθε αίτημά μας, το έκαιγαν κατ' εντολή των αφεντικών τους για να πηγαίνουν τα λεφτά σε άλλους δήμους ή ακόμα καλύτερα (για τα αφεντικά) στα ΚΑΙΜΑΝ και την Ελβετία.
(Δεν λέω ότι όλοι το έκαναν αυτό συνειδητά. Αλλά όσοι το έκαναν ασυνείδητα είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι λόγω βλακείας ή πραγματικά αμετροεπούς φιλοδοξίας, Αυτοί  για μια ψήφο κάνουν και λένε τα πάντα και τσάμπα. ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ. Οι άλλοι είναι απλά λαμόγια).

Η μόνη διεκδίκηση που έγινε σοβαρά για την περιοχή και στηρίχτηκε από όλες τις δυνάμεις της πάλαι ποτέ "παράταξης" στο Χαλάνδρι - βέβαια υπό την εμπνευσμένη αλλά και ανυποχώρητη καθοδήγηση και στάση του Σταμάτη Λώλα από τα Βριλήσσια - ήταν η κάλυψη της Αττικής οδού που αρχικά προεβλέπετο να περάσει σε ανοικτό όρυγμα.

Ένας τεράστιος στόχος που επετεύχθει ουσιαστικά από τον Δήμο Βριλησσίων - και για να είμαστε σοβαροί και δίκαιοι από τον Δήμαρχό τους μόνο του - με μόνο την "συμπαράσταση" από το Χαλάνδρι.

Και για να είμαι απόλυτα καθαρός σε αυτή την αναδρομή, προσωπικά ήμουν τόσο σίγουρος ότι το θέμα θα το καθαρίσει ο Λώλας μόνος του, που πρότεινα συνεχώς στον Παττακό εμείς από το Χαλάνδρι να παρευρισκόμαστε απλώς και να χαιρετίζουμε στις κινήσεις του και να δώσουμε το βάρος μας στο να ανοίξουμε και άλλα μέτωπα διεκδικήσεων με κύριο αυτό την Ελ. Πεντέλης για το οποίο χτυπιώμαστε εμείς σαν χταπόδια (ως τσάτσοι του Λαλιώτη, του Μπόμπολα κλπ)

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αλλά μήπως ο Λώλας δεν πλήρωσε που τόλμησε και τα κατάφερε;

Παρά την μεγάλη του επιτυχία να δημιουργήσει και να εξασφαλίσει αυτό το τεράστιο πάρκο, παρά το πλεονασματικό ταμείο που άφησε στον δήμο του, τις έτοιμες μελέτες που άφησε για να κάνει μάγκα τον επόμενο, ΕΠΕΣΕ γιατί του έστησε το ίδιο κόλπο εσωκομματική κόντρα,  από την πρώτη μάλιστα τετραετία του, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΛΕΦΤΑ και έργα αντί να διεκδικεί σαν καλός υποτακτικός ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ να μείνει τίποτα για τους από πάνω.
Και οι ψηφοφόροι τέτοιοι είναι:
ΕΡΗΞΑΝ - ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΤΟΝ ΛΩΛΑ για να είναι αρεστοί στους τσάτσους της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχες, πρώην σύντροφε ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ  ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ.

Οι ραγιάδες είναι περισσότεροι, το ξέρουμε αυτό.
Θα δούμε πόσο ισχύει ακόμα αυτό.

Και στο Χαλάνδρι τι έγινε τότε;

Ο δήμαρχος Κώστας Παττακός κώλωσε. Αυτό του χρεώσαμε εμείς και φύγαμε από την παράταξή του.

Ο Κώστας Παττακός ήξερε ότι έχουμε δίκιο - όπως το ξέρει και τώρα - αλλά  με δεδομένη την εκτίμηση στο πρόσωπό του παρά τις διαφωνίες μας αλλά και τον σεβασμό μου στην θεσμική του ιδιότητα, διότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ- τον τσαμπουκά του ΛΩΛΑ δεν τον είχε ποτέ, δεν ήταν για να τραβάει κόντρες ο Κώστας.
Από φύση ήπιος, διαλλακτικός και υποχωρητικός άνθρωπος. Το θετικότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό του  ήταν το μειονέκτημά του ως δήμαρχος, ειδικά εκείνη την περίοδο.

Φύγαμε για να υπερασπιστούμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ της πόλης ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΣΟΥΝ ΜΕΛΟΣ.
 
Κατάλαβες;

Και προσθέσαμε μόλις φύγαμε στην πρόταση διεκδίκησης άλλο ένα έργο - που δεν είχε τεθεί από την παράταξη Παττακού (τους 13 συμβούλους που μείναμε να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του δήμου, όχι αυτούς που μας έλεγαν καταστροφείς, τα ξέχασαν όλα, διαπραγματεύτηκαν το κωλαράκι τους και υποτάχτηκαν στη συνέχεια για μια καρεκλίτσα).
 Και το έκαναν χωρίς να καταλήξουν σε τι θα λένε τουλάχιστον από εκεί και μπρος. Πάλι ό,τι να' ναι!
Και έλεγε ο καθένας ό,τι ήθελε και έτσι έφτιαξαν την ΒΑΒΕΛ του Χαλανδρίου.

Φύγαμε και θέσαμε άλλο ένα θέμα διεκδίκησης, αυτό της υπογειοποίησης της Παπανικολή και μια γραμμή τραμ πάνω σε αυτή ΜΕΤΡΟ - Πλακεντίας - Παπανικολή - πεζοδρόμηση Παπανδρεόυ-  ΠΛΑΤΕΙΑ με τοπικό ΤΡΑΜ.

Στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ μας προέτρεπαν. "Είναι έργο που αλλάζει στρατηγικά το Χαλάνδρι. Είστε χαζοί εκεί στο Χαλάνδρι; Πείτε το, ζητήστε το".
"Θα σου πουν", μας έλεγαν ..
ΞΕΡΩ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΣΑΤΣΟΥΣ! ΑΣ ΠΟΥΝ ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:;

Δεν στα είπαν αυτά βέβαια οι δικοί σου. Σιγά μην στα πουν, ειδικά εκείνοι που δεν μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι ούτε με εισαγωγή ψηφοφόρων από την Ζιμπαμπουε και ζητούν με το ζόρι να μην εκλεγούν αυτοί που θέλει να ψηφίζει ο Χαλανδραίος. Οπότε επιβάλλουν να κόβονται από τα ψηφοδέλτια για να ελευθερώνει η θέση. ΜΕ ΛΑΣΠΗ!

ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ - ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ - ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΑΤΕ!

ΑΝΙΣΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ: Μόνες οι τοπικές δυνάμεις από την μια - η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ από την άλλη.
Ε ήμασταν οι "καταστροφείς του Χαλανδρίου". Αυτό έλεγαν τα μέσα, αυτό ήμασταν.

 Ότι έλεγαν τα κανάλια ήταν τότε όλοι, το ίδιο και εμείς. (και τώρα δηλαδή το ίδιο ισχύει ό,τι πουν τα κανάλια είμαστε όλοι, αλλά υπάρχει το internet και διατυπώνεις έναν αντίλογο για όποιον κάτσει και διαβάσει).

Και στηρίξατε βέβαια ΕΣΕΙΣ στις δημοτικές εκλογές εκείνους που ήθελαν να φύγει το ΜΕΤΡΟ από το Χαλάνδρι, να μην γίνει η απαλλοτρίωση της Ελ. Πεντέλης, να μην γίνει η Φραγκοκλησσιάς, ΕΣΕΙΣ οι κυβερνητικοί. 

Και μας την λες τώρα εμάς; Μας την βγαίνεις κιόλας από αριστερά; Ε κάτσ καλά!

