Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Διανομή 1500 κιλών τροφίμων στο Βόρειο Τομέα Αθηνών- Έμπρακτη κίνηση διεθνούς Αλληλεγγύης

Διανομή 1540 κιλών τροφίμων μακράς διάρκειας σε δικαιούχους του Βόρειου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Η Γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση Secours Populaire Francais σε συνεργασία με το Σύλλογο Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδος συνέλεξε 5 τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας και τα μετέφερε στην Αττική για να παραδοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.
Με σύνθημα «Δικαίωμα τροφής – Ανάγκη Αλληλεγγύης» η οργάνωση απευθύνθηκε ήδη σε περισσότερους από 10 συλλογικούς φορείς και συλλογικότητες και στην Περιφέρεια Αττικής έτσι ώστε τα τρόφιμα να φτάσουν άμεσα σε περισσότερες από 1500 οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Προσφέρθηκαν 1540 κιλά τροφίμων-ζυμαρικά, ρύζι, κονσέρβες λαχανικών και άλλα- σε δικαιούχους των παρακάτω Προνοιακών Ιδρυμάτων του Βόρειου Τομέα: Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Πηνελόπειος Βρεφικός Σταθμός, Παιδικός Σταθμός Ελληνίδων Μητέρων, Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας, Σύλλογος Προστασίας Παιδιών Χολαργού, Σύλλογος Γονέων «Αγία Φιλοθέη», Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «Εστία», Πανελλήνια Ένωση Γονέων Νοητικά Στερούντων Ατόμων, Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης ΑΜΕΑ. Πρόκειται για τρόφιμα που ήρθαν από τη Γαλλία συσκευασμένα και τυποποιημένα σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε συσκευασίες λιανικής πώλησης όπως κυκλοφορούν στα γαλλικά εμπορικά καταστήματα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, ευχαρίστησαν από καρδιάς τον κ. Απαμιάν Χάικ, συντονιστή της Λαϊκής Αλληλεγγύης, ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας καθώς και το προσωπικό των Δήμων και της Περιφέρειας που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.
Η κ. Θανοπούλου τόνισε πως πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης, προς όφελος των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων καθώς και να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την δημιουργία ενός συντονισμένου σχεδίου στρατηγικής  αντιμετώπισης της κρίσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε: Δράσεις όπως η συγκεκριμένη παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο σε συμβολικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των λαών. Μετά από έξι χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών σκληρής λιτότητας υπάρχει ουσιαστική ανάγκη επούλωσης των πληγών που δημιουργήθηκαν. Μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η Περιφέρεια θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει άμεσα μια σειρά τοπικών δράσεων που θα στοχεύουν στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη βάση της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Δήμους, την εκκλησία, τις δομές αλληλεγγύης, τα προνοιακά ιδρύματα και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Yπάρχουν χρέη και χρέη .....

Haris Papas
του Γ. ΠΑΠΙΔΑ


Χρέος τιμής, χρέος πατριωτικό, χρέος ηθικό και χρέος οικονομικό...

Το οικονομικό χρέος πάλι χωρίζεται σε διάφορες υποκατηγορίες....

Ιδιωτών , κρατών κλπ ,κλπ....

Το χρέος μιας χώρας για να είναι υπαρκτό και ως εκ τούτου απαιτητό θα πρέπει να γίνει πρώτα ο λεγόμενος έλεγχος προέλευσης και κατόπιν να εξεταστεί η δυνατότητα της χώρας να αποπληρώσει το τελικό ποσό του αποτελέσματος του ελέγχου.

Αυτός ο πρόλογος είναι απαραίτητος για να κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα γύρω από το λεγόμενο χρέος της χώρας μας και πως αυτό πρέπει να το προσεγγίσουμε.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί.

Αντίθετα η χώρα σύρθηκε σε μια συμφωνία μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης, υποτίμησης και γενικότερης θολούραw όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δηλαδή το πραγματικό μας χρέος και όχι το ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ και ΕΠΑΧΘΕΣ.

Πάνω σε αυτήν την βάση θα έπρεπε και θα πρέπει να προσεγγίσουν το θέμα οι πρώην και οι νυν κυβερνώντες...

Για τους πρώην τα έχουμε πει κατ επανάληψη και εξ άλλου ο λαός τους αποδοκίμασε έντονα και μάλιστα πρόσφατα με τρόπο ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ.

Ως προς τους πρώην το μόνο κομμάτι που απομένει είναι το ποινικό και το καταδικαστικό ...

Περιμένουμε λοιπόν από τους νέους κυβερνήτες της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το αυτονόητο αλλά και αυτό που υποσχέθηκαν αναφορικά με το χρέος προεκλογικά.

