Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ... ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ 3 ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΕΣ!

www.tsantiri.gr
«Αν ξαναέρθει η κ. Παπανδρέου κλαμένη στη Βουλή για να ψηφίσει για τελευταία φορά ένα νομοσχέδιο, θα φάει γιαούρτια» δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης
ΣΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Στο δικαίωμα του καθενός να κάνει και να λέει πράγματα που για τον άλλο θεωρεί κατακριτέα βρίσκεται μεγάλο μέρος της αδυναμίας συγκλίσεων και εξεύρεσης λύσεων σε πολλά μικρά και μεγάλα θέματα. (Υποκρισία λέγεται αυτό με μια λέξη).
Και επειδή το βαρύναμε .....
Ο ΑΔΩΝΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ! ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΣΑΝΑΚΑΣ!
Από την αρχή σας λέγαμε από εδώ ότι η λύση βρίσκεται στο ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ!
(Το πρόβειο κάνει πέτσα και δεν λερώνει πολύ).


ΕΝΠΕ: Πρωτιά ΠΑΣΟΚ με 6 έδρες - Επανεξελέγη ο Γρηγόρης ΖαφειρόπουλοςΟλοκληρώθηκαν εχθές  λίγο μετά τις 4 μ.μ. οι εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για την εκλογή των 12 από τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της (τις 13 θέσεις καταλαμβάνουν ex oficcio οι περιφερειάρχες).

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 6 μέλη, η ΝΔ κερδίζει 4 έδρες, και από 1 μέλος εκλέγουν το ΚΚΕ και η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-νέας πολιτικής κίνησης του Β. Οικονόμου, Ελεύθεροι Πολίτες.

Επί των ψηφισάντων

- το ΠΑΣΟΚ έλαβε 130 ψήφους (από τους 136 προσκείμενους ψηφίσαντες σε αυτό),

- η ΝΔ έλαβε 88 ψήφους (από τους 89),

- το ΚΚΕ έλαβε 15 ψήφους (9 δικές του συν -σύμφωνα με τις πληροφορίες- 4 ψηφίσαντες από τον Π. Τατούλη και 2 προσκείμενους από το ΠΑΣΟΚ), και

- η ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες έλαβαν 8 ψήφους (5 συν 3 από το ΠΑΣΟΚ· εξελέγουν τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γαλανό,  ο οποίος ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το «Άρμα Πολιτών», αλλά τώρα είναι στο πλευρό του Βασίλη Οικονόμου).

Εξελέγησαν

Από το ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105), Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (103), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (100), Στ. Χρήστου-Αττική (100) και Τ. Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (94). Δεν εξελέγη η Α. Ροκόφυλλου-Αττική (41).

Από τη ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (79), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (67), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (63) και Γρ.  Ζαφειρόπουλος-Αττική (63). Οριακά δεν εξελέγη ο Μπ. Κόκκινος-Νότιο Αιγαίο (62).

Από το ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (12)

Από ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες: ο Ν. Γαλανός-Αττική (8).

Πηγή: aftodioikisi.gr


ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΙΩΠΗ!

"Τους νεκρούς κομμουνιστές όλοι τους τιμάνε. Οι ζωντανοί δεν αρέσουμε..."

Αλέκα Παπαρήγα

Συλληπητήρια στην οικογένειά του


ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ. Η ΑΗΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ! ΜΠΛΙΑΧ!

Εξαιρούνται από περικοπές οι υπάλληλοι σε γραφεία υπουργών, βουλευτών, κομμάτων

Ακόμα όμως και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων αποτελεί, σύμφωνα με συνδικαλιστές, πρόκληση μπροστά στη μείωση των αμοιβών έως και 60% που επιφέρει το νέο μισθολόγιο.
Τροπολογία-σοκ κατατέθηκε τη Δευτέρα στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και κομμάτων, την ίδια στιγμή που το ανώτατο όριο υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι μόνο 20 ώρες.
 
Μεταξύ των νομοτεχνικών παρεμβάσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες για το πολυνομοσχέδιο προστέθηκε εδάφιο στο άρθρο 20, το οποίο αναφέρει ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του νόμου 3205/2003, όπου καταγράφεται το καθεστώς υπερωριών για συνεργάτες υπουργών, βουλευτών και κομμάτων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν αποσπασθεί ή διατεθεί στα παραπάνω γραφεία.
 
Συγκεκριμένα, για τους «ημετέρους» σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους αναφέρεται ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει ο καθορισμός των υπερωριών, νυκτερινών και Κυριακών τις 90 ώρες μηνιαίως ανά υπάλληλο στα γραφεία του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των πολιτικών κομμάτων και του Ελληνα επιτρόπου στην ΕΕ. Σε 70 ώρες συνολικά τον μήνα διαμορφώνονται οι υπερωρίες για τους υπαλλήλους των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς και των διοικητών ασφαλιστικών οργανισμών.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 με την υπογραφή του Μνημονίου είχαν μειωθεί οι ώρες που χρεώνονται ως υπερωρίες το απόγευμα, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες σε 40 ώρες μηνιαίως, και με το Μεσοπρόθεσμο υπήρξε νέα μείωση κατά 50% (δηλαδή 20 ώρες). Σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003 παραπέμπεται ο καθορισμός του τελικού πλαφόν σε υπουργική απόφαση. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βεβαιώνουν ότι τα ανώτατα όρια καθορίζονται από τον συγκεκριμένο νόμο, δηλαδή 90 και 70 ώρες αντίστοιχα για κάθε κατηγορία υπαλλήλων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο προβλέπει για όσους κατέχουν θέση ευθύνης (προϊστάμενοι, διευθυντές και γενικοί διευθυντές) ότι δεν θα λαμβάνουν καθόλου υπερωρίες λόγω του επιδόματος θέσης που προβλέπει το νέο μισθολόγιο.
 
Από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν έχουν αποκλειστεί ούτε οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών και υπουργών, αφού σύμφωνα με την τροπολογία που έχει κατατεθεί για το άρθρο 32 θα μπορούν να λαμβάνουν «επιδόματα ή παροχές που προβλέπονται από τις καταργούμενες διατάξεις και τα οποία, κατά παραπομπή άλλων διατάξεων, χορηγούνται σε λειτουργούς ή υπαλλήλους, που δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου».
 
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η αναφορά για τους υπαλλήλους που δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του μισθολογίου είναι οι μετακλητοί συνεργάτες υπουργών και βουλευτών που θα συνεχίσουν -μαζί με τους λειτουργούς των ειδικών μισθολογίων- να λαμβάνουν όλα τα επιδόματα που θα καταργηθούν στον δημόσιο τομέα.
 
Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αρκετοί συνεργάτες υπουργών επιθυμούν να αποδεσμευτούν από τα καθήκοντά τους λόγω του φόρτου εργασίας αλλά και της μηδαμινής διαφοροποίησης στις αμοιβές τους από το σύνολο των υπαλλήλων. Ακόμα όμως και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων αποτελεί, σύμφωνα με συνδικαλιστές, πρόκληση μπροστά στη μείωση των αμοιβών έως και 60% που επιφέρει το νέο μισθολόγιο.
 
πηγή : http://www.imerisia.gr/, 19/10/2011
 
ΑΠΟ ΤΗΝ πρΟΤΑση


Η Βουλή ακυρώνει τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα των «300» (που είχε συνάψει με εταιρεία του πρώην βουλευτή Ρομπόπουλου)

 Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο. Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα λόγω των διαφωνιών του με τα μέτρα της Τρόικα και το πολυνομοσχέδιο, του ακυρώνουν και τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα που παρέχει το κοινοβούλιο στους 300.

 Σήμερα, οι υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν πολλούς βουλευτές ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους αλλάξουν τα αυτοκίνητα που έχουν στη διάθεσή τους με τη μέθοδο leasing μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα τους δοθούν άλλα.

Απαντώντας στις εύλογες απορίες των βουλευτών οι υπηρεσιακοί παράγοντες τους ενημέρωναν απλώς ότι με απόφαση της Βουλής διακόπτεται η σύμβαση με την προηγούμενη εταιρεία και θα συναφθεί νέα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο βασικός προμηθευτής αυτοκινήτων στην προηγούμενη σύμβαση ήταν ο κ. Ρομπόπουλος μέσω της οικογενειακής του εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

iefimerida

 ΟΜΕΡΤΑ

Μάθημα 1ο: Πως ο ένας έχει τρόπο να "κρατάει" τον άλλο, για να διατηρεί την σιωπή του (τι είχε πει ο Μπενίτο Μουσολίνι-Βενιζέλος στον Ρομπόπουλο "κατ'ιδίαν" τον Ιούνιο πριν το μεσοπρόθεσμο και τελικά πείσθηκε να ψηφίσει Ναι;)

 Μάθημα 2ο: "Οποιος φύγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι".
 Και του πήραν πίσω την σύμβαση και τον έκαναν ρόμπα ότι "έπαιρνε" δουλειές...


Αν δεν έχει θετική ψήφο δεν έχει και δουλειά


Όμορφες μαφιόζικες ιστορίες...


ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

Με γρήγορους ρυθμούς η αποκομιδή απορριμμάτων από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η κυβέρνηση άφησε τους τσαμπουκάδες περί ιδιωτών - μετά το φιάσκο τόσο της αποκομιδής με λαθρομετανάστες και ανοικτά φορτηγά, όσο και της "πολιτικής επιστράτευσης" και των σκηνών ροκ με την επίταξη μόνο των οδηγών χωρίς εργάτες - και τελικά εχθές η ΠΟΕ ΟΤΑ έδωσε λύση, ύστερα και από παρέμβαση του πρόέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ..αργεί πολύ η σύνταξη?Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *