Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον Ρ/Σ Αθήνα 984 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη


Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον Ρ/Σ Αθήνα 984 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη

-Αναφορικά με τη διαχείριση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Μεϊμαράκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης, προσπάθησε να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν, ούτως ή άλλως, σε κυβέρνηση συνεργασίας.  Είναι ανάγκη, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι οι διαθέσεις, αν υπάρχουν ειλικρινείς συνομιλητές, αν υπάρχει η διάθεση από τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί.

-Για το πρόβλημα της μετανάστευσης
Αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι η χώρα μας έγινε η βασική πύλη εισόδου μεταναστών, λαθρομεταναστών -όπως θέλετε πείτε τους-  για την Ευρώπη. Σήμερα, στα εσωτερικά μας σύνορα έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και υπάρχει μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση. Αυτά δεν συνέβαιναν πριν τις 25 Ιανουαρίου. Μετά τις 25 Ιανουαρίου συνέβησαν. Τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής που δεν συμμεριζόταν ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος ήταν: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»,  «καταργούμε τα κέντρα κράτησης και θα αφήσουμε τον οποιοδήποτε να κυκλοφορεί ελεύθερος  στην επικράτεια».

-Αναφορικά με τη δυνατότητα επίτευξης συνεννόησης
Η Ν.Δ έχει κουλτούρα συνεννόησης. Και έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει.  Συγκυβερνήσαμε με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ επί 2,5 χρόνια χωρίς εσωτερικούς τριγμούς και ενδοκυβερνητικά προβλήματα ή, έστω, με πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν μονοκομματικές κυβερνήσεις, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πρωτοφανής η άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντηθεί και να συνεννοηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη. Δείχνει μία παντελή έλλειψη κουλτούρας διαλόγου.  Δείχνει να αντιμετωπίζει την πολιτική με μία παλαιού τύπου αυτοκρατορική αντίληψη, τύπου Φρανσουά Μιτεράν. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λογική διακυβέρνησης ενός σύγχρονου κράτους και μιας σύγχρονης Δημοκρατίας

-Για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχουν ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να πάμε στις κάλπες. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης μέρος της ευθύνης.  Ελπίζει ότι θα γίνει ο Καμένος στην θέση του Καμένου, ότι θα γίνει υπαρχηγός του ελληνικού κράτους. Εμείς δεν έχουμε θέσει στόχο να γίνουμε οι υπαρχηγοί του κ. Τσίπρα.

-Το διακύβευμα των εκλογών
Για την Ν.Δ το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πώς θα μπορέσει να σχηματισθεί από αυτήν την εκλογική διαδικασία μία κυβέρνηση που θα υλοποιήσει με ταχύτητα τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Μνημόνιο ώστε να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό. Το ζητούμενο είναι το πώς θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε εφαρμόζοντάς τα και προσαρμόζοντάς τα στην ελληνική πραγματικότητα.  Το είχαμε πετύχει κατά ένα μεγάλο βαθμό το προηγούμενο διάστημα και αυτή η πορεία ανεκόπη στις 25 Ιανουαρίου με την κάλπικη υπόσχεση ότι θα καταργηθούν σε ένα βράδυ.

Σήμερα βρισκόμαστε με ένα δίλλημα:  Πως θα συνεχίσει αυτή η χώρα;  Θα συνεχίσει με το χέρι απλωμένο ή θα αποκτήσει μια υπερήφανη πορεία;  Για να έχει μία υπερήφανη πορεία, θα πρέπει να είναι μία πορεία ανάπτυξης, μια πορεία εμπιστοσύνης προς τον ιδιωτικό τομέα, στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι συντήρησης του παθογενούς δημοσίου.
Πιστεύουμε στη συνεργασία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ευρύτερη συνεννόηση και δεν μπορούμε να πάμε πάλι με την λογική μιας αντιπολίτευσης, η οποία λέει ΟΧΙ σε όλα, όπως έλεγε μονότονα όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, με τον τρόπο, τον τόνο και το ύφος και τις κινητοποιήσεις τις οποίες προκαλούσε.

ΟΤΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ... ΣΠΑΕΙ ΠΕΤΡΕΣ

Ο Καλλιτέχνης της διάσημης ‹πετρωμένης› γοργόνας στις Καβουρότρυπες κατρέστεψε το έργο του !!
 

Στον κ. Καρυπίδη για στο έργο του αυτό που διαφημίζει την περιοχή, επιβλήθηκε πρόστιμο από 531.61 ευρώ, επειδή «κατέστρεψε φυσικό τοπίο".


http://sithonianews.blogspot.gr/2015/08/blog-post_86.html

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΣΟΥ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ

 Διαβάζω στο TVXS:

Φωτόπουλος (ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ): Είμαι με το Λαφαζάνη


Τώρα θα τον θέλει άραγε στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ;;;;

ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!

Γιατί τώρα ο Φωτόπουλος ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ τώρα, τον κυρ Παναγιώτη,  πριν δεν τον ήθελε στον ΣΥΡΙΖΑ, έπαιζε με άλλη γκρούπα ο Νίκος, εκείνη την φοβερή "Σοσιαλιστική Τάση" (αλήθεια πού είναι αυτοί, καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα τους).

Διότι τα "κοψίματα" αναγνώστη μου γίνονται ΜΟΝΟ με ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ, είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και στερούν την δυνατότητα από τον λαό ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ και να αποφασίσει.

Και να καταδικάσει  αν θέλει ή να επιβραβεύσει αν γουστάρει.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ και .... "εκπροσώπους".

Τέλος πάντων, ας μην το σοβαρέψουμε το πράγμα.

Καλώς τον δεχτήκατε στο Ρεύμα τον Πρόεδρο Νίκο.

Περιμένω να δω τις αντιδράσεις από τους "συστημικούς" σχολιαστές που λύσσαγαν γιατί ο Ν. Φωτόπουλος (και ο Θέμης Μπαλασσόπουλος που και εκείνος τότε κόπηκε λόγω ελλιπούς ένδειξης του Αριστερόμετρου) ήταν συνομιλητές του Αλέξη.

Τώρα που βολεύει ο Νίκος το σενάριο "κουρέματος" του ΣΥΡΙΖΑ, προς χάριν της επιδιωκόμενης πρωτιάς της ΝΔ θα τους ξινίζει άραγε;

Μπα δε νομίζω ....

Κούκλος είναι. Και γαμώ τους αγωνιστές.

Τώρα η αριστερά (όπως έρχεσαι) του έδωσε το αναγκαίο αριστερόσημο.

ΕΛΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΜΙΑ 53ΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ (τουλάχιστον) ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΣΩΣΟΥΜΕ".

Διαβάζω στο ΠΟΝΤΙΚΙ:

Στο στρατό ο 40χρονος Κορωνάκης μετά από 10 χρόνια ανυποταξίαςΣτις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ο 40χρονος Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.


http://www.topontiki.gr/article/140213/sto-strato-o-40hronos-koronakis-meta-apo-10-hronia-anypotaxias#.Vdrtaxxz2J0.facebook

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - Η ΗΤΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.

Η παγκόσμια φούσκα των παραγώγων μέσω της φούσκας των ακίνητων ΕΣΚΑΣΕ στην Κίνα....

Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος μεταφέρεται τάρα στην αγορά της Κίνας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο τον πλανήτη!

Είμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης όσο και καταστροφικής μάχης που θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως μεγέθους η υγείας της οικονομίας....

Η εξέλιξη αυτή έρχεται βέβαια βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα, κάτι σαν από μηχανής θεός στην αρχαία τραγωδία γιατί έχει την ευκαιρία μέσα από την επερχόμενη παγκόσμια οικονομική θύελλα να κερδίσει πράγματα και όρους που θα ανακούφιζαν τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό από τα καταστρεπτικά μνημόνια.

Έχει λοιπόν τώρα την δυνατότητα της ελαχιστοποίησης της ζημιάς ή και ακόμα της αντιστροφής της...

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχέδιο και βούληση και όχι παθητική αποδοχή της ήττας και ως εκ τούτου της κακής μας μοίρας που απορρέει από αυτήν...

Η Ελλάδα έχει "φάει" όλα αυτά τα χρόνια την φάπα της ύφεσης και θα εξακολουθήσει όπως φαίνεται να την "τρώει" και το 2015.

Έχει όμως την δυνατότητα να ξεπεταχτεί προς τα επανω κανοντας μερικες απλες κινησεις και εκμεταλευομενη ακριβως αυτην την επερχομενη παγκοσμια οικονομικη κριση..

Το ερωτημα βεβαια ειναι αν θα την αφησει το ιερατειο των Βρυξελων και οι γερμανοι επικεφαλης του..

Εκει θα κριθει λοιπον ο Τσιπρας.....

Πρωτον απο το αν θα εκμεταλευτει προς οφελος της χωρας την παγκοσμια οικονομικη κριση ,δευτερον αν εχει σχεδιο για κατι τετοιο και τριτο και τελευταιο αν θα μπορεσει να το περασει μεσα απο τις μυλοπετρες της ΕΕ...

Υ.Γ.: Θεωρω προχειρη, βιαστικη και εντελως ανοργανωτη την κινηση Λαφαζανη ...
Η ηττα σε μια μαχη δεν σημαινει απαραιτητα και ηττα σε ενα πολεμο....

Ανάμεσα σε αυτούς και τον Αλέξη, είμαστε εμείς και ο λαός!! Του Βασίλη Θεοδώρου

Αυτή τη μάχη θα πρεπει να την δώσουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα διότι δεν θα είναι εύκολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητα το μόνο κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει και να εγγυηθεί στην κοινωνία σταθερότητα και απτά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό η κύρια στρατηγική όλων των αντίπαλων μας θα είναι να θολώσουν την εικόνα μας και τα μηνύματά μας – να οδηγηθούμε σε μια προεκλογική περίοδο σούπα, όπου ο μόνος που θα κρίνεται θα είναι ο Τσίπρας.


Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων αποτελούν τον αναμενόμενο επίλογο μιας περιπέτειας που άλλοτε είχε τα χαρακτηριστικά του δράματος και άλλοτε της φαρσοκωμωδίας. Μετά από μια μακρά περίοδο διακριτής διαφωνίας με την πλειοψηφία του κόμματος, όχι μονό στη στρατηγική αλλά και σε επιμέρους θέματα, η Αριστερή Πλατφόρμα συμπύκνωσε την τακτική της στο σχέδιο που παρακολουθήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Θεώρησε ότι η συγκυρία την ευνοεί και ότι θα προσπορίσει οφέλη από μια δυναμική ενέργεια – κατακερμάτισε την κυβερνητική πλειοψηφία, «έριξε» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποχώρησε από το κόμμα, ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα και ρίχτηκε με ιδιότυπο ρεβανσισμό στη μάχη κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού λοιπόν προκάλεσαν τις εκλογές, αναζητούν τώρα, έξω από την κομματική ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ, τρόπο να γίνουν διακριτοί στην κοινωνία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της προεκλογικής τακτικής Λαφαζάνη θα είναι, όπως φαίνεται, δυο. Η σκληρή έως υβριστική φρασεολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως κατά του Προέδρου του και το «blame game» (παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών).

Άλλωστε αυτό υποστήριξαν και στις κομματικές διαδικασίες, κάνοντας ένα λογικό άλμα – ότι εκείνοι υποστηρίζουν την «επίσημη γραμμή» και όχι η πλειοψηφία. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. 

Στα πλαίσια αυτά κινείται η ενεργή στήριξη στην φορμαλιστική τακτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εστιάζοντας σε τυπικά ζητήματα, κλωτσάει τη μπάλα στην εξέδρα. Βεβαία είναι φανερό ότι θέλουν τη Ζωή στο κάδρο αλλά όχι πολύ κοντά, για ευνόητους λόγους.

