Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία...

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ.

Αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου 70 φορείς των δήμων (από ΤΑ ΝΕΑ)

Ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα παραμείνουν 70 φορείς των δήμων μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη. Παρά τις προβλέψεις του Καλλικράτη για κατάργηση ή συγχώνευση όλων των ΝΠΔΔ των δήμων σε ένα φορέα, αποφασίστηκε – μετά και από σχετική απόφαση των δημοτικών συμβουλίων – να εξαιρεθούν ορισμένα νομικά πρόσωπα «λόγω της δραστηριότητάς τους από πλευράς ευρύτερης αναγνώρισης, εξειδικευμένου αντικειμένου, μακροχρόνιας απόδοσης έργου και γενικότερης καταξίωσης της προσφοράς τους».


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα ΝΠΔΔ που διατηρούνται είναι:

1. «Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» του Δήμου Κατερίνης,

2. «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,

3. «Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας» του Δήμου Σαλαμίνας,

4. «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών» του Δήμου Σπάρτης,

5. «Δήμος Αθηναίων-Εθνικός Κήπος» του Δήμου Αθηναίων,

6. «Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων» του Δήμου Ιωαννιτών,

7. «Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας» του Δήμου Ιωαννιτών,

8. «Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού» (ΙΑΠΕ) του Δήμου Καλαμαριάς,

9. «Μουσείο Φωτογραφίας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗΣ» του Δήμου Καλαμαριάς,

10. «Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη» του Δήμου Τρικκαίων,

11. «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου» του Δήμου Χίου,

12. «Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο» του Δήμου Χαλανδρίου,


Δυο χρόνια, σήμερα, χωρίς τη Βούλα
Την θυμόμαστε πάντα με αγάπη

Κρατάμε την δική της αγάπη για κάθετί ανθρώπινο.

Την αγάπη της για τα παιδιά και όλους τους ανθρώπους.

Την προσφορά της και την ανοιχτή αγκαλιά της  για όσους είχαν ανάγκη.

 
Την αγάπη της για το διάβασμα, τη γνώση και τον πολιτισμό
Την αγάπη της για τη γη, τη θάλασσα,
την πατρίδα μας!


Ένα κείμενό της που συμπηκνώνει όλα αυτά, θυμίζει τι είναι Ελλάδα και πώς σκεπτόταν η ΒούλαΣτΚ

Η δική μας χώραΘα πρέπει νομίζω παιδιά να παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια μαγική χώρα, που είναι πλημμυρισμένη από φως.

Μπορούμε να πούμε πως ο πολυέλεος ήλιος έχει παραχωρήσει σε μας τα περισσότερα λαμπιόνια του , φωτίζοντας τις γειτονιές, τις θάλασσες και τα βουνά. Ακόμα και τις μικρές και μεγάλες πολιτείες μας, που οι άνθρωποι έστησαν σ΄ αυτές πανύψηλα κτίρια, νομίζοντας ότι θα του απαγορεύσουν να φτάσει το φως του ως εμάς.

Πιστεύω παιδιά ότι ο ήλιος είναι σοφός, γιατί γεννήθηκε πριν από τους ανθρώπους, γι΄ αυτό τους αγαπάει και τους φροντίζει όλους, ακόμα κι εκείνους που νομίζουν πως μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτόν.

Έτσι λοιπόν, όσο ψηλά κι αν είναι τα κτίρια, βρίσκει πάντα τρόπους να στείλει το φως του ακόμα και στα υπόγεια αυτών των τεράστιων κτιρίων.

Το ίδιο επίμονος είναι και ο αέρας μας. Όσο προσεχτικά κι αν κλείνεις τα πορτοπαράθυρα σου, εκείνος βρίσκει έναν τρόπο να είναι δίπλα σου για να σε βοηθάει να ζεις, αφού την ανάσα μας εκείνος μας τη χαρίζει.

Βέβαια τον αέρα δεν τον βλέπουμε, όπως τον ήλιο, τον αισθανόμαστε όταν είναι καθαρός στην εξοχή όταν πάμε, ή και βρώμικος στις πόλεις από τα πολλά αυτοκίνητα και τα πολλά σκουπίδια. Τον ακούμε όμως συχνά το χειμώνα, όταν κρυώνει και εκείνος και σφυρίζει ειδοποιώντας μας να ντυθούμε ζεστά, για να μην κρυώνουμε.

Μα και το νερό είναι γεμάτο καλοσύνη για μας. Ακόμα και όταν τα σύννεφα βαραίνουν πολύ και δεν μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος του, εκείνο κυλάει με ορμή προς τη γη, ξεχειλίζοντας τα ποτάμια μας και τα σπίτια μας πολλές φορές. Δεν το κάνει από κακία.

Να μας ποτίσει θέλει κι εμάς και όλα τα φυτά και τα ζώα της γης, γιατί ξέρει καλά ότι χωρίς αυτό όλα θα ξεραίνονταν και πρώτοι απ όλα εμείς, που ξέρουμε καλά πόσο συχνά διψάμε και πόση ανάγκη έχουμε το νερό για να είμαστε καθαροί, να ποτίσουμε το λουλούδι που φυτέψαμε στη γλάστρα, τα δέντρα μας αλλά και τα ζωάκια που βρίσκονται γύρω μας.

Τώρα επειδή και το νερό έχει την ίδια σοφία με τα άλλα δύο σπουδαία στοιχεία για τη ζωή μας, φροντίζει από μόνο του τα δάση της γης. Τα ποτίζει για να μπορούν να μεγαλώνουν και να γεννούν τα παιδιά τους και να δίνουν σε μας τους ανθρώπους όλα τα πολύτιμά τους.

Τα ξύλα τους για να φτιάχνουμε τα έπιπλα μας αλλά και τα σπίτια μας πολλές φορές. Δε σας κρύβω παιδιά ότι πάρα πολύ θα ήθελα να ζω σε ένα ξύλινο σπίτι κι ας ήταν μικρό σαν το σπίτι των νάνων.

Με το ξύλο φτιάχνουν μικρά και μεγάλα καράβια, που ταξιδεύουν στους ωκεανούς. Αλλά και το χαρτί που γράφουμε είναι βγαλμένο από τα δάση. Φανταστείτε πόσο σπουδαίο είναι το χαρτί, αφού σ΄ αυτό είναι γραμμένη όλη η ιστορία των ανθρώπων.

Άφησα τελευταία να μιλήσουμε για τις θάλασσες μας, που είναι πολλές και πανέμορφες. Θα μπορούσαμε να πούμε πως εκτός από λίγα στεριανά κομμάτια όλη η χώρα μας είναι ακουμπισμένη στις θάλασσες. Το Αιγαίο, το Ιόνιο, το Κρητικό, το Λυβικό, είναι τα πελάγη, που την αγκαλιάζουν και μέσα σ΄ αυτά είναι τα εκατοντάδες νησιά και βραχονησίδες μας, που κολυμπάν χιλιάδες χρόνια μέσα σ αυτά.

Και εμείς όλοι, έχουμε την τύχη να γεννηθούμε σ΄ αυτή τη μαγική χώρα, όπου ο Ήλιος, ο Αέρας και το Νερό έχουν νομίζω συνεδριάσει και αποφασίσει να βρίσκονται πάντα κοντά μας και να μας κάνουν ευτυχισμένους.

Βούλα Μανή


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΝΤΑΒΙΑ ΑΓΓΕΛΟ: Για όσους δεν είχαν την τύχη να την έχουν γνωρίσει συμπληρώνω μόνο  στην ανάρτηση που έφτιαξε ένα παιδί της, την παρουσίαση που έχει κάνει η ίδια στο εαυτό της στην ιστοσελίδα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ, που εξέδωσαν τα παραμύθια της:

Είμαι η Βούλα Μάνη. Γεννήθηκα στην Αθήνα, κάτω απο τον ίσκιο του Παρθενώνα, σε μια αυλή με πολλούς ανθρώπους. Έχω πάντα καλούς φίλους, που είναι και οι άμυνές μου στα δύσκολα της ζωής. Αγαπώ το διάβασμα και το γράψιμο - αυτοί που φταίνε για το δεύτερο είναι οι δάσκαλοί και η φιλόλογός μου, η μεγάλη Γιοτσαλίτου του 9ου Θηλέων. Αγαπώ τις εφημερίδες και κυρίως τις τοπικές, που σε πληροφορούν για τα σπουδαία της πόλης σου. Συμμετείχα σε περισσότερες απο δέκα, γράφοντας χρονογραφήματα. Φτιάχνω κλόουν και κούκλες απο πορσελάνη, και φάρους νησιά, καράβια απο βότσαλα. Αγαπώ πολύ τα παιδιά, όχι μόνο της χώρας μου αλλά όλης της Γης.


Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΛΑΨΕ, ΜΑΣ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ - ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΛΑΨΕ, ΜΑΣ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.

Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:

α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!

β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!

γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.

δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;;;;)

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Tελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Ολόκληρος ο κατάλογος με τα χρέη παγκοσμίως βρίσκεται εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debtΜε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις της Α.Ε. Χαλανδρίου, οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα (8/8).

 
Ο τεχνικός των «πρασίνων», Σπύρος Παπακανέλος, μέρα με την ημέρα ανεβάζει τους ρυθμούς στην προσπάθεια να φτάσει τους παίκτες του, στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.
Οι έμπειρος προπονητής, αν και νωρίς, είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές του.
Το θετικό για τον προπονητή της ΑΕΧ είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες, δίνοντας το «παρών» όλοι οι παίκτες, μαζί με τους νεοαποκτηθέντες Δαβουρλή, Σουμελίδη, Τελίδη, Σαμοθράκη, Ζέρβα,Τετριμίδα, Ξύλινο και Ντούτσουρη.
Συντάκτης: Κώστας Ζαρέντης
Ερασιτεχνικό - ΕΠΣ Αθηνών.
 


Kατευθυνόμενος σκύλος , φονιάς ζώων

"Ψυχοπαθής" στο Χαλάνδρι χρησιμοποιεί το σκύλο του για να σκοτώνει αδέσποτα
Κάποιος παρανοϊκός κυκλοφορεί στο Χαλάνδρι με το σκύλο του, λευκό doggo argentino , για να σκοτώνει αδέσποτα και γενικώς κατοικίδια ζώα ... Κυκλοφορεί νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ και ... απολαμβάνει τη φρίκη που προκαλεί, ενώ ήδη κακοποιεί το σκύλο του για να "αγριέψει".

Διαβάστε την καταγγελία :

"Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να παραθέσω το εξής φρικαλέο γεγονός που λαμβάνει χώρα -κατ'εξακολούθησιν- στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Πολίτης (;) χρησιμοποιεί τον σκύλο του για να σκοτώνει αδέσποτα και κατοικίδια ζώα.

Το εν λόγω άτομο (ηλικίας 30+) δρα κυρίως νωρίς το πρωϊ ή αργά το βράδυ στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Βγαίνει με ένα πράσινο scooter ακολουθούμενος από τον σκύλο του (λυτό και χωρίς φίμωτρο), εντοπίζει καίρια σημεία -στα οποία γνωρίζει οτι υπάρχουν εκτεθειμένα κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα(έξω από αυλές, δίπλα σε κάδους κλπ)- και παροτρύνει με εντολές τον σκύλο του να τα σκοτώσει.

Κατά τη διάρκεια ο ίδιος στέκεται απαθής ή διασκεδάζει με το γεγονός (μειδιά κλπ) και είναι ιδιαίτερα προκλητικός αν κάποιος πολίτης τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για το κτηνώδες συμβάν.

Απο την συγκεκριμένη συμπεριφορά έχει κινδυνεύσει ήδη και ένα παιδί.

Γνωρίζουμε οτι κακοποιεί συστηματικά τον σκύλο του (υπάρχουν μαρτυρίες), ράτσας doggo argentino και χρώματος λευκού, για να «αγριέψει».

Δεδομένου του ότι τα γεγονότα που παραθέσαμε συμβαίνουν κατ’εξακολούθηση και δεν είναι μεμονωμένα, ως πολίτες επιθυμούμε από τις νόμιμες αρχές (Αστυνομία, Δημοτική Αρχή) να ασκηθεί –κατ’αρχήν- μια σύσταση

(ήδη έχουν γίνει δυο καταγγελίες στην Αστυνομία χωρίς κάποιο αποτέλεσμα).

Ευχαριστούμε.

Υ.Γ. Τις επόμενες ημέρες θα ξαναεπισκεφθούμε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για νέα καταγγελία.

Ξέρουμε ότι κατα πάσα πιθανότητα θα μπει και αυτή στα συρτάρια... Επόμενη στάση λοιπόν ο Εισαγγελέας.

Αν γνωρίζετε κάποιον δικηγόρο που θα ενδιαφερόταν να παλέψει για την υπόθεση αυτή, παρακαλώ ενημερώστε μας. "

http://animalspress.blogspot.com/2010/09/blog-post_0.htmlΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *