Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: ΠΟΙΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

 

Ο τελευταίος που θα γίνει Γεννίτσαρος ενάντια στο κόμμα που υπηρέτησε μια ζωή είναι ο υπογράφων.

Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, όταν η πολιτική μου ταυτότητα το επέβαλε, όταν αυτά που μάθαμε και υπηρετήσαμε στο τότε ΠΑΣΟΚ μου φαινόντουσαν εντελώς ασύμβατα με αυτά που έκανε το μεταΠΑΣΟΚ αποδεχόμενος την ιδεολογικοπολιτική μας ήττα μετά από πολύχρονη εσωκομματική μάχη.
(μου φαίνεται ότι έρχεται DEJA VU και στον ΣΥΡΙΖΑ).

Από το 2010 επέλεξα τον δρόμο που τελικά - και μετά κανένα χρόνο από εμάς - επέλεξε η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία της λαϊκής βάσης της δημοκρατικής παράταξης, του πατριωτικού κέντρου και  της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και ήταν ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Είμαστε η ψυχή της;
ΜΑΛΛΟΝ έτσι πρέπει να είναι κατά πώς φαίνεται.

Παρά τις - μερικές φορές - ΧΥΔΑΙΕΣ και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ συμπεριφορές των συνιστωσών ενάντια στους "ΠΑΣΟΚΟΥΣ" που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ "γιατί μυρίστηκαν εξουσία" (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε, δεν έμπαινε στην βουλή με το 3% και το ΠΑΣΟΚ είχε ακόμα 40% ποσοστό, το 2010) ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΣ δεν έγινα για να ικανοποιηθεί καμία - ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ - ΚΟΥΔΟΥΝΑ και να σταματήσει να χυδαιολογεί.

Διπλό πολιτικό παιχνίδι όμως δεν έπαιξα ποτέ.
Ούτε επιχειρήσαμε ποτέ να εξαπατήσουμε κανέναν.
Κάναμε επιλογές, καταθέσαμε απόψεις  και αναλάβαμε το κόστος γι' αυτές.

 Και αυτό το λέω γιατί το αντικείμενο αυτού του άρθρου είναι οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ στο Χαλάνδρι και οι συνάδελφοι από το δημοτικό συμβούλιο που πήραν μέρος σε αυτές, κρυπτόμενοι.

Δύο "ανεξάρτητα" αυτοδιοικητικά στελέχη - που πριν ένα χρόνο αποκήρυσαν το ΠΑΣΟΚ μετά βδελυγμίας, δήλωναν "ανεξάρτητοι" και κυρίως ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ για να υφαρπάξουν κανένα ψηφαλάκι παραπάνω.

 Πρόκειται βεβαίως για τον Στάθη Ανδρεόπουλο και το Νίκο Πανταζή.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ να συμμετέχουν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά ο Ανδρεόπουλος θα ήταν μέγας αχάριστος, χρισμένος από το πουθενά τρεις φορές να την κάνει τώρα.

Δεν τους κατηγορούμε, ούτε τους ψέγουμε.

Απλά οι Χαλανδραίοι δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια και να αξιολογούν τις πολιτικές συμπεριφορές των αιρετών τους.

Και βέβαια  τα γράφουμε για να το διαβάσουν ΕΙΔΙΚΑ εκεί στην Συγγρού, στους "αντιμνημονιακούς"  ΑΝΕΛ.

Ξέρουν αυτοί γιατί! ¨Εχουν κάτι υπογραφές σε πολιτικές αντιμνημονιακές δηλώσεις.

Έτσι δεν είναι  Σπύρο;

ΥΓ: Παρόλο ότι δύο παλιοσυντρόφια - η Φώφη και ο Οδυσσέας (που είναι και Χαλανδραίοι και οι δύο, η μία παλιά, ο άλλος νέος, ) - διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Λοβέρδο, η άποψή μου για το θέμα παραμένει αμετάβλητη, γι' αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ για πρόεδρο:

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (έπιασα μόνο τους πεθαμένους)

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!

Α.Ν.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ


του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
 Αγαπητέ δήμαρχε.

Είμαι ένας από τους χιλιάδες δημότες Χαλανδρίου που σε ψήφισαν για δήμαρχο μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Είμαι ένας από τους χιλιάδες δημότες Χαλανδρίου που σε χειροκρότησαν για τις ενέργειες σου και συμμετείχαν στο νέο ξεκίνημα του θεάτρου της ρεματιάς.
Και θα είμαι πάντα θετικός και ενεργός σε κάθε μελλοντική πρωτοβουλία για το καλό της πόλης και των δημοτών της.

Αγαπητέ δήμαρχε Χαλανδρίου παρ' όλα αυτά και παρά την θετική μου προδιάθεση απέναντί σου έρχομαι ξανά μετά από 8 μήνες να ξαναθέσω το θέμα του φωτισμού των κεντρικών και εμπορικών δρόμων της πόλης μας.

Ήταν Νοέμβριος θυμάμαι όταν έλαβα την διαβεβαίωση των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών ότι έχει εγκριθεί κονδύλι σχετικό και ότι είναι θέμα ημερών η τοποθέτησή τους στις κεντρικές κολώνες ηλεκτροφωτισμού του εμπορικού μας κέντρου.

Από τότε πέρασαν μήνες και μήνες και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει.

Οι λάμπες καίγονται η μια πίσω από την άλλη και μένουν σβηστές χωρίς να αντικατασταθούν.

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας έχει και αυτός δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις.

