Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε ο επανέλεγχος των 50.000 συμβάσεων- Πότε θα γίνουν οι απολύσειςΞεκίνησε η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων 50.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου. Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου έχει το ΑΣΕΠ.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα συνυπολογιστούν στις 6500 απολύσεις που περιλαμβάνει η μνημονιακή δέσμευση.

Ποιοι υπάλληλοι θα απολυθούν

Όσες συμβάσεις έχουν παρατυπίες, τότε οι υπάλληλοι θα απολύονται χωρίς αποζημίωση. Συγκεκριμένα, θα απολύονται αυτοδικαίως οι υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, έχουν αποκρύψει στοιχεία που αν τα είχαν δηλώσει δε θα μετατρεπόταν η σύμβαση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και έχουν, γενικότερα, παρανομήσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει αντιδράσει έντονα στον έλεγχο των συμβάσεων, τον οποίο θεωρεί «αμπαλάζ» για μαζικές απολύσεις.

Το επιχείρημα της Ομοσπονδίας είναι ότι »η σύμβαση τους έχει μετατραπεί με γνωμοδότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ενέκρινε το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π.», ωστόσο δεν απαντάει στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν είναι θεμιτό να ελεγχθούν εκ νέου οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και σε περίπτωση που έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά να υποστούν τις συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα του ελέγχου παρουσιάστηκαν κρούσματα που εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών στους δήμους.
Στο Χαλάνδρι, τον Ασπρόπυργο και τον Πειραιά οι ελεγκτές δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν τον έλεγχο.

 aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Στο - φαινομενικά εύλογο - ερώτημα των συναδέλφων του  afodioikisi.gr:  "και τι πειράζει να επανελεχθούν οι συμβάσεις" η απάντηση βρίσκεται στην επιτηδευμένη ασάφεια με την οποία διατυπώνεται στο νόμο το τι ακριβώς επανελέγχεται.
Διότι το "επικοινωνιακό" επιχείρημα περί πλαστών δικαιολογητικών - στο οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει - συμπληρώνεται με τα ασαφή και "ευρύχωρα" περί του "γενικότερα έχουν παρανομήσει κατά την διαδικασία μετατροπών".

Οι γνωρίζοντες τα των μετατροπών τα προηγούμενα χρόνια ξέρουν ότι αυτές έγιναν στα ΟΡΙΑ της νομιμότητας (εκείνης της εποχής) και βασίστηκαν σε πολιτικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων (δημοτικών συμβουλίων ή συμβουλίων ΝΠΔΔ) περί "κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων"  από τους συμβασιούχους - κάτι που ήταν αληθινό και  δεδομένο.  

Αποφάσεις που έγιναν δεκτές - τότε - από το ΑΣΕΠ αλλά σε πολλές περιπτώσεις και από την δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι.

Αυτό που θα είναι λοιπόν σήμερα σκανδαλώδες θα ήταν να επανεξεταστούν οι συμβάσεις αυτές με όρους του σημερινού νομοθετικού πλαισίου και ΝΕΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ με αναδρομική ισχύ (και τροϊκανών υποδείξεων θα έγραφα αλλά θα παρεξηγηθεί ο Άδωνης) καθιστώντας τις τότε πολιτικές αποφάσεις  συλλογικών οργάνων ΑΚΥΡΕΣ, κάτι που θα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ σε αυτό ακριβώς το σημείο διατυπώνουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας και καμία όρεξη δεν έχουμε να συγκαλύψουμε πραγματικά περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών ή πτυχίων, αυτά λέγονται για τους Ινδιάνους και τους νεοφιλελεύθερους καλβινιστές για πολιτική κατανάλωση από τους καναπεδατους νοικοκυραίους.

Ένα δεύτερο σημείο σοβαρής διαφωνίας της αυτοδιοίκησης είναι η πρόβλεψη της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ (που θα βρεθεί από τον επανέλεγχο με προβλήματα στην μετατροπή των συμβάσεών του) αφού οι "αορίστου χρόνου" υπάλληλοι κατέχουν προσωποπαγείς και όχι οργανικές θέσεις. 

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ - ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ - Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ αφού η αποστελέχωσή τους θα είναι τέτοια που ουσιαστικά θα σημαίνει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της αυτοδιοίκησης.

Και επειδή διαβάζεις ΠΛΑΤΕΙΑ και όχι κατευθυνόμενη αρθρογραφία, σκέψου ότι αν όντος είχε πιάσει ο πόνος στην κυβέρνηση και την Τρόικα για τα .... πλαστά (σε αυτό εμείς τουλάχιστον θα ήμασταν μαζί τους), θα είχαν κάνει ήδη δύο απλές διευκρινίσεις που θα αποδείκνυαν ότι αδίκως ομιλούμε όλοι ημείς περί "επανέλεγχο και αξιολόγηση - φερετζέ απολύσεων" :

1. Οι συμβάσεις που έχουν εγκριθεί στο παρελθόν από το ΑΣΕΠ δεν επαναξιολογούνται ως προς τη νομιμότητα συλλογικών αποφάσεων - οι οποίες δεν αμφισβητούνται, διότι αυτό θα σήμαινε την απόλυτη δημοκρατική παρεκτροπή - και επανελέγχονται  μόνο για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών.

2. Οι θέσεις των - ΔΙΚΑΙΩΣ πλέον - απολυμένων, με τα πλαστά στοιχεία ή όσων μπήκαν από παράθυρο και χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ θα αντικατασταθούν αμέσως από τους διαθέσιμους ή τους αδιόριστους επιτυχόντες των διαγωνισμών.

Αλλά αυτά είναι όνειρα, όλα όσα λέγονται είναι παπάτζες και στόχο έχουν να βρεθούν τα 6500 φέτος και 15000 μέχρι το τέλος του 2015 κεφάλια που θα πέσουν στον βωμό των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών και να αναγκαστούν οι δήμοι να παραδώσουν όλο και περισσότερες κρίσιμες υπηρεσίες τους σε ιδιώτες εργολάβους (στους οποίους εμείς περιλαμβάνουμε και τις ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. )

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΟ ΤΟΥ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ

Το διαμέρισμα που διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα που βρίσκοταν στην Αττική, ο έως πρότινος καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική στο Μαρούσι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27, στον πέπτο όροφο πολυκατοικίας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι μετά από μαρτυρία ενοίκου της πολυκατοικίας, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του γείτονά της, το συλληφθέντα τρομοκράτη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι διέμενε και η καταζητούμενη σύντροφός του, Πόλα Ρούπα, με το παιδάκι τους.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 805

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του Ν.4172/13 από την κυβέρνηση, με τον οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Σχολικούς Φύλακες και τους Καθηγητές, οδηγώντας σε διάλυση το Δημόσιο σύστημα παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών στα Σχολεία.

Σημειώνεται πώς την ίδια ημέρα, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 το πρωί, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ., στην Αγία Παρασκευή, οι απολυμένοι της Ε.Ρ.Τ. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα κατασκηνώσουν.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι και αλληλέγγυοι με αίτημα την επιστροφή όλων των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και όλων των διαθέσιμων-απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους. Αγωνιζόμαστε επίσης να ανατρέψουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα να θέσουν σε διαθεσιμότητα-απολύση χιλιάδες νέους υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. των Δήμων απ’ όπου θα περάσει η πορεία των διαθέσιμων-απολυμένων εργαζομένων με αποφάσεις τους να στηρίξουν ενεργά και συμμετοχικά την κινητοποίηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης

Η Ρένα Δούρου στο «Σπίτι του Ηθοποιού»


Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε σήμερα την ευκαιρία να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των ανθρώπων του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» για να συζητήσουν το έργο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτό το εγχείρημα πολιτισμού. Η πρόεδρος, Άννα Φόνσου, ο γενικός γραμματέας Τρύφωνας Παπουτσής, ο Νίκος Βερλέκης, ο Θανάσης Παπαγεωργίου παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της υποχρηματοδότησης εκ μέρους της Πολιτείας. Προβλήματα που προκαλούν προβλήματα και εμποδίζουν την υλοποίηση σχεδίων και δράσεων πολιτισμού. Η Ρένα Δούρου ευχαρίστησε τα μέλη του Ιδρύματος για τη ζεστή φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, και δόθηκε ραντεβού για το φθινόπωρο.

28.612 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου

Για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών.
Τα χρήματα αυτά εγκρίνονται υπό τη μορφή βοηθήματος ένδειας και είναι για την αντιμετώπιση άμεσων βιοτικών αναγκών πολιτών. 

Αναλυτικά  Ε Δ Ω οι κατανομές για τους Δήμους.

Κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 20 Ιουλίου.


Νέα κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων την ερχόμενη Κυριακή
Οι εμποροϋπάλληλοι, μετά την κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής - πρώτης Κυριακής της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας - προχωρούν, σε νέα, για την ερχόμενη Κυριακή, 20 Ιουλίου, κινητοποίηση, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). 

Η ΟΙΥΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

http://www.poli-politiki.gr/, 18/7/2014

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΗ επανακαταμέτρηση των σταυρών στην παράταξη Λαδόπουλου (όπου στην προηγούμενη ανάρτηση των αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου έδειχνε ισοψηφία στην 3η εκλόγιμη θέση της κας Καυκάλα με το Νίκο Πανταζή) οδήγησε σε έκδοση ορθής επανάληψης της ανακήρυξης των αποτελεσμάτων.

Στη νέα ανάρτηση του Πρωτοδικείου Αθηνών ο Πανταζής φαίνεται να εκλέγεται με 269 ψήφους, έναντι 262 της Έλενας Καυκάλα.

Αν δεν υπάρξουν άλλες ενστάσεις (η καταληκτική ημερομηνία είναι αύριο) οριστικοποιείται το νέο δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου που σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ορκιστεί στις 27 Αυγούστου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αξιολογεί» τη μοναξιά του…Μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πήρε ξεκάθαρα θέση εναντίον της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Ο Φ. Κουβέλης μιλώντας σε συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «αυταρχικό μοντέλο», χαρακτηρίζοντας την ποσόστωση ως μέθοδο για τη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει την ηγεσία του ΥΠΔΜ για την αξιολόγηση, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το χειρότερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχιτέκοντα αυτού του νόμου, είναι ότι δεν έχει τη συμπαράσταση ούτε του κόμματός του. Κανείς δεν έχει βγει να υπερασπιστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνει ενοχλημένο από το αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ που θέλει να καταργηθεί η ποσόστωση. Υπάρχει κανείς στο πλευρό του Κυριάκου;

http://www.aftodioikisi.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ:

ΠΕΛΑΤΗΣ: Από θαλασσινά τι έχετε;
 ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ: Αλάτι!

Shylock: Λογισμικό υποκλοπής χρημάτων από τραπεζικά συστήματ εξαπλώνεται ταχύτατα - Ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση στην Χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Shylock»

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην παράνομη υποκλοπή χρηματικών ποσών καθώς και οικονομικών πληροφοριών από διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα

Εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση στην Χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «Shylock», που στοχεύει στην υποκλοπή χρημάτων από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και οικονομικών πληροφοριών και δεδομένων.

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει χρηματικά κεφάλαια από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα κάνοντας χρήση υποκλαπέντων στοιχείων πρόσβασης (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης κ.τ.λ.) σε Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα (e-banking).

Το εν λόγω λογισμικό, εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (live messengers).

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του διαδικτύου, «μολύνονται» όταν επιλέγουν κακόβολους συνδέσμους (links), που τους αποστέλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας και στην συνέχεια «πείθονται» να κατεβάσουν και να εκτελέσουν το κακόβουλο λογισμικό, εν αγνοία τους.

Ακολούθως, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία του χρήστη, επιδιώκει σε πρώτη φάση να αποκτήσει πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες και χρηματικά ποσά, που είναι αποθηκευμένα σε λογαριασμούς (είτε προσωπικούς είτε εταιρικούς) του θύματος, ενώ σε δεύτερη φάση να πραγματοποιήσει μεταφορά αυτών των πληροφοριών, καθώς και των υποκλαπέντων χρηματικών ποσών στους δράστες, που ελέγχουν την παράνομη δράση του κακόβουλου λογισμικού.

Οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (live messenger), καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά.

Επιπλέον να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links), να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιίκο) του Η/Υ.

Για την καταπολέμηση του εγκλήματος που πραγματοποιείται με το κακόβουλο λογισμικό «Shylock», ήδη πραγματοποιείται διεθνής κοινή επιχειρησιακή δράση, στην οποία μετέχουν η Europol , το FBI , το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης του Διαδικτυακού Εγκλήματος (EC3), ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) (Σχετ. η από 10-07-2014 Ανακοίνωση της Europol )

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑ ΜΑΖΙΩΤΗ

 
 
Επιχείρηση «Ρούπα και συνεργοί» από την Αντιτρομοκρατική - Μεταξύ των περιοχών που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος.


Η αρμαθιά με τα κλειδιά που βρέθηκε πάνω στον Νίκο Μαζιώτη μετά τη σύλληψή του, ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, που αναζητά τη γιάφκα με το βαρύ οπλισμό του αρχιτρομοκράτη και τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και την επίσης φυγάδα σύντροφό του, Πόλα Ρούπα.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι ο Μαζιώτης έχει νοικιάσει τη γιάφκα με το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε στην κατοχή του, με στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας», και πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος θα επικοινωνήσουν μαζί τους, ώστε να τους οδηγήσουν στον οπλισμό της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των περιοχών που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος. Μάλιστα, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο παράλληλες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική.

Σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες και είχε «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις του.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη στήθηκε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, αλλά οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χρησιμοποιήθηκαν ως «αιχμή του δόρατος» για τη σύλληψή του.

πηγή: protothema.gr

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 18-7-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τις επόμενες μέρες (άλλο ένα) σημείο τριβής μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Ήδη το υπουργείο, με εγκύκλιο «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν – Εν Δυο Τρία» του Γενικού Γραμματέα, δίνει εντολή στους αρμόδιους φορείς να εκδώσουν, εντός 3ημέρου, την απόφαση επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης και στη συνέχεια να μοιραστούν τα φύλλα της αξιολόγησης στους εργαζομένους.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», όλο αυτό το διάστημα, έχει εμπεριστατωμένα αποδείξει το πραγματικό νόημα της αξιολόγησης και το πού αυτή θα οδηγήσει. Έχει, επίσης, αναδείξει το γεγονός ότι, η «αξιολόγηση» θα αποτελέσει την αφορμή για να δικαιολογηθούν στο άμεσο μέλλον απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Πιστεύουμε ότι, θα πρέπει και στο Δήμο μας να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι για κάθε αρνητικό αποτέλεσμα. Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει ο σύλλογος εργαζομένων να κινήσει τις διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων και να μπλοκάρει την απόφαση επιμερισμού, η οποία, κατά την προσωπική μας άποψη και μετά το (άλλο ένα) τελεσίγραφο της – χωρίς την απόφαση του ελληνικού λαού – «συγκυβέρνησης», βρίσκεται στο δρόμο της έκδοσης. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης»

Στο υπουργείο Εσωτερικών αντιπροσωπεία της «Δύναμης Ζωής»


Τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο, της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, του νέου κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και της κατανομής των πόρων αντιπυρικής προστασίας, έθεσε σήμερα αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμης Ζωής» κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Ερμίνα Κυπριανίδου, Πέτρο Φιλίππου και Χρήστο Καπάταη, υπογράμμισε την ανάγκη της άμεσης διευθέτησής του από το Υπουργείο. Η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος πρέπει να γίνει προτάσσοντας τα ζητήματα της ασφάλειας και της διευκόλυνσης της μαθησιακής διαδικασίας, παρατηρώντας ότι με το σημερινό καθεστώς δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα καθώς πρόκειται να μείνουν εκτός σχολικών μεταφορών πολλοί μαθητές των σχολείων καθώς και των υπερτοπικών σχολείων της Περιφέρειας.

Σχετικά με το σύστημα της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, η Ρένα Δούρου παρατήρησε «είναι αντισυνταγματικό, δεν συνιστά αξιολόγηση, δεν λειτουργεί υπέρ του δημοσίου ούτε υπέρ της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών». Αναφορικά με το νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής παρατήρησε ότι κατατέθηκε σε συνθήκες αδιαφάνειας στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής ενώ, τέλος, έθεσε και το ζήτημα της ορθολογικής κατανομής των κονδυλίων της αντιπυρικής προστασίας στους δήμους που συνορεύουν με ορεινούς όγκους