Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ .... ΚΥΡ ΑΛΕΚΟ .... ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΕΛΕΚΟ, ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ΄;;;Να μου το θυμηθείς αναγνώστη μου! 
Θα γελάμε κανένα τρίμηνο με μερικούς ΘΡΑΣΕΙΣ, ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ βολεμένους !

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ! ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!


 Τα μάτια σου μη τα πιστεύεις.
Μη πιστεύεις ούτε τα αυτιά σου
Σκοτάδι βλέπεις
μπορεί να είναι και φως.
                     Μπ. Μπρεχτ
 
 
 
Έπεσε η αυλαία του θεάτρου Σκιών, όχι του Καραγκιόζη, που μπροστά του είναι σκέτα μηδενικά. 
 
Τα αποκαλυπτήρια του φασισμού συνέβησαν επιτέλους και κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί τον τυφλό. 
 
Αυτό είναι μεγάλη νίκη για την εφημερίδα σας και για το Χαλάνδρι. 
 
Νομίζω ότι οι συμπολίτες μας  θα κάνουν το χρέος τους και θα τσακίσουν τους φασίστες και τον φασισμό.
Εγώ προσφέρομαι για μάρτυρας στο δικαστήριο και καλώ όλους τους συντρόφους μου από την "Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου" να πράξουν το ίδιο . 
 
Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας
 
ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
 
ΣΧΟΛΙΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ! ΑΛΛΑ "... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ" ΟΧΙ ΣΑΣ! ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ολοκληρώθηκε και πλέον Η ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που έχει ληφθεί ΠΟΤΕ από ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είνια γεγονός!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - όχι ο δήμαρχος προσωπικά - θα καταθέσει ΑΓΩΓΗ κατά της ελεύθερης έκφρασης στον ΔΗΜΟ, κατά μέσου μαζικής ενημέρωσης, κατά εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης.

ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!

Η αγωγή βασίζεται σε γνωμάτευση δικηγόρου που γνωμοδοτεί ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ να κατατεθεί η ΑΓΩΓΗ. Αυτό λοιπόν περιμένουμε να δούμε πώς στοιχειοθετείται.

Την απόφαση ψήφισαν - εκτός του εισηγητή Συμεών - οι παρόντες σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ:

Καλομοίρης Γρηγόρης
Λυμπεράτος Γεράσιμος
Γκάκας Στέργιος
Χριστούλη Έλενα

ΟΧΙ ψήφισε ο Κουράσης
ΛΕΥΚΟ (!!!!) ο ΜΥΡΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ
ενώ απούσα από την συνεδρίαση ΕΠΕΛΕΞΕ να είναι η Λούλα Καρατζά.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΨΕΜΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αφού ό,τι έχει γραφτεί συνοδεύεται από αδιάσειστα στοιχεία ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (άντα μπορεί κάτι να μας έχει διαφύγει ή να μην το ξέρουμε, αλλά γι' αυτό ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, σε αυτή την - ακόμα - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν αυτή την απόφαση - ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ και τον Σ. Γκάγκα που δηλώνει ανένταχτος - στην κρίση της τοπικής κοινωνίας και όσων επαγγελματιών, ανεξάρτητων ή ερασιτεχνών δημοσιογράφων αρθρογραφούν στο - ακόμα ελεύθερο - διαδίκτυο.

Ζητάμε την συνειδητή (όχι συναισθηματική) συμπαράστασή των δημοκρατικών πολιτών και βεβαίως των αρθρογράφων μας, των αναγνωστών μας και των συλλογικών φορέων της πόλης που φιλοξενούμε καθημερινά, αν κατανοούν ότι Η ΑΝΟΧΗ στον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ και ότι ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ αν ανεχθούν τέτοιες ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ.

Ζητάμε την συμπαράστασή τους για να τα καταφέρουμε να αντιπαραθέσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΝΩΜΙΑ και απέναντι σε αυτή τη νέα απροκάλυπτη, ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ απόπειρα οικονομικής και ηθικής μας εξόντωσης, από μια διοίκηση του δήμου που ο κατήφορός της προς τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ δεν έχει πλέον φρένα.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ, ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΚΡΙΣΊΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΑΣ που θα αξιολογήσουν αν υπάρχει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ή απλά ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, που ακόμα είνια επιτρεπτή σε αυτή την χώρα.

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ μέχρι την τελευταία ικμάδα μας, να επαναφέρουμε τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ σε τροχιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Η εισήγηση - απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου παραδίδεται στην κρίση των δημοκρατών αναγνωστών μας.

ΘΕΜΑ : Παροχή πληρεξουσιότητας στον δικηγόρο Αθηνών Πολύδωρο Τακόπουλο για άσκηση αγωγής.

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η

Οι διατάξεις της παρ.1 περίπτ. ιβ’, ιγ΄ και περίπτ. ιε’ του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 ορίζουν ότι «Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές, αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων» και «αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια. Μπορεί επίσης να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσεων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία».

Στο άρθρο 51 του ν. 3979/2011 ορίζεται ότι : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Οι υπάλληλοι στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. Η εκπροσώπηση συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του Ν. 3852/2010, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών ».

Στην προκειμένη περίπτωση

α. Στο τοπικό site με την επωνυμία «στην πλατεία» «Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου», τις τελευταίες εβδομάδες ο συντάκτης του site Νταβίας με μία σειρά ακραία υβριστικών και συκοφαντικών άρθρων, που βρίθουν ανακριβειών και ψεμάτων, προσπαθεί να (και) προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου καθώς και του πολιτικού χώρου που αυτός εκπροσωπείΜε βάση όλα τα ανωτέρω στοιχεία, εισηγούμεθα :

Nα ασκηθεί αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον της ιδιοκτησίας και του συντάκτη Αγγελου Νταβία, του τοπικού σαϊτ με την επωνυμία «στην πλατεία» «Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου»

Επειδή σύμφωνα με την υπ’αρ. πρωτ. 25929/8-9-2016 γνωμοδότηση του δικηγόρου, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, κρίνεται προς το συμφέρον του Δήμου η άσκηση αγωγής.

Επειδή για την επίλυση του ανωτέρω ζητήματος απαιτούνται εξειδικευμένες νομικές γνώσεις.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιημένο ισχύει, η κατά τα ανωτέρω ανάθεση σε δικηγόρο πρέπει να αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Επειδή στον Δήμο Χαλανδρίου υφίσταται Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας αλλά σε αυτό δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια εντολή και αντιμισθία.

Ύστερα από αυτά, παρακαλούμε:

Α) για την λήψη απόφασης άσκησης αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση.

Και σε περίπτωση θετικής απόφασης:

i) για την λήψη σχετικής απόφασης, ώστε να παρασχεθεί στο Δικηγόρο Αθηνών, Πολύδωρο Τακόπουλο του Θεμιστοκλέους, (με ΑΜΔΣΑ 13806), η απαραίτητη Πληρεξουσιότητα όπως πράξει τα δέοντα ήτοι όπως για λογαριασμό του Δημάρχου Χαλανδρίου συντάξει, καταθέσει, κοινοποιήσει αρμοδίως και εκδικάσει, κάθε νόμιμο ένδικο Μέσο, και κυρίως Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον της ιδιοκτησίας και του συντάκτη Αγγελου Νταβία, του τοπικού σαϊτ με την επωνυμία «στην πλατεία» «Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου», και πράξει τα δέοντα καταθέτοντας προτάσεις, προσθήκη-αντίκρουση, προτείνοντας και εξετάζοντας μάρτυρες και γενικά προβαίνοντας σε οιεσδήποτε ενέργειες είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση της ανωτέρω εντολής-παροχής πληρεξουσιότητας. για την εκπροσώπηση του Δημάρχου κατά την εκδίκαση της αγωγής όποτε και αν αυτή οριστεί και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο αυτής.

ii) για την έγκριση α) της αμοιβής του δικηγόρου για την σύνταξη, κατάθεση, κοινοποίηση και παράστασή του στο Δικαστήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και την κατάθεση Προτάσεων, ύψους τετρακοσίων επτά (407) ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24% και ενσήμων 17,18 ευρώ, η οποία αναλύεται σε 102,00 € για σύνταξη-κατάθεση της αγωγής, 134 ευρώ για παράσταση και 171,00€ για Προτάσεις και για (24%) Φ.Π.Α (407Χ24=) 97,68 ευρώ, και συνολικά (407,00+97,68+17,18=521,86€) πεντακόσια είκοσι ένα ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών και κρίνεται ως εύλογη καθώς είναι η προβλεπόμενη από τον νόμο (προείσπραξη δικηγορικής αμοιβής ΔΣΑ, Ν.4194/2013 (ΦΕΚ 208/27-09-2013) και την τροποποίησή του με το Ν.4205/2013 (ΦΕΚ 242/06-11-2013)), β) της αμοιβής του δικηγόρου για την περίπτωση αναβολής της συζήτησης ποσού εκατόν ογδόντα εννέα ευρώ και δέκα λεπτών (189,1€), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., η οποία αναλύεται σε 152,50 € για αμοιβή και 36,60 € για Φ.Π.Α.(24%), και κρίνεται ωσαύτως ως εύλογη κατά τα ανωτέρω και συνολικά για την έγκριση του ποσού των (521,86+189,10=710,96€) επτακοσίων δέκα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (710,96€).

iii) για την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6111 του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2016.

Για την αντιμετώπιση της προκύπτουσας οικονομικής δαπάνης έχει εκδοθεί η απαιτούμενη ΠΑΥ εις βάρος του ΚΑ 00.6111 του προϋπολογισμού 2016 επτακοσίων δέκα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (710,96€) η οποία έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο δεσμεύσεων με α/α 1213/2016


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συμέων(Σίμος) Ρούσσος

Γιατί να χάσω ΕΓΩ την δουλειά μου;

tsipras-tsikrika 

Με αφορμή της ερώτηση της καλής δημοσιογράφου του Alpha, Ευαγγελίας Τσικρίκα, στον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ -όπου του είπε ότι νιώθει ότι την απολύει ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του-, θέλω να γράψω μερικές σκέψεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία έπεσαν -και να συνεχίζουν να πέφτουν- οι Έλληνες πολίτες είναι το «δεν θα συμβεί σε εμένα».

Γύρω μου θα πέφτουν κορμιά, συνάδελφοί μου θα απολύονται, επιχειρήσεις θα κλείνουν κάθε μέρα, αλλά εγώ θα έχω την δουλειά μου και θα είμαι καλά.

Σχεδόν εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να σκέφτεται ακόμα έτσι.

Όλα μας φωνάζουν στην Ελλάδα πως, αν δεν αγωνιστούμε για το κοινό καλό, δεν θα υπάρχει κοινωνία για να ζήσουμε.

Οι άνθρωποι δεν ζουν μόνοι τους, ζουν σε κοινωνίες.

Δεν γίνεται μια κοινωνία να έχει διαλυθεί, κι εσύ να ζεις καλά κι ευτυχισμένα.

Δεν γίνεται. Αυτό έχει εξηγηθεί και αναλυθεί από φιλοσόφους και διανοούμενους αιώνες πριν.

Αν δεν καταλάβουμε επιτέλους όλοι αυτό το απλό πράγμα, θα ζήσουμε ακόμα χειρότερες μέρες.

Η κυρία Τσικρίκα νιώθει ότι την απολύει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του.

Γιατί, τους άλλους ποιοι τους απέλυσαν;

Δεν ήταν οι αποφάσεις και οι συμφωνίες των προηγούμενων πρωθυπουργών και κυβερνήσεων που οδήγησαν στην απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων;

Τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν τους απέλυσε ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του; Πλάκα κάνουμε;

Αλλά αυτοί δεν ήμασταν εμείς. Οπότε αλλάζει. Δεν πείραζε για αυτούς. Μόνο για τις δικές μας δουλειές πειράζει.

Καλά, οι δημοσιογράφοι δεν έβλεπαν τους συναδέλφους τους να χάνουν τις δουλειές τους;

Ήταν Ιανουάριος του 2011, σχεδόν έξι χρόνια πριν δηλαδή, όταν έγραφα:

«Αλήθεια, πώς γίνεται να γράφεις πονεμένα άρθρα για τη χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας και να μην τόλμησες να γράψεις ένα άρθρο για τους εκατοντάδες συναδέλφους σου που πετάχτηκαν στο δρόμο;

Ποιος τη γαμάει την ελληνική δημοσιογραφία, όταν δεν τολμάς να γράψεις ένα άρθρο για τον άνθρωπο που καθόταν στο διπλανό σου γραφείο επί δεκαετίες;»

Οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών ΜΜΕ έχασαν εντελώς το παιχνίδι αυτά τα εφτά σχεδόν χρόνια μετά την χρεοκοπία.

Επέλεξαν την «δουλίτσα» τους, γύρισαν την πλάτη στην κοινωνία και στην δημοσιογραφία, και πίστεψαν πως θα την βγάλουν καθαρή.

Δεν είναι έτσι.

Τον Ιανουάριο του 2013, έγραφα και προειδοποιούσα:
«‘Καίγονται’ πολλοί δημοσιογράφοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Ανόητοι και θλιβεροί. Χρήσιμοι, όμως. Σου δείχνουν τι δεν πρέπει να γίνεις.».

Κάποιοι δημοσιογράφοι είδαν την χρεοκοπία σαν ευκαιρία.

Αφού οι ανεπιθύμητες και ελεύθερες φωνές εκδιώχτηκαν ή αποχώρησαν -για να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους- από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, τώρα είναι η ευκαιρία να γίνουμε εμείς τα σκυλάκια του ολιγάρχη-καναλάρχη και να κάνουμε καριέρα.

Άνθρωποι που -μέχρι τότε- τους είχαν για τα θελήματα βρέθηκαν να έχουν δικές τους εκπομπές. Αλλά ποιος να τους δει;

Με αυτό τον τρόπο, τα ιδιωτικά ΜΜΕ έγιναν πιο αναξιόπιστα από ποτέ άλλοτε και η τηλεθέαση βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν κατάφεραν να βγάλουν νέα, φρέσκα και ενδιαφέροντα πρόσωπα, αν και έχουν περάσει εφτά χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι ίδιοι θλιβεροί.

Οι δημοσιογράφοι δεν δικαιούνται να περιμένουν συμπαράσταση από την κοινωνία.

Γιατί οι δημοσιογράφοι -στην πλειοψηφία τους- πούλησαν την κοινωνία.

(Τον Ιούνιο του 2011, ήμουν στο Σύνταγμα. Ένα βραδάκι, μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία, συναντάω τον Νίκο Υποφάντη, πρώην συνάδελφο στον ΣΚΑΪ. Πιάνουμε την κουβέντα με τον Νίκο, και ξαφνικά πλησιάζει ένας ώριμος κύριος. Και του ρίχνει το πιο έντονο αλλά και ευγενικό «χέσιμο» που έχω δει στη ζωή μου. «Εσύ έχεις ένα ρόλο για την κοινωνία, εσύ δεν μπορείς να λες αυτά τα πράγματα, εσύ δεν πρέπει να γίνεις Μπάμπης Παπαδημητρίου» και τέτοια. Μιλούσε η κοινωνία. Αλλά πρέπει να μπορείς να ακούς κιόλας. Και να σε νοιάζει για την κοινωνία. Γιατί η ζωή έχει και αύριο.)

Read more: http://pitsirikos.net/2016/09/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%87%ce%ac%cf%83%cf%89-%ce%b5%ce%b3%cf%89-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%cf%85/#ixzz4K29Eq1Zh

Αλ.Τσίπρας: Θέλουμε το Δημόσιο να παραχωρήσει περιουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό για τη δυνατότητα μεταφοράς των μάχιμων στρατοπέδων έξω από τα αστικά κέντρα, καθώς και σε οικονομικό εξορθολογισμό και αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων.
«Έχουμε πετύχει κάποιες νίκες σε αυτό τον τομέα, σε Κερατσίνι, λιμάνι Πάτρας, Καισαριανή, δήμο Αγίου Δημητρίου» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.
AdTech Ad
Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε: «Θέλουμε, όπου υπάρχει δυνατότητα, το Δημόσιο να παραχωρήσει περιουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρήσεις που θα αξιοποιηθούν από την τοπική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΟ:

 ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!
 ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ! 

ΚΑΝΤΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ! ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ!!!!

Η ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ

 

Natassa Nikolaou Κάτω από τις ρίζες της λεύκας είχε μεγάλη διαρροή της ΕΥΔΑΠ που για να βρεθεί και να επισκευαστεί κόπηκαν οι ρίζες του δέντρου από τη μία πλευρά. Αν το δέντρο που ήταν πραγματικά πανέμορφο και πολύ μεγάλο έμενε στο αρχικό του μέγεθος υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να πέσει. Κλαδεύτηκε πολύ για να μειωθεί το βάρος του μέχρι να μεγαλώσουν και πάλι οι ρίζες που το στηρίζουν.

Agelos Davias Νατάσα ευχαριστώ για την ενημέρωση. 
Θα την μεταφέρω και στο blog για να την δει ο συνδημότης μας που μένει εκεί και τράβηξε τις φωτό. 
Όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω: Δεν γινόταν να στηριχτεί το δέντρο; Μήπως πάμε στις εύκολες λύσιες;
 
ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΧΤΕΙ!
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ αλλά η υπηρεσία εκτελεί ΕΝΤΟΛΕΣ της διοίκησης για το τι θα κάνει.
Της είπαν της υπηρεσίας να το σφάξει και το έσφαξε. Απλά πράγματα.

Α. Τσίπρας: Επιπλέον χρηματοδότηση για δωρεάν φιλοξενία άλλων 15.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

H χρηματοδότηση 15.000 επιπλέον θέσεων για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς για τη φετινή σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα  είπε ότι από τα 246 εκ. ευρώ που θα εισπράξει το δημόσιο από τις τηλεοπτικές άδειες , φέτος θα κατανεμηθεί μέρισμα για τη δωρεάν φιλοξενία επιπλέον 15.000  παιδιών στους  παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα οποία είχαν μείνει εκτός προγράμματος.
Συνολικά δηλαδή φέτος θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς  και βρεφονηπιακούς σταθμούς  99.800 παιδιά από 81.270 πέρυσι.
Η εξαγγελία του πρωθυπουργού ήρθε να ικανοποιήσει, μερικώς, αίτημα της ΚΕΔΕ η οποία ζήτησε για τα 36.000 παιδιά που είχαν μείνει φέτος εκτός του προγράμματος φιλοξενίας να διατεθούν  30 εκ. ευρώ από τα 246 εκ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τις άδειες.

http://www.localit.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Θα καληφτούν οι οικογένειες του Χαλανδρίου (περί τις 200) που έμειναν εκτός; ΚΑΙ ΠΟΥ - ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ, με τις πρόσθετες θέσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός;

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Εξτρά αφιερωμένο σε όσους είναι στημένοι στην ουρά μπροστά στο ταμείο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΕΔΗΛΩΣΗ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΙΑ

 
Οργανώνουμε μια σύναξη των ανθρώπων που αγαπούν τη ρεματιά για να ακούσουμε τις αναμνήσεις συμπολιτών μας που είχαν το προνόμιο να κατοικούν κοντά της και να απολαύσουν τη συντροφιά της από τα μικράτα τους. Θα ακούσουμε πως ήταν το τοπίο τότε, πώς ο μαγικός αυτός τόπος συνυπήρχε με τη ζωή των αφηγητών μας, αλλά και μ' αυτή της πόλης.    

Μια αφορμή να θυμηθούμε την ομορφιά που προσθέτει στη ζωή μας θα είναι αυτή η φθινοπωρινή γιορτή κι ένα αντάμωμα φίλων που θα ολοκληρωθεί με τραγούδι από την Μαρία Γεωργάκα και κέρασμα.

Το πρόγραμμα αγιασμού στα δημόσια σχολεία του ΧαλανδρίουΣχολεία Α’/θμιας Εκπαίδευσης

1ο Δημοτικό, Αριστοφάνους 42, ώρα 8:30
1ο Νηπιαγωγείο, Καραολή & Δημητρίου, ώρα 8:30
2ο Δημοτικό, Φ. Λίτσα & Καλλισπέρη, ώρα 9:30
2ο Νηπιαγωγείο, Φ. Λίτσα & Καλλισπέρη, ώρα 9:30
3ο Δημοτικό, Μαραθώνος & Μ. Ασίας, ώρα 9:00
3ο Νηπιαγωγείο, Μαραθώνος & Μ. Ασίας, ώρα 9:00
4ο Δημοτικό, Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, ώρα 9:00
4ο Νηπιαγωγείο, Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, ώρα 9:00
10ο Νηπιαγωγείο, Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, ώρα 9:00
5ο Δημοτικό, Βριλησσίων 2 & Μεταμορφώσεως, ώρα 9:30
5ο Νηπιαγωγείο, Αρκαδίας & Αργυροκάστρου, ώρα 10:00
6ο Δημοτικό, Φιλικής Εταιρείας 2, ώρα 9:00
8ο Νηπιαγωγείο, Φιλικής Εταιρείας 2, ώρα 9:00
7ο Δημοτικό, Κρήτης 24, ώρα 9:00
10ο Δημοτικό, Κρήτης 24, ώρα 9:00
6ο Νηπιαγωγείο, Κρήτης 24, ώρα 9:00
7ο Νηπιαγωγείο, Κρήτης 24, ώρα 9:00
9ο Νηπιαγωγείο, Κρήτης 24, ώρα 9:00
9ο Δημοτικό, Ζαλόγγου 17 & Ανδρούτσου, ώρα 9:00
12ο Νηπιαγωγείο, Ζαλόγγου 17 & Ανδρούτσου, ώρα 9:30
11ο Δημοτικό, Κρίνων 24 & Κριεζή, ώρα 8:30
14ο Νηπιαγωγείο, Κρίνων 24 & Κριεζή, ώρα 8:30
12ο Δημοτικό, Ιωαννίνων & Ταϋγέτου, ώρα 8:30
15ο Νηπιαγωγείο, Ιωαννίνων & Ταϋγέτου, ώρα 9:15
13ο Δημοτικό, Ολύμπου 13 & Ηλείας, ώρα 9:00
13ο Νηπιαγωγείο, Ολύμπου 13 & Ηλείας, ώρα 9:00
14ο Δημοτικό, Θησέως & Ευριπίδου, ώρα 9:00
11o Νηπιαγωγείο, Θησέως & Ευριπίδου, ώρα 9:00
16o Δημοτικό, Τρίτση & Παπανικολάου 2, ώρα 9:00
16ο Νηπιαγωγείο, Τρίτση & Παπανικολάου 2, ώρα 9:00
 
Σχολεία B’/θμιας Εκπαίδευσης: 
1ο Γυμνάσιο, Διονύσου & Καλλισπέρη, ώρα 8:30
1ο Λύκειο,  Διονύσου & Καλλισπέρη, ώρα 9:00
2ο Γυμνάσιο, Ιωαννίνων & Πεντέλης, ώρα 9:30
2ο Λύκειο, Ιωαννίνων & Πεντέλης, ώρα 9:30
3ο Γυμνάσιο, Μικράς Ασίας 89, ώρα 8:30
3ο Λύκειο, Μικράς Ασίας 89, ώρα 8:30
4ο Γυμνάσιο, Κιθαιρώνος 2 & Ιωαννίνων, ώρα 9:00
4ο Λύκειο, Εθνικής Αντιστάσεως 45 & Λευκάδος, ώρα 9:30
5ο Γυμνάσιο, Λοκρίδος & Μεθώνης, ώρα 8:30
5ο Λύκειο, Αριστοφάνους & Σαλαμίνος, ώρα 9:30
6ο Γυμνάσιο, Γρίβα 14 & Ποταμού Καλαμά, ώρα 9:00
7ο Γυμνάσιο, Κόδρου 24, ώρα 9:00
8ο Γυμνάσιο, 28ης Οκτωβρίου – Φιλίππου & Αγ. Φωτεινής, ώρα 8:30
1ο ΕΠΑΛ, Ναυαρίνου 5 & Κωστή Παλαμά, ώρα 10:00
2ο ΕΠΑΛ, Έλλης 3, ώρα 9:30
3ο ΕΠΑΛ, Ριζαρείου 22, ώρα 9:30
7ο ΕΠΑΛ, Ριζαρείου 22, ώρα 19:30

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