Αλλά βέβαια. Ποιους θα στηρίζατε;
ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ θα στηρίζατε. (Θα σε βάζω μέσα για να μάθεις να ισοπεδώνεις).

Τα τσιράκια σας που δούλεψαν για να αποφύγετε να δώσετε στην πόλη αυτά που δικαιούνταν, μαζί με τους "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" αιωνίως. (Γι' αυτό τους προτιμάτε αυτούς, δεν είναι καθόλου ενοχλητικό αυτό το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ", χαλάνε τις αναγκαίες παρεμβάσεις - καλά που δέχονται τουλάχιστον τις απαλλοτριώσεις - και περισσεύει χρήμα.

Είχατε βέβαια σοβαρή πρόταση για αρχηγό τότε, μια πραγματική προσωπικότητα αυτοδιοικητική και
τεχνοκρατική, Θεός σχωρέστον, και είχατε σοβαρό φερετζέ των πραγματικών σας σχεδιασμών.

Θα σου πω λοιπόν σε επόμενο και μερικά μυστικά για τον ρόλο των  μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης της οποίας ήσουν υπουργός για να μαθαίνεις και τα περί "ενότητος της παρατάξεως",  τότε δεν ήξερες που έπεφτε το Χαλάνδρι, στην Πάτρα ήσουν και πολιτευόσουν πρώην σύντροφε.

Αυτά έκανα - λοιπόν - από την θέση ευθύνης (ενάμιση χρόνο αντιδήμαρχος) πρώην σύντροφε για τις διεκδικήσεις της πόλης στα μεγάλα έργα αφού ρώτησες:

Κερδίσαμε το ΜΕΤΡΟ και διεκδικήσαμε - ανεπιτυχώς - αυτά από την κυβένρηση της οποίας ήσουν μέλος ενώ τρώγαμε ξύλο (μεταφορικά) ως τσιράκια σας .... ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ.

Διότι αν ήμασταν εμείς τα  τσιράκια σας θα είχαμε στηριχτεί το 2002, δεν θα ήμασταν άχριστοι. 
Έτσι δεν είναι;

Αλλά άσε το 2002!

Το 2006;  Τον Δεκέμβριο του 2005 έφυγε ο μακαρίτης ο Γυφτόπουλος.
Το 2006 τι κάνατε;

ΧΡΙΣΑΤΕ πάλι εκείνους που ήταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο ΜΕΤΡΟ το 1998 και το 2002. Από εκείνη την πλευρά να ήταν και όποιος να ήταν. 

Δεν κάναμε κόντρα. Πήγαμε σπίτι μας. ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

ΕΣΥ ΟΜΩΣ, ως μέλος του Πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ - ήσουν, έτσι δεν είναι το 2006? - παρά το ότι καθίσαμε ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΟΛΟΙ - με διέγραψες χωρίς να με καλέσεις σε απολογία.

Μην πεις "οι άλλοι". 
ΚΑΙ ΕΣΥ! ΜΕΛΟΣ ΗΣΟΥΝ. 
Είπες καθίστε ρε παιδιά να τον διαγράψουμε αλλά δεν πρέπει να απολογηθεί; Κατέβηκε στις εκλογές; Τι στο διάλο έκανε; ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ, Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΣ) ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ;

Θες να σου πω τι κάναμε και για το Δημαρχείο; Για το κτήμα Μαμόπουλου; Για τον παιδικό σταθμό στο Κάτω Χαλάνδρι; Για το ΠΑΤΗΜΑ2; Θα τα μάθεις όλα πρώην σύντροφε. Υπομονή. Αλλά όχι πριν από αυτές τις εκλογές. Σε αυτές θα μάθεις! Για να νομιμοποιήσε να γίνεις δήμαρχος μετά από κάνα - δυο πενταετίες.

Διότι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας - πλήν των τριών μεγάλων δήμων - ο δήμαρχος είναι ντόπιος, έχει πρώτα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, το έχει περπατήσει το πράγμα. Δεν σκάει με Αλεξίπτωτο.

