Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η δημοκρατία είναι η δύναμή μας.


Ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος μιας πολιτικής επιλογής, καλούνται από την κυβέρνησή τους να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους εάν επιθυμούν ή όχι να μπουν σε νέα μνημονιακή περιπέτεια. Η κυβέρνηση δεν είχε το δικαίωμα να παραβιάσει τη λαϊκή εντολή, ούτε υπογράφοντας την πρόταση που της ετέθη εκβιαστικά, ούτε να οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη ρήξη.
Η τελευταία πρόταση των δανειστών είχε τελεσιγραφικό χαρακτήρα και η απαίτηση ήταν να εγκριθεί και να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και να ισχύσει άμεσα. Το περιεχόμενο της πρότασης ήταν απαράδεκτο και πρακτικά αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά τους, παρά τη διάθεση της ελληνικής πλευράς . Ήταν εντέλει μια πρόταση καταστροφική για την οικονομία και ταπεινωτική για τον λαό, που ετέθη με ένα εκβιαστικό «game over».
Τα δημοψηφίσματα, και μάλιστα για κορυφαία ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσονται επίσης απολύτως στην ευρωπαϊκή δημοκρατική παράδοση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοψήφισμα, ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, με το οποίο οι Γάλλοι πολίτες είπαν ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα. Ουδείς διανοήθηκε να αμφισβητήσει τη συμμετοχή της Γαλλίας στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν τη λιτότητα και την κοινωνική καταστροφή. O σκοπός δεν είναι ο διχασμός του λαού, αλλά ένα ισχυρό παλλαϊκό ΟΧΙ, ισχυρότερο από τη φωνή της κυβέρνησης. Να εκφραστεί προς την Ευρώπη η θέση ολόκληρης της Ελλάδας και όχι μόνον της κυβέρνησης.

από την Αυγή

«Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων»

Σε συνέχεια 5 κοινών εγγράφων των Συλλόγων Παραδείσου και Πολυδρόσου προς τον Δήμο Αμαρουσίου, της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντα Γαρδέλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη, των επικεφαλής των παρατάξεων Λ. Μαγιάκη και Κώστα Βλάχου, δημοτικών συμβούλων, μελετητών του έργου, υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων και των δεσμεύσεων του υπευθύνου Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Καρλαύτη για πραγματοποίηση νέας σύσκεψης μέχρι της 19ης Ιουνίου 2015, επειδή η προθεσμία παρήλθε άπρακτη, για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων δημοτών για τις επιλογές των λύσεων για συνέχιση του έργου, η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ με ερώτηση που κατέθεσε για συζήτηση προ ημερησίας στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης 23/06 θέτει καίρια ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν γιατί απλά το θέμα δεν συζητήθηκε και μετατέθηκε για αργότερα … !!!

Τα δυο καίρια θέματα που η ερώτηση αναδεικνύει είναι, η μη υλοποίηση της δέσμευσης πραγματοποίησης σύσκεψης για το έργο και η ανυπαρξία κυκλοφοριακής μελέτης υποστήριξης του ολοκληρωμένου έργου, ειδικότερα των περιοχών του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολύδροσου που επηρεάζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παρελθόν ο Σλούκας

«Δεν θα μείνω» απάντησε ο Κώστας Σλούκας στη διοίκηση του Ολυμπιακού κι αποχωρεί από τους Πειραιώτες!
Ο Κώστας Σλούκας δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι οριστικό. Ο διεθνής γκαρντ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές το οποίο όμως δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Έλληνα παίχτη. Ο 25χρονος γκαρντ, μάλιστα, υποστήριξε πως το θέμα δεν έχει να κάνει με τα λεφτά και αφορά κυρίως τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα από τη νέα σεζόν.
Η συνάντηση που έγινε μεταξύ του Κώστα Σλούκα και των κ. Αγγελόπουλων, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ο οποίος πρόσφερε 2.6 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, με τον διεθνή γκαρντ να μην δέχεται την προσφορά κυρίως λόγω του ρόλου που ήθελε στην ομάδα και δεν γινόταν να τον έχει.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπήρξαν και κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού έξω από τα γραφεία των αδερφών Αγγελόπουλων, με έναν εξ αυτών να ρωτάει τον Σλούκα αν θα γίνει νέα συνάντηση και τον διεθνή άσο να απαντά πως δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο ραντεβού, ενώ όταν του είπαν πως φεύγει για τα χρήματα, ξεκαθάρισε ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή του το οικονομικό σκέλος.

Σ.Χ.

OXI! OXI! OXI! OXI! OXI! OXI! OXI! OXI! OXI!

ΟΧΙ!ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕI Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ" (και καλά)

Την Τετάρτη έρχεται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η διοίκηση προτείνει να αγοραστεί το στοιχειωμένο κτίριο του (τέως) Μουσείου Νόμπελ "για να μεταφέρει εκεί δημοτικές υπηρεσίες και να ξενοικιάσει τα νοικιασμένα κτίρια" .

Και ενώ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες διερεύνησης και επιστημονικής τεκμηρίωσης της ιδέας της διοίκησης από τα θεσμικά όργανα του δήμου (στην Ο.Ε. εγκρίθηκε δαπάνη για ανάθεση σε πιστοποιημένο εκτιμητή να εκτιμήσει την αξία του ακινήτου), άρον, άρον έρχεται την Τετάρτη το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης αγοράς.

Και ενώ υπήρχε η δέσμευση ότι όλα τα πολεοδομικά θέματα της περιοχής, της Ελ. Πεντέλης που είναι η αρχή του κουβαριού, θα συζητιόνταν με πνεύμα συνεννόησης έρχεται εχθές το δημοτικό συμβούλιο σκούπα.

Είναι κατάλληλος ο χρόνος να εγκρίνει ο δήμος την εκταμίευση 1,5 εκατομμυρίου;

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ; 

Δεν θα πούμε παραπάνω τώρα.

Απλά θα σας καλέσουμε να ενημερωθείτε με μερικές φωτό που δεν επιλέξαμε ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.

Και  νοών, νοητό!

http://www.mhnc.gr

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.
Οι αδόμητες εκτάσεις που φαίνονται - το λεγόμενο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ "Τρίγωνο της Τυμφρηστού" -  ξεκινάνε ακριβώς στο διπλανό από το  736 ΟΤ.

Η περιοχή είναι ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΗ (αμιγής κατοικία δηλαδή).

Παίζεται κάτι στην ευρύτερη περιοχή και βιάζεται τόσο πολύ ο Γερολυμάτος και ο Ρούσσος να περάσουν έτσι τέτοιας σημασίας αποφάσεις, χωρίς διάλογο και χωρίς σε βάθος ενημέρωσης;

 


Αυτά - που δεν μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα - ούτε υπό τις σημερινές πολιτικές συνθήκες.
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ


του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
Αγαπητοί φίλοι.

Με υπομονή και στωικότητα περίμενα όλους αυτούς τους μήνες να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και να τοποθετηθώ επί της τελικής πρότασης - απόφασης.

Οι επικυρίαρχοι της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης Γερμανοί απόγονοι των ΝΑΖΙ νόμιζαν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα παγίδευαν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα το έσυραν σε μια ταπεινωτική συμφωνία άρα και στην διάλυσή του.


Ο Τσίπρας σοφά ενεργώντας παρουσίασε μια πρόταση συμφωνίας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ με σκοπό να ξεβρακώσει τους τοκογλύφος - ναζι και να καταδείξει τις πραγματικές τους προθέσεις....


Και οι αλαζόνες επικυρίαρχοι τσίμπησαν και την απέρριψαν και αυτή.

Έδειξαν  έτσι αδιάντροπα τις πραγματικές τους προθέσεις που πολύ γλαφυρά το αισχρό τους ενεργούμενο Τόμσεν εξέφρασε πολύ πριν...

Τι περιμένετε, είχε πει ο Τομσεν, μια χώρα των Βαλκανίων είσαστε και τίποτα παραπάνω..
Μισθούς  Βουλγαρίας και Αλβανίας δικαιούσθε....

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπομονετικά και μεθοδικά κατάπινε όλο αυτό το διάστημα τις προσβολές και την απαξίωση των επικυρίαρχων του Βερολίνου δουλεύοντας αθόρυβα και στωικά για να μην υπάρξει τελικά καμία αμφιβολία και στον πιο δύσπιστο Έλληνα για τις καλές προθέσεις της για επίτευξη έντιμης συμφωνίας όπως έλεγε σε όλους τους τόνους.


Οι αλαζόνες όμως ήθελαν αίμα και ταπείνωση... 

Ήθελαν δυστυχία και πείνα ...

ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ!!!
Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΕ!!!


Αυτός ο τόπος όσο και αν τον έχετε απαξιώσει , εξευτελίσει και διαλύσει σε όλους τους τομείς θα βρει τον τρόπο και την δύναμη να σηκωθεί ξανά στα πόδια του με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!


ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!


ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ !!!!


ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ !!!


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!!!!!!

ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ORCA, DETROIT CRUISERS GR

ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ORCA, DETROIT CRUISERS GR ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

      Την Κυριακή 28 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου θα διοργανωθεί μεγάλη γιορτή παρουσίασης Κλασικών Αυτοκινήτων.
Την εκδήλωση οργανώνει η Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ORCA (Χαϊμαντά 33), σε συνεργασία με το forum των Detroit Cruisers Gr και την αρωγή του Δήμου Χαλανδρίου.
       Ο σύλλογος ORCA έχει επιλέξει 20 κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα που σπάνια βλέπεις στους ελληνικούς δρόμους, συναυλίες από γνωστά συγκροτήματα (Rockabilly, Surf, Blues),  Dj sets από τους καλύτερους Έλληνες Rockabilly deejays, ένα πρωτότυπο διαγωνισμό ζευγαριών βασισμένο στις τάσεις της μόδας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 και επίδειξη vintage χτενισμάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ‘’Old School Meeting’’ έχει ως εξής:

 16.00-17.30 Προσέλευση οχημάτων στο χώρο της εκδήλωσης
 18.00-18.50 Dj set Missisipi Outlaw
 19.00-19.50 Live από τους BOOGIE SINNERS
 19.55-20.55 Παρουσίαση εκδήλωσης, βράβευση αυτοκινήτων, βράβευση ζευγαριών    
                      για το καλύτερο vintage look
 21.00-21.55 Live από τους THE THRILLER
 22.00-22.55 Dj set THE WANDERERS – PURE VINYL RECORD HOPE- Μόνο με
                     αυθεντικούς δίσκους Βινυλίου
 23.00-24.00 Live από τους DIRTY FUSE        
  
  Χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα καταστήματα Ice Hair Lab, Sake Tattoo Studio, Ηοt-Hot, The White Monkey Bar, Dazzlin Gal, Τενεκεδάκια, Gialo, Monsterville, Solo Gelato, Κομμωτήριο Μπαρ, Tuscany Brown Café, Κάβα Αμπελοσοφίες, Grill house California Grill όπως επίσης η Αξοτεχνική, Ασφάλειες Καμολίνος, Υγραέριο στη Κίνηση και η Εφημερίδα “Δήμοι Χωρίς Σύνορα”.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 1: "ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣΑπόπειρα αιφνιδιασμού και καπελώματος της τοπικής κοινωνίας από όσους υποσχέθηκαν ανοικτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης απόφασης για ένα από τα κρισιμότερα θέματα της πόλης!
Ο αυταρχικός - αντιδημοκρατικός  κατήφορος της διοίκησης του δήμου δεν έχει τελειωμό!


Η παρουσίαση των κανονιστικών στους δημοτικούς συμβούλους θα γίνει την Δευτέρα - όπως φαίνεται από το email που εχθές έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, για την λήψη απόφασης, της έγκρισης δηλαδή ό,τι έχουν προαποφασισμένο (το οποίο θα το δούμε αναλυτικά σε επόμενες αναρτήσεις).

Πότε θα ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς για τις προβλέψεις των ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΝ;

Ποιος χρόνος δίνεται στις παρατάξεις, τους φορείς, τους δημότες να μελετήσουν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους;

Πόσο ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ είναι μια διοίκηση που ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ καλεί για "διάλογο" - ο οποίος ενίοτε εμπεριέχει και διατύπωση άποψης ΑΛΛΩΝ, όχι μόνο του Γερολυμάτου και του στενού πυρήνα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, απόψεις  που - υποτίθεται - ότι η διοίκηση του δήμου και τα θεσμικά όργανά του  θέλουν να ακούσουν, να εξετάσουν, να προβληματιστούν και - ΕΝΊΟΤΕ - να συμπεριλάβει στις απόψεις τους και τις κανονιστικές;

Πόσο προσχηματική είναι αυτή η πρόσκληση όταν δύο μόλις μέρες μετά η διοίκηση έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ότι θα εγκρίνει τις κανονιστικές, όπως τις έχει φτιάξει ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ τι θα πουν οι άλλοι;

ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΓΝΟΗΣΗ;

ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ παίρνοντας μέρος σε τέτοιο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ;

Η διοίκηση του δήμου γνωρίζει καλά ότι η μη τήρηση εξαντλητικών και προβλεπόμενων των διαδικασιών ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους ήταν η προβαλλόμενη από την αποκεντρωμένη αιτιολόγηση της μη έγκρισης της αναστολής έκδοσης νέων αδειών που είχε αποφασιστεί επί Κουράση.

Γι' αυτό πάει έτσι τις διαδικασίες άραγε;
Για να υπάρχει το άλλοθι της απόρριψης;

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΗ πρόσκληση με την ΗΔ για την ερχόμενη Τετάρτη ήρθς εχθές το μεσημέρι στους δημοτικούς συμβούλους. Δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που προκαλούνται από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή η ηγεσία της παράταξης που διοικεί τον δήμο θα έχει την σοφία να αναβάλλει αυτό το δημοτικό συμβούλιο.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ!

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Σε αυτή την συνεδρίαση, όποτε και αν γίνει, θα ξεκαθαρίσουν πολλά!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ BOLDARισμένα θέματα.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 01η Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.        Κανονιστική διάταξη για την αναστολή έκδοσης νέων αδειών ΚΥΕ στο τμήμα του κέντρου του Χαλανδρίου που ανακηρύσσεται κορεσμένο.

2.        Κανονιστική διάταξη για χώρους όπου επιτρέπεται η ανάπτυξη νέων τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο χώρο εντός των ορίων της περιοχής που ανακηρύσσεται κορεσμένη σε ΚΥΕ αναψυχής και εστίασης στο κέντρο του Χαλανδρίου.

3.        Κανονιστική διάταξη για χώρους όπου επιτρέπεται διευρυμένο ωράριο χρήσης μουσικών οργάνων εντός των ορίων της περιοχής που ανακηρύσσεται κορεσμένη σε ΚΥΕ αναψυχής και εστίασης στο κέντρο του Χαλανδρίου.

4.        Αγορά ακινήτου ιδιώτη (Γεωργίου Μάρκου) στο Ο.Τ. 736 επί των οδών Τυμφρηστού και Ήβης του Δήμου Χαλανδρίου.


5.        Λήψη απόφασης σχετικά με την κατάργηση του οδικού άξονα της Ελευθέρας Λεωφόρου Πεντέλης.

6.        Παραχώρηση χώρου στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Στρ. Παπάγου 7 & Αριστοφάνους Χαλάνδρι, ως έδρα του Συλλόγου «Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση Χαλανδρίου».

7.        Παραχώρηση χώρου στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Στρ. Παπάγου 7 & Αριστοφάνους Χαλάνδρι, ως έδρα του Συλλόγου «Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε.) Radio Amateur Society of Hellas (R.A.S.H.).

8.        Καθορισμός δαπάνης καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων από τον Δήμο στη βάση του Ν. 3852/2010.

9.        Έγκριση σκοπιμότητας και ανάγκη εκτέλεσης εργασιών: «Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες περιοχές του Δήμου».

10.     Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάθμευσης στο παράρτημα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη συμβολή των οδών Κηφισίας 364 και Δελφών 1 στο Ο.Τ. 394.

11.     Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου: «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων σε διάφορες περιοχές του Δ. Χαλανδρίου», Α.Μ. 4/14.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


Ελληνίδες Έλληνες,

Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, της 25ης Γενάρη.

Την εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Για μια βιώσιμη συμφωνία που θα σέβεται τόσο τη δημοκρατία όσο και τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες και θα οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Σε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες που σύνηψαν προηγούμενες κυβερνήσεις, παρόλο που αυτές καταδικάστηκαν κατηγορηματικά από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε. Να προδώσουμε –δηλαδή- τη δική σας εμπιστοσύνη.

Μετά από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης οι εταίροι μας, δυστυχώς, κατέληξαν στο προχθεσινό EG σε μια πρόταση- τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό.

Ένα τελεσίγραφο που αντίκειται στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρώπης. Στις αξίες του κοινού ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος.

Ζήτηθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας , όχι μόνο συντηρώντας την αβεβαιότητα, αλλά και διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.

Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει: μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου τομέα καθώς και αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και τον τουρισμό, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων στη νησιωτική Ελλάδα.

Οι προτάσεις αυτές που παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα: στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Οι προτάσεις αυτές αναδεικνύουν κυρίως την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή και τιμωρητική λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη οι ηγετικές ευρωπαϊκές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα δίνουν επιτέλους οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση δημόσιου χρέους, μια κρίση που αγγίζει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας το ίδιο το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον της χώρας μας.

Και η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού.

Πριν από λίγο συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο εισηγήθηκα την διοργάνωση δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός κυρίαρχα να αποφασίσει.

Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να επικυρώσει την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την απόδοχη ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

Ήδη έχω ενημερώσει για την απόφασή μου το Πρόεδρο της Γαλλίας και τη Καγκελάριο της Γερμανίας, το πρόεδρο της ΕΚΤ, ενώ αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω επισήμως από τους ηγέτες της ΕΕ και τους θεσμούς, ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, ελεύθερος από πιέσεις και εκβιασμούς, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας και η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Ελληνιδες, Έλληνες

Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας αυστηρής και ταπεινωτικής λιτότητας δίχως τέλος και χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά, σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η ιστορία των Ελλήνων προστάζει.

Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα, να απαντήσουμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Η Ελλάδα τόπος που γέννησε τη δημοκρατία να στείλει μια ηχηρή απάντηση δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια κοινότητα.

Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό.

Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι η επιλογή σας θα τιμά την ιστορία της πατρίδας μας και θα στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών της. Ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία θα είναι μια Ευρώπη χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα.

Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία, ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν.

Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων.

Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.


www.left.gr