Κατανοούμε βέβαια τις δυσκολίες και το δυσμενές από κάθε άποψη περιβάλλον εντός του οποίου κινούνται αλλά αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν αλλά και να το περιμένουν.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ του χρέους λοιπόν σαν βάση εκκίνησης κάθε άλλης ενέργειας και κατόπιν της τελικής αποτίμησης εύρεση λύσης για την μελλοντική εξυπηρέτηση και βιωσιμότητά του...

Σε καθε άλλη περίπτωση παίζουμε το παιχνίδι των δανειστών - εταίρων- τοκογλύφων.

Ορισμένοι ίσως διαφωνήσουν με τον όρο τοκογλύφοι.

Όμως παρακαλώ ορίστε μου εσείς πως θα αποκαλούσατε τον κ. Ντραγκι όταν αγοράζει από την δευτερογενή αγορά ομολόγων τα ελληνικά ομόλογα στο 30 η 40 % της αξίας τους και μας τα χρεώνει στο 100% και πάνω εκεί υπολογίζει τόκους και πανωτόκια?

Και ερχόμαστε τώρα στο χρέος της Γερμανίας απέναντι στην χώρα μας.

Το χρέος αυτό είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όλων των χρεών που θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν.

Και αυτό γιατί εκτός από την οικονομική του διάσταση [καταστροφές υποδομών, καταλήστευση της κρατικής περιουσίας, αρπαγ'η χρυσού και άλλων πολύτιμων μεταλλευματων και αλλων περιουσιακών στοιχείων] έχει και ΗΘΙΚΗ διασταση..

Πόσο άραγε να αποτιμήσει κάποιος τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς , ανάπηρους και λεηλατημένους έλληνες?

Το χρέος αυτό ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ θα υπάρχει και θα στοιχιώνει τον γερμανικό λα'ο του οποίου η σημερινή πολιτική ηγεσ'ια γνωρ'ιζει καλύτερα από τον καθε ένα ότι και απαιτητό είναι και ΔΙΚΑΙΟ.

Δεν επιχειρώ συμψηφισμ'ο των δυο χρεων για τον απλούστατο λόγο οτι πιστεύω πως το δικό μας χρέος είναι σε πραγματικά μεγέθη ΑΠΕΙΡΩΣ μικρότερο από αυτό των " εταίρων" μας εντος του παραδείσου του ευρω...

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Υ.Γ.: Θερμή παρακληση προς τους πρασινομπλε παπαγάλους του ιντερνετικού μας χωριού...
Αν δεν έχετε αλλάξει χώρα, η δεν εχετε αυτοκτονήσει μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλω τηρήστε την υπόσχεσή σας και κάντε το αλλιώς ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!...
Είναι άκρως θλιβερή η εικόνα σας ως ορφανά του Σαμαρά...και προκαλεί λύπη αλλά και άφθονο γέλιο!!!


ΣΧΟΛΙΟ : Εξαιρετικό Γιώργο! Προσυπογράφω κάθε λέξη!
Α.Ν.

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


του Αγ. Νταβία

Αναρτήσαμε, ως οφείλαμε και με μεγάλη μας χαρά μάλιστα,  την επιστολή της διευθύντριας του Στ παιδικού σταθμού.

Η ανάρτηση  δεν εμπεριέχει την συμφωνία μας.

Είναι κουραστικό να πρέπει κάθε φορά να επαναλαμβάνομαι: ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Αλλά επειδή πρόκειται για πολύ ευαίσθητο τομέα άσκησης δημοτικής πολιτικής, θεωρώ αναγκαίο να ξεκαθαρίσω αμέσως την δική μας οπτική για να μην δημιουργηθούν - ηθελημένες ή αθέλητες - παρεξηγήσεις επί των απόψεών μας.

Η επιστολή  περιγράφει αδιαμφισβήτητα, πραγματικά προβλήματα στην λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Και τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων - της συντριπτικής πλειοψηφίας, όχι όλων - του δήμου.
Που δεν είναι "τεμπέληδες", "χαραμοφάηδες" κλπ.

Αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του δήμου, ειδικά μετά την μεγαλοπαπάτζα που έγινε με την βιαστική, εθελοντική,  ακραία μνημονιακή αλλαγή του οργανισμού ΕΥ του δήμου από την διοίκηση Κουράση - συνεπικουρούμενη τότε πάντα από την Κουρασική αριστερά - και που σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή της κυβερνητικής εξαγγελίας για απελευθέρωση προσλήψεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ, μέχρι να ξανατροποποιήσει τον ΟΕΥ του. 

Την ώρα που γύρω δήμοι ΗΔΗ ετοιμάζονται να προβούν σε προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αφού ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ και αυτό δεν θα φανεί από το σταριλίκι, αλλά στην ουσία της διακυβέρνησης.
(Εμείς τα λέγαμε: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΗΤΑΝ - και δυστυχώς παραμένει - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ).

Δεν υπάρχουν ελλείψεις στην οικονομική υπηρεσία μήπως - που είναι υποστελεχωμένη;
Δεν υπάρχουν ΜΕΓΑΛΕΣ ελλείψεις στην καθαριότητα και την υπηρεσία πρασίνου που φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού με μια βόλτα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα συνεργεία αυτεπιστασίας;

Παντού υπάρχουν εκτός από τον πολιτισμό (με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε η διοίκηση στον τελευταίο προϋπολογισμό, όχι με δικές μας εκτιμήσεις ).

Η επιστολή περιγράφει την κατάσταση αποσάθρωσης που ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στις δημόσιες κοινωνικές δομές με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους τα τελευταία χρόνια.
Νεοφιλελεύθερη στρατηγική πάνω στην οποία το Χαλάνδρι βαδίζει ακόμα, όσο και να γίνεται πύραυλος ο Ρούσσος και η ηγετική ομάδα του που τους το λέει ο τρελός. (Άλλωστε τώρα του το είπε και η άλλη τρελή, η δικιά του - γίναμε πολλές).

Ελπίζω ότι αυτή την πραγματικότητα μια συγκροτημένη, ενεργή πολίτης με συνολική θεώρηση των πραγμάτων, μπορεί να την αντιληφθεί κα Διευθύντρια και να μην πιστεύει ότι η αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων  είναι ζήτημα.... αντιδημαρχίας ή "προσωπικών ευαισθησιών".

Πολύ περισσότερο όταν  αν γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο θα δούμε ότι μια απερίσκεπτη, στείρα αντιπολιτευτική καταγγελία στο ΙΚΑ για την στελέχωση δημοτικών παιδικών σταθμών με εργαζόμενους με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και "ελαστικές σχέσεις εργασίας", δεν βοήθησε (sic) στην καλύτερή τους στελέχωση με μόνιμο προσωπικό αλλά έγινε η αφορμή να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του Κουρτέση και να διευκολυνθεί η λειτουργία του ως ιδιωτικός, κερδοσκοπικός οργανισμός.

(Ο - τότε - καταγγέλων βέβαια προχτές ψήφισε ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ και ελαστικές εργασιακές σχέσεις).

Και βέβαια ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ κα Διευθύντρια η υπεράσπιση του δικαιώματος των ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, που δεν δουλεύουν στον δήμο αλλά πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, που στις συλλογικές τους συμβάσεις εμπεριέχεται η υποχρέωση του δημοσίου να τους παρέχει προσχολική αγωγή για τα παιδιά τους, να έχουν την παροχή για την οποία σας/μας πληρώνουν στον δήμο (βάζω και το "μας" για να υπογραμμίσω ότι θεωρώ ότι είμαστε από την ίδια μεριά, οι εργαζόμενοι και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, μαζί απολογούμαστε στον δημότη εντολέα και εργοδότη)΄.
Κανένα δικαίωμα δεν έχουμε να  λέμε λαϊκιστές όσους διεκδικούν ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ, δεν είναι ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ να προτάσσει μια τοπική κοινωνία, κάθε κοινωνία, το δικαίωμα ενός ανέργου να τακτοποιήσει το παιδί του σε ένα δημόσιο παιδικό σταθμό ακόμα και για να κάνει ένα μαύρο μεροκάματο και να του αγοράσει γάλα.

ΟΧΙ, δεν είναι λαϊκισμός όταν πρέπει να διαλέξεις ποιανού το δίκιο θα υπερασπιστείς, να υπερασπίζεσαι το δίκιο του λιγότερο βολεμένου. Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ που δεν κάνει επίδειξη της ευαισθησίας του για να την κάνει εξαγοράσιμο προϊόν (σε ψήφους, επαίνους, ταρατατζούμ, εκδηλώσεις που θα στεγάζει σε κτίρια- παλάτια της ευαισθησίας, με 5500 ευρώ τον μήνα μίσθωμα).

Και να συνεχίζεις βέβαια να διεκδικεί παράλληλα  ΛΥΣΕΙΣ , να αναγνωρίζεις και να προσπαθείς να  βελτιώσεις και τις συνθήκες του "από μέσα" απορρίπτοντας την λογική της εξίσωσης προς τα κάτω. Είναι προσπάθεια επίλυσης πολύ σύνθετων εξισώσεων με πολλές παραμέτρους.

ΟΧΙ δεν είναι λαϊκισμός να "εξυπηρετεί" η δημοτική υπηρεσία - όχι ο αντιδήμαρχος -  τον φορολογούμενο πολίτη της.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ που αν δεν μπορεί να επιτελέσει ακυρώνει την ύπαρξή της και βέβαια και κάθε διεκδίκηση των φορέων της. Δεν χρωστάει ο πολίτης στην δημόσια υπηρεσία ενώ το αντίθετο ισχύει εξ ορισμού.

Και είναι κα διευθύντρια απολύτως προκλητικό για έναν δημότη/φορολογούμενο να ακούει ότι η "ταξική  ανισότητα" σήμερα, ορίζεται από την μη εξίσωσή ενός εργαζομένου - μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου μιας υπηρεσίας, με έναν μήνα άδεια μετά αποδοχών,  με το καθεστώς των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που έχουν τρεις μήνες άδεια.

Και να λέγονται αυτά  για να κάνουν τον πολίτη να νιώθει ενοχές που διεκδικεί τα αυτονόητα διακαιώματά του.

 ΛΙΓΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ!

Και τέλος δεν είναι ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ να μην παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι πίσω από τις λέξεις - εν προκειμένω - δεν βρίσκεται ο Αλέξης αλλά ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΣΕΠ διαχείρισης των δημοτικών παιδικών σταθμών, ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών, των αθλητικών χώρων και της καθαριότητας.

Κα Διευθύντρια σας καλούμε να ασχοληθείτε λίγο και να μας γράψετε την άποψή σας, με το τι έχει γίνει εκεί που φτιάχτηκαν  ΚΟΙΝΣΕΠ, με τις εργασιακές σχέσεις σε κοινωνικές δομές δήμων,  μερικούς μήνες μετά το .... θαύμα και τους πανηγυρισμούς. (Εκτός του Μαρουσιού, αλλά ο Πατούλης είναι μια κατηγορία μόνος του - είναι το "παραδείγματος χάριν" του καθεστώτος, που δεν ισχύει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ).

Μαζί σας στις διεκδικήσεις σας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για κάλυψη των κενών θέσεων, για εξίσωση των επιδομάτων σας κα διευθύντρια.

Αυτό για να γίνει πρέπει να θέσουμε όλοι μας έναν ΒΑΣΙΚΟ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΣΤΟΧΟ στον δήμο μας, ένα στόχο που είναι "εκ των ων, ουκ άνευ":

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ με πρόβλεψη των αναγκαίων θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΕΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Να το θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα του δήμου.

Αλλιώς κάποιοι κοροϊδεύουν την κοινωνία, τους εαυτούς τους, τους εργαζόμενους και σκόπιμα διαιωνίζουν - και αυτοί - το καθεστώς των εργαζομένων σκλάβων - πελατών τους.

ΥΓ: Φέτος - πρώτη χρονιά της κυβέρνησης της αριστεράς, στην οποία έχουμε ακουμπήσει ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ψηφίσαμε τις "ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον δήμο" μαζί με την διοίκηση και την "πασοκοδεξιά",  διότι δεν είμαστε από εκείνους που περίμεναν από τον Βούτση και τον Κατρούγκαλο να κάνουν τον Χάρυ Πόττερ και ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει και να προσφέρει στον πολίτη αυτά που δικαιούται.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ και το δηλώνουμε από τώρα.

Και ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι του χρόνου - αν δεν έχει φέρει τροποποίηση ΟΕΥ - η διοίκηση του δήμου θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ και θα έχει ΕΠΙΛΕΞΕΙ το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι κάνει την ανάγκη φιλοτιμία.

Και σκεφτείτε σε ποια τρύπα θα πρέπει να μπει ο "ευαίσθητος αντιδήμαρχος" αν του χρόνου επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους για κάλυψη ανταποδοτικών αναγκών και η υπηρεσία του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ. ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Έκδοση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
Επιμέλεια έκδοσης: Πάνος Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος Κ.Ε.Δ.Ε., Γεώργιος Δανόπουλος, Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Τ.Α.Α., Δήμητρα Κουτσούρη,
Σύμβουλος ΚΕΔΕ, τ. Γεν. Δ/ντρια Υπουργείου Εσωτερικών
(Διατίθεται δωρεάν, σε ηλεκτρονική μορφή από το site της ΕΕΤΑΑ : http://www.eetaa.gr:8080/ekdoseis/pdf/157.pdf)ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Σπάνιο να βρεθεί  στο διαδίκτυο το συνημμένο ΦΕΚ,   έγγραφο με το οποίο καθορίστηκε  το ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ του Ν. Αττικής και από τότε έχουν τον ίδιο χαρακτηρισμό όλοι οι οδοί που αναφέρονται .

Η ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ & ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ δεν είναι βασικό οδικό δίκτυο.

Είναι όμως η Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ως ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) , ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΗΒΗΣ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, ΑΚΑΚΙΩΝ, ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΚΑΨΑΛΑ κλπ … Π. ΠΑΝΤΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΕ ΠΑΝΤΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.