Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Διαβούλευση και μέσω facebook για την ισότητα των φύλων στη Βόρεια Αθήνα

 
Δημόσια διαβούλευση για την εξειδίκευση του σχεδίου δράσης προώθησης της ισότητας των φύλων στη Βόρεια Αθήνα, ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με σύνθημα «η γνώμη σου μετράει» φορείς, οργανώσεις και, πρωτίστως, οι πολίτες καλούνται, έως τις 30 Απριλίου 2017, να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://goo.gl/R6Zp6t ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ant.bta@patt.gov.gr .

Οι θεματικοί άξονες της διαβούλευσης προσδιορίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στις 05/04/2017, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου και παρουσία της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου, Νικολέτας Δανιά και εκπροσώπων επτά Δήμων. Οι άξονες αφορούν στην απασχόληση και την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, στην κοινωνική ένταξη και τον πολιτισμό, στην υγεία και την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.

Στην εναρκτήρια παρέμβασή του ο κ. Γ. Καραμέρος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδες πανανθρώπινο δικαίωμα. Η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων είναι υπόθεση όλων μας, ανδρών και γυναικών. Το ζήτημα είναι υπαρκτό, είναι ορατό, δεν κρύβεται. Η εξάλειψή του μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Τη σιωπή και την ανοχή πρέπει να διαδεχθεί η ενεργός συμμετοχή και η κοινή δράση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σοφία Κορωναίου, εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: ΝΕΟ CAFE ΠΑΡΚΟ


ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Αναγνώστης μου, μας έστειλε την παραπάνω φωτό.
Είναι από τη Παπανικολή.

Σε κιγκλίδωμα που πλήρωσαν "παράνομοι" για να το χρησιμοποιούν "νόμιμοι".

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας είχαμε ενημερώσει για τις προγραμματισμένες δράσεις μας.
Μια απο αυτές είναι και η επιστολή μας στα σχολεία αρχικά της περιοχής του Χαλανδρίου.
Σας την επισυνάπτουμε και θα είναι μεγάλη βοήθεια για μας να συμβάλετε και να συμμετέχετε.

Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους αρκετά σχολεία. Θα είναι ένας περίπατος - ξενάγηση γνωριμίας της ρεματιάς.

Η πρόεδρος
Κέλλυ Δάνου


Αξιότιμοι Κες/κοι

Ο σύλλογος μας έχει ηλικία που πλησιάζει τα 30 χρόνια. Ο καταστατικός σκοπός του είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου. Το Ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου ,η Ρέμα Πολυδρόσου είναι ένας μεγάλος χείμαρρος, που πηγάζει από τις παρυφές της Πεντέλης ,χύνεται στην πεδιάδα του Χαλανδρίου και μέσω κλειστού αγωγού, εκβάλλει στον Ποδονίφτη και στη συνέχεια στον Κηφισό ποταμό. Η ρεματιά μας αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό σημείο μεγάλης οικολογικής και ιστορικής σημασίας. Εκτός του ιδιαίτερου φυσικού της κάλλους αποτέλεσε κατά διάφορες ιστορικές εποχές σημείο αναφοράς. Κατά την αρχαιότητα από την κοίτη της και τα πρανή της πέρναγαν τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά μνημεία όπως στον Παρθενώνα (Λιθαγωγεία) Κορρές Μ. ΄ Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα ΄

Μεταξύ των ετών 1841-1842 κατασκευάστηκε στη Ρεματιά γέφυρα ,για λογαριασμό της Δούκισσας της Πλακεντίας ,η οποία διασώζεται σχεδόν άθικτη έως σήμερα και αποτελεί διατηρητέο νεώτερο ιστορικό μνημείο. Σε όλη τη διαδρομή , ανακαλύπτει ο περιπατητής υπολείμματα ανθρώπινης δραστηριότητας ανά τους αιώνες.

Δυστυχώς η ρεματιά δεν τυγχάνει στις μέρες μας ανάλογης με την αξία της προσοχής με αποτέλεσμα να μην είναι σε όλο το μήκος της εύκολα προσιτή από τον περιπατητή, λόγω αλόγιστων ανθρώπινων παρεμβάσεων σε συνδυασμό, με την εν πολλοίς αδιαφορία της πολιτείας. Η χάραξη μονοπατιών, η φύτευση των πρανών ,η αποφυγή κατολισθήσεων μέσω παρεμβάσεων που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς, η αποξήλωση παράνομων περιφράξεων, η αποτροπή της ρύπανσής της, από παράνομους ρυπαντές είναι μερικά για τα οποία ο σύλλογός μας αγωνίζεται.

Με το γράμμα μας αυτό σας καλούμε να γίνεται συμμέτοχοι σε αυτήν μας την προσπάθεια καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας , στο οποίο πιστεύουμε ότι χρειάζεται να παρέμβουμε ,για την ευαισθητοποίηση και κατ επέκταση την προστασία, του περιβάλλοντος και της Ρεματιάς είναι η Νεολαία μας. Οι μαθητές μας και γενικά οι νέοι μας , πρέπει να τη γνωρίσουν και να ενημερωθούν για αυτή, ώστε να την αγαπήσουν ,να βοηθήσουν στην ανάδειξή της και τελικά στην προστασία της.

Η παρέμβαση μας αυτή δεν μπορεί να έχει επιτυχία χωρίς την δική σας αρωγή και συμπαράταξη.

«31 στιγμές στον χρόνο» Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι, του Κώστα ΑγγελήΣτην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του Ιδρύματος Ζήση και σε μια συγκινησιακή και νοσταλγική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, των εκδόσεων Καλλιγράφος, «31 στιγμές στον χρόνο», Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι, του Κώστα Αγγελή. Η παρουσίαση ξεκίνησε μ΄ένα βίντεο που έδωσε το έναυσμα και προϊδέασε για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ακολούθησε ανάλυση του βιβλίου από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Θερμοπυλών, κ. Ιωάννη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Στάμου και τον Σύμβουλο του Διεθνούς Οργανισμού Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και Θεολόγο κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη. Τη συζήτηση συντόνισε η Εκπαιδευτικός-Θεολόγος κα Αφροδίτη Κορναράκη.

Στις 31 στιγμές-κεφάλαια του βιβλίου, τοποθετούνται οι 11 ενορίες, κατά σειρά ίδρυσης και ακολουθούν χρονολογικά οι 16 ναοί του Χαλανδρίου καθώς και οι 2 «χαμένοι» στον χρόνο. Η στιγμή-κεφάλαιο 1 ανήκει στη Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ η στιγμή-κεφάλαιο 31 αφιερώνεται στα εικονοστάσια των δρόμων του Χαλανδρίου.

Ένα πολύμηνο οδοιπορικό στον χρόνο, στον χώρο, στο χθες, στο σήμερα των ναών της πόλης του Χαλανδρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους οι ιερείς του Χαλανδρίου : π. Πατρίκιος Καλεώδης, π. Σπυρίδων Παπαποστόλου, π. Άγγελος Πετριτσόπουλος (από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου), π. Χρύσανθος Παπαποστόλου και π. Ιωάννης Αγγελιδάκης (από τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου), π. Λάμπρος Ανδρεάκης (από τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου), π. Αντώνιος Πινακούλας (από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα) και ο π. Ιωάννης Τραντάς.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κουράσης και Κώστας Παττακός, ο αντιδήμαρχος κ. Σέργιος Γκάγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Θωμάς, Ελένη Νιώτη, Μιχάλης Κόσσυβας, Τάκης Λαμπρόπουλος, Ευγενία Κατούφα, Γιώργος Λιερός, Παναγιώτης Τζούρας.

Ακόμη, οι τ. Υπουργοί κ.κ. Νίκος Δένδιας και Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Κώστας Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κώστας Κυρανάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
 ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

7 Απριλίου 2017 ώρα 8 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου – Ιωνίας 96

Ομιλητής ο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΜΟΥ

Γ.Γ. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ FRAPORT

Ο τακτικός σχολιαστής της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΓ  έστειλε το παρακάτω κείμενο που έχει αλιεύσει στο internet και αντιπαρατίθεται στο δημοσίευμα του κ. Παπασίμου:

Γ.Γ.:Διάβασα με προσοχή την ανάλυση του κ. Παπασίμου. Νομίζω ότι ο συγγραφέας έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις.Υπάρχουν και άλλες τεκμηριωμένες απόψεις όπως αυτές που έχει δημοσιεύσει ο κ. Παπαναστασίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Fraport και η κατάντια της χώρας:
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αντανάκλαση της υποβάθμισής μας, από την αριστερή γκρίνια για τον δανεισμό της Fraport από την Alpha Bank για τα 14 αεροδρόμια. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί γιατί καμία ξένη τράπεζα δεν θέλησε να χρηματοδοτήσει ένα ντιλ τόσο σίγουρο...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙ Ο Γ.Γ. ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ - του Γ. Παπασίμου - ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ PROTAGON: http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-syriza-kai-to-aorato-xeri-twn-agorwn-44341384907

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν: Ρε Γιώργο τελικά ένα έχω καταλάβει για τις απόψεις σου και όσα μας λες καθημερινά: ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΟΥ.

Το επιχείρημα του άρθρου που μας προτείνεις, ότι δηλαδή η Fraport δεν έφερε λεφτά δικά της για την "ιδιωτικοποίηση"  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ"  για να έρθει - λέει - η ανάπτυξη με "επενδύσεις" και τελικά γίνεται με λεφτά του ελληνικού λαού για να πάνε τα αεροδρόμια ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και γι' αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ ενισχυτικό των ισχυρισμών ....

ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!
Πραγματικά καλύτερη στήριξη στην κυβερνησάρα από τέτοιας ποιότητας επιχειρήματα εναντίον της δεν μπορείτε να σκεφτείτε ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ δια της γελοιοποίησης κάθε ουσιαστικής κριτικής που μπορεί να της γίνει.

Τες πάντων , το ήθελες, μπήκε στην ΠΛΑΤΕΙΑ: Διαφωνώ ριζικά με όσα λες αλλά .... τα ξέρετε τα υπόλοιπα του Βολταίρου.

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Με το μήνυμα «Πάρε την απόφαση…αφιέρωσε χρόνο στην υγεία σου!» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), ο Όμιλος ΙΑΣΩ προσφέρει ιατρικές επισκέψεις και πακέτα προληπτικού ελέγχου στο ΙΑΣΩ, ΙΑΣΩ Παίδων, ΙΑΣΩ General, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης.

Συγκεκριμένα, παρέχονται:
  •  ΙΑΣΩ: 20€ ανά επίσκεψη σε Αγγειοχειρουργό, Αιματολόγο, Δερματολόγο, Μαστολόγο

Τηλ. για ραντεβού: 210 6184195 (Δευτ.-Παρ. 8:00-16:00)
Τηλ. για ραντεβού σε Μαστολόγο: 210 6184463 (Δευτ.-Παρ. 8:00-09:00)

Οι γυναίκες άνω των 40 ετών θα πρέπει να έχουν τη μαστογραφία μαζί τους

Προσφορά στο Διαιτολογικό-Διατροφολογικό Τμήμα:
  •  20€ για αξιολόγηση σύστασης σώματος με BOD POD® (Μέθοδος της Αεροπυκνομετρίας) και συμβουλευτική από Κλινικό Διαιτολόγο
  •  50% έκπτωση στα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής (60€ μηναίο πρόγραμμα 3 επισκέψεων ή 150€ τριμηνιαίο πρόγραμμα 6 επισκέψεων)

Τηλ. για ραντεβού: 210 6184095 (Δευτ.-Τετ. & Παρ. 09:00-16:00)

· ΙΑΣΩ Παίδων: 20€ ανά επίσκεψη σε Παιδο-Αλλεργιολόγο, Παιδο-Δερματολόγο, Παιδο-Διατροφολόγο, Παιδο-Ορθοπαιδικό, Παιδο-Οφθαλμίατρο, Παιδο-ΩΡΛ

Τηλ. για ραντεβού: 210 6383070-2 (Δευτ.-Παρ. 12:00-18:00)

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ LAZY