Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ! ΕΝΑ "ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ" ΛΙΓΟΤΕΡΟ


Μια γυναίκα 62 χρονών, μητέρα 4 παιδιών, ένα "κοπρόσκυλο" των υπηρεσιών καθαριότητας στον Ζωγράφο, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που ετοιμαζόταν να κρεμαστεί πίσω από μια σκουπιδιάρα για να μαζέψει τα σκουπίδια σου, τα κωλόχαρτά σου.

"ΕΒΑΖΕ ΠΛΑΤΗ" η κυριούλα αυτή, να καθαρίσει ο Ζωγράφος γρηγορότερα από τα σκουπίδια της απεργίας που είχαν συσσωρευτεί.
Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία - αλλά μάλλον ορθή - λέει ότι ακόμα και οι μάσκες που βάζουν τα κοπρόσκυλα στην μύτη τους για να μην αναπνέουν όλη την μπόχα που αποπνέει η κοινωνική σου αναλγησία παλιολαμόγιο που τα έχεις βάλει με τους σουπιδιαρέους,  είχαν τελειώσει.

Είχε κάνει και πρωινή βάρδια το Σάββατο τα ξημερώματα η γυναικάρα αυτή, πήγε σπίτι της να .... ξεκουραστεί λίγο, δηλαδή να μαγειρέψει και να φροντίσει τα τέσσερα παιδιά της και το βράδυ είχε ξανά βάρδια.

Το "βολεμένο αυτό κοπρόσκυλο" έσκασε. Δεν άντεξε το πολύ βόλεμα και πέθανε.

Είχε χαλάσει και το αιρ κοντίσιον! Παλιονούμερα, που μετά θα παριστάνεται και τους ευαίσθητους εθελοντές, στο ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΑΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!

Βέβαια αν δούλευε σε ιδιώτη θα την είχε απολύσει και θα είχε γλιτώσει την ζωή της, θα μου πεις γιατί 62 χρονών δεν φτουράει για τέτοιο .... βόλεμα.
Θα βολευόταν κανένας άλλος στην θέση της που να αντέχει τις διπλοβάρδιες στον καύσωνα.
Και τα 4 παιδιά της θα έτρωγαν από τα σκουπίδια.

Ή μάλλον δεν θα την είχε προσλάβει καν ποτέ ο ιδιώτης διότι - όπως είπε και ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (όπως έρχεσαι) Δήμαρχος Χαλανδρίου στην συνεδρίαση του ΔΣ, όπου επιχείρησε να περάσει τους δίμηνους αντικαταστάτες των κοπρόσκυλων μία μέρα μετά την έναρξη του αγώνα των συμβασιούχων, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ  - δεν είναι σωστό κριτήριο αυτό που προβλέπει το ΑΣΕΠ για να προηγούνται όσοι έχουν πολλά παιδιά για να "βολεύονται" στο σκουπιδιάρικο (μου φαίνεται ότι πρέπει να ανεβάσουμε τα ηχητικά της συνεδρίασης που δεν ανεβάσαμε για να μην διαταραχτεί η ενότητα του κινήματος, γιατί τώρα κάνουν και τους μάγκες από πάνω) .

Ε βέβαια! ΣΩΣΤΑ!
ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΡΑ;;;!!
Άκου να παίρνει μόρια γιατί έχει τέσσερα παιδιά να ταΐσει και θέλει να βολευτεί στην σκουπιδιάρα.
Δεν είναι παραγωγικόν αυτό κύριοι!
Δεν θα γίνουμε Ευρώπη έτσι!
Να μπαίνουν στην δουλειά με κριτήριο την αντοχή τους μόνο για να πληρώνονται ένα πιάτο φαΐ.
Και μόλις δεν αντέχουν άλλο να αποχωρούν χωρίς αποζημιώσεις. 

SURVIVOR!!!!

ΠΟΙΟ ΑΣΕΠ και κοινωνικά κριτήρια.
Νέα μοριοδότηση!
Εσύ πόσα κιλά πάγκο "παίζεις", σε 40 βαθμούς υπό σκιάν;;;
Μου κάνεις!
ΒΟΛΕΨΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ να σηκώνεις σακούλες με σερβιέτες και κωλόχαρτα.

Και άμα αρρωστήσεις απόλυση και άλλον!
Μόλις λήξει η οκτάμηνη σύμβαση οπότε ούτε καν αποζημίωση δεν χρειάζεται για την απόλυση.

Να γίνει παραγωγική ρε φίλε αυτή η χώρα
Α μα πια!

ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ!

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ρωτάει ο γελοίος, κατσίβλαχος ευρωληγούρης.
 Πού βέβαια δεν του είπε το αφεντικό του, όταν τον αμόλησε να βρίζει τους σκουπιδιαρέους στο φατσομπούκι, για το ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Φωνάζουν οι Γερμανοτσολιάδες, οι Ελβετόψυχοι, οι αλήτες, οι ρουφιάνοι και οι δημοσιογράφοι, τα τσατσάκια του πολιτικού συστήματος, τα κατακάθια του συστημάτος, ότι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν τα ρεμάλια, τους βολεμένους σκουπιδιάρηδες που είναι κομματικός στρατός.

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΩΝ!

Αν είναι καμιά κομματική στελεχάρα όμως "βολεμένος" πίσω από τις συμβάσεις καθαριότητας και κάνει ταξιδάκια αναψυχής στην Ιταλία, δεν μιλάει ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ!
"Ε αυτά γίνονται" σου λέει , γιατί περιμένει να έρθει η σειρά του να κάνει το ίδιο.

Όταν δίνονται οι δουλειές με αναθέσεις κατευθείαν στους δικούς δεν γίνονται κομματικοί στρατοί, ούτε βουλώνουν στόματα. Αυτό είναι "αγορά".

Για τους βολεμένους στα βουλευτικά γραφεία, στα υπουργικά γραφεία, τους αποσπασμένους στους πολιτικούς ενστόλους που αφήνουν το "βόλεμα" του πεζοδρομίου και πιάνουν το βόλεμα του αιρ κοντίσιον,  τους φοροκλέφτες των λιστών στους οποίους απλώνουν δίχτυ προστασίας, στους ναρκέμπορους, τους σωματέμπορους και τους λαθρέμπορους  την προστασία μεγαλοχρεοκοπημένων ιδιωτών από την χρεοκοπία με ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , μούγκα τη στρούγκα.
Εκεί είναι καλώς καμωμένα όλα.

Η ΠΑΤΡΙΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΟΙ!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ μόλις ξεμπερδέψουμε με τα κοπρόσκυλα της σκουπιδιάρας.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ!

Σήμερα πληρώνετε ένα κοπρόσκυλο λιγότερο.

Τα υπόλοιπα κοπρόσκυλα θα έχουν φαγητό στο σπίτι για λίγο ακόμα, με τις νέες συμβάσεις που κέρδισαν όσοι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ στον δήμαρχό τους ,για να τους βάζει εκείνος πλάτη μετά να μην δουλεύουν, να είναι φίλοι του,  σπάζοντας την απεργία.

Εκείνοι που  ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ στους συναδέλφους τους για να συνεχίσουν να είναι ....  βολεμένοι σε εκείνο το σκαλί που κρέμονται πίσω από την σκουπιδιάρα.

ΥΓ: Οι νεκροί σκουπιδιάρηδες έχετε μετρήσει ρε ΠΑΛΙΟΦΛΟΡΑΤΖΕΣ πόσοι είναι τα τελευταία χρόνια με την ανακύκλωση εργαζομένων που γίνεται και που δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν εμπειρία στο "σάλτο μορτάλε" που κάνουν για να κρεμαστούν στο κινούμενο όχημα;;;;

Α.Ν.

«ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ – ΜΒΟΣ»

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου

Μέλους της «Πρωτοβουλίας της 14ης Μάη»

Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG


Είναι πραγματικά απορίας άξιον, αφού παραποιείται και «βιάζεται» η οδυνηρή πραγματικότητα για την Χώρα, ότι συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι μεγαλόστομες επικοινωνιακές «ενέσεις αισιοδοξίας» από την Κυβέρνηση, για τα αποτελέσματα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου, που υπεγράφη το Καλοκαίρι του 2015, ενώ, την ίδια ώρα, είναι πλέον πασίδηλο ότι, όχι μόνο δεν πέτυχε το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα, αλλά νομιμοποιήθηκε ο στόχος των δανειστών, να αποτελεί η Ελλάδα μια «αποικία χρέους» για τα επόμενα 45 χρόνια !!!.