Η τακτική που επιλέγουν μοιάζει πολύ με την τακτική της ΝΔ. Ο Μεϊμαράκης που είναι η φυσική και πολιτική συνέχεια του Σαμαρά, αισθάνεται εγκλωβισμένος, είναι ανέτοιμος για εκλογές και θα κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Θρασύς και αθυρόστομος ο Μεϊμαράκης, έχει ήδη εστιάσει σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής και θα χτυπά σε προσωπικό επίπεδο τον Τσίπρα. Αμφίβολο βέβαια αν θα συσπειρώσει στο ελάχιστο τον κόσμο της ΝΔ.

Το νέο στοιχείο λοιπόν σε αυτές τις εκλογές είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομοιογενή προπαγάνδα που θα εκπορεύεται αμφίπλευρα. Από τη μια τα συνήθη συστημικά μέσα ενημέρωσης και από την άλλη τα «αριστερά» μέσα, μικρά και μεγάλα, αυτά που έχουμε και εμείς συνηθίσει να φυλλομετρούμε ή να διαβάζουμε και ήταν μέχρι τώρα φιλικά ή αδιάφορα. Ο αριστερός λαϊκισμός που θα χαρακτηρίσει το κόμμα Λαφαζάνη θα μονοπωλήσει αναμφίβολα το μιντιακό ενδιαφέρον.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – η διαρκής επιδίωξη των τηλεοπτικών εκπομπών θα είναι η υπερπροβολή μιας διπολικής σύγκρουσης μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ και ΛαΕν, στην οποία θα κυριαρχούν χαρακτηρισμοί και όχι απαντήσεις για πως θα κυβερνηθεί η χώρα.

Βάζοντας και τα υπόλοιπα κόμματα στην εξίσωση βλέπουμε ότι αυτές οι εκλογές θα χαρακτηριστούν από πόλωση, ακραίο λαϊκισμό, οξύτατες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Όλοι ενάντια στον Τσίπρα. Φουλ επίθεση…όλοι θα πασάρουν και θα σεντράρουν στον Παναγιώτη μήπως βάλει κανένα γκολ! Δεν είναι τυχαίο ότι τον Αύγουστο, που δεν μπορούν να γίνουν δημοσκοπήσεις με τον κόσμο στις παραλίες, διάφορες ιστοσελίδες παρουσιάζουν κάλπικες που δίνουν 20% στο κόμμα Λαφαζάνη!! Αμέσως η «είδηση» προβάλλεται επαρκώς από τα κανάλια…

Ο στόχος μας σε αυτή την προεκλογική περίοδο πρεπει να είναι η ανάδειξη του τρόπου που θα κυβερνήσουμε. Να παρουσιάσουμε έναν τρόπο που θα παράγει αποτελέσματα και ταυτόχρονα θα εξηγεί στο λαό τις κυβερνητικές επιλογές με τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα που θα παράγουν. 

Επίσης να εστιάσουμε στον τρόπο που θα αντιρροπήσουμε τα δύσκολα μέτρα και την στρατηγική μας για το πώς θα προετοιμάσουμε την χώρα για να βγει από τα μνημόνια. Τέλος να περιγράψουμε, τουλάχιστον αδρά, το πώς θα ανασυγκροτήσουμε το κράτος και την οικονομία. Να πούμε ξεκάθαρα ότι χωρίς ουσιαστικές, διαρθρωτικές και εκσυγχρονιστικές τομές στη λειτουργία του κράτους δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. Να μιλήσουμε όσο το δυνατό πιο συγκεκριμένα, επί συγκεκριμένων σχεδίων.

Αυτή τη μάχη θα πρεπει να την δώσουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα διότι δεν θα είναι εύκολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητα το μόνο κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει και να εγγυηθεί στην κοινωνία σταθερότητα και απτά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό η κύρια στρατηγική όλων των αντίπαλων μας θα είναι να θολώσουν την εικόνα μας και τα μηνύματά μας – να οδηγηθούμε σε μια προεκλογική περίοδο σούπα, όπου ο μόνος που θα κρίνεται θα είναι ο Τσίπρας. Η δε κριτική που θα ασκείται δεν θα είναι ιδιαίτερα πολιτική αλλά κυρίως χαρακτηριολογική, συμπεριφορική, ψυχολογική, εξελικτική κλπ. Μέσα από αυτήν την άχρηστη υπερπληροφόρηση θα επιδιώξουν να πλήξουν το κύρος και τη δημοφιλία του Αλέξη. Κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αμφιβολίες και τις ιδιαιτερότητές του πρέπει να δώσει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο. Όπως λένε οι περισσότεροι από τις παλιές γενιές των κομματικών μελών, εκείνων που έχουν καταθέσει την ψυχή τους στον Αγώνα και έχουν υποφέρει πολύ: «Τον Αλέξη και τα μάτια σας, σύντροφοι»!

Πριν όμως σχεδιάσουμε την εκλογική μας τακτική πρεπει άμεσα, αυτή την εβδομάδα, να ξαναμετρηθούμε. Όσοι διαφωνούν με το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετούν ήδη άλλο να έχουν την ευθιξία να αποχωρήσουν, όσοι έχουν αμφιβολίες να τις ξαναδούν.  Όσοι ήδη ανήκουν σε άλλο κόμμα, βάσει καταστατικού δεν μπορούν να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ας ρωτήσουμε με προσήνεια όλους τους συντρόφους μας τι σκοπεύουν να πράξουν. Να συμπληρωθούν τα Όργανα, τα Τμήματα και να αναλάβουν όλοι ευθύνες σε ένα μεταβατικό πλαίσιο. Άλλωστε μετά τις εκλογές μας περιμένουν αρκετές εσωκομματικές διαδικασίες σε ΟΜ, ΝΕ και ΚΕ, ώστε να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα. Τώρα όμως είναι η μεγάλη μάχη, αυτή που θα επισφραγίσει την ορθότητα των επιλογών μας και θα δικαιώσει τους πολυμέτωπους αγώνες μας!

Ο Βασίλης Θεοδώρου είναι μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας.

http://toideologio.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (για να βγούμε κάποτε από ..το "τούνελ")

undefined
Πρώτιστη η Ανάγκη Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Με Οργάνωση της παραγωγής, Συνεργατικές-"εναλλακτικές" μορφές εργασίας.
Με Αγροτικούς συνεταιρισμούς,Καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί Χωρίς μεσάζοντες, δίκτυα ανεξάρτητων επαγγελματιών που παράγουν συνεργατικά.ΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα διαρκή και ωμό εκβιασμό, με τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις να υποθηκεύουν με τις επιλογές της ολόκληρο τον εθνικό πλούτο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Εκτός όμως από την υποθήκευση, προωθείται τεράστια μεταφορά πλούτου από τους εργαζόμενους και τα μεσαία στρώματα σε ποικίλα κοινωνικά παράσιτα. Από το Δημόσιο στους πειρατές των ιδιωτικοποιήσεων, από τους παραγωγικούς κλάδους στη χρηματιστική κερδοσκοπία. Όλες αυτές οι μεταβιβάσεις διευθύνονται από τις “αγορές” και κατευθύνονται κυρίως σε ξένους δήθεν επενδυτές.

Όντας πεπεισμένοι ότι:
1. Η κρίση έρχεται ως επιστέγασμα της συστηματικής αποδιάρθρωσης της εγχώριας παραγωγής, του κοινωνικού κράτους και περιορισμού στοιχειωδών δικαιωμάτων της εργασίας (“ελαστικοποίηση”), ασυδοσίας του παρασιτικού κεφαλαίου (“ευελιξία”) και αφελληνισμού της οικονομίας (χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, φυγάδευση κεφαλαίων, μαύρο χρήμα).
2. Η εγχώρια κρίση, ανεξάρτητα από τα αίτια, γίνεται εκρηκτική εξ αιτίας των επιλογών που επέβαλαν οι “δανειστές” και αποδέχθηκαν οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις,
προκύπτει ότι, για τα αδιέξοδα που μας ταλανίζουν, προβάλλει η ανάγκη για διατύπωση Εναλλακτικών Προτάσεων και ΔΡΑΣΕΩΝ. Η ανάγκη να
υπάρξει ένα Εθνικό Σχέδιο Επιβίωσης και Ανασυγκρότησης: της κοινωνίας, του κοινωνικού κράτους και της παραγωγής, με προτεραιότητα την ευημερία και αξιοπρέπεια των λαϊκών στρωμάτων και με κατεύθυνση και κίνητρο την κοινωνική δικαιοσύνη. Τούτο ανάμεσα σε άλλα σημαίνει:
-Ανάσχεση του ξεπουλήματος και της αισχροκέρδειας, υπεράσπιση του εθνικού πλούτου, δουλειά και δίκαιη αμοιβή για όλους. Κοινές Δράσεις για έλεγχο της κερδοσκοπικής ασυδοσίας, της διαφθοράς. Κοινές Δράσεις στην παραγωγή και διανομή αγαθών και υπηρεσιών, με κατεύθυνση προς μια οικονομία υπέρ των υποτελών τάξεων με ουσιαστικό κοινωνικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.
-Υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοσίων αγαθών, εργατικός και λαϊκός έλεγχος στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Κατάρτιση λοιπόν με δημόσιο διάλογο Προγράμματος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Αναδιανομής του Πλούτου και Ανθρώπινης και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Διότι :Επιτακτική Ανάγκη σήμερα είναι :η Ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, οι εναλλακτικές μορφές ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η Στήριξη μορφών συλλογικής διαχείρισης, όπως: συνεταιρισμών, ομαδικών καλλιεργειών, δημοτικών και δημοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, διαχείριση των λαϊκών αγορών από επιτροπές άμεσων παραγωγών, καταναλωτών κ.ο.κ.

Η Αξιοποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου, ορυκτού και υποθαλάσσιου υπέρ του έθνους και του Λαού. Η Προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Λαϊκή κινητοποίηση για τη γη, την στέγη, το κλίμα και τους φυσικούς πόρους, την αγροτική αναδιάρθρωση και τη διατροφική επάρκεια.
Στο επίπεδο της Ανάπτυξης. Η αυτοοργάνωση, για ανάπτυξη των εγχώριων παραγωγικών πηγών, με αλληλεγγύη στο κόστος, αλλά και στην κατανομή του προϊόντος, αποτελεί ένα πεδίο, που ως τώρα θεωρείται ότι ανήκει αποκλειστικά στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, ενώ οι πολίτες (παραγωγοί και καταναλωτές) «διαπαιδαγωγούνται» με όλα τα μέσα, να παραμένουν σταθερά παθητικοί.
.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αναδεικνύεται η επικαιρότητα συνεργατικών Πρωτοβουλιών όπως π.χ. Εδώ στην Κεφαλονιά ο Συνεταιρισμός της Ρομπόλας στα Ομαλά. Δημιουργία και άλλων πιλοτικών συνεργατικών φορέων,

Είναι σαφές ότι: ο συνεργατικός φορέας δεν είναι κόμμα, αλλά κάτι πολύ πιο πολυσήμαντο.
Επιδιώκει ένα κοινωνικό παραγωγικό - αναπτυξιακό μέτωπο σε εθνική κλίμακα, αρχίζοντας πιλοτικά από πολύ μικρής κλίμακας δραστηριότητες, που μπορεί να αλληλοϋποστηρίζονται με πρωτοβουλίες ανέργων, μικρών παραγωγών, μικροκαλλιεργητών, ή ομάδων καλλιεργητών, μεταποιητικών συνεταιρισμών κ.ο.κ.

Έτσι αντιπετωπίζεται με καλύτερους όρους η Κρίση διαρκείας που προέκυψε στη Πατρίδα μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχιτέκτων- συγγραφέας