Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πέμπτη 22 Μαΐου στις 19:30, ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Ομονοίας

Παναγιώτης Κουρουπλής
 

Οι εκλογές της Κυριακής μπορούν να στείλουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.

Στο δίλημμα σταθερότητα ή αστάθεια, απαντάμε ότι αστάθεια γεννά η εκρηκτική κοινωνική αδικία και ο εκβιασμός της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον ελληνικό λαό να πιστέψει στις δυνάμεις του και να υπερασπιστεί την πατρίδα και την αξιοπρέπειά του.  

Σας καλώ και προσωπικά να βρεθούμε όλοι μαζί αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου στις 19:30 στην πλατεία Ομονοίας, στη βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία του πρώτου Έλληνα υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι μαζί για την ανατροπή που μας αξίζει!

Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Α.

Αθήνα, 21 Μαΐου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 508

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λίγες ώρες μετά την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών τα σχολεία που ήταν Εκλογικά Κέντρα λειτούργησαν και πάλι προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, παρότι η κυβέρνηση τους απαξιώνει, μεροληπτεί σε βάρος τους και τους διαχωρίζει, εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Ήταν αυτοί που «έβγαλαν» το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής εργασίας (προετοιμασία  εκλογικών κέντρων μεταφορά και φύλαξη εκλογικού υλικού, μεταφορά-στήσιμο-καλπών, παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, εκλογικές επιτροπές, φύλαξη εκλογικών κέντρων, κ.λπ.).

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης και Χρήστος Σταικούρας μεθόδευσαν το Φ.Ε.Κ. με την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης να δημοσιευθεί δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, προκειμένου να έχει προχωρήσει η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και να προλάβουν αντιδράσεις, γνωρίζοντας και οι ίδιοι πως μεροληπτούν σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι αυτοί που αποφάσισαν πως οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσουν την συντριπτική πλειονότητα των εργασιών για τις εκλογές έναντι 223,00 ευρώ μεικτά. Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν:

«Η εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα όσων υπηρετούν στις Δ/νσεις Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας, Υπηρεσία εκλογών, Μηχανοργάνωσης και Ηλεκτρονικής Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α., αλλά και άλλων εργαζομένων σε λοιπές Δ/νσεις του Υπουργείου καθορίζεται στα 3.350 ευρώ. Η βεβαίωση της εργασίας θα γίνεται δια χειρός του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη!!!» 
Το λοιπό προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών που θα συμμετέχει στα εκλογικά συνεργεία, το προσωπικό του Εθνικού Τυπογραφείου, το προσωπικό του γραφείου του Νομικού Συμβουλίου, το προσωπικό της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην πρώην Νομαρχία Αθηνών, θα λάβει ως εκλογική αποζημίωση 2.850 ευρώ.
Το προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα αμειφτεί με το ποσό των 2.500 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με το ποσό των 500,00 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτων Απασχολούμενων (Ε.Ε.Τ.Α.) θα αμειφτούν με 450,00 ευρώ.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΓΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… 223,00 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ… ΜΕΙΚΤΑ!!!

Την ίδια στιγμή, ο όγκος εργασίας στους Δήμους είναι τεράστιος και  ο αριθμός εργαζομένων ανά Δήμο που θα εργαστεί είναι μικρός (ελέω απολύσεων και διαθεσιμότητας) με αποτέλεσμα να εργάζονται και άλλοι συνάδελφοι που θα αποζημιωθούν είτε με ρεπό, είτε με υπερωρίες από τους Δήμους.
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όσοι μεγαλόστομα βγάζουν λόγους για ισονομία και αξιοκρατία  με τις αποφάσεις τους αποδεικνύουν πως είναι οι υπερασπιστές του παλαιοκομματισμού. Είναι οι ίδιοι παλιοί κομματάρχες που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε αρεστούς και μη, που αντιλαμβάνονται την Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο. Είναι αυτοί με τους οποίους αργά ή γρήγορα πρέπει να τελειώνουμε!!!

Αν θέλουμε στη Δημόσια Διοίκηση αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
Αν θέλουμε Δημόσια Διοίκηση ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και αμερόληπτη.

Είναι αυτός ο λόγος, η ζωντανή περίτρανη απόδειξη γιατί η «δήθεν αξιολόγηση» ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ θα εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν είναι οι ίδιοι ικανοί να «αξιολογήσουν» ποιος και πόσο εργάζεται προκειμένου ο πολίτης να εκφράσει το δημοκρατικό του δικαίωμα!!! Γιατί καθισμένοι στις «βελουτέ καρέκλες τους» δεν γνωρίζουν καν πώς καθημερινά λειτουργούν οι Δήμοι και ποιες είναι οι ανάγκες των δημοτών τους.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
Και όσοι το συνειδητοποιούν πρέπει και να το ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ!!!
Τέρμα ο εξευτελισμός, η απαξίωση, ο εμπαιγμός, η υποκρισία και η κοροϊδία.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                             Γιάννης Τσούνης

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ 20ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ


ΠΟΡΕΙΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣύμφωνα με αναγνώστριά μας - που μας πήρε εχθές τηλέφωνο για να μας δώσει την είδηση - πορεία έγινε εχθές στο κέντρο του Χαλανδρίου, για να τιμηθούν (αγωνιστικά) οι πολυούχοι.

(Περισσότερα μετά την Κυριακή γιατί μέρες που είναι η πλάκα μπερδεύεται με την πολιτική από όσους δεν έχουν καθόλου χιούμορ).

21 ΜΑΪΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ. Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Χρόνια Πολλά στην Ελένη, στην Κωνσταντίνα και τον Κώστα.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Χαλανδραίους.

Αυτό ήταν λοιπόν…


ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ
Οι εκλογές τέλειωσαν, πήραμε την κρυάδα (κυριολεκτικά τα τρία, όπως εύγλωττα είπε ο Άγγελος) και προσγειωθήκαμε. Δεν ήταν αυτές οι προσδοκίες μας/ οι προσδοκίες μου, αλλά έτσι είναι η ζωή!!!

Αφού πέρασε η αρχική στενοχώρια, η πικρία, ο θυμός (!) που ένιωσα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου:

Έχουμε την τιμή ως Δήμος να ανήκουμε στους 29 σε σύνολο 52 από όλη την επικράτεια που επικράτησε συνδυασμός υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία. Μπράβο μας!

Ο συνδυασμός του κου Κουράση πήρε 27,00%. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το 12,59% που πήρε ο συνδυασμός του κου Λαδόπουλου μας κάνει 39,59%. Συγκρινόμενο με το 35,70% που πήρε ο Κουράσης το 2010, στο συνδυασμό του οποίου ανήκε τότε ο Λαδόπουλος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Κουράσης πήγε καλύτερα. Μπράβο μας!

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο συνδυασμός του κου Ρούσσου «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» πήγε καλά. Αύξησε τα ποσοστά του από 10,79% το 2010 στο 17,77. Εκτιμώ ότι έπρεπε και θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Έπρεπε, γιατί έχει από πίσω του το ΣΥΡΙΖΑ άρα είναι ο επίσημος εκφραστής του, ο επίσημος εκπρόσωπός του (τουλάχιστον στα μάτια του κόσμου) στο Χαλάνδρι. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα αν συμπορευόμασταν μαζί. Θα υπήρχε μια ενιαία, δυνατή, σοβαρή συμμαχία που θα έπειθε περισσότερο από όσο φόβισε ο κατακερματισμός και ενδεχομένως έδιωξε κόσμο και από εμάς και από το Ρούσσο.

Δε θέλω να μακρυγορήσω με νούμερα, αλλά απλά να πω ότι σχεδόν όλα τα ποσοστά ήταν πέρα από τις προβλέψεις μας/ τις προβλέψεις μου. Και το 12% του Θωμά και το 12,5% του Λαδόπουλου και το 15,5% του Ανδρεόπουλου.

Αντί εξήγησης, σας μεταφέρω τα λόγια του φίλου Γρηγόρη, παλιού Χαλανδραίου, που μου έκαναν εντύπωση όταν συζητούσαμε το βράδυ του Σαββάτου. Εγώ του έλεγα για το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, που θα αλλάξει το Χαλάνδρι κι όλα όσα πίστευα και πιστεύαμε όλοι στην παράταξή μας. Αυτός, με λίγο αφ’ υψηλού βλέμμα, σίγουρος ότι μιλάει και ξέρει ότι είναι σωστά αυτά που λέει, μου είπε:

«Το Χαλάνδρι είναι μια τυπική μικροαστική πόλη. Δεν είναι ούτε φτωχή όπως π.χ. το Πέραμα ούτε πλούσια όπως η Κηφισιά. Εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο οι σχέσεις των ανθρώπων όχι τα προγράμματα. Μετράει ποιος θα σφίξει τα περισσότερα χέρια, ποιος θα χτυπήσει τις περισσότερες πλάτες, λέγοντας ωραία λόγια και τάζοντας».

Είχε δίκιο! Παρόλο που αυτό αντιπροσωπεύει ένα άλλο μοντέλο, αυτό που λέμε όλοι «ξεπερασμένο» και το ξορκίζουμε είναι γεγονός, είναι εδώ και ζει και βασιλεύει, τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές. Αποδείχτηκε περίτρανα!

Θέλω να ευχαριστήσω και να απολογηθώ στους ελάχιστους (52) συμπολίτες που με τίμησαν. Λυπάμαι που ενδεχομένως τους απογοήτευσα με το μικρό ποσοστό που πήραμε ως παράταξη. Θα δούμε τι πήγε στραβά και θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Άγγελο για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Από εδώ και πέρα έχουμε πολλά να πούμε και πιο πολλά να κάνουμε!

Κλείνοντας, ελπίζω, εύχομαι και θα προσπαθήσω ώστε να πάρει πλειοψηφία τελικά ο Ρούσσος απέναντι στον Κουράση την επόμενη Κυριακή κόντρα στη λογική και τα προγνωστικά. Εξάλλου η κάλπη είναι γκαστρωμένη, έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα.

Ρήγας Βλάχος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ».

Αθήνα, 20 Μαΐου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 503

Προς:
Συλλόγους- Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας για τη μη εφαρμογή της «δήθεν αξιολόγησης».

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, σχετικά με τις θέσεις αλλά και τις αντιδράσεις των εργαζομένων προκειμένου να μην εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Ν.4250/2014 για τη «δήθεν αξιολόγηση», αποφάσισε τα πιο κάτω:

1. Να εντείνει τις δράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για συλλογική, ενωτική και δυναμική αντίδραση, ώστε με κάθε τρόπο αυτός ο Νόμος (4250/2014) να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί.

2. Να εξετάσει την κατάθεση ξεχωριστής προσφυγής στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4250/2014, καθώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες αλλά και δεκάδες κατηγορίες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που η εφαρμογή του θα τους οδηγήσει στον προθάλαμο των απολύσεων αλλά και στην κατάργηση υπηρεσιών.

3. Να ζητήσει από τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να κινητοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους, ώστε η συλλογή υπογραφών να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε αλλά και να κάνουμε όλους τους εργαζόμενους συμμέτοχους στον αγώνα μας.

4. Να επιστήσει την προσοχή ΟΧΙ μόνο των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ότι η παράταση των ημερομηνιών για την έναρξη εφαρμογής του Ν.4250/2014, που έδωσε αυθαίρετα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, καθώς αναφέρει ότι η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών, θα πρέπει να εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση μπορεί να εκδοθεί από αύριο έως τις 30 Ιουνίου 2014. Ο έλεγχος και οι παρεμβάσεις μας να είναι καθημερινές. Θα πρέπει να νιώθουν την παρουσία μας.

5. Να επιμείνει στις απόψεις της ότι ο Ν.4250/2014 δεν έχει εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Άλλωστε, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι δεν

ΑΠΑΝΤΟΥΝ στις απόψεις και τα ερωτήματα της Ομοσπονδίας. Βέβαια δεν τρέφουμε αυταπάτες. Τους είναι πολύ εύκολο με μία νέα νομοθετική ρύθμιση να επεκτείνουν τις διατάξεις και στους Ο.Τ.Α. Δεν εφησυχάζουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται καθημερινά σε θέση μάχης, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014.

6. Να προχωρήσει στην έκδοση ενημερωτικού υλικού (αφίσα και ανακοίνωση) που nα προβάλει το δίκαιο αγώνα μας για την αποτροπή εφαρμογής του Ν.4250/2014.

7. Να ζητήσει από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνεργασία για την τεχνοκρατική αποδόμηση ενός Νόμου που οδηγεί τις υπηρεσίες σε διάλυση και κατάργηση και χιλιάδες εργαζόμενους σε ανθρωποφαγία, «δουλικότητα» και χαφιεδισμό στους χώρους εργασίας.

8. Να οργανώσει σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες θα προσκληθεί να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων. Θα υπάρξει αναλυτικό πρόγραμμα των ενημερωτικών συγκεντρώσεων το οποίο και θα σας σταλεί με ξεχωριστή ανακοίνωση μόλις ολοκληρωθεί.

9. Να συνεχιστούν οι καθημερινές παρεμβάσεις μας για την σύγκλιση των Δημοτικών Συμβουλίων, όπου δεν έχουν συγκληθεί, προκειμένου να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις, ώστε και μετά τις Δημοτικές εκλογές, να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν.4250/2014.

10. Όπου δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων μη εφαρμογής της «αξιολόγησης» καλούνται οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας σε Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις να οργανώσουν την αντίδραση των εργαζομένων κόντρα στον «κανιβαλικό Νόμο».

Συνάδελφοι,

Για να έχει επιτυχία ο αγώνας ενάντια στην «αξιολόγηση» θα πρέπει να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων. Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μαζικής, ενωτικής, δυναμικής και συλλογικής δράσης. Γι’ αυτό επιβάλλεται να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και δράσεις για την ενημέρωση και την κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος 

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Τσούνης