Είναι «εντυπωσιακές» οι κυβερνητικές δηλώσεις του τύπου «ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση», «πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτό που δικαιούμασταν» !!! και ότι «τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές», «για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν». Πίσω, όμως, από την «κουρτίνα» αυτών των επικοινωνιακών «πυροτεχνημάτων» της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., παραμονεύει η αδυσώπητη πραγματικότητα για την Χώρα και τον Λαό της. Με την τελευταία συμφωνία, η οποία, μάλιστα, αγγίζει τα όρια της «γελοιότητας» για την οικονομική επιστήμη και τα όρια της τραγωδίας για την Ελλάδα, προβλέπεται ότι θα έχει διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5 % του Α.Ε.Π. έως το 2023 και κοντά στο 2,0 % έως το 2060.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ουδεμία Χώρα και καμία ισχυρή καπιταλιστική οικονομία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα 2 % του Α.Ε.Π. για 40 χρόνια, που προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup. Αντιλαμβάνεται, συνεπώς, κάποιος, ότι αυτό το σχέδιο των πιστωτών για διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060, που το απεδέχθη το «ελλιποβαρές» Ελληνικό πολιτικό προσωπικό και η εξαρτημένη οικονομική παρασιτική ολιγαρχία, για μια οικονομία όπως αυτή της σημερινής Ελλάδας, που κατά την μνημονιακή περίοδο έχει χάσει 25%, έχει υποστεί συντριπτική εσωτερική υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, μισθών, συντάξεων και, παράλληλα, υφίσταται εξοντωτικό φορολογικό «πογκρόμ» σε οτιδήποτε παραγωγικό υπάρχει ακόμα στην οικονομία, αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα», που θα την συρρικνώσει περαιτέρω τόσο πολύ, κάτι που θα το αντιλαμβάνονταν και ο πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε οικονομικής σχολής στον πλανήτη.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί η εκχώρηση, σε βαθμό δημεύσεως, της δημόσιας περιουσίας στο λεγόμενο «Υπερταμείο», η οποία επιδιώκεται να πέσει στα χέρια ιδιωτών, που, υποτίθεται, διαθέτουν τα κεφάλαια για να την αξιοποιήσουν, η έφοδος, που επίκειται μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην περιουσία του Ελληνικού Λαού, οι συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα σε όλους τους τομείς, με πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η επιχειρούμενη εξαφάνιση των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών και η έξοδος του πιο μορφωμένου τμήματος της νέας γενιάς στις παραγωγικές μηχανές της Δύσης, ως έτοιμο επιστημονικό προσωπικό, τότε δημιουργείται ένα παζλ «οικονομικού θανάτου» της Χώρας, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κούφιες επικοινωνιακές «κορώνες».

Η χειρότερη, δε, πτυχή της οδυνηρής αυτής πραγματικότητας είναι η απουσία οποιουδήποτε οδικού χάρτη εξόδου από αυτόν τον φαύλο, καταστροφικό κύκλο και η έλλειψη ενός σχεδίου εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, με βάση τα συντριπτικά της πλεονεκτήματα που υπάρχουν σε πάρα πολλούς τομείς.

Τα επικοινωνιακά και αντιπολιτευτικά «φληναφήματα» της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που συνιστούν συνολικά ένα «καταστροφικό» πολιτικό προσωπικό για την πατρίδα, αποτελούν πρόκληση στη λογική κάθε Έλληνα πολίτη, αφού με ευθύνη τους καταδικάζουν την Ελλάδα τουλάχιστον έως το 2060, να αποτελεί Χώρα μειωμένης κυριαρχίας, όταν, μάλιστα, υπάρχουν ανοιχτά εθνικά θέματα, για τα οποία έχουμε πικρή ιστορική εμπειρία για την πορεία τους, όταν βρισκόμαστε σε αντίστοιχες συνθήκες με τις σημερινές.

Είναι προφανές ότι, όταν σε ένα τέτοιο αντικειμενικό πλαίσιο «καταστροφής», συνεχίζουν οι κυβερνώντες να πανηγυρίζουν, τότε, δυστυχώς, η μόνη λέξη, που μπορεί να περιγράψει την σουρεαλιστική αυτή κατάσταση είναι «πανωλεθρία – μβος».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΖΕΣΤΑ ΚΑΝΕΙ! ΑΦΡΙΚΗ!