Μην ξαναρωτήσεις λοιπόν, γιατί όποτε ρωτάς θα παίρνεις απαντήσεις πρώην σύντροφε.

Κλείνοντας και αφού ξεκαθαρίσαμε μερικά θεματάκια σου απευθύνω δημόσια πρόταση συνεργασίας.
Και το κάνω παρά όλα τα από πάνω, διότι πολιτική συνεργασία προτείνεις σε κάποιον με τον οποίο έχεις και διαφορές, δεν είναι ΤΑΥΤΙΣΗ η συνεργασία, τουλάχιστον στην δική μου αντίληψη.
 
Σε καλώ να έρθεις μαζί μας - θα συζητήσουμε με πόσους συνεργάτες σου.
Αλλά σε αυτή την φάση όχι εσύ σαν υποψήφιος δήμαρχος.

Θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα σου δοθεί η δυνατότητα να μάθεις καλύτερα την πόλη, τον δήμο, τους ανθρώπους της, την ιστορία της, να αποκτήσεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αντίληψη για τα ανοικτά μέτωπα, να προσφέρεις την εμπειρία που λες ότι έχεις στα θέματα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και βεβαίως πολιτισμού και  μετά γίνεσαι και δήμαρχος Χαλανδρίου.

Όλα με την σειρά τους.

Και μην θεωρήσεις την πρόταση προσχηματική. ΜΙΛΑΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΟΒΑΡΑ!

Έλα να επανασυγκροτήσουμε την παράταξη έχοντας όμως ξεκαθαρίσει τις διαφορές μας δημόσια και προτάσσοντας την απλή κοινή λογική για το πώς θα υπηρετηθεί καλύτερα η τοπική κοινωνία. Μπροστά πρέπει να  είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα το Χαλάνδρι.

Και αν μείνεις στον δήμο μετά τις δημοτικές εκλογές και δεν την κάνεις για άλλες πολιτείες, αν δεν είναι η κάθοδός σου προετοιμασία για βουλευτική κάθοδο με την ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ ή την ΨΙΛΗ ΡΑΧΟΥΛΑ, μετά το ξαναβλέπουμε και την άλλη φορά μπαίνεις μπροστά.

Σκέψου το! 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΤΟΥ ΠΑΡΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΚΑ  

Ποιά η αίσθησή σας από την πρώτη σας επαφή με την πολιτική και τους πολιτικούς;

Υπάρχει συνεχής επαφή με την πολιτική. Η πολιτική στην Ελλάδα δυστυχώς λειτουργεί για να εξυπηρετεί τα πολιτικά τζάκια και οι Έλληνες πολίτες χρησιμοποιούνται ως καυσόξυλα σε αυτά. Η συστηματική υποκρισία των πολιτικών (αρχηγών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών) έχει προκαλέσει νομικό χάος και κατάρρευση του κράτους δικαίου και της κοινωνίας. Η νομοθετική αντιμετώπιση καταστάσεων μπορούσε να είναι απλούστερη, άμεσα κατανοητή και εφαρμόσιμη από τον απλό πολίτη αλλά οι πολιτικοί (βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί) χρησιμοποίησαν το Κοινοβούλιο και τον υπόλοιπο μηχανισμό παραγωγής-θέσπισης νόμων-κανόνων δικαίου για να κρατούν τους πολίτες σε νοοτροπία «μαντριού» με επίφαση δημοκρατίας.

Η διαπιστωμένη αυτή νοοτροπία πολιτικής και των πολιτικών στην Ελλάδα μου προκαλεί απέχθεια στο τρόπο και μέθοδο σκέψης των κατεστημένων πολιτικών, που δρομολόγησαν δικαιοσύνη στην Ελλάδα ως υπηρέτρια εν τέλει στην συντεχνιακή συμφεροντολογική τους νοοτροπία με τα παρελκόμενά τους εντός των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημοσίων υπηρεσιών. Αποτέλεσμα της νοοτροπίας τους σήμερα είναι τη Πατρίδα μας από χώρα του πολιτισμού να την καταντήσουν Διεθνές Πειραματόζωο με οικονομικό στραγγαλισμό, εξαθλίωση και εξόντωση των πολιτών με παράλληλη σχεδιασμένη-δρομολογημένη νομοθετικά ύπουλη μετατροπή τους σε κατηγορουμένους και σύνθλιψη συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των. Δεν είναι τυχαίο το απόφθεγμα του Ελληνικού Λαού που λέει ότι «αριστεροί και δεξιοί είναι ίδιοι στο φαϊ». Το φαϊ τους είναι το θύμα ο Ελληνικός Λαός και δράστες είναι τα πολιτικά τζάκια, τα λόμπι εντός των αριστερών και δεξιών κομμάτων μαζί με τα αντίστοιχα παρελκόμενά τους. Δυστυχώς οι απλοί ψηφοφόροι των σημερινών κομμάτων (αριστερών και δεξιών με οιαδήποτε ονομασία) είναι εγκλωβισμένοι σε πολιτικά μαντριά. Ήδη μεγάλο μέρος πολιτών είναι εγκλωβισμένο στην αποχή, εκφράζοντας απέχθεια στην πολιτική. Οι πολίτες άλλο ψηφίζουν και άλλο διαπιστώνουν ότι τους βγαίνει μετά τις εκλογές. Ενώ οι πολίτες φαίνεται ότι πλειοψηφικά το έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο λόγω της συνεχόμενης πολιτικής εξαπάτησης δεν μπόρεσαν να εξοστρακίσουν τους πολιτικούς και να δημιουργήσουν σύγχρονη πολιτική με καθαρή σκέψη και καθαρό λόγο με πρακτικά αποτελέσματα γιατί δεν εργάστηκαν συλλογικά.


Πώς αποφασίσατε να διεκδικήσετε την δημαρχία της Αθήνας; Γιατί δεν προτιμήσατε κάποιο κόμμα;

Απάντηση στο γιατί δεν προτίμησα κάποιο κόμμα δίνω με την παραπάνω θέση μου και σκέψεις μου. Τα σημερινά κόμματα (μεγάλα ή μικρά) εντός ή εκτός Βουλής ουσιαστικά κομμάτιασαν τους Έλληνες και δημιούργησαν κατάσταση σύγχυσης στη πολιτική σκέψη. Με αυτά τα σάπια υλικά πραγματική δημοκρατία δεν χτίζεις. Εξάλλου ούτε τα μικρά κόμματα μπόρεσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και να χτίσουν πραγματική δημοκρατία. Απεφάσισα να διεκδικήσω την δημαρχία της Αθήνας μετά από ειλικρινή πρόταση δημοτών της Αθήνας αφού διαπίστωσα ότι είχαν προχωρημένη ειλικρινή πολιτική σκέψη. Αυτοί οι δημότες θέλησαν ειλικρινά να σταθούν απέναντι στη συντεχνιακή κομματική κλεπτοκρατία και υπουλότητα και με ξεκάθαρη σκέψη δήλωσαν ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην συντεχνιακή δομημένη κομματική νοοτροπία και κλεπτοκρατία είναι η « καθαρή πολιτική σκέψη» δικαιοσύνης που με εκφράζει. Ώστε μαζί τους να διεκδικήσω τη δημαρχία της Αθήνας ως οχυρό δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση που μπορεί να ακτινοβολήσει σε όλη την Ελλάδα προβάλλοντας Ελληνικό Πολιτισμό με νομιμότητα.

Σε τι αποσκοπείτε με την εκλογική συμμετοχή σας;

Στην ενεργοποίηση, συμμετοχή και υποστήριξη του δημότη-πολίτη στα τοπικά θέματα, μακριά από την υπόδουλη συντεχνιακή κομματική νοοτροπία.

Στην ανάδειξη της Αθήνας ως πόλη πολιτισμού με νομιμότητα και την συνταγματική προστασία της αξιοπρέπειας του πολίτη στην καθημερινότητά του από τη μνημονιακή τυραννία.

Μπορείτε και πόσο, μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να επιδράσετε σε διεξόδους για την κοινωνία μας;

Ο δήμος ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι θεσμός και λειτουργικό όργανο της δημοκρατίας. Η δημοκρατία ξεκινά από τις Κοινότητες και τους Δήμους και φτάνει μέχρι τη Βουλή. Η εκλογή μας στο Δήμο των Αθηναίων, ως μεγαλύτερου Δήμου της Ελλάδος, μπορεί να προκαλέσει ανατροπή στη υπάρχουσα συντεχνιακή κομματική νοοτροπία. Στο Δήμο της Αρχαίας Αθήνας οι ίδιοι πολίτες-δημότες ψήφιζαν νόμους. Γνωρίζουμε τον τρόπο και την μέθοδο να υποστηρίξουμε και να προστατεύσουμε τα συνταγματικά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας μέσω του θεσμού του Δήμου Αθηναίων ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ως ασκών δημόσια εξουσία.

 Ως πρώην Εισαγγελέας, με δικαστική συνείδηση αλλά και ως πολίτης έχω ορκιστεί να υποστηρίζω και να προστατεύω τα συνταγματικά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας. Έχω τη γνώση και τη θέληση να το πράξω και να μπω μπροστά για να δημιουργηθούν διέξοδοι στην κοινωνίας μας.


Πώς τοποθετείτε και τοποθετείσθε έναντι των εξελίξεων στο “ κυπριακό “ και στην Κριμαία; Υπάρχουν συσχετίσεις και συνδέσεις;

Οι αρνητικές εξελίξεις στο γεωγραφικό τόξο Συρίας-Κύπρου-Ουκρανίας-Κριμαίας ενδεχομένως να προκαλέσουν ακατάσχετες ροές προσφύγων προς την Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα. Η διασάλευση των συνόρων και η μεγέθυνση της υπάρχουσας ανθρωπιστικής κρίσης στην Αθήνα θα σηματοδοτήσει κατάρρευση στο κοινωνικό και οικονομικό ιστό της εκτίναξη της εγκληματικότητας, κατάπτωση της καθημερινότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόπερσι στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα, αλλοδαποί μουσουλμάνοι διαδηλωτές και με πλακάτ, στα αγγλικά, φώναζαν ότι η Δημοκρατία πέθανε και ο Μωάμεθ έρχεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση και βρισιά από αυτή τη συμπεριφορά μέσα στην πόλη της Αθήνας που δημιούργησε και διέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό και τη Δημοκρατία. Τέτοιες συμπεριφορές με αύξηση εισροών αλλοδαπών στην Αθήνα είναι επικίνδυνες για τη δημόσια τάξη, την κοινωνική ασφάλεια και τη Δημοκρατία. Ως δημότες Αθηναίοι και Έλληνες Πολίτες έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ζωή μας και την πόλη μας. Ο Δήμος Αθηναίων ως ΝΠΔΔ θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του σε αυτά τα θέματα και να μη σιωπήσει και λουφάξει.

Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας ως Δημάρχου, εφόσον εκλεγείτε;

Η ασφάλεια των πολιτών σε κάθε γειτονιά από την εγκληματικότητα των αλλοδαπών και η ανάκαμψη της αγοράς των Αθηνών με εθελοντισμό και ανταπόδοση υπηρεσιών και ενεργοποίηση υπηρεσιών δημοτικής αστυνόμευσης. Πολιτισμός με νομιμότητα.
 Ο άμεσος έλεγχος και διερεύνηση διαχειριστικών ευθυνών και αντιμετώπιση του δημοτικού χρέους των Αθηνών από 167 εκατομμύρια ευρώ που ενδέχεται να εκτιναχθεί στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ περίπου λόγω υπερβολικών δανείων.

Η οικονομική διαχείριση-εκμετάλλευση των απορριμμάτων με δημοτικές εταιρείες λαϊκής βάσης, που μπορούν να φέρουν έσοδα στο Δήμο από 1 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος για την αντιμετώπιση των χρεών, εξόδων καθαριότητας, φωτισμού, αποκατάσταση οδοστρωμάτων δημοτικών οδών, στήριξη κοινωνικής πρόνοιας, σχολείων κλπ με παράλληλη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ κλπ. Απώτερος στόχος η μείωση δημοτικής φορολογίας και μείωση της τοπικής ανεργίας. Επιδιώκουμε την αυτάρκεια του Δήμου Αθηναίων στις υπηρεσίες του προς τους δημότες.

 Προστασία των περιουσιακών και πολιτιστικών στοιχείων του Δήμου. Αξιοποίηση παλιών ιστορικών κτιρίων που επί χρόνια οι προσόψεις σκεπάζονται με λινάτσες-«μπούργκες».
Σύσταση συλλογικού νομικού συμπαραστάτη του Δημότη απέναντι στο μνημονιακό κράτος, για την προστασία των συνταγματικών και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξιοπρέπεια στον δημότη και στους πολίτες της Αθήνας.

 Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας στον προεκλογικό αγώνα σας;

Η ενημέρωση των δημοτών-πολιτών ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους δυνάμεις και όχι με την υπάρχουσα συντεχνιακή κομματική νοοτροπία. Να πιστέψουν οι δημότες στις δική τους δημιουργικότητα και να στηριχθούν στη δική τους ειλικρινή δημιουργική πολιτική εμπειρία, συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή με τοπικά δημοσκοπικά δημοψηφίσματα.

 Τι επισημαίνετε και τι εύχεσθε στους εκλογικούς αντιπάλους σας;

Επιτέλους να αλλάξουν μυαλά και να σταματήσουν να στηρίζονται στους κομματικούς σωλήνες της υπεροψίας. Να σταματήσουν τη νοοτροπία «πολιτικού μαντριού» και «πολιτικού τζακιού» με επίφαση δημοκρατίας. Τους ζήσαμε.

Αν δεν μπορούν τους εύχομαι να πάνε σπίτι τους να ηρεμήσουμε αυτοί και εμείς.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Για όσους δεν το ξέρουν ο άνθρωπος αυτός ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από την θέση του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ διαμαρτυρόμενος για την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Γι΄αυτή του την πράξη και μόνο αξίζει να ΄παρακολουθήσουμε τις απόψεις του σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.
Και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, όχι σαν τα κομματόσκυλα με πολιτικά.


Βιογραφικό Σακκά Ιωάννη

Ο Ιωάννης Σακκάς, παραιτηθείς Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1959. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Μαρία ήταν φτωχοί αγρότες και με τα πέντε αδέλφια του ασχολούντο με γεωργικές εργασίες στο Παναιτώλιο Αιτ/νίας.. Είναι πτυχιούχος α) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και β) του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 1987 μετά από εξετάσεις διορίστηκε δικαστικός γραμματέας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1995 μετά από εξετάσεις στον Άρειο Πάγο διορίστηκε Δικαστικός Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ενοχικού Δικαίου). Μετατάχθηκε στον Εισαγγελικό Κλάδο, τοποθετηθείς ως Εισαγγελικός Πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας. Ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Γρεβενών (2005), Χαλκίδας (2005-2008) και Αθηνών (2008-8/3/2011, οπότε και απεχώρησε λόγω παραίτησής του από το Δικαστικό Σώμα με δημόσια δήλωση –διαμαρτυρία (9-3-2011 στην εφημερίδα «δημοκρατία») για τις παραγραφές κακουργημάτων υπουργών (εκτελεστικής εξουσίας) εξαιτίας κατάχρησης εξουσίας διά παραλείψεως (άρθρο 239 β ΠΚ) των βουλευτών (νομοθετικής εξουσίας) ως εισαγγελέων κατ΄άρθρο 86 του Συντάγματος.ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ!

Έτρεξε ο Πέρκιζας στα υπουργεία, από διορισμένο χαρτογιακά σε χαρτογιακά, για να πείσει τους  γραφειοκράτες ότι έπρεπε να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στην λειτουργία ενός μικρού θεάτρου στη ρεματιά..

Δεν περιμένει κανείς από έναν ΑΣΧΕΤΟ να  γνωρίζει  και να τιμά την ιστορία και την προσφορά όσων ήρθε να απαξιώσει.

Θα περίμενε όμως από έναν άνθρωπο που πουλάει "ήθος και αισθητική" να τιμά τουλάχιστον τους πρώην δημάρχους της πόλης και να σέβεται και να μην απαξιώνει όσους  έδιναν εδώ μάχες - με επιτυχίες και αποτυχίες - όσο εκείνος απολάμβανε ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ την κυβερνητική εξουσία και τον πολιτικό μισθό.

Υπογραμμίζουμε  ότι τελικά ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ και αυτός και όσοι θεώρησαν ότι μεταξύ όλων των στελεχών της τοπικής κοινωνίας με αγώνες ΕΔΩ, σε τούτα εδώ τα χώματα, με συγκρούσεις, με προσωπικό κόστος ανυπολόγιστο, ΕΔΩ όχι αλλού, δεν βρέθηκε καταλληλότερος του ΣΩΤΗΡΑ για να συγκρουστεί με τα προβλήματα της πόλης, δεν ήταν κατάλληλος κανένας από τους δημότες που γεννήθηκε και μεγάλωσε ΕΔΩ!

 Τουλάχιστον, όσοι "του θύμισαν ότι όταν ήταν αδιαλείπτως έμισθος του υπουργείου  Πολιτισμού, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ιδρύθηκε το θέατρο της ρεματιάς για να επιχείρησε έτσι να παραστήσει ότι είχε συμβολή στην ίδρυσή του, ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΕΡΚΙΖΑ και την τότε διοίκησή του.

Δεν έχουμε απαίτησει να ξέρει ούτε εκείνος, ούτε οι σύμβουλοί του τι ρόλο έπαιξε για να στηθεί το θεατρο η Βάνα Ξένου, η Μαρίνα, ο Βραχωρίτης. 
ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Δεν θα τους επιτρέψουμε να παραχαράξουν την ιστορία, να απαξιώσουν την προσφορά των ανθρώπων της πόλης και να οικειοποιηθούν όλα τα καλά που έχουν γίνει εδώ, χρεώνοντας τους ιθαγενείς για όλα τα κακά, όλες τις καθυστερήσεις, όλα όσα πρέπει να διορθωθούν.

Δεν προήλθαν από παρθενόγέννεση.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΗΤΑΝ!

ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ!Ρένα Δούρου: Παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων


 
Παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης
των απορριμμάτων στην Αττική, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον για μια βιώσιμη, δίκαιη και οικονομικά συμφέρουσα ανάπτυξη


Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, 12 το μεσημέρι,

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αίθουσα Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50.

 
Εισηγητές: Ρένα Δούρου, Υποψήφια Περιφερειάρχης και Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής


585.795 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου ως τακτική επιχορήγηση για κάλυψη λειτουργικών αναγκών.


20110627-euro (Small)

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 101.628.171,27 €, το οποίο αποδίδεται ως τέταρτη τακτική επιχορήγηση έτους 2014 σε δικαιούχους Δήμους της Χώρας για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού. 
Από το ποσό αυτό θα παρακρατηθούν 9.079.500,00 € υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ), για μερική ή ολική εξόφληση οφειλών Δήμων. 

Δείτε το ποσό που αντιστοιχεί στον Δήμο Χαλανδρίου :


Δείτε Ε Δ Ω τις κατανομές για όλους τους Δήμους της χώρας.

Με πληροφορίες από localit.gr.


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", στις 3 & 4 Απριλίου
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *