Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΣΤΟ "ΣΗΚΩΜΑ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΟ ΟΧΗΜΑ
ΠΑΛΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 Διαφημίζεται ως σοβαρή παρέμβαση από τους δήμους, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ όταν γίνεται σωστά, με μέτρο και λογική, αφού απομακρύνονται από τους δρόμους εγκαταλελειμμένα οχήματα που όντως γίνονται εστίες μόλυνσης και καταλαμβάνουν αναγκαίες θέσεις στάθμευσης.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ.

Έλα όμως που όλα τα νομίσματα έχουν και την άλλη όψη τους.

Διότι τώρα πρέπει να οριστεί ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΟ ΟΧΗΜΑ, που το σηκώνει η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ που κάνει την δουλειά εξουσιοδοτημένη από τον δήμο και που ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ, γιατί από αυτό κερδίζει.

ΚΑΙ πρέπει επίσης να οριστεί ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΑΝ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΟ!

Και τι γίνεται αν αυτός που ορίζει, ανήκει σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις δημοσίου λειτουργού που ορίζει ως εγκαταλελειμμένο ένα όχημα "κατόπιν αιτήματος του γείτονος και με το αζημίωτο βεβαίως - βεβαίως

Στο κίνητρο θα βρεις την αλήθεια όπως σε όλες τις περιπτώσεις.

Υπάρχει κίνητρο για να δείξει κανείς υπερβάλλοντα ζήλο και να πάρει και αυτοκίνητα που δεν πρέπει;
Ποιες είναι οι πηγές εσόδων που μπορεί κάποιος να αποκομίσει άραγε από αυτή την ιστορία;

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΗ ΠΗΓΗ: ΤΟ ΣΚΡΑΠ. Η ανακύκλωση του μετάλλου.

Αλλά και μερικοί παράνομοι θα πεις:
Ανταλλακτικά,  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ, παραεμπόριο.

Δεν λέω βέβαια ότι οι δικοί μας συνεργάτες - εδώ στο Χαλάνδρι - κάνουν τέτοιες δουλειές.
Εμείς εδώ ΠΑΝΤΑ συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους και τιμιότερους, δεν το συζητάμε.
Είμεθα υπεράνω υποψιών. Μόνο εκείνος ο Νταβίας εδώ έκανε κάτι όργια στην ΦΛΥΑ. Όλα τα άλλα είναι πεντακάθαρα. Όμορφος κόσμος, ηθικός και χαλανδρέικος.

ΑΛΛΟΥ - ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ όμως - γίνονται αυτά που αναφέρονται στις τρεις προηγούμενες αναρτήσεις μας και πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας.

Βέβαια να δεις που και εδώ όμως καμιά φορά γίνονται λάθη, (χωρίς πρόθεση βεβαίως, εδώ έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα της καργαριστεράς).

Και εδώ, στον δήμο πρότυπο διαφανούς λειτουργίας,  έχει αρχίσει και μπερδεύεται λοιπόν μερικές φορές το πράγμα και πάνε και σηκώνουν όποιο αυτοκίνητο .... θέλει ο γείτονας να φύγει αν ο γείτονας έχει μέσο στην καργαριστερά.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ που όταν τους κολλήσανε το αυτοκόλλητο στο τζάμι, πήγαν οι ιδιοκτήτες τους στον δήμο και έκαναν αίτηση να μην τους πάρουν τα αυτοκίνητα, γιατί δεν είναι εγκαταλελειμμένα, οι αρμόδιοι δεν ....

ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ, σου λέει ο δήμος.

"ΟΧΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ" σου λέει ο αρμόδιος.
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.
Ό,τι θεωρεί ότι είναι εγκαταλελειμμένο, είναι εγκαταλελειμμένο.
ΑΡΜΟΔΙΟΣ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ!

- Μα όχι κε αρμόδιε, εδώ είμαι, το αμάξι έχει πινακίδα, δεν το έχω εγκαταλείψει, δικό μου είναι μην μου το πάρετε να το πάτε για παλιοσίδερα σας περικαλώ, το θέλω εγώ το αμάξι μου, εμένα μου αρέσει, εσάς γιατί δεν σας αρέσει κε αρμόδιε και θέτε να γίνει παλιοσίδερα;"

- ¨Οχι εμείς θα το πάρουμε. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ κύριοι.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ αναγνώστη μου, αφού μιλάμε για αμάξια με πινακίδες.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις μας.
ΕΓΙΝΑΝ!

Σε μία περίπτωση το αμάξι - ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ - σηκώθηκε, πήγε στην εταιρία και μετά η ιδιοκτήτρια - αφού ταλαιπωρήθηκε μεταξύ αρμοδίων και αναρμοδίων  - κατάφερε να το πάρει πίσω - ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΑΡΚΙΝΚ, λέει γιατί της το φύλαξαν το όχημα μέχρι να ληθεί η παρεξήγηση!!!!
ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
Πλήρωσε και από πάνω!

Ένας άλλος, εδώ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ, που του κόλλησαν το αυτοκόλλητο που λέει ότι σε 30 μέρες θα του πάρουν το αμάξι - ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ, έτσι  - πήγε, έκανε γραπτή επιστολή ότι δεν είναι εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό του και το χρειάζεται και παρόλα αυτά ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή θέμα ημερήσιας διάταξης, να αποφασίσει - λέει - το όργανον, να δώσει ο δήμος 500 ευρώπουλα στον δικαιόρο για να μας πει ο δικαιόρος την γνώμη του για το αν έχουμε δικαιωμα- παρόλη την επιστολή του συνδημότη μας - ΝΑ ΠΟΥΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ή είναι υποχρεωτικό να το πάρει η εταιρία αφού το ονόμασαν εγκαταλελλειμένο!!!!
(Τελικά το θέμα αποσύρθηκε, ύστερα από παρέμβαση του ακατονόμαστου).

Πέρα όμως από όλα αυτά ,  τώρα έρχομαι και εγώ ο περίεργος και βάζω και άλλο θέμα.
Το πάω και παρακάτω το πράγμα για να το δούμε και από αυτή την οπτική:

Δημάδης, τώρα, μέρες που είναι και που  ψάχνουμε τα λεφτά για τα τέλη κυκλοφορίας και  που δεν ξέρω πόσοι συνδημότες μας δεν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και θα καταθέσουν τις πινακίδες γιατί δεν έχουν λεφτά:

ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ - έστω και χωρίς πινακίδες - και πει στον δήμο "ρε αδέλφια, δεν είχα να πλερώσω, μην μου το πάρετε σας περικαλώ, να δω τι θα κάνω"  Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ θα πει ότι θα το πάρει το αμάξι διότι είναι άτεγκτος εις την εφαρμογή του γράμματος του νόμου;;;;

ΠΑΛΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ και το αριστερό ημισφαίριο της γης;;;;

Και θα πει Ο ΔΗΜΟΣ στην εταιρία να πάρει το αμάξι - παρόλο ότι εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του - για να το κάνει .... ανταλλακτικά και σκραπ;;;;

ΝΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΚΙΝΚ! ΤΟ ΞΕΡΩ!
Α ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (ή μουσουλμάνος ή άθεος);

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΥΣΤΕΡΑ!

Να πας εθελοντής εσύ για να είσαι ευαίσθητος, μην δεν πας γιατί θα σε ψάχνουνε πωτοχρονιάτικα.


Πουλούσαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από απόσυρση

«Χρυσές» δουλειές κατηγορούνται ότι έκαναν δύο υπάλληλοι σε επιχείρηση απόσυρσης και ανακύκλωσης αυτοκινήτων, οι οποίοι πουλούσαν εν αγνοία του ιδιοκτήτη της εταιρείας, σε τρίτους οχήματα και ανταλλακτικά τα οποία είχαν αποσυρθεί και προορίζονταν για καταστροφή!

Χθες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διά του δικηγόρου του κ. Εμμανουήλ Κουτσούκου, κατέθεσε μήνυση κατά των δύο υπαλλήλων του ζητώντας να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, απάτη σε βάρος της Κρατικής Αρχής του Ελληνικού Δημοσίου, υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απιστία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έγκληση που κατατέθηκε, η επιχείρηση στήθηκε το 2008 και σε αυτήν προσελήφθησαν και εργάζονταν μία κοπέλα η οποία ήταν υπεύθυνη για τις διοικητικές διατυπώσεις, την επικοινωνία με τους πελάτες και τη διαχείριση του ταμείου καθώς και ένας άνδρας που είχε αναλάβει την φωτογράφηση και τη προώθηση στη καταστροφή των παραλαμβανομένων αυτοκινήτων. Και οι δύο υπάλληλοι μαζί συνυπέγραφαν το σχετικό πιστοποιητικό καταστροφής.

Τον Οκτώβριο του 2009 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Ρόδου ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για τον εξωτερικό. Μάλιστα για λόγους αποκατάστασης της υγείας του ο ίδιος χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να παραμένει εκεί για αρκετό διάστημα τουλάχιστον δέκα φορές το χρόνο. Την κατάσταση αυτή, αναφέρεται στη μήνυση, «εκμεταλλεύθηκαν» οι δύο υπάλληλοι οι οποίοι έστησαν τη «δική τους» επιχείρηση μέσα στην ήδη υπάρχουσα επιχείρηση του συμπατριώτη μας, χωρίς μάλιστα έξοδα!

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο υπάλληλοι πουλούσαν έν αγνοία του ιδιοκτήτη, και εντελώς παράνομα για δικό τους λογαριασμό χωρίς παραστατικά και λοιπά στοιχεία είτε αυτοκίνητα που είχαν αποσυρθεί και προορίζονταν για καταστροφή, είτε μηχανές και άλλα χρήσιμα ανταλλακτικά που αφαιρούσαν παράνομα. Τα χρήματα δε που αποκόμιζαν από αυτή τους τη «δραστηριότητα» ήταν «μαύρα» και τα κρατούσαν για λογαριασμό τους. Μάλιστα η κοπέλα υπάλληλος κατηγορείται ότι εμφανιζόταν εκείνη ως δήθεν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και είχε εκτυπώσει και προσωπικές επαγγελματικές κάρτες με το πραγματικό διακριτικό σήμα και το λογότυπο της εταιρείας και τα τηλέφωνα, έχοντας ωστόσο προσθέσει τα δικά της τηλέφωνα και τη δική της προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Τις κάρτες αυτές, τονίζεται στη μήνυση, τις διένειμε στους υποψήφιους αγοραστές!
Η όλη «δράση» των δύο υπαλλήλων άρχισε να αποκαλύπτεται μόλις τον Φεβρουάριο του 2012 όταν πλέον τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που υπήρχαν στην αίθρια μάντρα που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχαν αρχίσει να … μειώνονται, γεγονός που τον έκανε να αρχίσει να ψάχνει περισσότερο την όλη υπόθεση η συνέχεια της οποία θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (2)

Απέσυρε ξένα αυτοκίνητα και έκανε μπάζα στην Καβάλα

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, είκοσι τέσσερις (24) υπεξαιρέσεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2014 – Μάρτιος 2015, στο Νομό Καβάλας και δύο (2) απάτες, που διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, στην Ξάνθη.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 63, 47 (άνδρες) και 65 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απάτης.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, αρχικά, ο 63χρονος δράστης τοποθετούσε φυλλάδια σε παλαιά οχήματα, στο Νομό Καβάλας, διαφημίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αναλαμβάνει την απόσυρσή τους.
Ακολούθως, παραλάμβανε τα οχήματα από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρση και τη διαγραφή τους, με τη συμφωνία ότι θα τους παραδώσει χρηματικό ποσό, μετά το πέρας της διαδικασίας.
Στη συνέχεια, είτε προέβαινε στην απόσυρση των οχημάτων, είτε τα πουλούσε σε άλλα άτομα, χωρίς όμως να παραδίδει το προσυμφωνηθέν ποσό στους ιδιοκτήτες τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρηματικά οφέλη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 63χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 47χρονο, υπεξαίρεσε από το Νομό Καβάλας συνολικά 24 οχήματα (21 Ι.Χ.Ε. και 3 Ι.Χ.Φ.), προβαίνοντας, μέσω εταιρείας ανακύκλωσης αυτοκινήτων, στην απόσυρση και διαγραφή 17 εξ αυτών.
Προέκυψε επίσης ότι, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, στην Ξάνθη, ενεργώντας στην μία περίπτωση μόνος του και στην άλλη από κοινού με την 65χρονη, πούλησε σε δύο ημεδαπούς, δύο από τα οχήματα που υπεξαίρεσε, εμφανιζόμενος σε αυτούς ως ιδιοκτήτης τους, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 1.665 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 63χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υπεξαίρεση και απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας .

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ - ΜΕΡΙΚΟΙ (1)

H απάτη των 2.000.000 με την ανακύκλωση (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένας 62χρονος, ιδιοκτήτης εταιρίας ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και η 33χρονη κόρη του συνελήφθησαν σήμερα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η εταιρία φαίνεται να έχει κάνει πολλές φορολογικές και ... ποινικές παραβιάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ θα έπρεπε να καταστρέφει είδη και υλικά, όπως ρούχα, παπούτσια και γυαλιά από επώνυμες εταιρίες, εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά καταστροφής και στη συνέχεια τα προμήθευε στη μαύρη αγορά.

Κατά τον έλεγχο των αρχών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, βρέθηκαν κοντέινερ με επώνυμα είδη των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 9.500.000 ευρώ και για τα οποία είχαν δοθεί παραστατικά καταστροφής στις εταιρίες.

Μάλιστα, η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 2.000.000 και ισοδυναμεί με το Φ.Π.Α που απέδωσε στις εταιρείες για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:


• 1 Πολεμικό τουφέκι διαμετρήματος 7,62 mm
• 1 περίστροφο διαμετρήματος 0,38 special, με πέντε φυσίγγια και σιγαστήρα
• 8 σπρέι πιπεριού
• 20 φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος
• 1 πιστόλι τύπου μπρελόκ, με δύο φυσίγγια διαμετρήματος 0,32 στις θαλάμες του
• 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο εκ των οποίων ήταν συνδεδεμένοι με δύο (2) εξωτερικούς σκληρούς δίσκους,
• το χρηματικό ποσό 800.000 ευρώ και 765.000 δολαρίων ΗΠΑ ( USD )
• 395 χρυσές λίρες Αγγλίας
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα- κατά περίπτωση-αδικήματα της απάτης, παραβάσεων της Φορολογικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και της παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και τα όπλα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν στην 5η Τακτική Ανακρίτρια

Πηγή: REPORTAZ NET - 2 Μαϊου 2014