Η Αγίας Παρασκευής , η Αγίου Γεωργίου και η Παπανδρέου καθώς και άλλοι δρόμοι του εμπορικού κέντρου τα βράδια είναι μέσα στο σκοτάδι με ό,τι και αν σημαίνει αυτό ...


Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λύση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!!

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 
Αφού δεν τους αφήνουν οι "ευχαριστούμε τα ΚΥΕ", ρε σύντροφε. 
Στα έχω πει. Θέλουν σκοτάδι. Αν μπορούσαν και τον ήλιο θα έσβηναν.
Τα έλεγαν και οι κάτοικοι στην συνάντηση που έκανε ο δήμος ότι ΒΓΑΖΟΥΝ τον δημοτικό φωτισμό. Αλλά εσύ καλά κάνεις και επιμμένεις. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Η - ΠΕΡΙΕΡΓΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣΔεν είναι δουλειά του δήμου, της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας, να απαντάει σε βουλευτές για ερωτήματα που κατατίθενται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, των αρμόδιων υπουργείων.

Άρα η απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του δήμου και δημοσιεύτηκε - ΠΑΛΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, αφού στον δήμο ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ - σε μερικά μέσα (στην ΠΛΑΤΕΙΑ δεν έχει σταλεί μέχρι αυτή τη στιγμή) αν και σωστή επί της ουσίας κατ' εμάς,  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

Όπως αντίστοιχο λάθος ήταν να έχei "ξεστομίσει" αυτά που ισχυρίζεται ο Παναγιώταρος o αντιδήμαρχος αλλά και άλλoι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Αλήθεια πώς νιώθουν τώρα που έχουν ταυτιστεί με τα χρυσαύγουλα αλήθεια;

Η απάντηση που θα δοθεί στον Ηλ. Παναγιώταρο από την κυβέρνηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα έχει ενδιαφέρον γιατί θα την υπογράψουν οι υπουργοί που συμμετείχαν, τίμησαν με την παρουσία τους  - και τους ευχαριστούμε γι' αυτό - στις εκδηλώσεις για την αποκατάσταση του θεάτρου (καθαρισμός και συναυλία) και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Και βέβαια είναι εκείνοι οι υπουργοί - που ήδη ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΔΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  για την αδειοδότηση με βάση την σημερινή νομοθεσία, του θεάτρου, για την οποία ο δήμαρχος έχει ενημερώσει ότι του είπαν οι υπουργάρες ότι αυτή θα είχε εκδοθεί από την προηγούμενη βδομάδα.

Εμείς - έμπειροι και ψιλιασμένοι - ποτέ δεν μασήσαμε στις εύκολες κουβέντες και τις υποσχέσεις - on camera - πολιτικών (ανεξαρτήτως κόμματος πολιτικών).

Και επειδή ξέρουμε ότι η γραφειοκρατεία στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι κράτος εν κράτει, έχουμε ήδη ζητήσει από τον δήμο να αγοραστούν οι νοικιασμένες κερκίδες, να μείνουν εκεί για να μην έχουμε του χρόνου πάλι "ηρωικές" ανακατασκευές του θεάτρου.

Η ερώτηση Παναγιώταρου στην βουλή είναι προκλητική και δείχνει πώς κάνει πολιτική η ακραία πολιτική δύναμη του ελληνικού κοινοβουλίου ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΣΥΣΤΗΜΑ".(αλλά και οι τοπικοί συνομιλητές της και εκπρόσωποί της, εκείνοι τους οποίους στήριξαν στις δημοτικές εκλογές και που ήταν οι μόνοι που δεν ήρθαν στην συναυλία, να γιορτάσουν μαζί με όλο το Χαλάνδρι την ανακατασκευή του θεάτρου).

Η απάντηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
(Για τους ΑΝΕΛ ειδικά θα επανέλθουμε).

Και ελπίζουμε να είναι απάντηση που θα είναι καταλυτική και τελεσίδικη ως προς τη νομιμότητα και την θεσμική θωράκιση της λειτουργίας του Θεάτρου της Ρεματιάς (και όχι του "αποκαλούμενου" θεάτρου της ρεματιάς που λέει ο Παναγιώταρος)  και τα επόμενα .... 30 χρόνια.

Αν δεν είναι και αναμασηθούν τα περίεργα περί "παράνομου θεάτρου" που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ αλλά και "αριστεροί" τότε εμάς (και νομίζω κάθε σκεπτόμενου) το μυαλό μας θα πάει αλλού. Θα κάνουμε .... σενάρια.

ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΙΤΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΡΑΤΤΕΙΝ" και ΟΧΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΜΠΛΑ - ΜΠΛΑ.

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΥΓ: Την απάντηση του δήμου - που εστάλη επιλεκτικά σε κάποια μέσα ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  μπορείτε να την διαβάσετε στο παρακάτω link (από την ΑΥΓΗ)

Περίεργη ερώτηση στη Βουλή, από τη Χ.Α. για το θέατρο της Ρεματιάς

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει τα πρώτα στοιχεία των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να ενεργεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή (Σάββατο, 6/6/15) όταν εκδηλώθηκε η επικίνδυνη πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Έτσι, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σε συνεννόηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς, προχώρησε σε μετρήσεις δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.
Συγκεκριμένα, με εντολή της Περιφερειάρχη Αττικής, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προχώρησε σε μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης που έχει προκληθεί από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης στον Ασπρόπυργο. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τοξικών ουσιών, όπως διοξίνες και φουράνια.
Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει σε ό,τι της ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως πράττει από το Σάββατο, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και ενεργεί συστηματικά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στον ακόλουθο σύνδεσμο.