Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ
Μετά τις σημερινές συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, υποθέτω πως θα συλληφθούν και οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιβεβαιωθεί η θεωρία της ομάδας Σαμαρά περί δυο άκρων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αντιληφθούν οι πάντες πως οι μόνοι ακραίοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην κυβέρνηση.

ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΩΠΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΚΡΥΦΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ)Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ , ΦΛΥΑ Α.Ε. ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ


του Άγγελου Νταβία

Επειδή λοιπόν η ιδεοληψία και το κόλλημα έχουν κατανικήσει την απλή, κοινή λογική στον δήμο Χαλανδρίου και επειδή κάποιοι που έχουν κατασυκοφαντήσει την ΦΛΥΑ στο παρελθόν - για να κτυπήσουν όσους την πήγαν τρένο τα προηγούμενα χρόνια προσφέροντας σημαντικό ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ έργο στους δημότες και όχι ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ, ας πούμε πέντε κουβέντες γι' αρχή.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέθεσε με μεγάλη πλειοψηφία στην ΦΛΥΑ να επεξεργαστεί πρόταση για την αξιοποίηση του ακινήτου Καλλισπέρη.

Την ανάθεση του έργου στην ΦΛΥΑ ψήφισε μέχρι και .... ο Βάσιος, αλλά και η παράταξη του "Η ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" Στάθη Ανδρεόπουλου, (γνωστού κυνηγού της διαφθοράς, των καταδικασμένων από το δικό του δικαστήριο με εισαγγελέα τον Πράσσο "παρανόμων" και του ... φασισμού και της αυτοδικίας), να κάνει την προετοιμασία του φακέλου η ΦΛΥΑ με το ΑΣΤΕΙΟ  σκεπτικό ότι "τώρα ψηφίζουμε διότι αυτή είναι η δουλειά της ΦΛΥΑ που δεν την έκανε στο παρελθόν που δεν ψηφίζαμε" αντί να απολογηθούν, έστω και με μισή κουβέντα για ό,τι έχουν πει.

"ΤΩΡΑ Η ΦΛΥΑ ΚΑΝΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ πριν έκανε διαφήμιση" ήταν ο εξυπνακισμός τους.

Λες και δεν αξιοποιήθηκε ΑΚΙΝΗΤΟ στο νεκροταφείο, όπου έγινε το κυλικείο ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, δεν ήταν ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και όλες τελικά οι δράσεις της ΦΛΥΑ, που τις ΞΕΣΚΙΣΑΝ και τελικά έκαναν την εταιρία που ήταν ισχυρά κερδοφόρα ζημιογόνα.

Αυτή τους η ψήφος και η απόφαση ήταν η μεγαλύτερη δικαίωσή μας και η  ουσιαστική επιβεβαίωση ότι δεν ήταν η ΦΛΥΑ ως θεσμός το πρόβλημά τους αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα - 3. 4 πρόσωπα - τα οποία καταδίωκαν.
Διότι αν έχεις άποψη ότι δεν πρέπει να τα κάνει αυτά δημοτική επιχείρηση, την έχεις πάντα όχι αλά καρτ.
Και αν δεν είσαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ διώκεις πρόσωπα ΜΟΝΟ με βάση το αποτέλεσμα της δουλειάς τους - αν δεν είναι αποτελεσματικοί - και όχι με το αν σου γουστάρουν, αν σου βαράνε προσοχή ή αν τα έχεις καταδικάσει μόνος σου - πριν την δικαιοσύνη".

Κλείνω αυτή την παρένθεση και πάμε πίσω στα του Καλλισπέρη.

Στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ λοιπόν ο Δνων Σύμβουλος έφερε μια πρόταση - προσφορά μιας καλής εταιρίας Real Estate για την σύνταξη φακέλου αξιοποίησης.

Δωρεάν λοιπόν η εταιρία DIMAND AE - ας την γνωρίσει όποιος θέλει λίγο καλύτερα επισκεπτόμενος ο site της  http://www.dimand.gr - προσφέρθηκε να μελετήσει το θέμα και να κάνει στην ΦΛΥΑ και κατά συνέπεια στον δήμο προτάσεις.

ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ διότι προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτή την παπάρα.

Και εδώ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ, θα εξηγήσω γιατί και όσοι είναι μπαμπουίνοι να πάνε με τους "δωρεάν" ως γνωστοί "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι".

Προφανώς κανείς στο Δ.Σ. δεν μπορούσε να απορρίψει δια ψήφου την πρόταση Κουράση που μετέφερε ο Δνων Σύμβουλος Νάσος Μπαλέρμπας στο Δ.Σ. και να πει δεν δέχομαι το "ΔΩΡΕΑΝ". Μέχρι για απιστία πας άμα πεις να πληρώσουμε αυτό που μας δίνουν δωρεάν.

Η επικοινωνιακή στρατηγική της κατασυκοφάντισης κάθε διαφορετικής άποψης που πάει να μπει στην ουσία των θεμάτων, δεν χρειάζεται να περιγραφεί από εμάς. Το έκανε ο Νόμπελης εχθές (κάλιο αργά παρά ποτέ).

Θα ήταν λαμόγιο, σπάταλος, μαλάκας κλπ. όποιος έλεγε τέτοιο πράγμα απέναντι στο "ΔΩΡΕΑΝ".

Άρα όλοι είπαμε ΝΑΙ. 
Άλλωστε ΤΣΑΜΠΑ ήταν. Το μόνο που μπορεί να χαθει επί της ουσίας είναι ΧΡΟΝΟΣ.

Ένας μηχανικός λοιπόν της DIMAND - με απόφαση του εξουσιοδοτημένου από το Δημοτικό Συμβούλιο, διοικητικό συμβούλιο της ΦΛΥΑ - άρχισε να συζητά εξ ονόματος του δήμου με τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. που εμπλέκονται στο θέμα.

Ενημέρωνε και ενημερώνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και κάνει αρκετά σοβαρά την δουλειά του, μάλλον κάνει και λάθη όπως όλοι όσοι δουλεύουν, καταλήγοντας σε κάποια πρώτα θετικά συμπεράσματα για το πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο  - σύμφωνα πάντα με τις προφορικές ενημερώσεις που έχουμε όλοι, και το Δ.Σ. από τον Δντα.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΔΩ - ΕΤΣΙ;

ΟΧΙ!

Διότι όλοι ζητάμε πλέον να δούμε όλα αυτά τα ωραία που λέγονται ΓΡΑΜΜΕΝΑ.

Καλό είναι να είμαστε καλά παιδιά, να έχουμε καλές προσωπικές σχέσεις, να μην αμφισβητούμε αυτά που μας λέει ο άλλος προσβάλλοντας τον με την καχυποψία μας, να μην μαλώνουμε και να είμαστε καλοί χριστιανοί, αλλά εδώ μιλάμε για δημόσιο ακίνητο και δημόσιο χρήμα και πάει κόσμος φυλακή - και καλά κάνει - γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του ή έβαλε μια υπογραφή. Και το διακύβευμα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για να μην δώσεις κάποια λεφτά για να σου ετοιμάσουν έναν φάκελο όπως τον θες. 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ; Τι μας λένε;

"Ρε παιδιά είναι δωρεάν, πώς να ζητάμε κάθε τόσο να μας φέρνουν γραπτά, σχέδια, εισηγήσεις. Μην τους πηδήξουμε τους ανθρώπους, εθελοντές είναι".

ΟΥΠΣ!

Ναι αλλά έτσι κάνουν ό,τι τους κατέβει και εμείς εδώ στο Δ.Σ. και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο είμαστε απλώς γλάστρες.

Και το μόνο που θα κάνουμε είναι να απολογηθούμε μετά για το αποτέλεσμα που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.

(Διότι εμείς δεν είμεθα τίποτα ρόμπες να μην απολογούμαστε δημόσια για το αποτέλεσμα που ξέρουμε πώς προέκυψε και το έχουμε αποδείξει.).

Και τώρα έχουμε το εξής ερώτημα: ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΤΖΑΜΠΑ"  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΥΑ;

Διότι ΤΖΑΜΠΑ σοβαρή δουλειά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΤΖΑΜΠΑ ο άλλος κάνει ό,τι γουστάρει.

Ενώ άμα πληρώνεις έχεις λόγο και δυνατότητα παρέμβασης. Έτσι δεν είναι;

Και βάζεις - π.χ.  τον Αλεξανδρή που είναι της δουλειάς και είναι στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ να επιβλέπει, να ζητάει, να απαιτεί και  να ενημερώνει το Δ.Σ. - και έτσι γνωρίζεις.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; ρωτάει τώρα που στριμώχνονται τα πράγματα ο κάθε δημοτικός σύμβουλας που ψάχνει τι να πει τώρα για να κάνει τον ... Μαυρογυαλούρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1. Διότι κύριε Παπάρα ΕΣΥ με την ψήφο σου αποφάσισες να κάνει την δουλειά η ΦΛΥΑ.
Όταν σηκώνεις το χεράκι σου σαν βόδι να ξέρεις τι αποφασίζεις.
Τι το λες τώρα αυτό;
Αν θες βάλε στο Δ.Σ. που έχεις εκλεγεί  ΠΡΟΤΑΣΗ να μην το κάνει η ΦΛΥΑ και να το κάνει η Τεχνική Υπηρεσία, άλλαξε την προηγούμενη απόφαση και τελειώσαμε (αν έχεις πλειοψηφία).
Αλλά είσαι παπαρίκος και είσαι του "να 'χαμε να λέγαμε".

2. Η τεχνική υπηρεσία επί Βάσιου επισκέφτηκε την DIMAND και συνεργάστηκε μαζί της, παράλληλα με την ΦΛΥΑ και ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Το έχουμε ξαναγράψει και δεν έχει διαψευστεί ότι Βάσιος και η διευθύντρια Μαρία Ασπρογέρακα συνεργάστηκαν με την DIMAND για το πού θα πάει το πράγμα.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΑ:

Τα μεγάλα θέματα του δήμου θα περπατάνε μπροστά μόνο όταν είναι ο Βάσιος αντιδήμαρχος και μόλις φεύγει θα πρέπει να γυρνάμε στο μηδέν μέχρι να ξαναγίνει;

Διότι - παρά τις όποιες επιμέρους επιφυλάξεις - κάθε σοβαρός οφείλει να περιμένει να πάρει τουλάχιστον στο χέρι το αποτέλεσμα όλης αυτής της - καλής ή κακής - δουλειάς που έχει γίνει πριν τοποθετηθεί και την αξιολογήσει.

Αν δεν έχει έτοιμο τον Σ (όπως λέμε τον Χ, τον Ψ, τον Ζ εμείς εδώ θα λέμε τον ΣΙΓΜΑ) επιχειρηματία για να του παίξει τα συμφέροντα ο κόσμος να χαλάσει.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΦΩΝΗΕΝ (και όχι σύμφωνο. Α όχι ΣΙΓΜΑ):

Η υπόθεση ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ δεν περπατάει. Και μάλιστα αυτό το δεν περπατάει θα το συνδράμουμε. Και ξέρετε ότι όταν θέλουμε να βοηθήσουμε σε κάποια κατεύθυνση είμαστε αποτελεσματικοί.

Ας προχωράει το μελετητικό στάδιο για να γεμίζει το οπλοστάσιο του δήμου, αυτό είναι καλό αλλά μέχρι εκεί.

Αλλά σιγά μην αφήσουμε να παιχτεί το ακίνητο στα ζάρια του "ό,τι προκάνουμε", τρεις στον γύρο, ένα, δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Πείτε ο καθείς την άποψη του στους ψηφοφόρους - πολίτες του Χαλανδρίου τώρα που θα είστε όλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και όποιος νικήσει θα έχει εντολή να προχωρήσει τα σχέδια του.

Αλλά μια αλληλοσπαρασόμενη πλειοψηφία από την οποία τα στελέχη φεύγουν από τα παράθυρα κανένα δικαίωμα πολιτικό και ηθικό δεν έχει,  να δεσμεύσει τέτοιο περιουσιακό στοιχείο του δήμου με προχειρότητα και αρπακολισμό στα σχέδια κανενός επιχειρηματικού ομίλου

Θετικό βήμα για οικία ΚαλλισπέρηΔεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο η οικία Καλλισπέρη, μια παράδοξη συνάντηση κλασικισμού και…νεογοτθικής αύρας στην περιοχή της Ακρόπολης. Στη συμβολή των οδών Καλλισπέρη και Παρθενώνος και σε κακή κατάσταση τα τελευταία πολλά χρόνια, είχε αφεθεί στο έλεος του χρόνου και των γκράφιτι. Σε κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο χαρακτηρισμός της ως διατηρητέο μνημείο για την αρχιτεκτονική και την ιστορική της αξία.

Το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη MONUMENTA που κατέθεσε το 2010 σχετική αίτηση. Συμβολή στην εξέλιξη είχε και το πλούσιο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο πολεοδόμος Φαίδωνας Παπαθεοδώρου.

Η οικία Καλλισπέρη δεν είναι μόνο ένα κτίριο. 
Περιλαμβάνει την κυρίως οικία, δύο βοηθητικά κτίσματα και κήπο, και κτίστηκε το 1911. 
Ο χαρακτηρισμός αφορά το κέλυφος, τις νεότερες προσθήκες της κύριας οικίας και το νότιο βοηθητικό κτίσμα. 
Το ακίνητο προέκυψε από τη συνένωση τεσσάρων ομόρων αλλά ανεξάρτητων κάποτε οικοπέδων, τα οποία αγοράστηκαν διαδοχικά, μεταξύ των ετών 1907 και 1919, από τους Γεώργιο και Σεβαστή Καλλισπέρη. 
Ο Γεώργιος Καλλισπέρης, γιος του αγωνιστή και πολιτικού Νικολάου Καλλισπέρη, πολέμησε στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Η Σεβαστή Καλλισπέρη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που σπούδασε στο πανεπιστήμιο, πρώτη επόπτρια των δημοτικών σχολείων και εισηγήτρια πολλών καινοτομιών στην ελληνική παιδεία. Από το 1911 έως το 1930 οι νέοι ιδιοκτήτες κατασκεύασαν τρία κτίσματα, τα οποία αποτελούν το λειτουργικά ενιαίο συγκρότημα της οικίας Καλλισπέρη, που κατοικήθηκε συστηματικά μέχρι και τη δεκαετία του 1950.

http://www.pxpa.gr

Διατηρητέο μνημείο η «οικία Καλλισπέρη»
Ευχάριστο νέο για την αρχιτεκτονική και την ιστορία της Αθήνας ήταν η γνωμοδότηση για τον χαρακτηρισμό της «οικίας Καλλισπέρη», που είναι ένα από τα ωραιότερα σπίτια των αρχών του 20ού αιώνα με νεοκλασικά και εκλεκτικιστικά χαρακτηριστικά, ως διατηρητέο μνημείο.


Η οργάνωση MONUMENTA κατέθεσε το 2010 σχετική αίτηση με την οποία ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού να χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο το κτιριακό συγκρότημα της παραπάνω οικίας. Το πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό που κατατέθηκε στην Εφορεία συγκεντρώθηκε χάρη στην έρευνα και τη μελέτη των κτιρίων που πραγματοποίησε ο πολεοδόμοςΦαίδωνας Παπαθεοδώρου.

Λίγα λόγια για το κτίριο και την ιστορία του
Η οικία Καλλισπέρη με τη χαρακτηριστική πυργοειδή διαμόρφωση, στη συμβολή των οδών Καλλισπέρη και Παρθενώνος, περιλαμβάνει την κυρίως οικία, δύο βοηθητικά κτίσματα και κήπο και κτίστηκε το 1911.
 Το ακίνητο προέκυψε από τη συνένωση τεσσάρων όμορων αλλά ανεξάρτητων κάποτε οικοπέδων, τα οποία αγοράστηκαν διαδοχικά, μεταξύ των ετών 1907 και 1919, από τους Γεώργιο και Σεβαστή Καλλισπέρη. 

Από το 1911 μέχρι το 1930 οι νέοι ιδιοκτήτες κατασκεύασαν τρία κτίσματα, τα οποία αποτελούν το λειτουργικά ενιαίο συγκρότημα της οικίας Καλλισπέρη, που κατοικήθηκε συστηματικά μέχρι και τη δεκαετία του 1950. Στις 22 Δεκεμβρίου 1937, η Σεβαστή Καλλισπέρη με χειρόγραφη διαθήκη άφησε όλη την περιουσία της υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό να συσταθεί Ίδρυμα για την εκπαίδευση κοριτσιών. 
Το Ίδρυμα όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. 
Μετά από εγκατάλειψη δεκαετιών η περιουσία του κληροδοτήματος της Σεβαστής Καλλισπέρη περιήλθε στα Σχολικά Ταμεία Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Χαλανδρίου και στη συνέχεια στον Δήμο Χαλανδρίου.

http://www.thepressproject.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

1. Για να μαθουν όλοι όσοι μιλάνε για το θέμα και λένε ΒΛΑΚΕΙΕΣ, θα μαζεψουμε πρώτα πληροφορίες.
 Άντε γιατί ούτε η άγνοια και οι παπαριές (π.χ. στην επιστολή Βάσιου), ούτε οι μεγαλοστομίες και οι υπερβολές θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του ακινήτου.

ΑΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Το τέρας της Χρυσής Αυγής ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου»

Στις διαμετρικά αντίθετες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Καλημέρα», ερωτηθείς για το πόσο δύσκολο είναι να τα βρει με τον πρωθυπουργό….

«Το θέμα δεν είναι η προσωπική μου σχέση με τον πρωθυπουργό, άλλωστε αυτή δεν είναι κακή. Πρόκειται για ζήτημα πολιτικής, είναι διαμετρικά αντίθετες οι προτάσεις που έχουμε για τη χώρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό πρόβλημα και όχι την Χρυσή Αυγή.

«Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Σαμαράς δεν αισθάνεται τη Χρυσή Αυγή ως αντίπαλο και βασικό πρόβλημα για τη δημοκρατία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα για μια μοναδική προοπτική, φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε αν κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, φοβούνται ότι όχι μόνο θα χάσουν την εξουσία αλλά θα μείνουν στη συνείδηση του λαού ως οι βασικοί υπαίτιοι μιας τραγωδίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο «τέρας» όπως είπε της Χρυσής Αυγής το οποίο δεν θέριεψε από μόνο του αλλά ετράφη.

«Το τέρας της Χρυσής Αυγής δεν θέριεψε από μόνο του αλλά ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου και από την αντιμετώπιση που είχε από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης».


Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε άθλια τη θεωρία των δύο άκρων, καθώς «αθωώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

«Η ανεξέλεγκτη δράση της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τον τόπο και θα έπρεπε να είχε στοχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Είναι η τέταρτη δολοφονία, οι άλλες αφορούσαν αλλοδαπούς ενώ είχαμε και εκατοντάδες τραυματισμούς. Εμείς αναδείξαμε ζήτημα ύπαρξης θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ,ο οποίος έκανε επίσης λόγο για καθυστερημένη παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

«Λίγο πριν τη δολοφονία υπήρξε κλιμάκωση της βίας, το κήρυγμα του μίσους στο Μελιγαλά και αντί αυτά να αποτελέσουν κώδωνα κινδύνου για την κυβέρνηση, είχαμε την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να καταδικάσει την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η επέλαση του φασισμού είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία και οφείλουμε να βάλουμε ένα τείχος απέναντι στους ναζί».

http://www.trelokouneli.gr

Συνελήφθησαν Nίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης - 34 συνολικά εντάλματα σύλληψης για μέλη και βουλευτές της Χρυσής ΑυγήςΡαγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα, λοιπόν, στους συλληφθέντες των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι αρχές αναζητούν κι άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι 34.

Περισσότερα http://www.enikos.gr